🔆 بصیرت قلبی
🔶 س: منظور از «الْبَصِيرَةِ فِي قَلْبِی» در دعا ی بیست و سوم صحیفه سجادیه چیست؟
💠 ج: دو جور دید داریم؛ یک دید با چشم است که خدا به انسان داده است و انسان اشکال، رنگهای مختلف، طول، عرض و... را میتواند با چشم احساس کند... یک دید هم داریم که از #عقل است...
💠 در این دعا منظور همان دید عقل یعنی #فهم و #شعور است. گاهی انسان چیزهایی را نمیبیند؛ مثلاً پشت دیوار است یا پشت مانعی است و چشم، آن چیز را نمیبیند یا فاصله خیلی زیاد است و چشم آن را نمیبیند. عقل هم گاهی نمیبیند؛ یعنی چیزی را نمیفهمد.
💠 بنا نیست عقل محدود انسان همه چیز را بفهمد. به اندازهای که در محیط زندگی نیاز است، میفهمد... اما چیزهایی هست که اگر انسان نبیند، خطر ایجاد میکند؛ مثل اینکه اگر اطرافش را با چشم سر نبیند، مشکلاتی ایجاد میکند. نفهمیدن پارهای از چیزها #ضرر دارد؛ لذا تأکید شده اینها را باید خوب بفهمی. اگر نفهمی، به چاله میافتی. از این فهم به #بصیرت_قلبی تعبیر شده است...
💠 بنابراین عبارت «البصیرة فی قَلبی» یعنی من بتوانم با چشم عقل، چیزهایی را ببینم که اگر نبینم، به زحمت میافتم و به اشکال مبتلا میشوم و در چاله چوله میافتم؛ چیزهایی که انسان به وسیلهی عقل و فهم و شعور درک میکند و بدون آن دچار #خطر میشود.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
💎 بصیرت دینی
🔆 «وَ اجْعَلِ النُّورَ فِي بَصَرِي وَ الْبَصِيرَةَ فِي دِينِي»
💠 عبارت «وَ اجعَل الْبَصِيرَةَ فِی دِينِی» در دعایی که دستور داده اند در تعقیب نماز بخوانیم، یکی از جمله هایی است که حضرت (امام صادق) در قالب دعا انشاء فرموده اند؛ یعنی «خدایا! به من #بصیرت_در_دین بده»؛ .... یکی از مسائل ضروری، داشتن بصیرت در دین است؛ یعنی دین محدود که متضمّن سعادت دنیا و آخرت انسان است را باید درست بفهمد و #فهمیدن یعنی #دیدن_عقل. باید درست بفهمد تا دچار مشکلات نشود؛ و الّا اگر درست نفهمد، ممکن است چیزهایی بشنود و بپذیرد و آنوقت مسیرش #منحرف شود.
💠 بنابراین یکی از مسائل ضروری در زندگی هر مسلمان، فهمیدن و دانستن مسائل اصول اسلامی است، نه همه چیز دین. همه چیز در دین جزء اصول نیست. آن اصول اگر سالم باشد، مسائل دیگر مهم نیست؛ اما اگر انسان در اثر #جهل و #نادانی نسبت به اصول، گرفتار اشکال شود، ممکن است دینش از دست برود. بنابراین بصیرت داشتن در دین یعنی (فهم) اصول؛ یعنی در عقاید، در رفتار و در اعمال. در این سه بُعد بفهمم چه باید بکنم و دستور اسلام و خدا در این سه بُعد چیست.
💠 اسم این، بصیرت در دین است. انسان در دین #روشن_بین باشد و بداند دینش چیست و چه باید بکند و چه باید نکند تا کسی نتواند #شبهه ایجاد کند و یا او را منحرف کند.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
❇️ رابطه بصیرت با ریاضت
💠 س: آیا شهود قلبی و #بصیرت با #ریاضت و دوری از لذّات حاصل می شود؟
🔶 ج: نه خیر؛ با #اطاعت_فرمان خدا حاصل می شود. انسان با #ترک_لذات، جوکی هند (#مرتاض) می شود که نماز نمی خواند و هیچ چیز ندارد؛ اما کارهایی می کند؛ مثلاً قطار را متوقف می کند. آنچه انسان را به #سعادت_واقعی می رساند، فقط اطاعت فرمان خداست.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
💎 ایمان ثابت و ایمان مُعار
🔶 س: ایمان مُعار به چه ایمانی میگویند؟
💠 ج: #ایمان_عاریتی. از مادهی «عار یعیر» است. خیلیها وسط کار برمیگردند و ایمان را از دست میدهند. معلوم میشود که عاریه بوده است. عاریه برمیگردد؛ اما مال خودم که برنمیگردد.
بنابراین ایمانِ بعضیها در اثر #گناه برمیگردد و معلوم میشود عاریه بوده است. ایمان مُعار یعنی ایمانی که #عاریتی است و ثابت و همیشگی نیست.
💠 #ايمان دو جور است: گاهي #مُعار است و گاهي ثابت. کسانی كه گناه ميكنند، ايمانشان عاريتي است. يك حادثه پيش ميآيد و از دست ميرود. عاريه است و عاريه به ديگري برميگردد؛ اما ایمانی كه #ثابت است، نه. #فتنه ميآيد و ميرود و ایمان خيليها دست نميخورد. اينها ثابتند.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
⚠️ همگانی بودن امتحان و فتنه
💠 س: آیا در آیهی «اَ حَسِبَ النَّاسُ اَنْ يُتْرَكُوا اَنْ يَقُولُوا آمَنَّا وَ هُمْ لا يُفْتَنُون»، فتنه برای همه است؟
🔶 ج: #امتحان برای همه است. وقتی انسان #مؤمن شد و به خدا ایمان آورد، میگویند: «برویم جنگ» یا میگویند: «زکات بده» یا میگویند: «آن کار را نکن.» اگر این کارها را انجام دادی، #ایمان بالا میرود و انسان #رشد پیدا میکند؛ اما اگر انجام ندادی، به طرف پایین میروی.
💠 س: آیا نوع #فتنه برای همهی انسانها یکی است؟
🔶 ج: نه؛ برای همه، انواع و اقسامی دارد. برای همه عین هم نیست. برای کاسب یک جور است و برای اداری، جور دیگر. به اداری، #رشوه میدهند و برای قاضی هم جور دیگری است. همه گرفتارند. برای همه #تکلیف و #امتحان پیش میآید. برای هر کس متناسب با شغلش و متناسب با وضع زندگیاش مسأله پیش میآید؛ اما انسان در هر مرحلهای باشد، تکلیف و #دستور_خدا بالای سرش هست. اگر عمل کرد، بالا میرود و اگر مخالفت کرد، به زمین میخورد.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
💠السَّلام عَلی زِینَبِ الصَّبور
🔸#صبر خیلی آثار بزرگی دارد. آثار مهم دارد که خدا فرمود:«إِنَّما يُوَفَّى الصَّابِرُونَ أَجْرَهُمْ بِغَيْرِ حِسابٍ» (زمر، 10) خدا به آدم صابر #چک_سفید می دهد، اینقدر مهم است، چون صبر سخت است، تلخ است.
🔸آدم ها معمولاً این صبر را انجام نمی دهند، لذا خدا به عنوان #تشویق گفته است:«عبادت های دیگر اجر آن مشخص است اما صبر مشخص نیست #بی_حساب خدا #پاداش می دهد.»
💐میلاد با سعادت حضرت زینب کبری سلام الله علیها مبارک باد.
🌹پنج هزار صلوات هدیه به حضرت زینب کبری علیها سلام🌹
🌺هدیه شما دو صلوات🌺
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
🔆 معنای صراط مستقیم
💠 خدا ضمن آیات كریمهی قرآنكریم #صراط_مستقیم را خیلی واضح و روشن برای بندهها معیّن و مشخص كرده است...فرمود: «وَ أَنِ اعْبُدُونِی هذَا صِرَاطٌ مُسْتَقِیمٌ»؛ در برابر فرمان منِ خدا ، #بنده_وار اطاعت كنید؛ صراط مستقیم این است.
🔶 ...خدا دو #فرمان دارد: 1. #انجام_واجبات 2. #ترک_محرّمات. اگر ما این دو را #اطاعت كردیم، وارد صراط مستقیم شدهایم. صراط مستقیم نه صراط آسمانی است، نه زمینی، نه دریایی و نه خاكی؛ بلکه این است که #فرمان_از_خدا باشد و #اطاعت_فرمان_از_ما انسانها...
💠پس، از اول سن #بلوغ باید با انجام واجبات و ترک محرّمات، #بنده و #عبد_صالح خدا باشیم. هر چه را خدا به طور وجوب، فرمان داده است #عمل کنیم و هر فرمانی را که به طور تحریم صادر کرده است #ترک کنیم. این را #بندگی و اطاعت فرمان خدا میگویند.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
✳️ فرق صراط و سُبُل
🔶 صراط مستقیم یکی است؛ اما سُبُل زیاد است. #سُبُل یعنی راههای #جلب_رضایت_خدا. نماز یکی از سبل است؛ اگر نماز بخوانی، رضایت پروردگار متعال جلب میشود. روزه یکی از سبل است؛ حج یکی از سبل است؛ انفاق یکی از سبل است؛ زكات و خمس سبل هستند.
💠 همهی اینها چون #دستور_خدا است، راه جلب رضایت پروردگار متعال است. همهی اینها در دلِ چیزی به نام #صراط_مستقیم که #بندگی است، میباشد. نماز، بندگی است؛ حج، بندگی است؛ خمس و زكات، بندگی است؛ همهی اینها در دلِ صراط مستقیم است.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
🏴شهادت صدیقه طاهره، بی بی دو عالم حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها تسلیت باد.
«اَلسَّلَامُ عَلَيْكِ يَا مُمْتَحَنَةُ، امْتَحَنَكِ اللّهُ الَّذِي خَلَقَكِ قَبْلَ أَنْ يَخْلُقَكِ، فَوَجَدَكِ لِمَا امْتَحَنَكِ صَابِرَة». مصباح المتهجّد و سلاح المتعبّد ج2 ص711
مرحوم آیت الله خوشوقت ره: خدای متعال قبل از اينکه خلقت مادی و طبيعی #حضرت_زهرا علیها السَّلام را خلق كند، در عالمِ علم می دانست اين را وقتی خلق كند، اينچنين ايمانی دارد كه از #امتحان رو سفيد بيرون می آيد.
🌹پنج هزار صلوات هدیه به حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها🌹
🌺هدیه شما دو صلوات🌺
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
💎 مراد از کوثر در قرآن
💠 س: آیا منظور از «کوثر» در «إِنَّا أَعْطَیْناكَ الْكَوْثَرَ»، ارتباطی با حوض کوثر در بهشت دارد یا چیز دیگری است؟
🔶ج: خدا پسری به نام ابراهیم از ماریهی قِبطیّه به #پیغمبر_اکرم عنایت فرمود. این پسر در هجده ماهگی از دنیا رفت... عقیدهی فاسد آنزمان این بود که اگر کسی پسر ندارد، مثلاً اجاقش کور است. ابراهیم، آخرین پسر پیغمبر اکرم بود که از دنیا رفت. منافقین و بتپرستها در میان خودشان میگفتند: «پسر پیامبر رفت و بعد از خودش همهچیز خاموش میشود و حرفها تمام میشود».
🔶 خدا این سوره را فرستاد: که حرفها تمام نمیشود و نسل ایشان از پسر نیست؛ بلکه از دختر است. فرمود: «ما به ایشان چیزی دادیم که منشأ نسل کثیر است و آن دختر است». لذا نسل ایشان از #حضرت_زهرا زیاد شد.
🔶 بنابراین «#کوثر» یعنی #نسل_کثیر؛ به دلیل جریان موجود و آیهی آخر سوره که فرمود: «إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْأَبْتر»؛ یعنی دشمنان تو بینسل هستند و خدا به تو نسل کثیر داده است...
🔶 بعضی از کسانی که معاندند، نسلِکثیر معنا نمیکنند و میگویند: «حوضی است در قیامت». آن مطلب سر جایش؛ امّا این کوثر، آن نیست. حوض در قیامت چه ربطی دارد به «إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْأَبْتر»؟ این جواب آن است که أبتَر دشمن توست نه تو؛ تو نسلِکثیر داری.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
🌅 بین الطّلوعین
💠 س: بین الطلوعین چه کنیم؟
🔶 ج: #بین_الطلوعین وقتی است که برای #معنویات است؛ چون هوا نسبتاً تاریک است، مردم خواب هستند، سر و صدا نیست، چشم نمیبیند، گوش نمیشنود، انسان #آرامش_فکری پیدا کرده، خوابیده و خستگی او رفته، نه زیاد گرسنه است نه زیاد سیر. خلاصه، شرایط برای #توجه فراهم است؛ لذا اینوقت را گفتهاند به #عبادت بدهیم؛ یا نماز بخوانیم یا قرآن، دعا و تعقیب بخوانیم تا آفتاب طلوع کند.
💠 س: چه اذکار و تعقیباتی بگوییم که همیشه ادامه بدهیم و بتوانیم با آن مأنوس باشیم و بین الطلوعین نخوابیم تا وقتمان هدر نرود؟
🔶 ج: بعد از نماز باید یک مقداری #قرآن بخوانید؛ حداقل پنجاه آیه باشد و بعد از قرآن #ذکر بگویید. اگر انسان نیاز به #خواندن_رساله دارد، رساله بخواند و اگر نیاز ندارد، ذکر بگوید تا آفتاب طالع شود.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir