💠 اکسیر اعظم...
📌بهترین نحوهی زیارت امام رضا(ع)
🔹س: عازم زيارت مشهد مقدس هستم؛ لطفاً درباره ی بهترين اعمال در زيارت حضرت رضا علیه السَّلام بفرماييد.
🔸ج: بهترين اعمال تقوا است. تقوا را مراعات كنی، بهترين زيارت نصيبت شده است ان شاء الله. اگر گناه كنی و به آنجا بروی، همه ی زيارت ها را هم بخوانی، مبغوض حضرت علیه السَّلام هستی. گناه تا اين حد خطرناک است. هر وقت خواستی كارت قبول شود، خدا اعلام كرده: «إِنَّما يَتَقَبَّلُ اللّهُ مِنَ الْمُتَّقينَ». فوراً بايد تصميم بگيری و تقوا را مراعات كنی، كار درست می شود؛ و الّا اگر گناه كنی و به آنجا بروی، اگر تا صبح در حرم مطهر بيتوته كنی، چيزی گيرت نمی آيد.
تقوا، تقوا اكسير اعظم است...
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
💠 پرسش و پاسخ از محضر آیت الله خوشوقت(ره)
📌شرط قبولی نماز
🔹س:آیا میزان حضور قلب انسان در نماز نشاندهندهی میزان پیشرفت انسان در سیر و سلوک است؟
🔸ج: بله، امام صادق علیه السلام فرمودند: هر مقدار که نمازخوان در نمازش حضور قلب دارد، آن مقدار از نمازش پذیرفته و قبول است؛ مابقیاش نه. خودشان هم مثال زدند که نماز بعضیها نصفش، و بعضیها ثلثش قبول است، بعضیها هم هیچ چیزش قبول نیست، چون از اوّل که الله اکبر میگویند، در بازار و دانشگاه و کارهای مادی میروند تا آخر.
🔸 حضور قلب در نماز امکانپذیر نیست الّا با ترک گناه. اطاعت فرمان خدا در واجبات و محرّمات به شرط ادامه دادن آن، موجب ارتقای ایمان میشود. آن وقت آدم عقربهی دلش خود به خود آنجا میرود و الّا علاقهاش در دنیا میرود و کاری به خدا ندارد؛ نماز میخواند ولی دلش این طرف و آن طرف است. اینکه امام صادق علیه السلام گفتند: «قبول نیست»، معنایش همین است. ایشان میخواستند مسلمانان و نمازخوانها را ترغیب کنند که با ترک گناه ایمان را بالا ببرند. آن وقت خودت آنجا میروی.
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
💠 شرح دعای مکارم الاخلاق
📌نامه اعمال و مسئولیت...
🔹«وَ اسْتَعْمِلْنِی بِمَا تَسْأَلُنِی غَداً عَنْه».
🔸خدا در روز #قیامت از من چه سؤالی خواهی کرد؟... فردای قیامت از من چه میخواهند؟ فردا میپرسند: «چه کردی؟» باید جواب دهم که: «واجب را انجام دادم و حرام را ترک کردم.»
🔸 در آنجا نامهی اعمالی را که فرشتههای مأمور به کتابت در دنیا نوشتهاند و در آخرت به صورت کتاب درآمده است، به دست من میدهند و میگویند: «اقْرَأْ کِتابَکَ».
🔸این #نامهی_اعمال توست. این کارها را کردهای. جزای کسی که این کارها را کرده، چیست؟ خودت قضاوت کن.»
🔸اینجاست که انسان نامهی عملش را میخواند و میبیند «لا یُغادِرُ صَغیرَهً وَ لا کَبیرَهً إِلاَّ أَحْصاها»؛ هر کاری که کرده، ریز و درشت را نوشتهاند؛ نه کمتر و نه زیادتر؛ خود او باید قاضی باشد و حکم دهد که با کسی که اعمالش چنین است، چه باید کرد؟ فردا این را میپرسند.
🔸امام علیه السلام میفرماید: خدایا کاری کن در دنیا کاری را انجام دهم که فردا از من میخواهی بپرسی. در دنیا واجبات را یاد بگیرم و انجام دهم؛ محرّمات را هم یاد بگیرم و ترک کنم.
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
نقش صبر در زندگی.mp3
1.31M
💠 اهمیت و نقش #صبر در زندگی
📌 و الْمَلائِکَةُ يَدخُلُونَ عَلَيهم مِن کُلِّ باب • سَلامٌ عَلَيْکُمْ بِما صَبَرْتُم فَنعمَ عُقبَي الدَّار (رعد ۲۴-۲۳)
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
💠دفع عُجب
📌شرح دعای مکارم الاخلاق
🔹«وَ عَبِّدْنِی لَکَ وَ لَا تُفْسِدْ عِبَادَتِی بِالْعُجْبِ»؛
🔸خدایا! توفیق مرحمت کن که در طول عمرم در برابر تو بندگی کنم؛ یعنی مطیع فرمان تو باشم. اکنون که به من توفیق بندگی دادهای، کاری کن که گرفتار عُجب نشوم.
🔸اگر انسان کارهای خوب و خیر انجام دهد، ممکن است شیطان او را از این راه اذیّت کند. پس امام علیه السلام میفرماید: خدایا! هم توفیق بده که کارهای خیر انجام دهم؛ یعنی واجب را انجام دهم و حرام را ترک کنم، و هم خودبینی نداشته باشم و نگویم: «به به!» بلکه بگویم:«نه، اینها کم است؛ من مقصّر هستم و آنگونه که باید انجام میدادم، نتوانستهام انجام دهم.»
🔸باید اینطور باشد که هم عبادت، تهجّد و ترک گناه باشد و هم انسان خودبینی و #عجب نداشته باشد. عجب، آفت است. اگر انسان کار خیر کرد و در کنار آن، آفت آمد و او خودش را دید، آن کار خیر باطل میشود و انسان از آن عمل خیر و عبادت هیچ بهرهای نمیبرد.
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
💠 معیار قبولی اعمال
🔸ما در فقه شیعه دو تا عنوان داریم یک: صحّت عمل، دو: قبولی عمل.
صحّت یعنی (عمل فرد) مطابق با رساله باشد، امّا هر چیزی که مطابق با رساله شد لازم نیست خدا قبول کند. چون خدا گفته است اگر تکبّر داشته باشید عبادت صحیح را قبول نمیکنم، حسد داشته باشید قبول نمیکنم، خمس ندهی قبول نمیکنم، اینها همه مانع قبول است. بنابراین ممکن است عملی از نظر رساله صحیح باشد اما خدا قبول نکند.
🔸قبول (شدن عمل) یعنی اثر در رشد ایمان داشته باشد. اینکه آدم میبیند پنجاه سال، شصت سال، مسلمانان روزه میگیرند، نماز میخوانند، زیارت میروند، اما ایمانشان همان ایمان روز اول است و رشد نمیکند مال این است که کنار عملشان چیزهای دیگر هم هست، لذا اثری در رشد ایمان ندارد...
🔸 بنابراین باید سعی کنیم هم عمل صحیح باشد و هم موانع قبول هم در آن نباشد همانطور که عرض کردم در رساله ها تعدادی را مینویسند اگر کسی تکبّر داشته باشد، حسود باشد، زکات ندهد، خمس ندهد، (عملش) قبول نمیشود اینها مانع قبول است اگر اینها نباشد قبول میشود انشاءالله...
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
ayatollah-khoshvaght-25(1).mp3
1.3M
💠 چقدر گفتم #شیطان دشمن شماست، گوش به حرف او ندهید...
📌 لزوم عمل کردن به نسخهی الهی...
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
💠 مسئولیت اهل قلم ...
📌شرح دعای مکارم الاخلاق
🔹 وَ اجْعَلْنِي مِنْ أَهْلِ السّدَادِ، وَ مِنْ أَدِلّةِ الرّشَادِ
🔸افراد در زندگی دو دسته هستند، بعضی کارشان گمراه کردن مردم است، راه غلط و باطل پیش پای مردم میگذارند، زیاد هستند. #اهل_قلم است، مقاله مینویسد، مجله دارد، روزنامه دارد، کتاب مینویسد مردم را منحرف میکند، با زبانش مردم را از اسلام و دین و راه حق منحرف میکند، بجای اینکه عقیده و ایمانشان را نسبت به خدا و اولیاء خدا محکمتر بکند سست میکند و از دستشان میگیرد،
🔸و بعضیها به عکس هستند، قلمشان، زبانشان، فکرشان، عقلشان، تمام وجودشان در راه ارشاد و هدایت مردم صرف میشود، امام سجاد(ع) میفرماید: خدایا کاری کن که من از این دسته باشم.
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
💠ارزش عمل با #تقوا
🔸امام باقر صلى الله و علیه و آله فرمودهاند: «قَالَ کَانَ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ علیه السلام یَقُولُ لَا یَقِلُّ عَمَلٌ مَعَ تَقْوَى وَ کَیْفَ یَقِلُّ مَا یُتَقَبَّلُ»؛[کافی، ج ۲، ص ۷۵]
🔸هیچ گاه عملی که کنارش تقوا است، کم نیست؛ چرا؟ چون خدا گفته: «تقوا را #قبول میکنم.» اگر خدا عملی را قبول کند، کم و کوچک نیست. «لَا یَقِلُّ عَمَلٌ مَعَ تَقْوَى»؛ عملی که با تقوا است کم نیست. «وَ کَیْفَ یَقِلُّ مَا یُتَقَبَّلُ»؛ چطور میشود چیزی که مقبول درگاه خدا است، کم باشد؟! خدا فرموده است: «إِنَّما یَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقِینَ»...
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
💠 اَللّهُمَّ اَهْلَ الْکِبْرِیاءِ وَالْعَظَمَةِ وَاَهْلَ الْجُودِ وَالْجَبَرُوتِ وَاَهْلَ الْعَفْوِ وَالرَّحْمَةِ...
💐 عید سعید قربان ، عید شکوفایی ایمان و بندگی خدا، مبارک باد.
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
💠 فلسفه عید قربان...
🔸به مناسبت ایام #عید_قربان مناسبتر آن است که بگوییم عید قربان یکی از مصادیق بسیار، بسیار بزرگِ اطاعت فرمان پروردگار متعال است. خدا جشن جهانی گرفته است که بندهای به نام ابراهیم دارم. دستورالعملهایی بسیار خطرناک به او دادهام و او نه نگفت، بلکه گفت چشم و انجام داد. خداوند این را جشن میگیرد، که به ما یاد بدهد آن چیزی که من از شما میخواهم اطاعت فرمان است چیز دیگری نمیخواهم. انبیا را به گونهای تربیت کردم که جز اطاعت فرمان کاری نمیکنند. فکرِسبک و سنگین، سخت و آسان بودن فرمان در نظرشان مطرح نیست.
🔸ابراهیم خلیل یک نفر بود، یک فرد تنها و ضعیف امّا همه بتپرست بودند. خدا به ایشان دستور داد که باید بروی با بت و بتپرستی مبارزه کنی، حالا شاه و همه رعیتهایش یک طرف بودند و ابراهیم هم یک طرف بود. عقلبشری میگوید که نه، این فرمان درست نیست، چون من یک نفر هستم و از پَسِ این همه آدم چطور بَر بیایم. معمولاً عقل آدمهای ضعیفُ الایمان این حکم را میکند اما ابراهیم این حرف را نزد. گفت چون خدا گفته لابّد تا آخر آن قضیّه را اطلاع دارد. در نتیجه از من إطاعتفرمان است و از او فرمان دادن، لذا جلو رفت. نه ترسید و نه عذر آورد؛ رفت تا نقطهای که او را در آتش بیندازند. از کسی هم کمک نخواست گفت که خدا خودش گفته است، من هم انجام دادهام اگر تا این جا راضی است من هم میروم و اگر راضی نیست خودش نجات میدهد. دیدیم لحظهای آخر نجاتش داد.
🔸یا این که در فرمان دیگری خدا گفت که خودت باید سر پِسَرت را بِبُرّی! کسی تا به حال این کار را نکرده است ولی به ابراهیم وحی شد و باور کرد که حکم خداست و خودش را آماده کرد و پسرش اسماعیل را سوار بر الاغ کرد رفتند به منی، او را خوابانید که جِدّی سرش را بِبُرّد. پدر، یگانه فرزندش را که خدا در آخر عمر به او داده است با دست خودش به قربانگاه برد و برای این اطاعت فرمان آماده شد. این اطاعت فرمان مثل اطاعت فرمانِ ماها که باید صبح دو رکعت نماز بخوانیم و ظهر چهار رکعت نیست بلکه این اطاعت فرمان با تمام هستی او مساوی است و چون حضرت ابراهیم نه نگفت و گفت چَشم، خدا برای او جشن گرفت.
💠 سپاسگزاری خدا در برابر اطاعت فرمان حضرت ابراهیم علیه السلام
🔸خدا هم کارهای ممتازی را به او داد؛ مثل این که کعبه را به دست او ساخت که تا امروز مقام ابراهیم یکی از مناسک حج است و همه باید دو رکعت نماز در آن جا به یاد إبراهیمخلیل که آنجا میایستاد و کعبه را با پسرش اسماعیل میساخت بخوانند یا این که ما باید در روز منی در مناسک حج قربانی کنیم به یاد همان قربانی إبراهیمخلیل که یادمان نرود بهترین خدمت در پیشگاه پروردگار متعال اطاعت فرمان ما در مقابل فرمانِ اوست. این از همه بهتر است. دیدیم ابراهیم این کار را کرد و خدا کاری کرد که 4000 سال از عمر این ماجرا میگذرد اما هنوز زنده است.
🔸هر سال به یاد او حاجیها چندین هزار قربانی میکنند. کعبه را هم که ساختهاند مرتّب طواف میکنند ابراهیم در آنجا زنده است و سپس پروردگار متعال مهمتر از همه از نسل همین ابراهیم، پیغمبرأکرم و حضرات معصومین علیهم السلام را به دنیا آورد که این مسأله نصیب هیچ کسی نشده است. خدا میگوید این روز را من جشن میگیرم به خاطر این که بفهمید مسأله اطاعت فرمان در پیشگاه من چه منزلت و موقعیتی دارد و فقط با دو رکعت نماز خواندن مسأله حل نمیشود باید مطیع فرمان باشی...
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
(۱)
💠 اهمیت ابلاغ امامت
🔸 اگر در تمام موضوعات مهم اسلامی بگردید، میبینید که خاتم انبیا (ص) آنگونه که خلافت و #امامت امیرالمومنین (ع) را اعلام فرمودند، مسالهی دیگری را اعلام نفرمودند. هیچ مسالهای نیست که پیغمبر اکرم(ص) آن را در حضور صد و بیست هزار نفر مسلمان اعلام کرده باشند...
🔸رسول الله(ص)، امیرالمومنین(ع) را به عنوان جانشین خودشان بعد از رحلت و به عنوان خلیفه بعد از پیغمبر و به عنوان امام مسلمین بعد از خودشان در سال آخر زندگیشان به مردم معرفی کردند.
🔸 تا آن زمان نه مردم و نه پیغمبر اکرم(ص) به عنوان حج به مکه نرفته بودند. اعلام کردند که «هر کس میخواهد به مکه برود بیاید تا من مناسک حج و اعمال مکه را عملا به آنها یاد بدهم». جمعیت زیادی از قبایل عرب و شهرها حرکت کردند و به مکه رفتند و اعمال را بجا آوردند...
🔸در هنگام بازگشت، در جایی که مردم میخواستند دو-سه دسته شوند و هردسته به یک طرف برود، مردم را نگه داشتند.تمام کسانی که به مکه آمده بودند، در آنجا جمع بودند. نماز به جماعت خوانده شد. آنجا نزدیک جحفه بود...
#عید_غدیر
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
(۲)
💠 نزول آیه ولایت
🔸در کنار منطقهی غدیر خم به عنوان علامت مسجدی ساخته بودند. مرحوم شهید اول نقل میکند که من به آنجا رفتم و هنوز مسجدی به نام غدیر خم بود. بعدا سعودیها آن را خراب کردند و الان آثاری از آن نیست.
🔸در آنجا آیه نازل شد که دیگر از اینجا به بعد مردم متفرق میشوند و همه نمیبینند و شاهد نیستند ، این یک مسئلهی بسیار مهم است که باید جمعیت بسیار فراوانی شاهد آن باشند. تنها نمیشود به امیرالمومنین(ع) گفت که «تو فرمانده هستی!» مسئلهی مهمی است. میدانستند که باید در مشهد جمعیت عظیمی در حضور انسانهای فراوانی باشد که همه با گوش بشنوند و با چشم ببینند تا خودشان شخصا شاهد قضیه باشند. پشت پرده وخصوصی نمیشود این کار مهم را کرد و الّا فردا به هم میریزند.
🔸پروردگار متعال آیهای را اینگونه نازل فرمود: « يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَيْكَ مِن رَّبِّكَ وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ ۚ وَاللَّـهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ »
ای فرستاده ما! آن آیت و مسئلهای را که به تو نازل شده به مردم ابلاغ کن. اگر آن را به مردم ابلاغ نکنی، گویا هیچچیز را به مردم ابلاغ نکردهای...
#عید_غدیر
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
(۳)
💠 علی(ع) مولای همه مومنین...
🔸پیغمبر اکرم (ص) در حضور صد و بیست-سی هزار نفر حاجیِ از مکه برگشته، دستور داد جهاز شتر را روی هم چیدند و منبری درست کردند و به بالای منبر تشریف بردند و صحبت فرمودند. بعد از مسلمانان پرسیدند: سِمت و نسبت من به شما چگونه است؟ اگر من فرمانی بدهم و مطابق میل شما نباشد، آبا شما باید به فرمان من عمل کنید یا به میل خودتان؟
🔸همه گفتند: اولویت فرمان با شماست. ما به هر حال مطیع فرمان شما هستیم .
حضرت دست امیرالمومنین (ع) را گرفت و بلند کرد و فرمود : هر کس که من نسبت به او این سِمت را دارم. بعد از من علی(ع) این سِمت را دارد و فرمانش مثل فرمان من مطاع است. و فرمودند : من کنت مولاه فعلی مولاه...
#عید_غدیر
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
(۴)
💠علی(ع) مولای همهی مومنین...
🔸...بعد بر کسانی که به دنبال امیرالمومنین(ع) نروند و او را تنها بگذارند، نفرین و لعنت کرد و کسانی که او را کمک کنند و تایید کنند، دعا فرمود: «اللّهم وَالِ من والاهُ و عادِ من عاداهُ و اخذُل مَن خَذَله و انصُر مَن نَصرهُ»؛
🔸خدایا هر کس علی (ع) را در خط امامت یاری کرد، تو یاریاش کن و هر کسی کمک نکرد و عقب کشید، تو هم به او کمک نکن و عون و مدد را از او سلب کن.
🔸بنابر این خاتم انبیا(ص) چنین عمل بسیار مهمی را در حضور صد و بیست هزار مسلمان، آن هم طوری مطرح فرمودند که به هیچوجه قابل شبهه و اشتباه نیست؛ حتی دست امیر المومنین (ع) را بلند کردند که همه ببینند و فردا نگویند: «فرد دیگری بود». ایشان جلوی همهی این احتمالات را سد کرد...
#عید_غدیر
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
💠 از ما نیست کسی که هر روز نفسش را #محاسبه نکند...
🔹 قال الکاظم(ع): لیس منّا مَنْ لَم یُحاسبْ نفسَه فی کلَّ یَومٍ، فإن عمِلَ حسنا استزادالله و إن عَمِل سيئاً استغفر الله منه و تاب إليه.
🔸اگر هر روز حسابگری نکنیم این تخلفات جمع میشود، خیلی زیاد میشود، کار دست آدم میدهد، لذا امام کاظم(ع) فرمودند: هر شب که خواستی ادارهی کار را تعطیل کنی و بخوابی، حساب کن از صبح تا حالا چکار کردهای، واجبات را انجام دادهای یا نه؟ با محرمات چکار کردهای؟ اگر تخلف کردهای فورا توبه کن، اگر تخلف نکردهای سپاسگزاری کن و دوباره ادامه بده...
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
💠 مورد لطف خدا میگیرند...
🔹امام سجاد صلوات الله و سلامه علیه فرمودند: «یَا مَنْ طَاعَتُهُ نَجَاةٌ لِلْمُطِیعِین» [دعای۱۱صحیفه سجادیه]
🔸 اطاعت فرمان خدا اسباب نجات برای آدمهای باتقوا است ، #نجات از همه چیز، از زلزله، قحطی، جنگ، همه چیز. تقوا آدم را از همهی بلاها حفظ میکند، انتخابش با خود ماست این از همه مهمتر است چون خدا با آدم رفیق میشود.
🔸خدا اعلام کرده «وَ اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ مَعَ الْمُتَّقینَ» به یقین بدانید خدا با آدمهایی است که اهل تقوا هستند، با آدمهای مجرم و کافر نیست با آنها بد است، دشمن است. اما آنهایی که گوش به حرفش میدهند عکس العملش محبت خداست مورد لطف خدا قرار میگیرند. هر کجا عاجزند خدا قویست، هر کجا بلد نیستند راه و چاه را خدا بلد است، کمکشان میکند، مشکل حل میشود
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
💠 اهمیت #عزاداری برای امام حسین(ع)
🔸ما باید در عزاداری امام حسین علیه السلام خیلی خیلی کوشا و با اخلاص باشیم تا بتوانیم از آثار مثبت این نور مقدّس برای بقا و حفظ اسلام و دعوت مردم به اسلام استفاده کنیم. عزاداری امام حسین علیه السلام طبق دستور خدای متعال یکی از عبادتهای بسیار بسیار بزرگ است که به ما رسیده است.
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
💠 محبت امام حسین(ع)...
📌شرح روایت منقول از پیامبر اکرم(ص)
🔹يا أيُّهَا النّاسُ هذا الحُسَينُ بنُ عَلِىِّ فَاعِرفُوهُ فَوَ الَّذي نَفسِى بِيَدِهِ إِنَّهُ لَفي الجَنَّةِ و مُحِبِّهِ فِي الجَنَّةِ و مُحِبِّي مُحِبِّيهِ في الجَنَّةِ؛
[ای مردم، این حسین بن علی(ع) است، او را بشناسید. قسم به کسی که جانم به دست اوست، همانا او در بهشت است و محبّین او در بهشتند و محبّینِ محبّین او نیز در بهشتند.]
🔸این بیان و امثال این بیان، شدّتِ تعلّق به امام حسین(ع) و سایر حضرات معصومین (ع) را می رساند که اگر انسان به این حضرت(ع) علاقه داشته باشد وایشان را دوست داشته باشداین دوستی و محبّت او را به طرفِ اطاعت فرمان خدا میکشاند.
🔸 بنابراین محبّت این اقتضا را دارد ولو علّت تامّه نیست اما انسان خیلی برخلاف محبوبش مایل نیست کاری بکند، این محبّت باعث می شود که انسان با مکتب او، با حرف او، آشنا شود و به آن عمل کندو در نتیجه نجات پیدا می کند و دیگر مرتکب گناه نمی شود تا مشکلات پیش بیاید.
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz