#جلیبی_کاراملی_افغانستان🇦🇫🇦🇫
مواد لازم
✔دوگیلاس آرد
✔دوگیلاس آب نیم گرم
✔10گرام خمیرمایع
✔️دوقاشق غ خ نشاسته ذرت
✔دو گیلاس بوره ( شکر
✔دو گیلاس آب برای قوام شربت
✔جوهر لیمو ویا آبلیمو کمی
✔روغن بقدری ضرورت
✔ چند دانه هیل یا قدری عرق گلاب
✔وانیل نوک قاشق چایخوری
♐طرز تهیه شربت جلیبی
دو گیلاس بوره(شکر )را روی حرارت ملایم بگذارید. تا بوره از کناره های ظرف شروع به جوشیدن کند و رنگش تغییر کند ظرف را تکان دهید تا بوره یکدست شود به همین ترتیب تا کی بوره آب و یکدست شود سپس اب را اضافه نموده
همین که کمی جوشید در حین جوش سه قاشق آب لیمو و یا کمی جوهر لیموعلاوه کنید. من جوهر لیمو علاوه کردم اصلا شربت شکرک نمزند .هل یا گلاب هم علاوه کنید بگذارید به قیام بیاید. بوره را زیاد حرارت ندهید که تلخ مزه میشود
بعد ازین که شربت آماده گردد. آن را از روی حرارت دور نمایدتا خنک شود
♐طرز تهیه خمیر جلیبی
خمیر مایع، یک قاشق بوره (شکر)یک قاشق آرد نیم گیلاس اب نیم گرم را مخلوط کرده وبه مدت 15دقیقه استراحت میدهیم تا عمل بیاید
دوگیلاس آرد، با یک نیم گیلاس آب نیم گرم ، خمیر مایع ،نشاسته،وانیل توسط همزن دستی خوب مخلوط نماید.
آرد کاملا حل گردد. و برای 15دقیقه بگذارید. خمیربرسد مواد تهیه شده در در بین قیف که مخصوص جلبی پزی است و یا یک بوتل پلاستیکی سُس مواد آماده شده به خوبی از آن عبور نماید یا قیف یکبار مصرف انداخته
و بالای روغن داغ به شکل حلقه های منظم ریخته و پشت و رویش
را سرخ نماید. همین که جلیبی سرخ گردد.ت تغییر رنگ ندهد آنرا از روغن کشیده و داغ به شربت بوره(شکر) برای چند ثانیه داخل نماید. تا شربت را به مغز جلیبی نفوذ کند.
جلیبی ها پخته شده را بالای هم دگر به ظرف که هموار گذاشته و بعد از سردشدن باخلال پسته تزیین نماییدو نوش جان نماید.
#خوشمزه_های_ناب👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1618346271C4f16a7c53f
🍩🎂🍛🥗🌮🍤🍟🍕
#نان_پیده
✅مواد لازم:
آرد فانتزی: ۵۰۰ گرم
شیر پر چرب: ۲۶۰ گرم
آب: ۵۰ تا ۶۰ گرم
مایه خمیر: ۶ گرم
نمک: ۸ گرم
شکر: ۶۵ گرم
روغن مایع: ۵۰ گرم
یک عدد تخم مرغ کامل و کمی وانیل برای رومال
کنجد به مقدار لازم
✅طرز تهیه:
شیر به دمای محیط رسیده رو با نوک ق از شکر و مایه خمیر به مدت ده دقیقه فعال کنید، به ترکیب آرد و نمک و شکر اضافه اش کنید و سپس آب و روغن مایع رو اضافه کنید و به مدت ده تا پانزده دقیقه ورز دهید تا خمیر یکدست و کاملا نرمی داشته باشید(اگر خمیرتون نرم نبود دو تا سه ق آب اضافه کنید اگر خیلی چسبنده بود نهایتا دو ق آرد اضافه کنید) خمیرو در کاسه ی چرب شده نیم ساعت استراحت دهید و سپس طبق کلیپ تا بزنید و دوباره نیم ساعت دیگه استراحت دهید(در دمای محیط)، خمیرو به سه قسمت مساوی تقسیم و چانه کنید(هر کدام حدود ۲۵۰ گرم) و روشونو چرب کنید و با کیسه بپوشونید و ۵ دقیقه استراحت دهید و سپس چانه هارو پهن کنید(خیلی نازکش نکنید)و روی کاغذ روغنی یا ورق نسوز بگذارید در سینی فر و روشونو با کیسه ی چرب بپوشونید و ۳۵ دقیقه دوباره استراحت دهید و سپس یک عدد تخم مرغ با کمی وانیل که خوب با چنگال زدید به آرومی رومال کنید و روی خمیر طرح بندازید و کنجد بپاشید ، فرو از قبل با دمای ۲۲۰ تا ۲۳۰ درجه داغ داغ کنید(حداقل ۳۰ تا ۴۵ دقیقه) ، و به مدت ۱۰ دقیقه تا روی نان ها سرخ شود بپزید.در فرهای گازی اگر تا ده دقیقه رنگ نگرفت یک دقیقه گریل روشن کنید. اگر نان زیاد در فر بماند خشک می شود.خمیر این نان هرچقدر نرم و لطیف تر باشد کیفیت نان بهتر خواهد شد.
*می تونید مقدار نمکش رو کمی کمتر بریزید ، ولی بهتره شکرشو بیشتر نکنید.
#خوشمزه_های_ناب👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1618346271C4f16a7c53f
🍩🎂🍛🥗🌮🍤🍟🍕
#هنر_سرآشپزان_برتر
#فرنی_آردنخودچی
#فرنی_آرد_نخودچی
شکر 6 ق غ
اردنخودچی 6 ق غ سرپر من یه قاشق کم کردم ارد برنج زدم
وانیل کمی
پودرهل نصف ق م
گلاب سه چهار ق غ
خامه صبحانه سه قاشق غ دوست داشتین کره هم میتونین یه تیکه کوچیک بریزین
زعفران ابکرده غلیظ دو تا سه قاشق
شیر 3 لیوان فرانسوی
شکر و آرد نخودچی و هل و وانیل شیر و خامه صبحانه رو ریختم تو ظرف با همزن دستی یه دست کردم و رو حرارت ملایم هم بزنید تا غلیظ شه اواخرش گلاب و کره اگه خواستین بریزین رو اضافه کنین یه کم دیگه هم بزنید و غلظتش مناسب شد حرارت خاموش و تزئین باهر پودر و مغزیجاتی که دوست داشتین . شکرش نسبت به ذائقه تون میتونین کم و زیاد کنین.
#خوشمزه_های_ناب👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1618346271C4f16a7c53f
🍩🎂🍛🥗🌮🍤🍟🍕
#هنر_سرآشپزان_برتر
#کماج_همدان
سفیده تخم مرغ(۱ عدد )
شکر (۱۵۰گرم )
شربت بار(۴۰)گرم یاعسل یک قاشق غ خ
اب (۴۰)گرم
ماست (۸۰)گرم
روغن مایع (۱۰۰) گرم
بیکنک پودرگرم(۱۲)گرم
رنگ خوراکی زردچندقطره
هل یا اسانس من خودم ۳ قاشق زنجبیل میزنم خوشمزه میشه
ارد((۳۰۰))گرم
شکر وتخم مرغ مخلوط کنید شکر حل بشه
بقیه وسایل پشت سر هم بریزید مخلوط کنید آخرسر ارد بریزید بادست هم بزنید تسمه نشه ارد قاطی شد کافیه
با قیف با فاصله روی ماغذروغنی بزنید
برای نقش روش من با ماسوره میزنم توارد که نچسبه رو هر کلوچه سه تا حلقه میزنم
زرده ای که اولش جدا کردین با قلم مو مخلوط کرده رومالش بزنیدکنجدبزنید من با دمای ۲۰۰درجه میپزم به مدت ۱۵تا۲۰ دقیقه دراخرچندلحظه گریل ومیزنیم تاطلایی بشه
#خوشمزه_های_ناب👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1618346271C4f16a7c53f
🍩🎂🍛🥗🌮🍤🍟🍕
#هنر_سرآشپزان_برتر
#کیک_سیب_دارچین
تخم مرغ ۴ عدد
وانیل
روغن ۱ پیمانه
شکر ۱ پیمانه
شیر ۱ پیمانه
آرد ۲،۵ پیمانه
بکینگ پودر ۱ قاشق چای خوری
سیب به مقدار نیاز
دارچین
ابتدا فرتون رو روشن کنید!
ابتدا سیب ها را نگینی ریز خورد میکنیم و در ۱ ق غ شکر و دارچین میغلطانیم.
تخم مرغ و وانیل و شکر را انقدر میزنیم تا حجیم و کشدار بشه.دورگیری وسط کار فراموش نشه.روغن را اضافه میکنیم و با همزن مقداری هم میزنیم که مخلوط بشه.بعد شیر را به همان صورت اضافه میکنیم.ارد و بکینگ پودر را ۳ بار الک کرده و در ۳ مرحله به موادمان اضافه میکنیم.حالا نوبت سیب هاست.اونها رو هم اضافه میکنیم و مایع کیک را داخل قالبی که کفش رو کاغذ روغنی انداختیم ، میریزیم.چند بار به سطح میکوبیم تا هوای داخل آن خارج بشه و به مدت ۴۰ الی ۵۰ دقیقه در فر میپزیم.
نوش جان🌸
#خوشمزه_های_ناب👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1618346271C4f16a7c53f
🍩🎂🍛🥗🌮🍤🍟🍕
#هنر_سرآشپزان_برتر
#شیرینی_نخودچی
آردنخودچی250گرم
اردبرنج3قاشق غذاخوری
زرده تخممرغ 1عدد
پودر قند125گرم
روغن جامد(من از روغن اصیل استفاده کردم) 125گرم
پودر هل 3تا قاشق مرباخوری
طرز تهیه
ابتدا پودر قند وروغن جامد وپودر هل با قاشق خوب با هم یکی کنید که پودر قند با روغن ترکیب بشود تا موقعه هم زدن با همزن بیرون نریزد وقتی که خوب ترکیب شدن خوب با همزن هم بزنید تا پوک و کرم مانند شود حدودا 5الی 7دقیقه،دورگیری فراموش نشود، بعد زرده تخممرغ اضاف میکنیم با همزن در حد مخلوط شدن هم میزنیم دورگیری فراموش نشود تا بوی زُحم تخممرغ نگیره، بعد اردنخودچی با بارد برنج که ازقبل الک کردیم، وباهم مخلوطشون کردیم اضاف میکنیم وبا دست ورز میدهیم، اگر که خمیرتون خورد میشد و ریز ریز میشد با قاشق کم کم ذره ذره بهش روغن اضاف میکنیم تا جایی که خمیرتون جمع بشه، بعد داخل نایلون میذاریم صافش میکنیم میذاریم داخل یخچال، (یا جایی که خنک باشه) اگر گذاشتین داخل یخچال 6ساعت به خمیر استراحت میدهیم، بعد که آوردیمش بیرون به دمای محیط رسید وسط دو نایلون خمیرتون پهن کنید به ضخامت دوسانت و کاتر میزنیم، کاترتون حتمن به آرد بزنید تا به خمیر نچسبه، داخل سینی فر بگذارید و برای تزئین از شکلات نسوز، یا کنجد میتونید استفاده کنید،
من از تستر استفاده میکنم درجه حرارت 105درجه سانتی گراد، زمان پخت هم 11دقیقه،فقط المنت پایین روشن میکنم، از قبل هم حدودا 12دقیقه تستر روشن میکنم برای گرم کردن تستر
باتشکر از مدیر گروه، کانال خوشمزه های ناب🙏🙏❤️❤️🌹🌹
#خوشمزه_های_ناب👇👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1618346271C4f16a7c53f
🍩🎂🍛🥗🌮🍤🍟🍕
#هنر_سرآشپزان_برتر