هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
امروز توفیق داشتم با استاد ملکزاده همسفر شدم و ساعتی گفتگو کردیم.
شنیده بودم ایشان تسلط خوبی بر اندیشه شهید صدر دارند.
ایده پرفسور درخشان در مورد اقتصاد اسلامی را با ایشان طرح کردم و گفتم استاد، قائل به تلاش کارشناسی ذیل اندیشه امامین انقلاب هستند و نتیجه این تلاش را شایسته وصف اسلامی میدانند.
ایشان فرمودند در دیدگاه شهید صدر هم رجوع به فقها ملاک قرار داده شده و البته این مربوط به قبل الانقلاب است! تفسیر امروزی حرف شهید صدر همان است که پرفسور درخشان گفتهاند و ملاک فقط امامین انقلاب هستند.
نکته دقیق ایشان این بود که در این موضوعات یا باید مجتهد باشی یا مقلد و احتیاط معنا ندارد.
و اگر مجتهد نباشی و چیزی را به اسلام نسبت دهی، طاغوتی!
این همان نکتهایست که پرفسور درخشان چهل سال است از آن پرهیز میکند و میگوید من از اقتصاد اسلامی حرفی نمیزنم و چیزی را به خدا و دین خدا نسبت نمیدهم.
#مناظره_درخشان
#اعترافات_غنینژاد
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
حرف ما یک کلام است: وقتی درآمد اساتید دانشگاه، معلمان، پرستاران، کارگران، کارمندان و... در این کشور به ریال است، نباید هزینههایشان به دلار باشد. نباید ثروتهای خدادادی ایرانیان به دلار به ملت ایران فروخته شود. هر کس حامی این تفکر است، نئولیبرال است، ولو سربهسجود آیهخوان باشد.
@syjebraily
هدایت شده از پایگاه خبری علوم انسانی مفتاح
✅ اقتصاد در سپهر ولایت فقیه
🔻 محمدرضا رضی در مطلبی نوشت؛
🔹 استاد درخشان در مناظره با دکتر غنی نژاد که معتقد بود مگر امامین انقلاب اقتصاد خوانده اند؟، اقتصاد اسلامی را اینگونه تعریف کردند: “آنچه امام خمینی در اقتصاد گفته اند اقتصاد اسلامی است.” این یک بیان احساسی و یا سیاسی و یا به جهت نفهمیدن اقتصاد و یا اسلام نیست بلکه خود “یک نظریه بدیع و عمیق علمی” است. این نظریه از چند زاویه قابل بیان و اثبات است.
🔹 ولی فقیه مجتهد و اسلام شناس جامع الشرایط است که در هر عصری به تصدیق اهل خبره تشخیص داده میشود. کار بنیادین اسلام شناس جامع الشرایط، اداره جامعه است. یکی از مهمترین عرصه های اداره جامعه، معیشت و اقتصاد است.
🔹 فقیه نه تنها باید نظرات اقتصادی را بشناسد، بلکه باید اقتصاد واقعی حاکم بر جهان را بشناسد و بلکه بالاتر باید راه مواجهه و برخورد با آن را نیز بداند. یعنی علم به اقتصاد در ذات صفات و ویژگیهای یک مجتهد جامع الشرایط است. یعنی فقیه نه تنها باید اقتصاد را بشناسد بلکه باید بصیرت اقتصادی داشته باشد و این بصیرت اقتصادی مرتبه ای بالاتر از دانش و اطلاعات اقتصادی است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=32860
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#اقتصاد
#یادداشت
#تهران
🔳 با #مفتاح_اندیشه همراه باشید
🆔 @meftahandishe_com
هدایت شده از شمع | شبکهٔ مبلغان
اقتصاد کور
ــــــــــــــــــــــــ
حساب و کتاب اقتصاد دینمدارانه و معنوی، متفاوت از اقتصاد مادیگراست. ما امکاناتی برای افزایش رزقوروزی داریم که ابداً اقتصاد غربی داشته باشد. در اقتصاد مادیگرا و اصطلاحا اقتصاد لیبرالیستی، همه چیز با حساب و کتاب دنیایی سنجیده و به صورت ریاضی محاسبه میشود؛ درحالیکه حساب و کتاب اقتصاد ما اینگونه نیست. واقعیتهای دیگری هم وجود دارد که اقتصاد لیبرالیستی نسبت به آن کور است.
رزقی نو | مجلس اول: رازق کیست؟ | صفحه ۳۱
ــــــــــــــــــــــــ
شمع
شبکهٔ مبلغان و عملیاتهای تبلیغی
ShabakeTabligh.ir
eitaa.com/ShabakeTabligh
هدایت شده از مطالعات تطبیقی قرآن و حدیث
جدول شمارۀ 6 از گزارش «چکیده نتایج طرح آمارگیری هزینه و درآمد خانوار در سال 1400» -که از سوی مرکز آمار ایران انتشار یافته- نشان میدهد نرخ مالکیت مسکن در ایران، بیش از 81 درصد است.
پی نوشت:
منظور از «سایر»، خانههای سازمانی، وقفی و رایگان است. و مقصود از «اجاری» خانههای رهنی و اجارهای است.
@mtatbiqy
هدایت شده از مطالعات تطبیقی قرآن و حدیث
💠 مطالعه بینالمللی با موضوع «شاخصهای زندگی مطلوب (شاخصهای رفاه) از منظر قرآن و حدیث»
بخش (1): #Home_Ownership_Rate
📉 مستأجری، از جملۀ شاخصهایی است که پایین بودن کیفیت زندگی را نشان میدهد! و این شاخص، قابلیت تفاهم با آحاد بشر در اقصی نقاط جهان را دارد! 🌎🌍🌏
درست است که این شاخص را اهل بیت علیهم السلام (خزینههای علم الهی) بیان کردهاند اما قابل تأیید و تصدیق از سوی مردم با هر دین و آیینی در قارههای مختلف دنیاست.
📝 شاخص مالکیت مسکن (Home Ownership Rate) که در کشورهای مختلف دنیا بررسی و آمارگیری شده است، میتواند به خوبی نشانگر شاخص #خانه_به_دوشی باشد. شاخص مالکیت مسکن، درصد افرادی که -در هر کشور- صاحب خانههای خود هستند را نسبت به کل جمعیت همان کشور نشان میدهد.
📚 خانهبهدوشی؛ از تلخیهای زندگی انسان
امام صادق علیه السلام فرمود:
«مِنْ مُرِّ اَلْعَيْشِ اَلنُّقْلَةُ مِنْ دَارٍ إِلَى دَارٍ....» [الکافی، ج6، ص531]
از تلخیهای زندگى، انتقال از يك خانه به خانه ديگر [خانهبهدوشی] است...
📈 بررسی وضعیت 21 کشور از نظر شاخص «نرخ مالکیت مسکن»
سعی شده آمار 20 کشوری که [در ذهن مردم ما] زندگی در آنها مطلوب تصور میشود در کنار ایران قرار داده شود تا بیننده بتواند به راحتی قضاوت کند.
تمامی آمارهای مربوط به کشورهای اروپایی (که بدون هایپرلینک آمده) مربوط به سال 2021 بوده و از پایگاه رسمی دفتر آمار اتحادیه اروپا اخذ شده است.
کرواسی: 91 درصد
کره جنوبی: 86.3 درصد (سال 2021)
ایران: 81.4 درصد (سال 1400)
پرتغال: 78.3 درصد
اسپانیا: 75.8 درصد
ایتالیا: 73.7 درصد
بلژیک: 71.3 درصد
فنلاند: 70.3 درصد
هلند: 70.1 درصد
استرالیا: 67 درصد (سال 2021)
کانادا: 66.5 درصد (سال 2021)
آمریکا: 65.9 درصد (سال 2022)
سوئد: 64.9 درصد
فرانسه: 64.7 درصد
نروژ: 63 درصد (سال 2017)
انگلیس: 63 درصد (میانگین سال 2016 تا 2018)
ژاپن: 61.12 درصد (میانگین 5 سال منتهی به سال 2017)
دانمارک: 59.2 درصد
ترکیه: 57.8 درصد (سال 2023)
آلمان: 49.1 درصد
سوئیس: 42.2 درصد
#السلام_علی_خزان_علم_الله
#شاخص_های_زندگی_مطلوب
#شاخص_های_رفاه
@mtatbiqy
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
اخیرأ در جلسهای، تحقق سیاستهای کلی اصل 44 را بررسی کردیم.
در بخش #تعاون گفتم،
باوجودی که کلمه تعاون 25 بار در متن سیاست آمده و سهم تعاون در اقتصاد ملی باید 25% میشد ولی با گذشت 17 سال از ابلاغ سیاست های کلی اصل 44 که یکی از محورهای اصلی آن توسعه بخش تعاون بوده، حتی آمار قابل اطمینانی در مورد بخش تعاون تولید نشده است. براساس آمار پراکنده موجود هم سهم بخش تعاون در اقتصاد حدود 3.5% است*.
پیشنهاد؛ تفکیک #وزارت_تعاون.
به کانال اقتصاد کاربردی بپیوندید 👇
https://eitaa.com/DrRezaGholami
هدایت شده از محسن قنبریان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
〽️ مهار تورم در مقیاس شهری!
3⃣ مالک کردن مزد بگیران با تعاون
• سال۹۹ ماجرای روستای مال استریت (مال ملّا) را یادتان هست؟! اولین روستای بورسی ایران که نخبگانش به اهالی، بورس بازی تعلیم داده و نزدیک۸۰٪ اهالی با حدود ۴۰میلیارد تومان بورسی شدند و بعد در نوسانات بورس چند ده میلیارد خسارت دیدند!
❓می دانستید همین مال ها (=سیاه چادرهای ایل) تا سال۳۵، فقط با ۲میلیون از زنانش ۴۰۰هزار تعاونی(واره) در محصولات لبنی داشتند؟!!
⁉️ واقعاً چرا نشود از فرهنگ تعاون -بجای بازارهای مالی مدرن که اقلا در کشور ما صرفا کار جابجایی سرمایه ایفا می کند- دوباره همیاری را نتیجه گرفت؟! با تعاونی های تولید کالا و خدمات، اهالی شهرهای کوچک و روستاها را مالک کرد و با تورم در مقیاس کوچک جنگید!
• تعاونی توسعه شهرستانی
تعاونی دهیاری
دو ظرفیت برای چنین ابتکاری است. با عضویت نیم درصد اهالی شهرستان، تعاونی رسمیت می یابد و امتیازاتی دارد:
- طرح های دارای رانت بجای بخش خصوصی به اینها داده میشود (ماده۱)
- همچنین زمین و اموال قابل واگذاری از سوی سازمانهای دولتی که در آن مزایده به صرفه یا به صلاح نباشد (ماده۵)
- استفاده از تملک بافت فرسوده (ماده۶)
• موثرین در یک شهرستان به کمک نیروهای دلسوز در بدنه اجتماعی و اداری با مشاورهای اقتصادی خوب میتوانند مبدا چنین خدمتی شوند. اینگونه نقدینگی در مقیاس شهرستانی نیز به سمت تولید و خدمات هدایت می شود و از تورم می کاهد.
📌 پ.ن:
مالک کردن مزد بگیران از راهبردهای موثر برای مقابله با تورم است. تورم هر روز پول جیب آنها را کم ارزش تر و املاک را گرانتر می کند.
محسن قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥کلیپ پیشنهادی برای دیدن 👌
💥چرا به دلیل بعضی پیشرفت ها در غرب میخواهند سبک زندگی متوحش آنجا را به ما بقبولانند؟
نشر کلیپ با شما
#میثم_تمار
@meysame_tammarr
هدایت شده از حسین زمانی میقان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خودتحقیری در ادبیات اقتصادی برخی موج میزند
و اما هایک...
@hzamanim
دریافت رایگان کتاب منبر مکتوب
«تربیت اقتصادی با صحیفه سجادیه»
✅چگونه به کمک صحیفه سجادیه ، اقتصاد خودمان را رونق دهیم؟
نوشته دوست عزیز و فاضل گرانقدر، حجت الاسلام رضا رحمتی
دانلود کتاب
🇮🇷خرمشهر اقتصادی🇮🇷
https://eitaa.com/khorramshahr_eqtesadi
هدایت شده از مطالعات آمریکا
🇺🇸آیا میدانستید روزگاری در آمریکا ساخت و مصرف هرگونه مشروبات الکلی ممنوع بوده است؟
👈اگر تازه کانال رو بازکردی این مطلب جالب رو از اینجا شروع به خوندن کن:👇
https://eitaa.com/motaleatUSA/863
کالاییکمیاب درزمان امام صادق علیهالسلام
🔶 امام صادق(ع) به یکی ازخدمتگزارانشان به نام «مصادف» هزار دینار دادند و به او فرمودند: آماده سفر تجاری به مصر شود، زیرا عائله من زیاد شده است و نیاز به درآمد بیشتر دارم.
🔸 مصادف با پول امام کالایی را تهیه کرد و همراه گروهی از تجار رهسپار مصر شد. این گروه وقتی به نزدیکی مصر رسیدند، با کاروانی برخورد کردند که به تازگی ازمصرخارج شده بودند، و معلوم شد کالای تجارتی ایشان از نیازهای عمومی مردم مصر بوده و در بازارهای آنجا نایاب است و مشتری فراوانی دارد.
🔷 مصادف و همراهانش، همسوگند شدند که هیچ کسی کالایش را کمتر از دو برابرخرید نفروشد، آنان پس از فروش کالا به مدینه برگشتند.
🔹مصادف خدمت امام (ع) رسید، در حالی که دو کیسه هرکدام حاوی هزار دینار بود، در دست داشت و آن را خدمت حضرت نهاد وعرض کرد: فدایت شوم! یکی اصل سرمایه و دیگری سود آن است. حضرت فرمودند: این سود بسیار زیاد است، چگونه بدست آوردی؟ مصادف تمام ماجرا را برای امام(ع) تعریف کرد.
♨️ حضرت با ناراحتی فرمودند: سبحان الله! به زیان مردمی مسلمان باهم، هم قسم شدهاید که متاع خویش را جزء دو برابر قیمت خرید نفروشید؟
🔸 آن گاه یکی از دو کیسه را برداشت و فرمودند: این سرمایه من، و ما را به چنین سودی نیاز نیست. سپس فرمودند: برخورد شمشیرها در هنگام کارزار و جهاد راحت تر از به دست آوردن مال حلال است. (یَامُصادَف مجاهده السُیُوفِ اَهونُ مِن طَلَبِ الحَلال)
📚 منبع: کتاب دوگانههای سرنوشتساز اثر #حجت_الاسلام_راجی به نقل از بحارالانوار، ج47، ص59
💠 اندیشکده راهبردی #سعداء
🆔 @soada_ir
هدایت شده از آنسوتر | سید محمدرضا رضی
🏴امام صادق علیه السلام، مرد تشکیلات
◾️امام صادق(ع) مرد مبارزه بود، مرد علم و دانش بود و مرد تشکیلات بود. مرد علم و دانش بودنش را همه شنیدهاید. اما مرد مبارزه بودنش را کمتر شنیدهاید. امام صادق(ع) مشغول یک مبارزهی دامنهدار و پیگیر بود. مبارزه برای قبضه کردن حکومت و قدرت و به وجود آوردن حکومت اسلامی و علوی.
◾️اما آن بعد سوم را که اصلاً نشنیدهاید، مرد تشکیلات بودن امام صادق(ع) است که یک تشکیلات عظیمی از مؤمنان خود از طرفداران جریان حکومت علوی در سراسر عالم اسلام از اقصای خراسان و ماوراءالنهر تا شمال آفریقا به وجود آورده بود.
🎙امام خامنهای (حفظه الله)
📆 14 شهریور 1359
#امام_صادق
#شهادت_امام_صادق
📝 @FarajNezhad110
هدایت شده از دکتر علی سعیدی
هدایت شده از اقتصاد فرهنگی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کوچک زیباست!
جوانان بوشهر دستگاهی اختراع کرده اند که می تواند از یک تن زباله، 45 درصد بنزین، 45 درصدگازوئیل و 7 درصد گاز و 3درصد مقطر آب تولید می کند.
نظام سرمایهداری حدود دو قرن است با ایدهی تولید بزرگ مقیاس مردم را سر کار گذاشته است.
تولید کوچک مقیاس هم به صرفه است هم باکیفیت است هم دانشبنیان است هم منعطف و بهروز است و هم عدالتمحور است.
♨️ اقْتِصادِفَرهَنگی: 🇮🇷
💠 @h_abasifar
هدایت شده از بسته فرهنگی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 همه قیام کنیم برای جهاد اقتصادی | استاد پناهیان
#اقتصاد
#اقتصاد_قوی
#تربیت_اقتصادی
#اقتصاد_مقاومتی
#بسته_فرهنگی
📚بسته فرهنگی
(سامانه انتشار محتوای تشکل فراگیر تبلیغ گروهی طلاب)
🆔 https://eitaa.com/joinchat/3972268050C15063871c8
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
📌بانیان وضع موجود
📌دکتر محمد جواد توکلی
♦️آسیبشناسی اقتصاد ایران از منظر تقابل گفتمان اقتصاد اسلامی و اقتصاد لیبرالی
🔗آدرس فایل در آپارات:
https://www.aparat.com/v/yG7FT
رهام (رسانه اقتصاد مقاومتی)
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
چقدر ایمان داریم به حرف امام صادق؟
چقدر اعتقاد داریم به حرفهای اقتصاددان های لیبرال؟
اصلا مگه امام صادق(ع) اقتصاد خونده؟😳
🇮🇷خرمشهر اقتصادی🇮🇷
https://eitaa.com/khorramshahr_eqtesadi
هدایت شده از نو+جوان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #تماشایی | دختران ستارهساز
🇮🇷 ایران زنهای بزرگی در طول تاریخ داشته است
💫 نو+جوان؛ انرژی امید ابتکار
🌱 @Nojavan_khamenei
هدایت شده از مردم_سالاری
مردم روستای پدری ام مردم فقیری هستند اما برای این مردم هنوز مسأله ی مسکن تبدیل به یک معضل و آرزوی دست نیافتنی نشده.
چرا؟!!!
✅ مردم این روستا معضلی بنام زمین ندارند چون بدلیل فراوانی زمین هنوز قیمت چندانی پیدا نکرده.
✅ دیگر اینکه مردم این روستا فرهنگی دارند بنام «یاوری»، یعنی وقتی کسی شروع به خانه سازی میکند بخشی از مردم روستا مخصوصا فامیلهای دور و نزدیک و همسایهها هر کدام یک یا دو روز به کمک او میآیند.
✅اینجا خبری از واسطه های بساز بفروش که به کمتر از صددرصد سود راضی نمیشوند، نیست.
اینجا هنوز خبری از هزینههای سرسامآور شهرداری نیست.
مردم اینجا از روز اول توقع یک خانه با همه ی امکانات را ندارند
و مهم تر از همه اینکه اینجا خبری از بازار خرید و فروش و دلالی مسکن نیست و همهی سرمایه ی اندوخته ی مردم صرف توسعهی دامداری و کشاورزی شان میشود.
✅ بدین ترتیب هزینه مسکن برای این مردم عمدتاً یعنی هزینهی مصالح و استاد بنا، که آنهم بدلیل تکمیل تدریجی مسکن پس از قابلیت اسکان اولیه، در طول چند سال فشار مالی چندانی بر مردم تحمیل نمیکند.
✅ و این یعنی ساخت مردمی مسکن با حداقل مانع تراشی دولت، بدون حضور و موج سواری سرمایه دار(بساز بفروش یا بنگاه و دلال مسکن) و بدون خلق نقدینگی دولت
✅ البته در زمانهای نه چندان دور تولید مصالح هم مردمی بود چون مردم خودشان چند روز «خشت مالی» میکردند یعنی خودشان با قالبهای مخصوص، خشت های گلی (حدود دو برابر یک آجر) درست میکردند و همین میشد عمده مصالح ساختمان که نه امواج تلفن و اینترنت از دیوار نیم متری اش عبور میکند و نه سرما و نه حتی گرما.
@mardom_salari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ذوب در ولایت شویم!
🇮🇷خرمشهر اقتصادی🇮🇷
https://eitaa.com/khorramshahr_eqtesadi
هدایت شده از روحالله ایزدخواه 🇮🇷
🔵 چند جهتگیری تحولی برای شعام
🔘 شورایعالی امنیت ملی، بعد از یک رخوت ۱۰ ساله، نیاز به نوسازی دستور کار و اتخاذ جهتگیریهای تحولی دارد؛ از جمله:
❗️تشکیل اتاق فرمان جنگ تحمیلی اقتصادی و بدست گرفتن هماهنگی راهبردی ِ سیاستهای اقتصادی
❗️کنار گذاشتن مماشات سازمانی در مبارزه با قاچاق کالا و هدایت سرمایه سرگردان قاچاق به سمت تحرک بخشی به صادرات مرزی
❗️انحلال ستاد ملی کرونا و امثال آن و تمرکز در مدیریت کلان بحرانهای ملی
❗️موشکافی نارساییهای راهبردی در حوزه اقتصاد بینالملل و تقسیم کار دوباره میان دستگاههای موازی و کمکار
❗️طراحی سیاست یکپارچه نسبت به تجمعات مردمی و اغتشاشات احتمالی بمنظور کاهش تنشها و شنیدن صدای اعتراضات سالم و مردمی .
@dr_izadkhah