#پاناکوتای_وانیلی_با_نشاسته_گل
مواد لازم :
شیر :4 پیمانه که از قبل گرم کردیم و گذاشتیم به دمای محیط برسه
شکر: دوسوم پیمانه یا صدو هفتاد گرم( البته بستکی به ذائقه تون داره که میتونید بیشر یا کمتر بریزید.)
خامه: صبحانه یک بسته دویست گرمی
وانیل :نصف قاشق مربا خوری
اب یک چهارم پیمانه
پودر ژلاتین 2 ق غ
نشاسته گل نصف پیمانه
ابتدا پودر ژلاتین را روی آب سرد بریزید تا حالت اسفنجی بشه بعد روی بخار اب گذاشته و هم بزنید تا کاملا شفاف شود
نشاسته را در شیر حل کنید
خامه رو روی حرارت ملایم گذاشته تا آب بشه بعد شیر به دمای محیط رسیده که نشاسته داخلش حل کردیم به همراه شکر و وانیل اضافه کنید و مرتب با همزن دستی هم بزنید تا یکدست بشه بعد از روی حرارت بردارید
سپس ژلاتین حل شده را هم داخل مواد بریزید
دسر را داخل قالب چرب شده بریزید و در یخچال قرار بدین تا ببنده
و برای یک شب داخل یخچال گذاشته تا حسابی سفت بشه و بعد هم اطراف دسر رو با چاقو از قالب ازاد کنید و به راحتی دسر رو داخل ظرف سرو برگردونید
پاناکوتای وانیلی با تزیین پودر بیسکوییت وپودر پسته وخرگوش دست ساز خودم با گامپیست ☺️
برای این قالب دستور را دوبرابر کردم
#خوشمزه_های_ناب👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1618346271C4f16a7c53f
🍩🎂🍛🥗🌮🍤🍟🍕
#هنر_سرآشپزان_برتر
#دلمه_پلو
#تاک_پلو
مواد لازم برای۴ نفر
برنج 4 پیمانه
لپه ۱ پیمانه
گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
کشمش پلویی ۱ پیمانه
سبزی معطر ۵۰۰ گرم من فقط کشنیز زدم
برگ مو به مقدار لازم
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
طرز تهیه
۱- ابتدا برنج را خیس کرده و لپه را چند بار جوش داده و آب آنرا عوض کرده تا نفخش گرفته شود و باقلا را هم بهتره باقلا تازه باشه را جوشانده و داخل ابکش ریخته و کنار گذاشته.
۲- برگ های مو را با قیچی آشپزخانه تقریبا به قطر یه سانت چیده و داخل قابلمه آب جوش به مدت چند دقیقه میجوشانیم و آبکش کرده و کنار گذاشته تا کاملا خشک شود.
۳- گوشت چرخ کرده را با یه پیاز متوسط و با ادویه های دلخواه تفت داده و کشمش پلویی را که از قبل شسته و خشک شده به مواد گوشتی اضافه کرده و کمی تفت میدیم.
۴- برنج را آبکش کرده کف قابلمه را ته دیگ دلخواه گذاشته برنج را ریخته و بقیه مواد از جمله برگ های مو را لایه به لایه به همراه سبزی معطر خشک که شامل شوید، نعنا، کمی ریحان و ترخون... ریخته و به مدت 45 دقیقه زمان میدهیم که دم بکشه.
#خوشمزه_های_ناب👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1618346271C4f16a7c53f
🍩🎂🍛🥗🌮🍤🍟🍕
#هنر_سرآشپزان_برتر
#کوفته_شوید_باقالی
گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
شوید ۴۰۰ گرم
باقالی پاک شده نصف لیوان
برنج خام نصف لیوان
پیاز داغ دوقاشق غذا خوری
نمک ،فلفل ،زردچوبه ،دارچین
گوشت را با کمی نمک وکمی دارچین وفلفل قرمز وسیاه ورز میدهیم تقریبا یک ربع خیلی مهم هست که کوفته وانره درحدی که گوشت کش بیاد شوید خردشده را اضافه و بازهم ورز دهید وبرنج با نصف لیوان اب وکمی نمک بجوشانید تا ابش تمام شود وخنک شود به مواد با باقالی اضافه کرده توی قابلمه پیاز داغ و یک دوم قاشق چایخوری زردچوبه را تفت داده وکمی فلفل ونمک اضافه واب ریخته وجوش که امد کوفته ها را داخل ان گذاشته وتا نیم ساعت در انرا نذارید وبگذارید تا بپزد یک کوفته فوق العاده خوشمزه میل کنید
#خوشمزه_های_ناب👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1618346271C4f16a7c53f
🍩🎂🍛🥗🌮🍤🍟🍕
#هنر_سرآشپزان_برتر
#قابلی_پلو_ازبکی_با_گوشت_گوسفند🇦🇫
#قابلی_پلو🇦🇫
قابلی پَلویکی از مهمترین اقلام آشپزی اَفغانستانی است. این پلو ظاهراً از هنر آشپزی ترکتباران اَفغانستان سرچشمه گرفته و بهتدریج در بین اقوام دیگر این کشور جایگاه خود را یافته است. امروزه تمامی مردم اَفغانستان با این غذای لذیذ آشنا هستند.
قابلی پَلو یک غذای سنتی اَفغانهاست که از برنج باریک، گوشت یخنی گوسفند، زردک، کشمش، خسته و پسته تهیه میشود. قابلی پلو در سمت شمال اَفغانستان بیشتر رواج دارد و بهطرز متفاوت پخته میشود. برنج قابلی پلو اُزبکی صاف نمیشود و آن را در دیگهای چودنی میپزند در پختن قابلی اُزبکی از روغن کنجد و زَغر استفاده میشود که مزه و طعم خاص دارد.🇦🇫🇦🇫🇦🇫
مواد لازم :
برای 8نفر
پياز 1 عدد بزرگ
گوشت گوسفندی 400گرم میتوانید گوشت بیشتر استفاده کنید بستگی به مصرف دارد
كشمش پلوی200گرم
زَردگ (هویج) خلال شوده 700گرم
زيره،تخم کشنيز،هل آسیاب شده همه باهم 2 قاشق غذاخوری
نمك به مقدار لازم
برنج 4 پياله چاي خوري(پیمانه)
روغن ی1 پیمانه
برگ بو
طرز تهیه قابلی ازبکی :
ابتدا روغن راداخل ديگ بريزيد پياز را داخل روغن سرخ كنيد پياز كم سرخ كنيد. بعد گوشت را اضافه كنيدخوب سرخ كنيد تا گوشت ابش گرفته شود
4پیمانه آب جوش وبرگ بو رابه گوشت ها اضافه میکنیم ومیگذاریم تا یک ساعت بپزد اگر عجله دارید داخل زود پز بپزید
بگذاريد گوشت پخته شود وقتي گوشت پخته شد داخل ديگ ديگر بريزيد.
زَردگ (هویج)خام اضافه كنيد زَردك سرخ نمي شود.دو پیمانه آب جوش به مواد اضافه كنيد زردك به مدت ده دقيقه بگذاريد با گوشت پخته شود
بعد کشمش را که از قبل شسته و خیس کردیم به مواد اضافه میکنیم باز پنج تا ده دقیقه میزاریم بپزد با دربسته بعد برنج اضافه كنيد سه گلاس آب جوش و بقیه ادویه را اضافه كنيد. اب باید با برنج لب به لب شود نه کمتر نه بیشتر اصلا مواد و هم نمیزنیم بعد قابلي بگذاريد آبش خشک شود با حرارت ملایم .
وقتی ابش خشک شود با دسته کفگیر چند حفره داخل برنج ایجاد کنید این کار برای خوب دم کشیدن برنج است
باز برنج30تا40دقیقه با حرارت کم دم بدین
برنج که دم کشیداز یک گوشه شروع به مخلوط کردن کنید داخل ظرف سرو بکشید گوشت وسط ظرف سرو بگذارید و با خلال پسته و بادام تزیین کنید
نکته : دوستان معمولا برای قابلی از برنج هندی استفاده میشود اگر از برنج ایرانی استفاده کردین مقدار اب برنج کمتر میشود که خود شما تنظیم کنید
برنج هندی هر یک پیمانه برنج برای 2نفر کافی است چون حجمش بیشتر میشود
اما برنج ایرانه نه
ادویه های قابلی ضرور است که استفاده شود برای طعم وعطر بهتر
#خوشمزه_های_ناب👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1618346271C4f16a7c53f
🍩🎂🍛🥗🌮🍤🍟🍕
#هنر_سرآشپزان_برتر
#خورش_خلال_کرمانشاهی
گوشت قرمز 300 گرم زرشک سیاه ۱/۲ لیوان پیاز 1 عدد
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده نصف فنجان
خلال بادام درختی 200گرم چوب دارچین 1 تکه کوچک نمک و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه
پیاز را خرد کنید و زردچوبه بزنید و در مقداری روغن تفت دهید تا سبک و نرم شود سپس گوشت خرد شده را اضافه کنید ، تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
پس از تغییر رنگ گوشت رب گوجه فرنگی را اضافه کنید ، چند دقیقه تفت دهید سپس 4 لیوان آب بریزید و در قابلمه را ببندید تا با حرارت ملایم گوشت بپزد.
خلال بادام را حدود 10 دقیقه در آب گرم خیس دهید تا نرم شود سپس 5 دقیقه داخل زعفران دم کرده خیس دهید ( مقدار کمی زعفران را بسایید و در آب جوش حل کنید و 15 دقیقه روی بخار اب قرار دهید تا دم بکشد و رنگ دهد ). وقتی گوشتمون نیم پز شد لیمو عمانی سوراخ شده و خلال بادام ، زعفران و چوب دارچین را اضافه کنید حرارت را بسیار کم کنید تا خورشتمون پخته و جا بیفته
پس از این مدت زرشک سرخ شده را به خورش اضافه نمائید و 30 دقیقه دیگر با حرارت کم و در باز اجازه دهید خورش کاملا جا بیفتد ، پس از پایان پخت چوب دارچین را خارج کنید و نمک غذا را اندازه کنید سپس در ظرف بریزید و بهمراه برنج سرو نمائید.
نکته ها : برای این خورش بهتر است از گوشت گوسفنداستفاده کنید ، اگر پس از پخت آب خورش زیاد بود کمی حرارت را بالا ببرید تا آب اضافی آن بخار شود.
دلیل استفاده از چوب دارچین بجای پودر دارچین به این علت است که رنگ خورش تیره نشود ؛ در صورت تمایل میتوانید چند عدد لیمو عمانی همراه با اضافه کردن خلال بادام اضافه کنید.
#خوشمزه_های_ناب👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1618346271C4f16a7c53f
🍩🎂🍛🥗🌮🍤🍟🍕
#هنر_سرآشپزان_برتر