نشست فعالین تعلیم و تربیت با رهبر معظم انقلاب.m4a
7.69M
گزارش اولیه از #نشست_صمیمانه امروز #فعالین_تعلیم_و_تربیت با #رهبر_معظم_انقلاب
⏰ ۱۸ مرداد ۱۴۰۲
اهم نکات در این نشست:
1️⃣ دیدگاه معظم له در خصوص تشکیل یک نهاد فراقوه ای در امر تربیت
2️⃣ دیدگاه ایشان در نسبت ساختار رسمی آموزش و پرورش و ناکارآمدی آن
3️⃣ ماموریت آقا به فعالین مردمی تعلیم و تربیت در خصوص طراحی نقشه راه تحول
🆔 @m_rahmani_g
1
عشق نگاری دیدار حضرت آقا با فعالان تعلیم و تربیت
رَواقِ منظرِ چشمِ من آشیانهٔ توست
کَرَم نما و فرود آ که خانه خانهٔ توست
به لطفِ خال و خط از عارفان ربودی دل
لطیفههای عجب زیرِ دام و دانهٔ توست
دلت به وصلِ گل ای بلبل صبا خوش باد
که در چمن همه گلبانگ عاشقانهٔ توست
وقتی دل به زیارت عشق گره زدی، دیگر همه وجودت لحظه شماری وصال می کند. تقصیر ماست که به دلمان صبر نیاموختیم و تقصیر دلمان است که کرونا را نمی فهمد و در این چند سال وعده ی دیدار عقب مانده ، خون ها خورد.
.
ته دل بی قرار مان نگران تأخیر در وعده دیدار بودیم اما این بار خبر ها از زیارت آقای عشق حکایت می کرد.
ساعت ده و نیم بود که دور هم در محدوده دفتر رهبری جمع شدیم. کمی حرف زدیم و هماهنگی کردیم و برای نماز به سمت اتاق محل قرار حرکت کردیم. درب ها را یکی یکی سپری کردیم. در هر بازرسی رفقای تعلیم و تربیتی داشتند از هم خبر می گرفتند و حال و احوال می کردند. گاهی رفیقی را جلو می انداختم تا عزیز دیگری را هم ببینم و از فرصت بهره ببرم.
.
وارد حیاط آخر بیت شدیم. همان حیاطی که با عکس حاج قاسم برای ما ماندگار شد. همان حیاطی که من با دستان آقایم ملبس به لباس پیامبر شدم.
.
صف های نماز شکل گرفته است. صدای اذان بلند می شود. کمی بعد حضرت آقا وارد میشوند و یکی یکی با همه سلام می کنند. جمعیت هنوز در شوک دیدار است. حضرت آقا از میان همه عبور می کنند و در صف اول می ایستند و صف ها کامل میشود.
.
@hamedtaghdiri
۲
نماز که تمام میشود همه جای خود را در اتاق پیدا می کنند. من کنار آقای آزین سمت راست آقا مینشینم.
حضرت آقا شروع میکنند و دوباره با مهربانی با همه سلام و علیک می کنند. بعد خطاب به جمع می گویند وقت برای شماست بفرمایید. آقای حسین محمدی می فرمایند آقای آزین مجری جلسه هستند. آقا می فرمایند چقدر وقت جلسه است؟ آقای محمدی می گویند یک ساعت. آقا می فرمایند زیاد است لکن وقت برای شماست بفرمایید.
آقای آزین جمع را معرفی می کنند و چند نکته پیشنهاد می دهند از جمله برپایی یک نمایشگاه از فعالیت های فعالان تعلیم و تربیت که حضرت آقا بازدید کنند. آقا می فرمایند بسیار کار خوبی است. هم من شرکت می کنم و هم مسئولین و مردم هم شرکت کنند که از تلاش ها مطلع شوند.
.
آقای آزین توضیح می دهند که پنج نفر بر اساس آرا دوستان صحبت می کنند. آقای اردوان مجیدی، خانم صدر ، آقای اسدی، آقای قربانی و حجت الاسلام محسن خاکی صحبت هاشون رو بیان می کنند.
آقا بعد از هر صحبت نکته ای را می فرمایند.
مثلا بعد از صحبت آقای مجیدی می فرمایند: «نکات خوبی است اما بررسی کنید ببینید چطور می توانید با نظام تعلیم و تربیت در طراحی معماری ارتباط پیدا کنید. »
در پاسخ خانم صدر فرمودند : « فلسفه برای کودکان را آن موقع که صحبت کردم ، یادم هست. همان موقع گفتم آمریکایی ها هم کار کردند. ما نباید آن سمت برویم. ما باید فلسفه خودمان را دنبال کنیم. تربیت هم فقط تربیت فکری نیست. تربیت اخلاقی، سیاسی و.. هم دیگر ابعاد تربیت است باید به همه آنها پرداخت»
پس از صحبت دوستان آقا می فرمایند وقت خیلی گذشت. لکن من هم چون تعلیم و تربیت مهم است چند دقیقه نکاتی را عرض میکنم.
.
حضرت در صحبت هایشان فرمودند: « شما اغلب حرف های ما را زدید. حرف هایی که می زنید دلسوزانه و اندیشیده است.
در صحبت ها در مورد ایجاد یک مرکز مدیریت عالی و به تعبیر ایشان(یکی دوستانی که صحبت کردند) فراقوه ای برای تعلیم و تربیت ، معلوم نیست به صلاح کشور باشد چون نظام موجود قانون اساسی را به هم می زند. ما جایی به نام وزارت آموزش و پرورش داریم که باید آن را اصلاح کنیم. این (ایجاد مرکز فراقوه ای تعلیم و تربیت) چیزی نیست که بشه از نظر قانونی و حقوقی از آن دفاع کرد و عمل کرد.
اینکه فرمودید نمایشگاهی تشکیل بشود را ما هم گفتیم که حرفی نداریم و در نگاه مردم و مسئولین اثر می گذارد. اما در مورد عدالت آموزشی، از عدالت کوتاه نیایید. مسئله ی عدالت آموزشی مسئله ی مهمی است که خیلی در این موضوع نقص داریم.
آدم نگاه می کند بین مراکز شهرهای بزرگ و دور دست و بین مدارس دولتی و غیر دولتی تفاوت واضح است. راهش چیست ؟
من از اینکه این دغدغه ها بین شما وجود دارد و این طور حرف دارید ، خرسندم. ما به این چیزها نیاز داریم. ممکن است فکر ها و دغدغه های شما در کوتاه مدت محقق نشود اما شما ناامید نشوید و این مسیر را دنبال کنید.
یک نکته که در صحبت یکی از عزیزان بود باید عرض کنم در این مسئله خیلی آتش به اختیار نمی شود عمل کرد. حساس است. اگر باب مدارس موازی آموزش و پرورش باز شود فقط شما وارد نمی شوید. ما باید تشکیلات رسمی را کمک کنیم تا اصلاح شود. اگر در محتوا ،در اجرا ، در نیروی انسانی نیاز به کمک هست باید به آموزش و پرورش کمک کرد.
سعی کنیم ساختار قانونی را اصلاح کنیم نه اینکه ساختار جدید قانونی درست کنیم.
حالا ما اگر بخواهیم پیش برویم باید چه کنیم؟
مطالب تحولی تان را تبدیل به متن واحد کنید. شما یک متن تحولی ارائه بدهید که این شرایط را داشته باشد :
۱. قابل عمل باشد. با وضع اقتصادی کشور، با تنوع جمعیتی کشور و.. مطابق باشد.
۲.پر هزینه نباشد. منظورم فقط هزینه مالی نیست. بلکه طرحی نباشد که جنجال درست کند.
۳. بر اساس بررسی های خودتان، مفید باشد .
اگر چنین طرحی با نظر اکثریت شما آماده شد من حاضرم دنبال کنم. من نسبت به آموزش و پرورش حساسم. ما خیلی عقبیم. البته واقعا آموزش و پرورش با شرایط قبل از انقلاب خیلی فرق کرده اما آن چیزی نیست که دلمان می خواسته است.
.
یک مسئله ، مسئله تبعیض است ، یک مسئله ی دیگر عقب ماندگی علمی است. گزارشاتی رسیده است که ما سواد مدرسه ای مان کم شده است. قدرت تفکر ، سواد، خط و ... بچه هایمان ضعیف شده است.
این را باید تقویت کرد.
۴. نکته بعدی که در هر طرحی باید مورد توجه قرار گیرد این است که : باید با نوجوانان و بچه هایمان تفهیم شود که حضور او در مدرسه بخشی از پیشرفت کشور است. او وارد مدرسه میشود که کشور را به نقطه ای برساند. این مسئله، هم جهت گیری ها را اصلاح می کند و هم خود آن نوجوان عامل اصلاح آموزش و پرورش می شود.
@hamedtaghdiri
۳.
درباره مدارس غیر انتفاعی عرض میکنم که شما بدانید. آن موقع که این بحث مطرح شد من رییس جمهور بودم. ایجاد این مدارس را در اوایل انقلاب چپ های آن روز دنبال می کردند. ما این تناقض ها را در جریان های سیاسی داشتیم و می بینیم. نظر آقایان را هم جلب کردند و رأی آورد.
البته این را به شما بگویم مدارس غیر انتفاعی در شروع برای دغدغه دین بچه ها شکل گرفت. چون می خواستند بچه ها را مواظبت کنند. اگر ما این دغدغه را درست کنیم خیلی چیز ها حل میشود.
در مورد سند تحول هم عرض می کنم هر کاری بی انضباطی در آن خوب نیست. اینکه سند تحول را به روز کنیم، کامل کنیم کار خوب و لازمی است. اما اینکه یک جریان دیگر درست کنیم بی انضباطی است و مناسب نیست.»
.
بعد از صحبت های حضرت آقا چند نفری تلاش کردند حرف هایشان را بزنند. عمدتا آقا فرمودند حرف های خوبی است اما چطور اینها را محقق کنیم ؟ چه کسی این کارها را بکند ؟ و گاهی پاسخ هایی فرمودند.
.
جلسه که تمام شد دیدم یک ساعت و نیم خدمت حضرت آقا بودیم. یکی گفت آقا عکس یادگاری بگیریم. آقا فرمودند بگیرید. آقا هادی زینعلی با یک مشت انگشتر آمد و گفت آقا برای بچه های پایه دوازدهمی مان است متبرک کنید. آقا به انگشتر ها دعا خواندند. محافظ ها مانده بودند آن هم انگشتر چطور وارد شده، بنده های خدا خبر نداشتند این آقا هادی دست هر کدام مان چند تا انگشتر کرده بود که بتواند آنها را متبرک کند.
.
جلسه تمام شد. اما همه مان پر از شور شدیم. پر از دغدغه شدیم. حالا ماییم و این همه فرمان. حالا می دانیم باید همه توان مان را برای رشد و تعالی #آموزش_وپرورش صرف کنیم.
خدا قوت به همه رفقای تعلیم و تربیت و سلام آقا به عزیزانی که در جلسه نبودند و آقا فرمودند سلام من را به آنها برسانید.
@hamedtaghdiri
🖊 حامد تقدیری
1792745217_2086241434.pdf
1.49M
یادداشتهای اولیه #فعالان_تعلیم_و_تربیت برای جلسه با #رهبر_معظم_انقلاب در
⏰ ۱۸ مرداد ۱۴۰۲
قسمت اول
مطالعه همه یادداشتها به شناخت صحنه کمک خوبی میکند.
🌷🇮🇷🌷
-2011029759_129408970.pdf
479.6K
یادداشتهای اولیه #فعالان_تعلیم_و_تربیت برای جلسه با #رهبر_معظم_انقلاب در
⏰ ۱۸ مرداد ۱۴۰۲
قسمت دوم
مطالعه همه یادداشتها به شناخت صحنه کمک خوبی میکند.
🌷🇮🇷🌷
15.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
روضه نوجوان به زبان انگلیسی
لبیک یا حسین
السلام علیک یا اباعبدالله
🌷🏴🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
5⃣ #کمهزینه و #پرفائده
امام صادق علیهالسلام فرمود:
«هیچ یک از همراهان علی علیه السلام حق آن حضرت را نشناخت، مگر صعصعه و یاران صعصعه». 📗منهج المقال فى تحقیق احوال الرجال، ج۶، ص۲۱
✨مثل همه یاران خاص آن حضرت فوق العاده متأثر بود. آمد بلکه بتواند عیادتی بکند، مجال نیافت. به وسیله واسطه پیام محبت خود را با این دو جمله بیان کرد:
سلام مرا به مولایم برسان، بگو صعصعه میگوید:
"یرحمک الله یا #أمیرالمؤمنین حیا و میتا، فلقد کان الله فی صدرک عظیما ، و لقد کنت بذات الله علیما "
رحمت خدا در حیات و ممات شامل حال تو باشد یا أمیرالمؤمنین!
خداوند در اندیشه تو بسیار بزرگ بود،
تو عارف و شناسای ذات خدا بودی.
پیغام #صعصعه به حضرت رسید. حضرت فرمود: از طرف من به صعصعه بگویید:
« و أنت یرحمک الله،
فلقد کنت خفیف المؤونة،
کثیر المعونة»
خدا تو را رحمت کند ای صعصعه ! تو خوب #یار و یاوری برای من بودی؛ #کمتوقع، کم زحمت، #کمخرج بودی. از آن طرف #پرکار، خدوم و فداکار بودی.
📗بحار ج ۴۲ ص ۲۳۴
#سخنرانی حاج آقا قرائتی
✍️موضوع:
علامت مومن، مصرف کم؛ بازدهی بالا
🌷🇮🇷🌷
1969364736_-557197098.pdf
494.2K
متن کامل دیدار فعالین تعلیم وتربیت با حضرت آقا ۱۴۰۲/۰۵/۱۸
#روایت_دیدار 1 از 4
✅ الحمدلله پنجشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۲ من هم در جمع فعالان تعلیم و تربیت توفیق زیارت حضرت آقا را از نزدیک پیدا کردم. دیداری که پس از سخنان اردیبهشت ماه حضرت آقا و احساس بلاتکلیفی میان برخی از کنشگران تعلیم و تربیت، نوید گرهگشایی بود. به نظر من به عنوان پژوهشگر حکمرانی، موضوع اصلی دیدار باید گرهگشایی از چالش بزرگ حکمرانی تعلیم و تربیت میبود که شاید همان هم شد.
✅ چالش از اینجاست که از طرفی تجربه الگوهای حکمرانی بازاری در آ.پ، حاکمیتزدایی و دوری از عدالت و پیشرفت در تعلیم و تربیت ایران بوده است. رهبری هم در دیدار اردیبهشت ماه معلمان این ایدهها را فکری برای نابود کردن کشور دانستند. پس نکته اول، ضرورت حاکمیتی بودن و غیر قابل تفویض بودن تعلیم و تربیت است.
✅ از طرفی انقلاب اسلامی در لحظه ضرورت «نهضت نوآوری» قرار دارد. نقش ایران در خلق جهان آینده که در دیدار ۱۳ آبان سال گذشته هم به آن تأکید شده، محتاج جوشش نوآوری است و سازمان آ.پ و الگوی هرمی آن، سنگینتر و خستهتر از آن است که بتواند از عهده چنین باری برآید. سازمانی که در وظایف جاری خود هم به اندازه کافی کارآمد نیست، چگونه میتواند نقشآفرین حادثهآفرینی آینده باشد؟ در فرض ضرورت تقویت، این سازمان نیازمند «قطعات تحولی» است که زمینهساز «جریان ارادههای خلاقانه» است. سؤال اصلی حکمرانی این است که چگونه میتوان ضمن تقویت حاکمیت مرکزی، این «قطعات تحولی» را به آن افزود؟
✅ با همین زمینه من هم یادداشتی تقدیم کرده بودم که توفیق ارائه حضوری پیدا نکردم. نقطه حساسیتم در این دیدار هم تحت تأثیر این نگاه، این بود که در اندیشه حضرت آقا برای حل این چالش چه میگذرد؟ برداشت من از جلسه این بود که ایشان دقیقا روی همین مسئله دست گذاشتهاند و جایجای این دیدار نشان از دغدغه جدیشان برای درگیرکردن جلسه با عمق این مسئله و راهکاری برای حل آن بود.
✅ یکی از نتایج جلسه هم این بود که گرچه ظاهرا با ورود رسمی و با ابزارهای مستقیم همراهی نکردند اما در عمل اراده کنشگران بیرون از سیستم را به رسمیت شناختند و مسیرهایی برای پیگیری آن مشخص کردند.
✅ سعی میکنم در چند یادداشت روایت خودم از این دیدار را بیان کنم.
@HamidSajedian
#روایت_دیدار 2 از 4
#روایت_تکریم
✅ برای من پیرنگ اصلی این دیدار «تکریم» از اهالی تحولخواه تعلیم و تربیت بیرون از رویه رسمی آ.پ بود، تکریم از خلاقیتها و مجاهدتهای آنها و به حساب آوردنشان. فارغ از اصل دیدار که در ادامه یک سری سلسله جلسات با گروههای مختلف شکل نگرفته بلکه در این دوره زمانی منحصر است؛ فضای غیررسمی، دوستانه و سرشار از محبّت و عاطفه حاکم بر جلسه، احساس تکریم را در من زنده میکرد.
✅ در همان چند دقیقه اول فضای جلسه به نفع صمیمیت تغییر کرد. حضرت آقا یخ جلسه را ابتدای دیدار با نگاه صمیمانه به بخشبخش فضای جلسه و همراه کردن دعای «مسّاکم الله» شکستند. به خانمها ویژه خطاب کردند. در ادامه آقا پرسیدند چقدر وقت داریم؟ آقای محمدی: فرموده بودید یک ساعت. آقا:«یکک سااااعت؟!!!» . بعد هم فرمودند «جلسه برای شماست. نیم ساعت خودتان، ده دقیقه ما، چهل دقیقه کافی است تا جمع بین حقین شده باشد». «وقت برای شماست و بفرمایید». جلوتر هم تأکید کردند «جلسه برای شماست». در ابتدا با محبت از مجری درخواست کردند که ماسکش را بردارد و ... خلاصه شروع، نشان از جلسهای روان، صمیمی و غیررسمی میداد.
✅ آقا بر خلاف بسیاری از جلسات که به ارائه افراد تا آخر گوش میدهند، میان ارائه افراد ورود میکردند. در تمامی پنج ارائه این تکرار شد. ورودهای حضرت آقا موجب شد فضای رفت و برگشت ایجاد شود. برخی از دوستان هم بهجا در میان بیانات رهبری ورود میکردند، در جایی حتی وسط جمله حضرت آقا. خلاصه رفتهرفته جلسه شبیه گفتگو شد؛ گفتگویی صمیمی، پرعاطفه، صریح و علمی.
✅ عمیقا به ارائهها گوش میدادند. به نظر میرسید مانند پژوهشگری که دنبال یافتن مسائلش در میان ارائههاست. به نظرم رسید در آن تمرکز، مطالب را جانمایی میکنند. وقتی خانم صدر ارائه میکردند، توجه من به انگشتان دست چپشان جلب شد که با ریتم خاصی روی میز، مطالب را تأکید و جانمایی میکردند. در همان حالت و بعد از ارائه آقا فرمودند: «ردیف سوم پیشنهادتان را بخوانید یک بار دیگر.»
✅ ابتدای فرمایشاتشان فرمودند: «برای جلسه، دوستان دفتر پیشنهاداتی داشتند، اما تصمیم گرفتم به حرف شما گوش بدهم، و دیدم تصمیم درستی است. صحبتها دلسوزانه، آگاهانه، اندیشیده و قابل استفاده بود.» در جای دیگر: «اینکه این دغدغه در جمع شما وجود دارد و جمع قابل توجهی فکر دارید، خرسندم. شکر خدا میکنم. به همین احتیاج داریم. این دغدغه را نگذارید از دست برود، ممکن است پیشنهاد شما در کوتاه مدت نتواند محقق شود، ناامید نشوید، دغدغه را رها نکنید، دنبال کنید.»
✅ در این جلسه سراسر «تکریم» هم به حساب آمده بودیم، هم توفیق گفتگوی صمیمانه و صریح داشتیم، هم مورد توجه و خرسندی آقا قرار گرفتیم اما شاید اوج این تکریم سپردن یک ابرپروژه به ما بود، طرح تحولی بدیل یا مکمل سند تحول. ایشان فرمودند: «ما میخواهیم پبش برویم، چکار کنیم؟ مطالبی که در عرصه تحول شما دارید، وقت بگذارید، بنشینید و به یک طرح واحد تبدیل کنید. در همین جمع به یک کسی بگوییم، یک چیزی میگوید. کسی دیگر چیزی دیگری میگوید. طرح تحول مطرح هست. خیلی خوب، شما هم طرح تحول ارائه بدهید که شرایط طرح درست در آن باشد.» همیشه از توجه نکردن به «توسعه اختیار» که لازمه رشد و حرکت گام دومیها برای تداوم نظام انقلابی است، از پیرمردهای انقلابی دلگیر بودم. اما الان ولی جامعه، فرصتی بزرگ فراهم کرده است و بر خلاف گفته برخی که میگفتند جبهه فعالان تعلیم و تربیت ولی ندارد؛ پدرانه سرپرستی و هدایت این جمع را برعهده گرفته است. الحمدلله.
@HamidSajedian
1_6173775832.mp3
13.64M
💥🎙💥🎙💥🎙💥
🚨یه #سخنرانی متفاوت و کاربردی از
حجت الاسلام #محسن_عباسی_ولدی
📌 موضوع: پیچیدگی های تربیت در دوران مدرن
🔰 قسمت اول
💯خیلی بعیده بعد از شنیدن این سخنرانی، نگاهت به تربیت، با قبل یکی باشه.
🎧وقتی گوش دادید، حتما متوجه میشید که هر چه زودتر دوستاتون هم باید این سخنرانی رو گوش کنن تا نگاهشون به تربیت تغییر کنه.
✅پدرا و مادرای مهربون!
✅معلما و مربیای دلسوز!
✅همهٔ کسایی که دغدغه تربیت درست براساس گزارههای دین رو دارید
این فایل را با دقت تا آخر گوش کنید.
🕰 إن شاالله فردا شب در همین ساعت منتظر قسمت دوم باشید.
#من_دیگر_ما #تربیت_فرزند
#شخصیت_محوری
@abbasivaladi