#شیرینی_بامیه
📌مواد لازم:
🔹آب. 1.200کیلو گرم
🔹آرد. 1 کیلو.
🔹روغن مایع یا جامد. 200 گرم.
🔹تخم مرغ. 800 گرم.
🔹وانیل. 1 ق غ.
🔹شربت. 50 گرم.
🔹روغن سرخ کردنی برای سرخ کردن.
🔹گلاب و وانیل و شکر برای شربت.
🍃🌸🌺🌸🍃🌸🌺🌸🍃
📌طرز تهیه:
ابتدا آب ونصف روغن را در دیگ روی گاز باشعله بالا بگذارید تا به نقطه جوش برسد.
وقتی جوش آمد شعله گاز را کم کرده
و آرد را اضافه کنید.
نیازی به کم کم ریختن ارد نیست
با یک قاشق چوبی یا یک قاشق محکم یا(حصون) شروع به هم زدن روی شعله گاز کنید تاخمیر کاملا پخته شود هرچه بیشتر بهتر حدود20 دقیقه.
برای صاف کردن خمیر روغن باقیمانده را دور دیگ بریزید تا به قاشق نچسبد
خمیر اولتان آماده است .
کمی تاخنک شدن این خمیر صبر کنید سپس تخم مرغ را کم کم به آن اضافه کنید و هم بزنید وانیل و شربت هم به همراه تخم مرغ به خمیرتان اضافه کنید.
خمیرتان آماده ی قیف زدن است.
هر مدلی که دوست دارید.
داخل تابه را روغن مایع ولرم بریزید.
و بامیه ها را داخل آن بزنید.
روغن مایع سرخ کردنی
چه گرم باشد و چه سردبرای بامیه هیچ مشکلی ندارد فقط داغ داغ نباشد.
بعد از قیف زدن در حد مجاز روی گاز با شعله ی تقریبا زیاد بگذارید تا سرخ و طلایی شود.
بعد از سرخ شدن با کفگیر بدون فاصله زمانی داخل شربت بریزید.
شربت باید از قبل داغ شده باشد وحدود 10 دقیقه داخل شربت بماند تا قشنگ شربت بکشد از داخل شربت درآورده روی آبکش بریزید تا شربت های اضافه بامیه تخلیه شود.
♦️نکته ها؛
1)آب روی شعله ی گاز حتما باید جوش کامل باشد.
2)شعله ی گاز را حتما زیاد کنید تا مدت زمان جوش امدن آب زیاد نباشد چون آب را تبخیر میکند و از مقدار آب کاسته میشود.
3)تخم مرغها را حتما کم کم به خمیرتان اضافه کنید در غیر اینصورت خمیرتان دون دون میشود.
4)در صورت تمایل پس از پختن خمیر روی گاز بلافاصله هم میتوانید تخم مرغهارا اضافه کنید که من زیاد توصیه نمیکنم.
5)اگر بامیه ی نرم تر میخواهید مقدار شربت داخل خمیررا زیادتر کنید و اگر سفت تر و ترد تر میخواهید شربت آن را یا کم و یا حذف کنید که در این صورت بامیه زرد و طلایی میشود و قرمز نمیشود(بعضی ها فکر میکنند طلایی بودن بامیه یعنی با روغن تازه سرخ شده و قرمز بودن ان یعنی با روغن سوخته که این اشتباه محضه).
6)در نظر داشته باشید شعله ی گاز شما بستگی به مقدار شربت در خمیرتان دارد چون شربت بیشتر باعث زود رنگ گرفتن بامیه میشود.
ضمنا برای گاز های صنعتی نباید شعله مشعل تا آخر زیاد شود چون توی بامیه ها شربت نمیکشد و بعد سفت میشود به اصطلاح ما هسته بر میدارد.
7)پس از اینکه بامیه ها را از روغن داغ بیرون آوردید بلافاصله آنها را داخل شربت غوطه ور کنید چون اگه هوا بکشد دیگر به هیچ عنوان داخل بامیه شربت نمیگیرد.
8)شربت بامیه نباید جوش باشد باید حتما داغ باشد و چه بهتر با باتکا(کلوگز)ترکیب شود.
9)حتما از روغن سرخ کردنی استفاده کنید.
10)بهترین طعم زولبیا و بامیه وانیل و گلاب هست که هم توی خمیر و هم توی شربت میزنیم(گلاب فقط داخل شربت)
11)مقدار تخم مرغ برای مصرف خانگی و باقیف های پارچه ای نوشته شده.
مقدار صنعتی باید کمتر باشد تا در داخل دستگاه پیچ و تاب نخورد.
12) توفریزر بمدت طولانی هم میتوانید نگهداری کنید.
13)اگر بامیه بلند میخواهید فقط از تخم مرغ بامیه تون کم کنید.
14)آب وتخم مرغ بسته به نوع آردتون وذائقه تون قابل تغییره .
#خوشمزه_های_ناب👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1618346271C4f16a7c53f
🍩🎂🍛🥗🌮🍤🍟🍕
#هنر_سرآشپزان_برتر
#شربت_زولبیا_بامیه
✍مواد لازم کارگاهی🔻
🔹شکر. 50 کیلو
🔹آب. 12 کیلو
🔹جوهر لیمو. 50 گرم
🔹بادکا ( گلوکز ) 8 تا 10 کیلو
🔹گلاب. 1500 گرم
🔹وانیل و زعفران به مقدار لازم ( دلبخواه )
🍃🌸🌺🌸🍃🌸🌺🌸🍃
✍مواد لازم خونگی🔻
🔹شکر. 5 کیلو
🔹آب. 1200 گرم
🔹جوهر لیمو. 5 گرم
🔹بادکا ( گلوکز ) 800 تا 1000 گرم
🔹گلاب. 150 گرم
🔹وانیل و زعفران به مقدار لازم ( دلبخواه )
🍃🌸🌺🌸🍃
🔻طرز تهیه:
شکر + آب و جوهر لیمو رو قاطی کنید 10 تا 12 دقیقه بجوشه
بعد خاموش کنید ۲۰دقیقه صبر کنید.
بادکا + گلاب + وانیل و زعفران رو بهش اضافه کنید
بعد ۲۰دقیقه میتونید استفاده کنید.
🚦نکته 🔻
برای زولبیا شربت کمی باید داغ تر باشه...یعنی ۲۰دقیقه استراحت بسه و میتونید برای زولبیا استفاده کنید.
#شربت #زولبیا #بامیه
#شربت_بار
🍃🌸🌺🌸🍃🌸🌺🌸🍃
#خوشمزه_های_ناب👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1618346271C4f16a7c53f
🍩🎂🍛🥗🌮🍤🍟🍕
#هنر_سرآشپزان_برتر
#اشکالات_رایج_در_پخت_بامیه
🍃🌸🌺🌸🍃🌸🌺🌸🍃
🔴 چرا بامیه هسته دارد(داخل بامیه شربت نمیخورد و خشک میشود)⁉️
☑️شعله ی گاز بیش از اندازه زیاد است و روی بامیه ها زود رنگ میگیرد و داخل آن خمیر میشود.
☑️شربت داخل خمیر بیش از حد مجاز است و باعث میشود بامیه ها با شعله ی کم هم، زود رنگ بگیرد و درونشان خام بماند.
☑️خمیر خوب پخته نشده باشد یا داغ نخورده باشد.
☑️بامیه را داخل روغن داغ قیف زده باشید.
☑️فاصله انداختن از زمان سرخ شدن تا وارد شربت کردن.
☑️بیشتر از حد ظرفیت تابه خمیر بریزید یا روغن برای سرخ کردن کم بریزید که باعث بشه بامیه ها بیرون از روغن هوا بکشه.
🍃🌸🌺🌸🍃
🔴خط ماسوره بامیه(عاج) چرا از بین میرود⁉️
☑️مقدار تخم مرغ زیاد است.
☑️مقدار آب داخل خمیر زیاد است.
☑️ماسوره مناسب بامیه نیست.
🍃🌸🌺🌸🍃
🔴چرا بامیه خرد میشود⁉️
☑️مقدار بامیه داخل تابه زیاد است.
☑️تخم مرغ خوب مخلوط نشده است.
☑️مقدار تخم مرغ کم باشد.
☑️خمیر خوب پخته نشده باشد.
☑️آب به صورت کامل جوش نیامده باشد
🍃🌸🌺🌸🍃
🔴چرا بامیه نرم میشود⁉️
☑️شربت بیش از اندازه داغ است.
☑️شربت بیش از اندازه رقیق است.
☑️تخم مرغ خمیر زیاد است.
☑️شعله ی گاز برای پخت زیاد است.
☑️مقدار شربت داخل خمیر زیاد است.
☑️علت دیگر نرم شدن بامیه زندگی در شهرهای رطوبتی است. گلوکز یا بادکا در شربت بامیه باعث میشه، هم از شیرینی شهد کم بشه هم بامیه رو براق میکنه و هم از نرم شدن بیش از حد در هوای مرطوب جلوگیری میکنه.
🍃🌸🌺🌸🍃
🔴چرا بامیه ترک میخورد⁉️
☑️خمیر خوب نپخته
☑️داغ بودن زیاد روغن
☑️کم بودن روغن در ماهیتابه
☑️قوی بودن زیادی آرد
#نکات_کلیدی #بامیه
🌿🌷🍃🌸🌺🌸🍃🌷🌿
#خوشمزه_های_ناب👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1618346271C4f16a7c53f
🍩🎂🍛🥗🌮🍤🍟🍕
#هنر_سرآشپزان_برتر
#بامیه_لبنانی
مواد لازم;
آرد ۱۵۰گرم
شیر۱۷۰گرم
خامه صبحانه ۲۰گرم
وانیل ۱/۲ق چ
تخم مرغ متوسط ۳عدد
کره هم دمای محیط یا روغن جامد ۲۰گرم
مواد لازم برای تهیه #شربت_بار؛
آب ۱/۲پیمانه
گلوکز ۱ق س
هل ۳دانه
کلاب ۱/۴پیمانه
شکر ۲پیمانه
زعفران غلیظ دم شده بمیزان لازم
و اما طرز تهیه؛
ابتدا شیر وخامه صبحانه و کره یا روغن جامد را در ظرف مناسب ریخته و روی حرارت ملایم قرار میدهیم زمانیکه مواد از اطراف شروع به ریز جوش زدن کرد و کره کاملا ذوب شد آرد را به مواد اضافه میکنیم و مواد را بمدت ۵دقیقه روی حرارت ملایم داغ میزنیم این مرحله برای تردی بامیه بسیار مهم هست
و بعد از یکدست شدن مواد و بدست آمدن یک خمیر لطیف، آنرا داخل ظرف همزن قرار میدهیم تا از حرارت اولیه بیفتد ولی همچنان گرم باشد حالا تخم مرغ ها را دانه دانه اضافه و مواد را با هم زن مخلوط میکنیم تا خمیر یکدستی حاصل شود و در نهایت وانیل را اضافه میکنیم
خمیر را داخل قیف یکبار مصرف که ماسوره شکوفه یا آچاری ترجیحا ریز قرار داده ایم میریزیم و در روغن سرخ کردنی ،مواد را ماسوره زده و با قیچی چرب شده برش میزنیم وسرخ میکنیم
همینکه به رنگ دلخواه درآمد آنها را در شربت بار هم دمای محیط میریزیم بمدت ۳دقیقه تا شربت را جذب کنند
عزیزان میزان استراحت بامیه در شهدو جذب شهد کاملا اختیاری است
طرز تهیه شربت بار؛
آب و شکر را در ظرفی ریخته و دانه های هل را به آن می افزاییم روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا کاملا شکر حل شود سپس گلوکز را اضافه میکنیم در اخر گلاب و جوهر لیمو یا آب لیموی تازه را اضافه میکنیم
و
اجازه میدهیم تا شربت غلیظ شود دقت کنید زمان آماده سازی شربت با مقادیر گفته شده حدود ۱۵دقیقه است
نکات ؛شربت پس از خنگ شدن غلیظ میشود
بیش از حد شربت را نجوشانید چون شکرک میبندد
دقت کنید اصلا مواد را هم نزنید و فقط زمانیکه شکر را اضافه کردید قبل از گرم کردن مواد آب و شکر را کاملا مخلوط کنید برای تهیه ی این بامیه من از آرد قوی استفاده کردم اما میتوانید از آردهای مخصوص پخت کیک و شیرینی نیز استفاده کنید
امیدوارم درست کرده و کنار عزیزانتان نوش جان کنید و من رو هم در این شبهای عزیز از دعای خیرتون بی نصیب نگذارید
#خوشمزه_های_ناب👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1618346271C4f16a7c53f
🍩🎂🍛🥗🌮🍤🍟🍕
#هنر_سرآشپزان_برتر
#گوشفیل
مواد لازم برای خمیر
آرد ۱ و ۱/۲ پیمانه
نکته مهم در مورد آرد⭕️⭕️⭕️⭕️
(ممکن است تا۲ پیمانه کامل آرد استفاده شود و یا همان مقدار که بالا گفتم
پس دقت کنید پس از اضافه کردن پیمانه اول
بقیه آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیر لطیف شود و بدست تمیز نچسبد )
تخم مرغ ۱ عدد متوسط
ماست ۱/۲پیمانه
شیر ۱ق س
بکینگ پودر ۱ ق س
روغن مایع 1/2پیمانه
پودر هل یا وانیل ۱/۲ق چ
مواد لازم برای
#شربت_گوشفیل
آب ۱ پیمانه
شکر ۲ پیمانه
ابلیمو ۱ ق چ
گلاب ۱/۴پیمانه
ابتدا شربت را اماده میکنیم
تا در زمان پخت شیرینی شربت از حرارت بیفتد وفقط ولرم باشد
برای تهیه
#شربت_گوشفیل
اب و شکر را روی حرارت ملایم میگزاریم تا کاملا شکر حل شود و بعد گلاب و ابلیموی تازه را اضافه میکنیم
دقت کنید پس از بجوش امدن شربت
بمدت ده دقیقه روی حرارت بماند تا کاملا شربت شما قوام بیاد
و در این مرحله حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید شربت کمی خنک شود
واما طرز تهیه
#خمیر_گوشفیل
ابتدا ماست و تخم مرغ و شیر و وانیل یا پودر هل را داخل ظرف ریخته و با هم زن دستی کاملا مخلوط کنید و بعد روغن مایع را اضافه کنید
ودر انتها مخلوط ارد و بکینگ پودر را به مواد بیفزایید تا خمیری لطیف بدست آید
دقت کنید ارد بیش از حد بمواد اضافه نکنید
خمیر را بمدت ۱ ساعت در دمای محیط آشپز خانه استراحت دهید و سپس روی سطح ارد پاشی با وردنه باز کنید و به شکل دلخواه با کاترهای فلزی کاتربزنید و در روغن داغ شده سرخ کنیدو پس از طلایی شدن انها را در شربت قرار دهید
وسپس در توری قرار دهید تا شهد اضافه ان جدا شود و در ظرف مناسب ریخته و با پودر پسته یا نارگیل تزیین کنید
نوش جان😊
#خوشمزه_های_ناب👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1618346271C4f16a7c53f
🍩🎂🍛🥗🌮🍤🍟🍕
#هنر_سرآشپزان_برتر