💠 #حدیث روز 💠
💎 عملی که جلوی استجابت دعا را میگیرد
🔻 پيامبر خدا صلىاللهعليهوآلهوسلم:
أطِبْ كَسبَكَ تُستَجَبْ دَعوَتُكَ، فإنَّ الرّجلَ يَرفَعُ اللُّقْمَةَ إلى فِيهِ (حَراما) فما تُستَجابُ له دَعوَةٌ أربَعينَ يوما
❇️ درآمدت را پاك كن تا دعايت مستجاب شود؛ زيرا هرگاه آدمى لقمهای [حرام] به دهان خود ببرد تا چهل روز دعايى از او پذيرفته نمىشود.
📚 ميزان الحكمه، جلد ۴، صفحه۳۰
•┈┈••✾••┈┈•
@khedmatt
🏴 بوی فاطمیه
💠 حدیثی که سلسله سند، قاتل ائمه اند
عَلِيُّ بْنُ مُوسَى الرِّضَا وَ مُحَمَّدُ بْنُ عَلِيٍّ علیهماالسلام قَالا سَمِعْنَا الْمَأْمُونَ يُحَدِّثُ عَنِ الرَّشِيدِ عَنِ الْمَهْدِيِّ عَنِ الْمَنْصُورِ عَنْ أَبِيهِ عَنْ جَدِّهِ قَالَ: قَالَ ابْنُ عَبَّاسٍ لِمُعَاوِيَةَ أَ تَدْرِي لِمَ سُمِّيَتْ فَاطِمَةُ فَاطِمَةَ قَالَ لَا قَالَ لِأَنَّهَا فُطِمَتْ هِيَ وَ شِيعَتُهَا مِنَ النَّارِ سَمِعْتُ رَسُولَ اللَّهِ صلی الله علیه و آله يَقُولُهُ.
📚 عيون أخبار الرضا عليه السلام؛ ج۲؛ ص۷۲
حضرت امام علی بن موسی الرضا و حضرت امام جواد علیهما السلام فرمودند:
از قول مأمون شنیدند که از رشید و مهدی و منصور و پدر منصور از جدش نقل کرده است که ابن عبّاس به معاویه گفت: آیا مى دانى که دختر رسول خدا براى چه فاطمه نامیده شد؟ گفت: نمى دانم.
ابن عباس گفت: براى اینکه او و شیعیانش از آتش دوزخ باز نگاه داشته شده اند و خداوند آنها را به آتش جهنّم عذاب نمى کند.
من این سخن را از رسول خدا شنیده ام.
#حدیث #فاطمیه
@khedmatt
🕌🕌
🌼حضرت علی (علیه السلام):
خوشا به حال آن كس كه
خود را كوچك شمرد، و كسب و كار او پاكيزه است، و جانش پاك، و اخلاقش نيكوست، كه مازاد بر مصرف زندگي را در راه خدا بخشش كند، و زبان را از زياده گويي باز دارد و آزار او به مردم نرسد.
📚 حکمت 123 📚
@khedmatt
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 صبر برای خدا؛
صبر و شکیبائی در دشواری ها و مصیبت ها بسیار سخت است؛ در عین حال بسیار سازنده شخصیت انسان و قدرت بخش روح اوست و از عوامل نزدیک کننده انسان به خداوند متعال است.
اثرات مثبت صبر زمانی است که بدون چشم داشت خاصی باشد. در واقع برای خداوند باریتعالی و به توفیق او باشد.
دستور بعدی خداوند تبارک و تعالی در این آیه شریفه این است، بر آنچه گذشته است اندوه مخور. چون نتیجه اندوه یا نا امیدی است و یا بی تابی که هر دو می تواند مومن را از مسیر عقلانیت خارج کند و به ورطه سقوط بکشاند.
در انتها نیز خداوند متعال به مومنان این اطمینان خاطر را می دهد که توطئه دشمنان هر چقدر وسیع و حساب شده باشد، خود را در تنگنا حس نکنید. چون تکیه گاه شما خداست. با عقلانیت پایداری کنید که خداوند توطئه ها را خنثی خواهد کرد.
🔷 آیه روز
وَ اصْبِرْ و َمَا صَبْرُكَ إِلَّا بِاللَّهِ و َلَا تَحْزَنْ عَلَيْهِمْ وَ لَا تَكُ فِي ضَيْقٍ مِمَّا يَمْكُرُونَ (نحل/آیه ۱۲۷)
🔶 ترجمه
و صبر كن و صبر تو جز به [توفيق] خدا نيست و بر آنان اندوه مخور و از آنچه نيرنگ مى كنند دل تنگ مدار
#صبر، #اخلاق، #سنت_الهی
🌼 #_هر_روز_یک_آیه 🌼
@khedmatt
💠 #حدیث روز 💠
💎 گمشدهای که توصیه به یافتن آن شده است
🔻اميرالمؤمنين علی عليهالسلام:
الحِكمَةُ ضَالّةُ المؤمنِ ، فاطْلُبوها ولَو عندَ المُشرِكِ تكونوا أحَقَّ بها وأهلَها
❇️ #حكمت، گمشده مؤمن است؛ پس آن را بجوييد گر چه نزد مشرك باشد [زيرا كه] شما بدان سزاوارتر و شايسته تريد.
📚 الأمالي للطوسي: ۶۲۵/۱۲۹۰
•┈┈••✾••┈┈•
@khedmatt
◼️وفات آیت الله تبريزی؛ از مراجع تقلید شیعه (1385ش)
✍ آیت الله ميرزاجواد تبريزی در سال ۱۳۰۵ش در شهر تبریز چشم به جهان گشود.
🔸 او در سن هجده سالگی تحصیل علوم دینی را آغاز کرد و برای ادامه تحصیل، در سال ۱۳۲۷ش وارد حوزه علمیه قم شد. و از محضر استادان گرانمایهای چون مرحوم آیت الله العظمی سیدمحمدحجت و مرحوم آیت الله العظمی بروجردی و... بهره جست.
🔸علاقه فراوان به ادامه تحصیل آن هم در کنار مرقد پاک امیرمؤمنان علی علیهالسلام، وی را بر آن داشت تا پس از پنج سال حضور در حوزه قم، در سال ۱۳۳۲ش به نجف اشرف برود.
🔸 او را باید از شاگردان برجسته مرحوم آیتالله خویی دانست؛ چه آنکه همواره مورد عنایت خاص وی و طرف مشورت آن مرد بزرگ بود.
🔸 آیت الله خویی، آینده این شاگرد ممتاز را بسیار درخشان توصیف میکرد و میگفت: «میرزاجواد، فاضل و مجتهد مطلق است.» آیت الله تبریزی پس از گذشت ۲۳ سال حضور در حوزه مقدس نجف اشرف و تحقیق و تدریس و تبلیغ معارف اهل بیت علیهم السلام، سرانجام در سال ۱۳۵۵ش هنگام بازگشت از مرقد سیدالشهداء علیهالسلام از سوی رژیم بعث عراق، دستگیر و به ایران فرستاده شد.
🔸 وی پس از ورود به حوزه علمیه قم، فعالیتهای علمی خود را از سر گرفت و در طول سالها تدریس، هزاران طلبه فاضل را به جامعه اسلامی تحویل داد. هچنین دهها اثر علمی گرانبها از وی به جای مانده است.
🔸 او سرانجام در ۳۰ آبان ۱۳۸۵ش برابر با بیست و هفتم شوال المکرم سال ۱۴۲۷ ه. ق، دعوت حق را لبیک گفت و در حرم فاطمه معصومه سلام الله علیها به خاک سپرده شد.
@khedmatt
💌
وقتی، کسی
محبّتش توی قلبت بشینه،
با یه حس خوب و ساده
سمتش میری 🔆
محبتهای واقعی،
کارهای حتی سخت رو
آسون میکنن و به لحظهها
🎨 یه رنگ قشنگ میدن
برای همینه که
امام سجاد (علیه السلام )، این دعای
خوب رو، زمزمه میکردند :
💫 #اللهم_و_امنن_علی_بشوق_الیک
خدایا
یه کاری کن که همیشه
با شوق، قدم بردارم سمت تو؛
سمت کاری که، خودت
دوستش داری ... 🌸🍃
#روزتون_پر_از_نگاه_خـــــدا
📗 صحیفه سجادیه. دعای بیست و یکم.
@khedmatt
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: چهارشنبه - ۰۱ آذر ۱۴۰۲
میلادی: Wednesday - 22 November 2023
قمری: الأربعاء، 8 جماد أول 1445
🌹 امروز متعلق است به:
🔸امام موسي بن جعفر حضرت كاظم عليه السّلام
🔸السلطان ابالحسن حضرت علي بن موسي الرضا عليهما السّلام
🔸جواد الائمه حضرت محمد بن علي التقي عليهما السّلام
🔸امام هادي حضرت علي بن محمد النقي عليهما السّلام
❇️ وقایع مهم شیعه:
ا 🔹امروز مناسبتی نداریم
📆 روزشمار:
▪️5 روز تا شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها (روایت 75روز)
▪️25 روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (روایت 95روز)
▪️35 روز تا وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها
▪️42 روز تا ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
▪️51 روز تا وفات حضرت ام کلثوم علیها السلام
@khedmatt
🔸 شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها و ارواح العالمین لها الفداء) و حفظ فاطمیه اوّل و دوم
در بين عوام از قدیم، ايام فاطمیه و شهادت حضرت زهرا عليها السلام، فاطميه اوّل مشهور بوده است يعنی سيزدهم جمادی الاوّل، ولی اخيراً فاطميه دوم يعني سوم جمادی الثانية شهرت يافته و شايد منشأ آن حاجی نوری يا شاگردان او باشند. وجهی كه برايش ذكر می كنند، آن است كه 75 روز در نسخ مختلف كتب تاريخی، تصحيف 95 روز است و چنين تصحيفی بين دو كلمه «سبعين» و «تسعين» امری رايج و شايع است، من به ياد ندارم كه در كتب تاريخي و اختلاف نسخهها، اين دو كلمه به يكديگر اشتباه نشده باشد. در نسخ مختلف كتب تاريخی يا سبعين را به تسعين و يا بالعكس اشتباه می كنند. و چون تجربه نشان داده كه غالباً در اين كلمه خطا رخ می دهد، اصل أصالة عدم خطا هم جاری نيست.
علی أیّ حال، شهادت آن حضرت هر روزی باشد، بايد به قصد رجاء توسّل كرد و به حسب روايات همان ثوابی كه وعده داده شده، به توسّل به قصد رجاء إعطاء می شود. در محاسن برقی آمده كه حضرت می فرمايند: رواياتی كه حَروریّه ـ كه خوارجاند ـ نقل می كنند، طرح (رد) نكنيد، احتمال دارد كه اين روايات صادر شده باشد، چون قطعی الكذب نيست، و چون محتمل است، رجاءً آنها را حفظ كنيد. 1️⃣ چنانچه قاعده تسامح و امثال آن اقتضاء میكند.
💠 به حسب روايات مسلّم، وعده ثواب به توسّل داده شده و بايد حفظ شود، چه فاطميه اوّل و چه فاطميه دوم.
از يكی از آقايان تبريز ـ آقای آقا ميرزا جعفر اشراقی ـ شنيدم كه درباره علم امام میگفت: «بعضي چيزها دانستنش كمال است و بعضی از امور ندانستنش شرط کمال است، و خداوند علم آن را از ائمه علیهم السلام میگرفت، مثلاً در ليلة المبيت، اگر حضرت امير علیه السلام میدانست كه به واسطه خوابيدن در بستر پيامبر صلی الله علیه و آله آسيبي به او نمیرسد، كمال نبود، شرط كمال كه فداكاری حضرت را نشان میدهد، اين بود كه نداند و نمیدانست. در چنين مواردی كه ندانستن شرط كمال است، خداوند علم را میگرفت.»
مثل ليلة القدر و امثال آن، گاهی از روی جهاتی خود ندانستن را ائمه (علیهم السلام) مصلحتی می دانند که روشن نباشد. قبر مطهر حضرت زهرا (سلام الله علیها)، آن هم همین طور است تا مظلومیت حضرت ثابت شود و در دوره های بعدی باقی بماند.
بعضی چیزها هست که به حسب روایات آيه بيّنه است و بايد ثابت بماند و از بين نرود، مثلاً حجرالأسود، بدن فرعون و امثال آن از آيات بيّنات است، يكی از این آيات بيّنات نيز، مسئله خفاء قبر حضرت زهرا (سلام الله علیها) است.
————————————————————
1️⃣ عنْ أَبِي بَصِيرٍ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ علیه السلام أَوْ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: لَا تُكَذِّبُوا الْحَدِيثَ إِذَا أَتَاكُمْ بِهِ مُرْجِئِيٌّ وَ لَا قَدَرِيٌّ وَ لَا حَرُورِيٌّ يَنْسُبُهُ إِلَيْنَا، فَإِنَّكُمْ لَا تَدْرُونَ لَعَلَّهُ شَيْءٌ مِنَ الْحَقِّ فَيُكَذَّبُ اللَّهُ فَوْقَ عَرْشِه.
(المحاسن، ج1، ص230-231، ح175)
🔺درس خارج فقه آیت الله سید موسی شبیری زنجانی، تاریخ: 16 مهر 1374
#العلماء #الشعائر #السید_الشبیری
@alikamyab_derasat
@khedmatt
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: پنجشنبه - ۰۲ آذر ۱۴۰۲
میلادی: Thursday - 23 November 2023
قمری: الخميس، 9 جماد أول 1445
🌹 امروز متعلق است به:
🔸حضرت حسن بن علي العسكري عليهما السّلام
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹امروز مناسبتی نداریم
📆 روزشمار:
▪️4 روز تا شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها (روایت 75روز)
▪️24 روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها (روایت 95روز)
▪️34 روز تا وفات حضرت ام البنین سلام الله علیها
▪️41 روز تا ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
▪️50 روز تا وفات حضرت ام کلثوم علیها السلام
@khedmatt
مفتقرا متاب رو از در او به هیچ سو
زآنکه مس وجود را فضۀ او طلا کند
رُوِيَ أَنَّ أُمَّ أَيْمَنَ لَمَّا تُوُفِّيَتْ فَاطِمَةُ، حَلَفَتْ أَنْ لا تَكُونَ بِالْمَدِينَةِ إِذْ لا تُطِيقُ أَنْ تَنْظُرَ إِلَي مَوَاضِعَ كَانَتْ بِهَا، فَخَرَجَتْ إِلَي مَكَّةَ، فَلَمَّا كَانَتْ فِي بَعْضِ الطَّرِيقِ عَطِشَتْ عَطَشاً شَدِيداً فَرَفَعَتْ يَدَيْهَا قَالَتْ: يَا رَبِّ أَنَا خَادِمَةُ فَاطِمَةَ تَقْتُلُنِي عَطَشاً فَأَنْزَلَ اللَّهُ عَلَيْهَا دَلْواً مِنَ السَّمَاءِ فَشَرِبَتْ فَلَمْ تَحْتَجْ إِلَي الطَّعَامِ وَ الشَّرَابِ سَبْعَ سِنِينَ وَ كَانَ النَّاسُ يَبْعَثُونَهَا فِي الْيَوْمِ الشَّدِيدِ الْحَرِّ فَمَا يُصِيبُهَا عَطَشٌ.
📚 الخرائج و الجرائح، ج۲؛ ص۵۳۰
وقتي فاطمه زهرا عليهاالسلام به شهادت رسيدند، اُمّ ايمن قسم خورد كه در مدينه نماند. زيرا طاقت نداشت كه آن مواضعي كه فاطمه عليهاالسلام را در آنجا ديده بود بنگرد. لذا از مدينه به سوي مكّه خارج شد. موقعي كه بين راه رسيد شديداً تشنه شد. دستهاي خود را به طرف آسمان بلند كرد و گفت: پروردگارا! من خادمه فاطمه زهراء سلام الله عليها ميباشم، آيا مرا به وسيله تشنگي خواهي کُشت؟ خداوند متعال دَلوي از آسمان براي او نازل كرد. وي از آن دلو آب آشاميد و تا هفت سال محتاج به غذا و آب نشد. مردم او را در روز بسيار گرم به دنبال كاری ميفرستادند ولی تشنه نمیشد.
#حدیث #فاطمیه
@khedmatt