📌 #دعا، مبالغه و اصرار
🔸در روایت آمده《 الدعاء مخ العبادة》مخ عبادت و مغز آن چیست؟ حضور و توجه است. انسانی که دعا میکند، گرفتار است وچیزی را می خواهد؛ پس حتما توجه و حضور قلب در دعایش هست. این مخ (مغزِ) آن است.
🔸درخواست کردن از انسانها مکروه و بد است. اصرار و الحاح در درخواست، بدتر از آن است. اما در دعا و درخواست از خدای متعال برعکس است. خدا گفته: بخواهید، و مبالغه و اصرار هم بکنید؛ یکبار و دوبار نه؛ یک روز و دو روز نه؛ دائما درخواست کنید.
🔸در روایت آمده: انسانی که نماز میخواند و بعد از نماز زود بلند میشود و می رود، خدا به ملائکه می گوید:《ببینید ابن بنده ی من محتاج من نبود و چیزی از من نخواست》...
🔸دعا چنین عبادتی است و ما باید همانطور که تقوا را مراعات می کنیم، دعا را هم بعد از هر نماز تمرین کنیم. فعلا به نظر معرفت خودمان، به نظر توجهات خودمان از چیزی که مهم تر است شروع کنیم. ببینیم ما چه می خواهیم؟ آیا زن نداریم؟ خانه نداریم؟ هیچ چیز نداریم؟ هر چیز نداریم از خدا بخواهیم. شروع کنید این ها را از خدا بخواهید؛
ان شاءالله.
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
💠 اکسیر اعظم...
📌بهترین نحوهی زیارت امام رضا(ع)
🔹س: عازم زيارت مشهد مقدس هستم؛ لطفاً درباره ی بهترين اعمال در زيارت حضرت رضا علیه السَّلام بفرماييد.
🔸ج: بهترين اعمال تقوا است. تقوا را مراعات كنی، بهترين زيارت نصيبت شده است ان شاء الله. اگر گناه كنی و به آنجا بروی، همه ی زيارت ها را هم بخوانی، مبغوض حضرت علیه السَّلام هستی. گناه تا اين حد خطرناک است. هر وقت خواستی كارت قبول شود، خدا اعلام كرده: «إِنَّما يَتَقَبَّلُ اللّهُ مِنَ الْمُتَّقينَ». فوراً بايد تصميم بگيری و تقوا را مراعات كنی، كار درست می شود؛ و الّا اگر گناه كنی و به آنجا بروی، اگر تا صبح در حرم مطهر بيتوته كنی، چيزی گيرت نمی آيد.
تقوا، تقوا اكسير اعظم است...
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
💠 پرسش و پاسخ از محضر آیت الله خوشوقت(ره)
📌شرط قبولی نماز
🔹س:آیا میزان حضور قلب انسان در نماز نشاندهندهی میزان پیشرفت انسان در سیر و سلوک است؟
🔸ج: بله، امام صادق علیه السلام فرمودند: هر مقدار که نمازخوان در نمازش حضور قلب دارد، آن مقدار از نمازش پذیرفته و قبول است؛ مابقیاش نه. خودشان هم مثال زدند که نماز بعضیها نصفش، و بعضیها ثلثش قبول است، بعضیها هم هیچ چیزش قبول نیست، چون از اوّل که الله اکبر میگویند، در بازار و دانشگاه و کارهای مادی میروند تا آخر.
🔸 حضور قلب در نماز امکانپذیر نیست الّا با ترک گناه. اطاعت فرمان خدا در واجبات و محرّمات به شرط ادامه دادن آن، موجب ارتقای ایمان میشود. آن وقت آدم عقربهی دلش خود به خود آنجا میرود و الّا علاقهاش در دنیا میرود و کاری به خدا ندارد؛ نماز میخواند ولی دلش این طرف و آن طرف است. اینکه امام صادق علیه السلام گفتند: «قبول نیست»، معنایش همین است. ایشان میخواستند مسلمانان و نمازخوانها را ترغیب کنند که با ترک گناه ایمان را بالا ببرند. آن وقت خودت آنجا میروی.
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
💠 شرح دعای مکارم الاخلاق
📌نامه اعمال و مسئولیت...
🔹«وَ اسْتَعْمِلْنِی بِمَا تَسْأَلُنِی غَداً عَنْه».
🔸خدا در روز #قیامت از من چه سؤالی خواهی کرد؟... فردای قیامت از من چه میخواهند؟ فردا میپرسند: «چه کردی؟» باید جواب دهم که: «واجب را انجام دادم و حرام را ترک کردم.»
🔸 در آنجا نامهی اعمالی را که فرشتههای مأمور به کتابت در دنیا نوشتهاند و در آخرت به صورت کتاب درآمده است، به دست من میدهند و میگویند: «اقْرَأْ کِتابَکَ».
🔸این #نامهی_اعمال توست. این کارها را کردهای. جزای کسی که این کارها را کرده، چیست؟ خودت قضاوت کن.»
🔸اینجاست که انسان نامهی عملش را میخواند و میبیند «لا یُغادِرُ صَغیرَهً وَ لا کَبیرَهً إِلاَّ أَحْصاها»؛ هر کاری که کرده، ریز و درشت را نوشتهاند؛ نه کمتر و نه زیادتر؛ خود او باید قاضی باشد و حکم دهد که با کسی که اعمالش چنین است، چه باید کرد؟ فردا این را میپرسند.
🔸امام علیه السلام میفرماید: خدایا کاری کن در دنیا کاری را انجام دهم که فردا از من میخواهی بپرسی. در دنیا واجبات را یاد بگیرم و انجام دهم؛ محرّمات را هم یاد بگیرم و ترک کنم.
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
نقش صبر در زندگی.mp3
1.31M
💠 اهمیت و نقش #صبر در زندگی
📌 و الْمَلائِکَةُ يَدخُلُونَ عَلَيهم مِن کُلِّ باب • سَلامٌ عَلَيْکُمْ بِما صَبَرْتُم فَنعمَ عُقبَي الدَّار (رعد ۲۴-۲۳)
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
💠دفع عُجب
📌شرح دعای مکارم الاخلاق
🔹«وَ عَبِّدْنِی لَکَ وَ لَا تُفْسِدْ عِبَادَتِی بِالْعُجْبِ»؛
🔸خدایا! توفیق مرحمت کن که در طول عمرم در برابر تو بندگی کنم؛ یعنی مطیع فرمان تو باشم. اکنون که به من توفیق بندگی دادهای، کاری کن که گرفتار عُجب نشوم.
🔸اگر انسان کارهای خوب و خیر انجام دهد، ممکن است شیطان او را از این راه اذیّت کند. پس امام علیه السلام میفرماید: خدایا! هم توفیق بده که کارهای خیر انجام دهم؛ یعنی واجب را انجام دهم و حرام را ترک کنم، و هم خودبینی نداشته باشم و نگویم: «به به!» بلکه بگویم:«نه، اینها کم است؛ من مقصّر هستم و آنگونه که باید انجام میدادم، نتوانستهام انجام دهم.»
🔸باید اینطور باشد که هم عبادت، تهجّد و ترک گناه باشد و هم انسان خودبینی و #عجب نداشته باشد. عجب، آفت است. اگر انسان کار خیر کرد و در کنار آن، آفت آمد و او خودش را دید، آن کار خیر باطل میشود و انسان از آن عمل خیر و عبادت هیچ بهرهای نمیبرد.
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
💠 معیار قبولی اعمال
🔸ما در فقه شیعه دو تا عنوان داریم یک: صحّت عمل، دو: قبولی عمل.
صحّت یعنی (عمل فرد) مطابق با رساله باشد، امّا هر چیزی که مطابق با رساله شد لازم نیست خدا قبول کند. چون خدا گفته است اگر تکبّر داشته باشید عبادت صحیح را قبول نمیکنم، حسد داشته باشید قبول نمیکنم، خمس ندهی قبول نمیکنم، اینها همه مانع قبول است. بنابراین ممکن است عملی از نظر رساله صحیح باشد اما خدا قبول نکند.
🔸قبول (شدن عمل) یعنی اثر در رشد ایمان داشته باشد. اینکه آدم میبیند پنجاه سال، شصت سال، مسلمانان روزه میگیرند، نماز میخوانند، زیارت میروند، اما ایمانشان همان ایمان روز اول است و رشد نمیکند مال این است که کنار عملشان چیزهای دیگر هم هست، لذا اثری در رشد ایمان ندارد...
🔸 بنابراین باید سعی کنیم هم عمل صحیح باشد و هم موانع قبول هم در آن نباشد همانطور که عرض کردم در رساله ها تعدادی را مینویسند اگر کسی تکبّر داشته باشد، حسود باشد، زکات ندهد، خمس ندهد، (عملش) قبول نمیشود اینها مانع قبول است اگر اینها نباشد قبول میشود انشاءالله...
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz
ayatollah-khoshvaght-25(1).mp3
1.3M
💠 چقدر گفتم #شیطان دشمن شماست، گوش به حرف او ندهید...
📌 لزوم عمل کردن به نسخهی الهی...
کانال عزیز خدا 🔸
🆔 @khoshvaght_aziz