🔴 #گشایش_اقتصادی !| اوراق سلف نفتی؛ نکات، چیستی و الزامات...
🔻قراردادهای #سلف عموما روشی برای تأمین مالی هستند؛ از دیگر کاربردهای مهم این اوراق، جبران کسری بودجه دولتها است، به این شکل که دولت به جای پیشفروش یا فروش نقدی محصولات و مواد خام به خارج از کشور، به ویژه زمانی که بنا به دلایل سیاسی و اقتصادی، فروش یا پیش فروش این محصولات با محدودیت مواجه باشه...
🔹 به همین دلیل برخی این گشایش را، نه گشایشی برای مردم بلکه گشایشی برای دولت میدانند؛ لذا دولت با انتشار #اوراق_سلف نفت، در عمل نفت را به مردم پیشفروش میکند و در زمان سررسید (که گفته میشه ۲ ساله و ۴ ساله ست) به وکالت از طرف دارندگان اوراق سلف، نفت پشتوانه این اوراق را در بازار جهانی نقداً به فروش میرساند و از این کانال با صاحبان اوراق، تسویه میکند...
🔹 در این فرایند، تفاوت قیمت نقد و سلف در غالب سود به دارنده اوراق در زمان سررسید تعلق میگیره؛ در واقع، در این روش، خریدار (مردم و سرمایه گذاران) وجه معامله را از پیش به فروشنده(دولت) پرداخت میکنه و فروشنده متعهد میشه که جنس مورد معامله را پس از انقضای مدت معین (۲ و ۴ سال)به خریدار تحویل بده...
🔹 در اینجا خبری از پرداخت سود بین دوره نیست بلکه سود مد نظر فروشنده اوراق (همان دولت) که از قبل تعیین میشه،در پایان زمان قرارداد یا همان تاریخ سررسید، در صورت عدم امتناع خریدار از دریافت فیزیکی نفت، همراه با اصل مبلغ اولیه دریافت شده، به خریدار پرداخت میشه...
🔹 در عین حال، امکان فروش این اوراق در قالب #سلف استاندارد موازی، در بازار ثانویه وجود داره یعنی خریدار اوراق میتونه ی اوراق سلف مثلا دو ساله را یک روز پس از خرید در بازار ثانویه که احتمالا #بورس انرژی باشه، بفروشه...
🔹 لذا در اوراق سلف نفتی شما نفتی را خریداری میکنید که الان پولشو پرداخت میکنین و ۲ یا ۴ سال بعد (همون سررسیدهای مختلفی که براش تعیین میکنن) نفت رو قراره بهت تحویل بدن؛ در ضمن، یک حواله با این اوراق وجود داره که هر زمان که دولت اوراق را به شما بفروشه، اون حواله هم به شما منتقل میشه...
🔹 در عین حال، همراه با این اوراق، یک قرارداد اختیار فروش هم هست که اگه در زمان سررسید، قیمت نفت نسبت به زمانی که اوراق را خریدین کاهش یافته بود و باعث ضرر شما شد، شرکت ملی نفت یا همون دولت، اونو میخره، البته با قیمت مشخصی که از ابتدا مشخص شده تا از این طریق بتونه حداقل سودی رو که همون روز اول انتشار اوراق به شما تعهد داده رو بهتون (دارنده اوراق در زمان سررسید)پرداخت کنه...
🔹 این اوراق، از نظر معاملاتی مثل اوراق اجاره و مشارکته و مثل قرارداد آتی و اختیار معامله نیست؛ در واقع نوعی صکوکه که از نظر «ماهیت» تفاوتی با بقیه عقود صکوک مثل اجاره نداره...
🔹 اوراق اجاره، ی درآمد ثابت داره ولی در اوراق سلف، حداقلی بعنوان کف سود برای خریدار و دارنده اوراق در نظر گرفته میشه ولی سود شما میتونه بیشتر از اون حداقله باشه...
🔹 در این قراردادها، معمولا سقفی نیز برای سود متغیر از قبل در نظر گرفته میشه و بنابراین سود مورد انتظار، در این دامنه(کف و سقف) نوسان میکنه و نه بیشتر؛ نوسان نیز به ارزش دلار و قیمت هر بشکه نفت بستگی داره...
🔹 مثلا در دستورالعمل ۵۱ ماده ای که در سال ۹۱ توسط سازمان بورس برای اجرای معاملات اوراق سلف نفتی تصویب و ابلاغ شد؛ این کف و سقف سود سالیانه برای قراردادی سلف نفتی دلاری بین ۱۵٪-۱۰٪ و برای قراردادهی سلف نفتی ریالی بین ۲۵٪-۲۰٪ در نظر گرفته شده بود...
🔹 بنابراین اینکه استقبال از این اوراق به چه شکل خواهد بود به چند عامل بستگی دارد:
- قراردادهای مزبور فقط ریالی ست؟
- کف و سقف سود چند درصد است؟
-امکان معامله در بازار ثانویه وجود داره یا خیر؟
- محدودیت حجمی و محدودیت نوسان قیمت در بازار ثانویه؟
🆔 @khosarbeysh 💚
🔴 استقبال پمپئو از نامه شورای همکاری خلیج فارس
🔴 #لبنان| سناریوی جدید غرب در لبنان
🔹غرب با محوریت آمریکا با استفاده از عوامل خود در منطقه و لبنان، سناریوی خطرناکی برای این کشور ترسیم کرده است. آمریکا سعی دارد بر موج ناشی از انفجار غیرعمدی یا عمدی سوار شده و دولت لبنان و جريان مقاومت به ویژه حزب الله را تحت فشار قرار دهد.
🔹 چهار نکته پیرامون سناریوی غرب:
1⃣ جریان رسانه ای دشمن از ابتدا چنین القا کرد که انفجار بیروت متعلق به مهمات حزب الله بوده و در واقع حزب الله مسئول اصلی انفجار محسوب می شود.
2⃣ مقوله «دولت سایه» و نفوذ حزب الله در مراکز مختلف لبنان از جمله بنادر و فرودگاه، از جمله ادعاهایی است که بارها علیه حزب الله مطرح شده است. در این راستا طرح خلع سلاح حزب الله نیز بازتولید و شعارهای معترضان همچون «بیروت مدينة بلا سلاح» (بیروت شهر بدون سلاح) در این چهارچوب طراحی شده است.
3⃣ معضلات اقتصادی لبنان نیز که با انفجار بیروت تشدید شده، غرب را به عنوان یک فرشته نجات تصویر می کند که علاوه بر کمک های اقتصادی، می خواهد ساختار سیاسی این کشور را نیز اصلاح و بلکه دچار تحولات بنیادین نماید. سفر سریع السیر رئیس جمهوری فرانسه به لبنان پس از حادثه انفجار، در این راستا قابل درک است.
4⃣ در سطحی فراتر، سناریوی آمریکا در لبنان را می توان در قالب سیاست «فشار حداکثری» بر جمهوری اسلامی و محور مقاومت ارزیابی کرد، سیاستی که این بار بازوی توانمند آن یعنی حزب الله لبنان را نشانه رفته است.
🔻 با این تفاصیل حزب الله لبنان در شرایط دشواری قرار گرفته است؛ اما آن چه مایه امیدواری است از یک سو، ریشه دار بودن فرهنگ مقاومت و جایگاه حزب الله در میان عموم مردم لبنان است. از سوی دیگر، نقطه قوت مهم دیگر، درایت و تجربه این حزب و به ویژه رهبر با ذکاوت آن یعنی سیدحسن نصرالله است که از قواعد بازی پیچیده در کشور ملتهب لبنان در برابر رقبا و حامیان خارجی آن ها به خوبی آگاه است.
🖌 #فرزان_شهیدے
🆔 @khosarbeysh 💚
سارکوزی در سال ۲۰۱۵ وارد لیبی شد
و قول حمایت و اصلاحات داد درست مثل این روزها و حضور مکرون در لبنان!
و دقیقا همان اتفاقات لیبی بعد از سارکوزی در لبنان هم در جریان است، یعنی جنگ و شورش، یک سناریو آشنا!
🆔 @khosarbeysh 💚
فاجعه بندر بیروت و دامنه های آن
👈 رسانه های معاند جبهه مقاومت از ساعات اولیه انفجار بندر، خط متهم سازی حزب الله لبنان را دنبال کردند و برخی رسانههای دیگر، آن را مشکوک دانسته و دست اسرائیل و آمریکا را در پس ماجرا دیدند.
اما دولت لبنان همچنان در حال جمع آوری داده ها و تحقیق میدانی است و بر اساس مستندات اولیه این فاجعه بزرگ را معلول یک حادثه می داند، لذا به نظر می رسد برای دانستن حقیقت ماجرا نباید عجله کرد.
از طرفی فاجعه آنقدر بزرگ و پیچیده است که دشمنان مقاومت و بدخواهان مردم لبنان (چه در آن دست داشته باشند یا نه) آن را یک فرصت کم نظیر برای پیگیری اهداف خود بدانند و با عملیات فریب و اغوای رسانهای در پی تضعیف مقاومت باشند، لذا چند پرده را بعد از این فاجعه دنبال می کنند:
پرده اول؛ ایجاد ترس و وحشت
امپراطوری رسانه های غربی، عربی و عبری به گونهای این فاجعه را پردازش می کنند که جبهه مقاومت، از متهم شدن در این فاجعه بزرگ دچار ترس و وحشت شده و ابتکار عمل مقابل نقش آفرینی مثلث شوم ذکر شده را از دست بدهد و دچار خطاهای محاسباتی و عملیاتی گردد.
پرده دوم؛ تحقیر نظام سیاسی لبنان
سفر ماکرون به لبنان و اظهارات عجیب و مداخلهجویانه او در کنار فضاسازیهای رسانهای، نمونه روشنی از تحقیر طرف مقابل می باشد. در پس این تحقیر آنها انتظار دارند مردم و مسئولان لبنانی قدرت تحرک و پویایی خود را در مواجهه با این مشکل بزرگ از دست بدهند و مقابل غربی ها و اسرائیل تسلیم شوند.
پرده سوم؛ بهره گیری از خشونت
سازماندهی و جهت دهی به اعتراضات مردمی که ناشی از کم کاری های انباشته شده توسط دولتهای پیشین بوده است و تحریک مردم به خشونت مرحله سوم سوء استفاده از این فاجعه می باشد که نمونههای آنرا در اخبار اعتراضات لبنان مشاهده میکنیم.
پرده چهارم؛ دخالت خارجی
به میزانی که آنها بتوانند اعتراضات مردمی را گسترش داده و ادارات دولتی را مختل نمایند و قوه تصمیمگیری در این کشور را فلج کنند، زمینه برای دخالت های خارجی فراهم می شود و از آنجا که قبلاً به صراحت از خلع سلاح مقاومت سخن گفتند، هدف غایی این دخالت از هم اکنون مشخص است.
پرده آخر
ظاهر پرده آخر به نفع اهداف مثلث شوم غربی، عبری و ارتجاع عربی است، اما در پس آن و با روشن شدن حقایق، کنار رفتن پرده های تزویر ، فریب و ریا خواهد بود و به موازات دخالت های سیاسی یا نظامی آنها، امکان باز شدن درهای مقابله به مثل جریان مقاومت، فراهم می شود و نباید فراموش کرد که تحولات شگرف از دل بحران های عمیق پدیدار می شود ولی با این اطمینان که خداوند فرمود: "و نرید ان نمن علی الذین استضعفوا فی الارض و نجعلهم ائمه و نجعلهم وارثین" ( ما میخواهیم بر مستضعفان زمین منت نهیم و آنان را پیشوایان و وارثان روی زمین قرار دهیم) و اینها طلیعه پیش بینی حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی است که چند سال قبل فرمود: اسرائیل قطعاً ۲۵ سال آینده را نخواهد دید.
🆔 @khosarbeysh 💚
🌼ایران و اسلام
✅بخش پنجم: ما و اسلام
به گواهی تاریخ ما ایرانیان درطول تاریخ با اقوام وملل گوناگون عالم ،به اقتضای عوامل تاریخی گاهی روابط دوستانه وگاه خصمانه داشته ایم.
یک سلسله افکار وعقاید براثر این روابط ازدیگران به ما واز ما به دیگران رسیده است.
هرکجا پای قومیت به میان آمده مقاومت کرده ایم ودرملیت دیگران هضم نشده ایم.
از طرفی ضمن این که به ملیت خود علاقه مند بوده ایم ،این علاقه مندی تعصب آمیز وکور کورانه نبوده است تا سبب کوری
باطن شود ومارا از حقیقت دور نگه دارد وقوه تمیّز را ازمابگیرد.
ازابتدای هخامنشی که ایران کنونی شکل گرفته به اضافه برخی کشورهای همسایه که تحت یک فرمان درآمده ۲۵۰۰سال می گذرد .
ازاین ۲۵قرن ۱۴قرن آن را با اسلام به سر برده ایم.
این دین درمتن زند گی مابوده .
تاریخ ما ،ادبیات ما ،سیاست ما ،قضاوت ما ،فرهنگ وتمدن ما ،شئون اجتماعی ما ،وبالاخره همه چیز ما با این دین توام بوده
است.
درترقی وتعالی ونشر این دین بیش از سایر ملل وحتی عربها کوشیده ایم.
مجموعه آثار ،ج۱۴،ص ۵۳و۵۴
✏️ به قلم حجت الاسلام و المسلمین جلالی اصل
🆔 @khosarbeysh 💚
🔴 نسخه جدید زیباکلام: برجام ۹۹‼️
🔻صادق زیباکلام به روزنامه آرمان گفته: در گذشته معتقد بودم بین ایران و آمریکا بحران ایجاد شده اما مدتهاست به این نتیجه رسیدهام که باید به جای کلمه بحران از باتلاق استفاده کنم. معتقدم تنها راهی که میتواند ایران و آمریکا را از این باتلاق نجات دهد یک چیز است: «برجام ۹۹»! ما باید به دنبال برجام دیگری با آمریکا باشیم.
✅ زیباکلام پیشتر گفته بود که متن برجام را حتی یک بار هم نخوانده است.
🆔 @khosarbeysh 💚
#اقتصادی
🔴 رمزگشایی از محتوای «گشایش اقتصادی» | طرح پیشفروش ۲۲۰ میلیون بشکه نفت در قالب اوراق سلف آماده شد
🔻روزنامه دنیای اقتصاد در شماره ی امروز خود از وعده «گشایش اقتصادی» رمزگشایی و رونمایی کرد. دولت قرار است اوراق سلف موازی با پشتوانه نفت خام را عرضه کند. شنیدههای اولیه حاکی از آن است که در این طرح ۲۲۰ میلیون بشکه در فاصله یکساله پیشفروش میشود؛ یعنی بهطور میانگین روزی ۶۰۰ هزار بشکه.
🔹 اگر دولت موفق شود که تمام حجم پیشبینی شده را به فروش رساند، با قیمتهای فعلی ارز سنا و نفت سنگین ایران، حدود ۱۹۰ هزار میلیارد تومان تامین مالی میشود. در این اوراق، ریسک نوسان قیمت دلار و نفت وجود دارد، اما دولت در این مورد تضمین میدهد که سرمایهگذاران در هیچ شرایطی متضرر نمیشوند و حداقل به میزان سقف سود سپرده بانکی نفع میبرند.
🔹 همچنین اوراق سلف موازی این امکان را به خریداران میدهد که در صورت نیاز، آن را در بازار ثانویه به فروش برسانند. در شرایط فعلی، حتی اگر دولت به میزان نصف حجم پیشبینیشده، موفق به تامین مالی از این محل شود، میتواند سایه کسری بودجه را از متغیرهای پولی بردارد.
🆔 @khosarbeysh 💚
🔴 #سریال_واکنش_ها | تداوم واکنش ها به اظهارات جناب فتاح (قسمت دوم)
1⃣ واکنش فرمانده سپاه حفاظت ولیامر:
🔹پس از انتصاب آقای فتاح به ریاست بنیاد مستضعفان، آمادگی خود را برای واگذاری ملک جماران (که در واقع یک زمین و سوله مخروبه با کاربری پارکینگ است)، به ایشان اعلام کردیم. انتظار میرفت معاونین بنیاد، آقای فتاح را از توافقات مذکور آگاه میساختند. امیدواریم بنیاد مستضعفان با اقدام عاجل برای اجرایی کردن توافقات حاصله در رفع تبعات ناشی از ابهامات و شبهات مطرح شده درباره ملک مذکور به وظیفه خود عمل کند.
2⃣ واکنش ارتش:
🔹روابط عمومی پادگان کوهک: منظور رییس بنیاد مستضعفان از عبارت «یک جای خوب ما در کوهک در دست نیروی دریایی ارتش است» پادگان کوهک و ستاد نیروی دریایی ارتش بوده که از پیش از انقلاب در اختیار این نیرو است و بعد به عنوان ستاد فرماندهی از آن بهرهبرداری شد. قرار بود اراضی پادگان بین نیروی دریایی و بنیاد تقسیم شود که تمامی عواید حاصل از ساخت و ساز اطراف پادگان متعلق به نیروی دریایی و بنیاد موظف به پرداخت ارزش آن باشد. اما کارشناس بنیاد منصفانه عمل نکرده و هرگونه پرداخت به نیرو متوقف شده و باعث توقف اجرای مصوبه شد. حالا یک تیم دیگر معین شده تا کارها برای اجرای مصوبه دوباره پیگیری شود.
🆔 @khosarbeysh 💚