هدایت شده از خبرگزاری حوزه
✅ اربعين يعنى ميعاد شيعيان در یک کنگره جهاني
✍ خط حزب الله براي اولين بار،تحليل #45سال پيش رهبر انقلاب درباره مراسم اربعين را منتشر میکند؛
45 سال پيش، يعني زماني که هنوز مراسم #اربعين، به شکوه امروزين شکل نگرفته بود، رهبر انقلاب در تاريخ 52/12/24 در سلسله جلساتي در مسجد امام حسن(ع) مشهد که به خواندن و تفسير خطب #نهجالبلاغه اختصاص داشت، بهمناسبت تقارن با شب اربعين حسيني(ع)، تحليلي تاريخي و جامع از چرايي اهميت زيارت اربعين ارائه ميدهند. از نکات جالب توجه آن است که رهبر انقلاب در انتهاي سخنراني خود، به اين موضوع اشاره ميکنند که «اگر امروز هم بتوانند شيعيان، آن سرزمين پاک و مقدّس را يک چنين ميعادى قرار بدهند، البتّه بسيار کار بجا و جالبى خواهد بود و هم دنبالهگيرى از راهى است که ائمّهى هدي (ع) به ما ارائه دادند.»
متن آن سخنراني بدين شرح است:
✳️ شيعه يک جمع متفرّقى بود؛ يک جامعهاى بود که در يک جا و در يک مکان زندگى نميکرد؛ در مدينه بودند، در کوفه بودند، در بصره بودند، در اهواز بودند، در قم بودند، در خراسان بودند امّا يک روح در اين کالبدِ متفرّق و در اين اجزاي متشتّت در جريان است؛ مثل #دانه_هاى_تسبيح، يک رشته و يک نخ، همهى اينها را به هم وصل ميکرد. آن رشته چه بود؟ رشتهى اطاعت و فرمانبَرى ازمرکزيّت تشيّع، از رهبرى عالى تشيّع يعنى #امام؛ همهى اين رشتهها به آنجا متّصل ميشد؛ قلبى بود که به همهى اعضا فرمان ميداد؛ و به اين ترتيب، تشيّع يک سازمان و يک تشکيلات بود. اطاعت و فرمانبَرى آنها بهحساب، فرياد زدنشان از روى دستور، سکوتشان برطبق نقشه، همه چيزشان با حساب.
🔰 عيب مهمي که جمع شيعيان داشتند
⏱ فقط يک عيبى کار آنها داشت و آن اينکه همديگر را کمتر ميديدند. اهل يک شهر و شيعيان يک منطقه، البتّه يکديگر را ميديدند، امّا يک #کنگره_جهانی لازم بود براى شيعيانِ روزگار ائمّه(ع). اين کنگرهى جهانى را معيّن کردند، وقتش را هم معيّن کردند؛ گفتند در اين موعدِ معيّن، در آن کنگره هرکس بتواند شرکت کند. آن موعد، #روز_اربعين است؛ و جاى شرکت، سرزمين #کربلا است؛ چون روح شيعه روح کربلائى است، روح عاشورائى است؛ در کالبد شيعه تپش روز عاشورا مشهود است؛ شيعه هرجا که هست دنبالهروِ عاشوراى حسين است. اينها شعلههايى بوده که از آن روح مقدّس و پاک و از آن تربت عالىمقدار سرکشيده؛ به جانها و روحها زده؛ انسانها را به گلولههاى داغى تبديل کرده و آنها را به قلب دشمن فرو برده.
❓ چرا ائمه بر اشک بر امام حسين(ع) تأکيد ميکردند؟
اوّلين نهضتى که بعد از عاشوراى حسينى از طرف شيعيان به وجود آمد، #نهضت_توّابين بود. اينها آمدند در آن مرقد پاک دور هم جمع شدند -کتب تواريخ اينها را نوشتهاند- مبلغ زيادى اشک ريختند. بعضى خيال ميکنند اين گريه وسيلهى عقدهگشايى است؛ بله، گريه وسيلهى عقدهگشايى است، درصورتيکه با فکر همراه نباشد. امّا اگر فکر و انديشه به انسان اشکى بدهد، اين مثل همان آب کبابى است که آتش را تيزتر و تندتر ميکند؛ اين عقده نيست، #سلاح است؛ لذاست که گريه جزو کارهاى معمولى شيعيان صدر اوّل است که همهي آنها در راه ستيزهگرى بودند، همهي آنها در راه عاشورا قدم برميداشتند. امام جعفر صادق(ع)اهل گريه است؛ امام رضا(ع) اهل گريه است؛ شعرا را وادار ميکنند و ميگويند اين قصائد بلند را بگوييد، برويد گروهها را به ياد گذشتهى تشيّع بگريانيد که با اين گريه، آتششان مشتعلتر و برافروختهتر بشود.
️ ⚜ اربعين يعنى ميعاد شيعيان در کنگره جهاني
بنابراين، مسئلهى اربعين يک مسئلهى مهمّى است. اربعين يعنى #ميعاد_شيعيان در يک کنگرهى بينالمللى، در يک سرزمينى که خود آن سرزمين خاطرهانگيز است؛ سرزمين خاطرهها است؛ خاطرههاى باشکوه، خاطرههاى عظيم؛ سرزمين شهدا، مزار کشتهشدگان راه خدا. اينجا جمع بشوند پيروان تشيّع، و دست برادرى و پيمان وفادارىِ هرچه بيشتر ببندند. اين اربعين است.
◀️ اجمالاً، يادآورى خاطرهى عاشورا و خاطرهى آن جهاد و ازخودگذشتگى و فداکارى عظيم، در روز اربعين انجام ميگرفته؛ و در آن سرزمين. اگر امروز هم بتوانند شيعيان، آن سرزمين پاک و مقدّس را يک چنين ميعادى قرار بدهند، البتّه بسيار کار بجا و جالبى خواهد بود و هم دنبالهگيرى از راهى است که ائمّهى هدي (ع) به ما ارائه دادند...
@HawzahNews| خبرگزاری حوزه
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
📚 کتاب «سیاستهای رسانهای پوشش مراسم اربعین» به ویراست سوم رسید ➕دانلودPDF ⬇️
http://hawzahnews.com/detail/News/466455
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🔻 حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر در گفتگو با «حوزه»:
☑️ دولت عراق روادید را حداقل برای زائران اربعین لغو کند
☑️ زائران به مقدسات دیگر مذاهب اهانت نکنند
#امام_حسین_(ع) نهضتی را پایهگذاری کرد تا نشانههای دین خدا را احیاء نموده، جامعه را اصلاح، امنیت را برای عموم مردم بهویژه مظلومان ایجاد و زمینه اجرای احکام و سنن الهی را در جامعه فراهم سازد، شعارها و فرمایشات آن حضرت نیز همه شورآفرین، الهامبخش و #انقلابی_پرور است.
#اربعین هماینک به بزرگترین #اجتماع_دینی تبدیلشده است، میلیونها نفر از همه طبقات و همه سنین، کودک و جوان و پیر و زن و مرد، کوچک و بزرگ در این اجتماع حضور دارند، عشق و محبت در مجموعه این سفر موج میزند، فداکاری و ایثار و ازخودگذشتگی در آن بینظیر است.
وقتی مردم #عراق با تمام وجود ایثار کرده و از زائران پذیرایی میکنند، #دولت_عراق نیز وظیفه دارد روادید را حداقل برای زائران اربعین لغو و مبلغ کمی برای جبران هزینهها دریافت کند، تا این #تجمع _دینی روزبهروز باشکوهتر و ثمربخشتر برگزار گردد.
http://hawzahnews.com/detail/News/466503
@HawzahNews|خبرگزاریحوزه
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🔻در گفتوگو با حجتالاسلام موسویمطلق مطرح شد:
کارکردهای ویژه اربعین از سنت تا حرکت جریانساز👇
http://hawzahnews.com/detail/News/466481
@HawzahNews|خبرگزاریحوزه
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🔻ازسوی هفتهنامه افقحوزه:
دومین شماره ویژه نامه «اربعین» منتشر شد +دانلود👇
http://hawzahnews.com/detail/News/466617
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
✅ اجازه ندهید حوزه و مرجعیت را تضعیف کنند
✅ سنّت های حوزه را حفظ کنید
✅ درس خارج حوزه کنترل و ساماندهی شود
🔻 آیت الله العظمی #مکارم_شیرازی در دیدار اعضای شورای عالی حوزه:
🔹 سنّت های حوزه را حفظ کنید تا تحت الشّعاع دیگر فرهنگها قرار نگیرد.
🔹 طبق اساسنامه شورای عالی حوزه، این شورا مستقل است و این #استقلال فقط به معنای استقلال مالی نیست؛ بلکه استقلال در تصمیم گیری ها و... را نیز شامل می شود و امام راحل نیز بر این استقلال تأکید فراوان داشتند.
@HawzahNews
🔹 در قضیه اخیر #فیضیه ، بررسی ها نشان داد که این اتفاق تصادفی نبوده و با برنامه ریزی انجام شده است. لذا باید هوشیاری خود را بالا ببرید و اجازه ندهید حوزه و مرجعیت را تضعیف کنند.
🔹 پذیرش طلاب مبتدی را به شهرستان ها واگذار کنید تا حوزه قم بتواند در سطح بالاتری فعالیت کند.
🔹 #درس_خارج حوزه نیز باید کنترل و ساماندهی شود... باید از جامعه مدرسین حوزه علمیه خواسته شود، بر رساله های #مدعیان_مرجعیت نظارت بیشتری داشته باشند؛ چرا که تصور این است گروهی از این تکثیر و انتشار این رساله، به دنبال تضعیف مرجعیت هستند.
🔹 در مدیریت حوزه برنامه ریزی شود و حتی المقدور هزینه ها کنترل و کاهش یابد؛ و با #کوچک_سازی ساختار نیز می توان هزنیه ها را کاهش داد.
🔹 شورای عالی حوزه به عنوان متولی اصلی مدیریت حوزه و نهادهای تبلیغ دینی باید نظارت کامل بر سازمات تبلیغات، دفتر تبلیغات و حوزه خواهران نیز داشته باشد.
🔹 در ابتدای آیت الله سید هاشم #حسینی_بوشهری، به عنوان دبیر شورای عالی حوزههای علمیه گزارشی از فعالیت های شورای عالی و افق پیش روی حوزه ارائه نمود. پس از آن، آیت الله #اعرافی به عنوان مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور، گزارشی از وضعیت مدیریت حوزه و حوزه های سراسر کشور ارائه کرد. در ادامه نیز دیگر اعضای شورای عالی حوزه به بحث و تبادل نظر در مباحث جاری حوزه پرداختند.
✳️ گزارش کامل این دیدار را اینجا مطالعه کنید 👇
http://hawzahnews.com/detail/News/466651
☑️ تصاویر دیدار 👇
http://hawzahnews.com/detail/Photo/466565#ad-image-0
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
💠 آیا ثواب زیارت اربعین مختص همان روز است؟
#احکام
حوزه/ رهبر معظم انقلاب اسلامی به استفتائی پیرامون «حضور روز اربعین در کربلا» پاسخ گفتند.
❓در خصوص زیارت اربعین آیا باید روز اربعین در کربلا حضور داشت، یا این که روز قبل یا بعد نیز ثواب اربعین را دارد؟
⚜جواب:
انجام زیارت سیدالشهدا (علیه السلام) در هر زمان مستحب و دارای ثواب عظیم است؛ ولی ثواب زیارت زمان خاص، مختص به انجام زیارت در همان زمان خاص است؛ البته انجام زیارت قبل یا بعد از آن موقع به رجاء آن ثواب مخصوص، مانعی ندارد.
❓مدیر کاروان پیاده اربعین حسینی هستم، مسیر نجف تا کربلا را پیاده طی می کنیم و قبل از اربعین وارد کربلا می شویم. آیا ماندن در روز اربعین برای زیارت اربعین ضروری است، یا این که به خاطر ازدحام جمعیت در کربلا می شود قبل از اربعین زیارت انجام داد، و روانه ایران شد؟
⚜جواب:
شرعاً اشکال ندارد، مگر عقدی بین مسئولین کاروان و افراد کاروان بسته شده باشد که روز اربعین در کربلا باشند.
@HawzahNews| خبرگزاری حوزه
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🌸 زن و شوهر به جای دیدن بدیهای یکدیگر خوبیها را ببینند
✅ حرفهای شیرین و محبّتآمیز بزنید
🔻آیتاللهالعظمی مظاهری در درس اخلاق این هفته:
💠 «يُنَادِي مُنَادٍ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَلَا مَنْ كَانَ لَهُ عَلَى اللَّهِ أَجْرٌ فَلْيَقُمْ فَلَا يَقُومُ إِلَّا مَنْ عَفا وَ أَصْلَحَ فَأَجْرُهُ عَلَى اللَّه»
در روز قيامت منادي ندا ميدهد که: هركس اجر و ثوابش بر عهدۀ خداست برخيزد! در اين هنگام تنها كسانى كه ديگران را بخشيدهاند و در صدد اصلاح بين مردم بودهاند از جا بر ميخيزند که اجر آنها بر عهدۀ خداوند است.
▫️قرآم کریم، یکی از صفات متّقین که استحقاق برخورداری از بهشت و مغفرت خداوند را دارند، همین #عفو میداند: «الْعافينَ عَنِ النَّاس»
▫️فضیلت عفو و گذشت، اوّل باید در خانه، در زندگی و بین اعضای #خانواده حاکم گردد. باید توجه شود که توافق اخلاقی صددرصد در میان زن و شوهر محال است. اگر پنجاه درصد توافق اخلاقی داشته باشند، خیلی خوب است، ولی برای برخورداری از یک زندگی موفق و نمونه، باید آن پنجاه درصد باقیمانده را با عفو، گذشت و ندیده گرفتن جبران کنند.
بعضی اوقات جدلها، منجر به سوختن و ساختن میشود که یک عمر، #مرگ_تدریجی است.
➖منفينگري و دنبال کردن بديها و نواقص، شيوۀ مگس است. وقتي مگس وارد يک باغ میشود، بهجاي ديدن گل و گیاه و استفاده از زيباييها، اشياء کثيف را پيدا ميکند و روي زبالهها مينشيند. انسان بايد مانند زنبور عسل، با مثبتنگري، بهدنبال خوبيها و زيباييها باشد و عيوب و نواقص را نبيند.
🔹قرآن کریم معمولاً به دنبال «عفو»، کلمۀ #صفح را بیان میفرماید. عفو، مرتبۀ اوّل است و مرتبۀ بالاتر آن که قرآن از ما میخواهد، صفح است. معنای صفح این است که انسان علاوه بر گذشت، باید ندیده بگیرد، باید به دل نگیرد و کینهتوزی نداشته باشد: «وَ لْيَعْفُوا وَ لْيَصْفَحُوا»
قرآن کریم میفرماید: «إِنْ تَعْفُوا وَ تَصْفَحُوا وَ تَغْفِرُوا فَإِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحيمٌ»یعنی بعد از گذشت و بعد از به دل نگرفتن، در برابر بدی طرف مقابل، به او نیکی کنید.
❓عفو تنها کافی است؟
خیر، عفو تنها بغض و کینه جلو میآورد و خطرناک است. علاوه بر آن، صفح میکند، یعنی به دل نمیگیرد، یعنی درصدد انتقام بر نمیآید. امّا قرآن کریم یک فضیلت بالاتر هم میخواهد و آن غفران است. یعنی اگر او بدی میکند، در پاسخ به او خوبی کند.
➖ وای به آن زن و شوهری که محبّت ندارند، عفو و گذشت و صفح ندارند! چه مصائبی در خانه به آنها تحمیل میگردد و بچههای آنها نیز معمولاً عقدهای هستند و سلامت روحی ندارند.
متنکامل: hawzahnews.com/detail/News/466638
@HawzahNews|خبرگزاریحوزه
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
حجتالاسلاموالمسلمین ابوترابیفرد در نماز جمعه تهران؛
● ریشه مشکلات در نظام بانکی است
● مسئولان با مردم صادق باشند
● نظام بودجه ریزی کشور اصلاح شود
#حوزه/ امام جمعه موقت تهران با تاکید بر این که ریشه مشکلات در نظام پرآسیب بانکی است، تصریح کرد: اصلاح نظام بانکی و افزایش استقلال بانک مرکزی، افزایش نظارت قانونمند و استاندارد بانک مرکزی بر بانکهای دولتی و خصوصی و توجه به عملیاتی شدن سیاستهای اقتصاد مقاومتی، موضوعاتی است که در تدوین بودجه سال ۹۸ باید به آنها توجه شود.
http://hawzahnews.com/detail/News/466668
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🔻امام جمعه قم:
☑️ موکبداران در پذیراییها توازن را رعایت کنند
#حوزه/ خطیب جمعه قم، با بیان این که راهپیمایی اربعین چشم دشمنان را کور می کند گفت:موکب داران ایرانی مستقر در عراق باید مسایلی را رعایت کنند؛ از جمله این مسایل پذیرایی در حد وسع و حفظ #توازن در پذیرایی است، زیرا عده ای ممکن است نتوانند در حد دیگران اطعام کنند.
http://hawzahnews.com/detail/News/466670
هدایت شده از خبرگزاری فارس
🖼 #لوح| کاپیتولاسیون؛ رابطه ارباب و رعیت
🔹چهارم آبان ماه ۱۳۴۳، سخنرانی تاریخی حضرت امام خمینی علیه کاپیتولاسیون
@Farsna
هدایت شده از خبرگزاری فارس
emam430804.mp3
1.88M
🎙 سخنرانی تاریخی حضرت امام خمینی (ره) علیه کاپیتولاسیون
🔹ای علمای اسلام، به داد اسلام برسید؛ رفت اسلام...
@Farsna
هدایت شده از کانال میز معارف
✅معرفی درس مجازی:
🔴در مسیر عاشقی
❗️دو جلسه آموزشی
درباره اهمیت و استفاده بهتر و کلیاتی از دانستنیهای پیاده روی اربعین
⚪️لینک درس:
http://ec.nahad.ir/index.php/course/View/A2hRMw--
👈میزمعارف
@mizemaaref
هدایت شده از کانال میز معارف
انقلاب اسلامی ایران.pptx
14.65M
🔴دانلود پاورپوینت تدریس درس " انقلاب اسلامی"
◀️کتاب انقلاب اسلامی دکتر ملکوتیان
⚪️ 176 اسلاید
14مگابایت
✍مناسب برای تدریس درس انقلاب اسلامی در کلاس
👈میزمعارف
@mizemaaref
هدایت شده از کانال میز معارف
اخلاق اسلامی.rar
16.01M
✅دانلود پاورپوینت تدریس درس "اخلاق اسلامی"
🔴کتاب اخلاق اسلامی ( مبانی و مفاهیم) نشرمعارف
✍ 15مگابایت
⚪️مناسب برای تدریس درس انقلاب اسلامی در کلاس
👈میزمعارف
@mizemaaref
هدایت شده از کانال میز معارف
#گفتگوی_نوین_پژوهشی (نشست88) 🔴گزارش کامل جلسه گفتگوی نوین پژوهشی 🔷 موضوع: «رویکرد تمدنی در بررسی کارنامه جمهوری اسلامی» 🔷 ارائه کننده: حجت الاسلام دکتر حبیب الله بابایی متن گزارش(پیوست)🔰🔰
هدایت شده از کانال میز معارف
نهایی88 رویکرد تمدنی در کارنامه جمهوری اسلامی ـ دکتر بابایی.pdf
317.2K
فایل PDF (نشست88)🔷 موضوع: «رویکرد تمدنی در بررسی کارنامه جمهوری اسلامی» 🔷 ارائه کننده: حجت الاسلام دکتر حبیب الله بابایی
هدایت شده از کانال میز معارف
image_2018_10_13-13_22_47_37_tQZ.jpg
418.9K
✅همایش ملی " انقلاب اسلامی، کارآمدی، فرصتها و چالشها"
◀️برگزارکننده: دانشگاه تبریز
🔴زمان برگزاری: دهه فجر
✍تلفن دبیرخانه:
041-33392250
⚪️میزمعارف
@mizemaaref
هدایت شده از کانال میز معارف
#نوآوری_در_رویکردهای_ارایۀ_دروس_معارف_اسلامی
🔰در راستای ارتقاء سطح تأثیرگذاری اساتید معارف اسلامی شیوه های جدید ارائه دروس معارف اسلامی، از سوی معاون محترم آموزشی و پژوهشی استادان و دروس معارف اسلامی (حجت الاسلام والمسلمین قریشی) تبیین شده است.
📌فایلهای PDF , POWERPOINT این مباحث به پیوست ارسال می گردد: ⬇️⬇️⬇️
#حجت_الاسلام_قریشی
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
هدایت شده از کانال میز معارف
1_31298024.pdf
242.5K
📌فایل PDFتغییر و نوآوری در معارف اسلامی #حجت_الاسلام_قریشی
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
هدایت شده از کانال میز معارف
1_31298173.pptx
8.25M
📌فایل POWREPOINT تغییر و نوآوری در معارف اسلامی #حجت_الاسلام_قریشی
#پژوهشگاه_فرهنگ_و_معارف_اسلامی
فراخوان رهبر معظم انقلاب .pdf
633.7K
↖️ فراخوان رهبر معظم انقلاب برای تکمیل و ارتقای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت + متن الگوی پایهٔ اسلامی ایرانی پیشرفت
🔻ثواب پیادهروی برای زیارت امام حسین(ع)
✔️ استاد سید محمّدمهدی میرباقری:
«زيارت سيدالشهدا(ع) در روایات با حج مقایسه شده است. حج، خودش عمل فوقالعادهای است و ثوابهای بیشماری برایش ذكر شده و یک عمل معمولی نيست. فردی به حضرت(ع) عرض کرد من امسال نتوانستم به حج بروم، چه قدر پول بدهم؟ گویا از ثروتمندان مكه بوده. حضرت به او فرمودند اگر به اندازه كوه هم طلا بدهی جای حج را نمیگيرد.
از آن طرف هم روایت امام صادق(ع) است که فرمودند ثواب زيارت امام حسین(ع) به اندازه يك حج عمره است، تا هفتاد هزار حج. هر قدمی كه برمیداريد ثواب يك حج عمره دارد. معصوم(ع) وعده بیجا که به ما نمیدهند.
مرحوم مجلسی بزرگ یعنی پدرِ علامه مجلسی، شخصيت فوق العادهای بودند و آثار علمی ارزندهای هم از ایشان به جا مانده و غير از مقامات معنویشان از فقهای بزرگ و محدثين بزرگ شيعه بودهاند؛ ايشان نقل میكنند و ذيل اين روايت میگويند که فرات كه از حله میگذرد تا كربلا، شصتهزار قدم است؛ اگر كسی از اينجا غسل كند و با پای پياده برود، ثوابش شصتهزار حج عمره است. میگویند به شکلی زيارت كنيد كه ثواب شصتهزار حج بدهند و در هر قدمتان به اندازه يك حج عمره ثواب برای شما حاصل میشود... . گاهی ما به خاطر بخل و كوچكی خودمان نمیتوانيم با خدا معامله كنيم و [این ثوابها] باورمان نمیآيد.
امام صادق(ع) به سدیر فرمودند آیا هر هفته به زيارت جدم میروی؟ گفت راه من خيلی دور است، چگونه هر هفته به كربلا بروم؟ حضرت فرمودند به بالای بلندی برو و نگاهي به چپ و راستت کرده و رو كن به سيدالشهداء(ع) و بگو «السلام عليك يا ابا عبدالله السلام عليك و رحمه الله و بركاته»، اين، ثواب يك حج و يك عمره دارد.
آیا باورمان میآيد؟ اگر باورمان میآمد كه ترك نمیكرديم! سدیر میگفت گاهی من در ماه بيست بار امام حسين(ع) را بدین شکل زيارت میكنم.
هر بار میرود بالای پشت بام و سلام میدهد و میآيد. خيلی وعده بزرگی است.»
☑️ @mirbaqeri
🔻زیارت سیدالشهدا(ع)، هم طهارت نفس میآورد و هم احیاکنندهٔ دین است.
✔️ استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«یکی از آثار زیارت، اقامه دين است؛ دين احياء میشود نه اینکه فقط من طهارت نفس پيدا كنم. هر دوی این آثار در زيارت هست، آن هم هزاران برابر حج.
با شهادت، هم خود انسان به مقامات عالی میرسد («وَ لا تَحْسَبَنَ الَّذينَ قُتِلُوا في سَبيلِ اللَّهِ أَمْواتاً بَلْ أَحْياءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُون») و هم اينكه دين خدا احياء میشود. خاصيت زيارت سيدالشهداء، خاصيت شهادت است که هم اقامه دين میشود و هم انسان به طهارت نفس و به حيات طيبه میرسد.
همچنین انفاق مالی، هم طهارت نفس میآورد که ادله آن بیان شده، («خُذْ مِنْ أَمْوالِهِمْ صَدَقَةً تُطَهِّرُهُمْ وَ تُزَكِّيهِمْ بِها وَ صَلِّ عَلَيْهِمْ إِنَّ صَلاتَكَ سَكَنٌ لَهُمْ وَ اللَّهُ سَميعٌ عَليم». فرمود ای پيغمبر، وقتی اینان به تو پول میدهند، از اينها بگير. چرا که با این کار جانشان پاك میشود و تو پاكشان میكنی؛ تو ای پيغمبر ما که سرچشمه طهارت هستی پول را از ایشان بگير و جانشان را پاك كن و رشدشان بده و صلوات هم بر آنها بفرست زیرا با صلوات تو به سكون و آرامش میرسند.) و هم اینکه، انفاق در راه خدا، غیر از طهارت نفس و تزكيه و سكون، احياء جامعه مؤمنين نیز با همين انفاق است؛ زیرا اگر نباشد جامعه مؤمنين سرپا نمیماند.
زيارت امام اينگونه است و واقعيت هم همين است. در روايت هست كه زيارت امام رضا(ع)، از اين جهت افضل از زيارت سيدالشهداء(ع) است _ نه از هر جهت _ که در زيارت امام رضا(ع) شيعه دوازدهامامی حضور دارد و احياء تشيع میشود. هيچ عبادتی، اين كاری را كه زيارت امام رضا(ع) انجام داده، انجام نمیدهد. مردم به دُور امام رضا(ع) جمع شدند و حضرت به ايران هجرت كردند و تشيع را به اينجا آوردند و كمكم جغرافيا پيدا كرد و دولت شیعی پيدا شد.»
☑️ @mirbaqeri