🔆 سه مسئولیت همگانی؛ یادگیری، عمل و تبلیغ علم دین
💠 معصومین علیهم السلام فرموده اند اگر کسی #علم_دین را یاد گرفت و یکی از وظایف بسیار بزرگش را که تبدیل جهل به علم بود، عملی کرد، او یک قدم بلند برداشته است، اما این کافی نیست. قدم دوم، #عمل کردن است که باید پشت سر آن باشد، وگرنه گرفتاری اش زیادتر می شود. بعد از آن، #وظیفه است که به دیگران هم یاد دهد... در نتیجه کم کم همه #آشنا می شوند بدون اینکه اداره ای داشته باشیم، پولی خرج کنیم، ساختمانی باشد، هیچکدام لازم نیست. همینطور مجانی و ساده به همه یاد می دهیم.
🔶 بنابراین این سه مسأله، از مسائل اساسی هر فرد انسان در زندگی است: اول #یاد_بگیرد؛ دوم #عمل_کند و سوم #به_دیگری_یاد_دهد. حدیث می گوید: «این انسان، خیلی مرد بزرگی است» که سه مسأله اساسی زندگی انسانها را پشت سر گذاشته است؛ اول رفته خودش یاد گرفته است و بعد حجاب و سد شیطان را شکسته و به آنچه را که فهمیده عمل کرده است، سوم اضافه بر خودش به عنوان خیرخواهی و #مسئولیت هدایت دیگران به دیگری هم یاد می دهد که او هم عمل کند... به تدریج و گذشت زمان آدم می بیند #دین انتشار پیدا می کند و خیلی ها یاد می گیرند و خیلی ها اهل عمل می شوند، به همین مقدار که یاد بگیرند و اهل عمل شوند چقدر مفاسد و مصیبت ها در زندگی کمتر می شود...
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
💎 نقش روزه در تربیت نفس
🔶 س: آیا برای #تربیت_نفس لازم است که #روزه های مستحبی مثلاً هفته ای یک بار بگیریم؟
💠 ج: عبادتهایی که پروردگار متعال تشریع فرموده است، همه به همین منظور است که نفس را #اصلاح می کند؛ منتهی بعضی از عبادتها اجباری است؛ مثل روزه ی ماه رمضان که همه باید بگیرند و اگر نگیرند، کار خراب می شود. آنوقت اضافه بر این، باز هم گفته: «ماهی سه روز خوب است». به بهانه های مختلف هر کدام از اینها اتفاق بیفتد، برای انسان #مفید است. غذا خوردن و سیر شدن ضرر دارد. اینها همه دعوت به #کم_خوردن است. کم خوردن آثار خیلی خوبی دارد.
🔶 س: روزه ی مستحبی غیر از ثواب چه آثار و برکاتی دارد؟
💠 ج: به طور کلی روزه آثار #معنوی زیادی دارد. یکی از آثارش #گرایش به فضیلت، خوبی و #اطاعت_فرمان خدا است. این مهمترین اثر آن است. پروردگار متعال سالی یک ماه روزه را واجب کرده. از آنجا که انسان نمی خواهد از این نعمت استفاده کند، خدا مجبورش کرده که از دوازده ماه، یک ماه را روزه بگیرد و از آن مزایا استفاده کند؛ لذا انسان می بیند که در ماه رمضان #گناه کمتر می شود. اثر بارز روزه همین است؛ لذا #عبادت بسیار مهم و خوبی است برای #تضعیف_نفس_اماره و بُعد طبیعی و مادی انسان.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
🏵با چه کسانی معاشرت کنیم؟
💠 پیغمبر اکرم صل الله علیه و آله از حضرت عیسی مسیح علیه السلام نقل فرموده اند (که ایشان به حواریون توصیه کردند که) با افرادی معاشرت کنید که دارای سه علامت هستند...
🔶اول: «مَنْ یُذَكِّرُكُمُ اللَّهَ رُؤْیَتُهُ»: کسی که اگر به قیافه اش نگاه کنید، در اثر بندگی و عبودیت او در برابر پروردگار متعال و در اثر اِعمال تقوا در زندگی، شما را به یاد خدا می اندازد... خدا در اثر عبادت و بندگی به او نوری داده که انسان را به یاد خدا و اطاعت فرمان و تقوا می اندازد. این یکی از علامتهای اوست.
💠دوم: «وَ یَزِیدُ فِی عِلْمِكُمْ مَنْطِقُهُ»: وقتی حرف می زند، علم شما زیاد می شود؛ دانستنی های شما در این راه زیاد می شود؛ چیزهایی را که بلد نیستید، یاد می گیرید. او حرف هرزه نمی گوید؛ حرف لغو و بیهوده نمی گوید؛ بلکه حرفهای اساسی می زند... و وقتی انسان پای حرفش می نشیند، حرفهای مفید می شنود و علم و دانایی اش نسبت به چیزهایی که باید نسبت به آنها علم و آگاهی داشته باشد، بیشتر می شود.
🔶سوم: «وَ یُرَغِّبُكُمْ فِی الْآخِرَةِ عَمَلُهُ»: اعمالش شما را تشویق(به آخرت) کند و به یاد زندگی بعد از مرگ بیندازد. به شما این باور را بدهد که انسان مردنی است و باید برای بعد از مرگش سرمایه ی زندگی فراهم کند. این انسان چون این گونه است دائماً هر روز و شبی که می گذرد، مشغول انجام وظیفه است و در اثر اطاعت فرمان خدا توشه و زاد قیامت را فراهم می کند.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
💎 اثر تربیتی نماز
🔶 س: نماز چگونه تربيت کننده انسان است؟
💠 ج: کاری است که انسان را به #ترک_گناه دعوت می کند. وقتی که می گويی: «إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعِينُ»؛ يعنی از تو #کمک می خواهم که گناه نکنم. خب نکن! کار درست می شود. اين را هر روز چند بار می گويی. اگر يک بار هم اثر کند کافي است.
🔶 س: در آيه «اُتْلُ مَا أُوحِيَ إِلَيْكَ مِنَ الْكِتَابِ وَ أَقِمِ الصَّلاَةَ إِنَّ الصَّلاَةَ تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاءِ وَ الْمُنْكَرِ وَ لَذِكْرُ اللّهِ أَكْبَرُ»، چرا «وَ لَذِكْرُ اللّهِ أَكْبَرُ» است و منظور چيست؟
💠ج: اگر #ياد_خدا نبود، نماز هم نمی خوانديم. ياد خدا کرديم که #نماز خوانديم؛ بنابراين ياد خدا منشأ تمام #کارهای_خير و خوب است. نماز يکی از آنهاست. اما خود نماز انسان را از گناه باز می دارد. وقتی شما در نماز می گويی «إِيَّاكَ نَعْبُدُ» يعنی چه؟ يعنی فقط به حرف تو گوش می دهم؛ حرف خدا چيست؟ اين است که گناه نکن. پس نماز «تَنْهَى عَنِ الْفَحْشَاءِ وَ الْمُنْكَرِ» است.
🔶س: آيا آيه ی «إِنَّ الصَّلاةَ تَنْهى عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْكَرِ» برای همه ی نمازهايی است که ما می خوانيم؟
💠 ج: #ماهيت_نماز طوری تنظيم شده که انسان را از گناه کردن باز می دارد. مگر شما نمی گوييد «إِيَّاكَ نَعْبُدُ»؟ اين يعنی چه؟ يعنی تنها به حرف تو گوش می دهم. وقتی خدا فرمود: «نماز بخوان»، بايد بخوانی ديگر. اينطور انسان را به ترک گناه #دعوت می کند.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
💎بصیرت دل
💠 «ان تقوى الله دواء قلوبكم، و بصر عمى أفئدتكم...» نهج البلاغه: خطبه 198.
🔶 اگر انسان #تقوا را مراعات کرد، #بصیرت_دل پیدا می کند و می فهمد که چه چیزی بد و چه چیزی خوب است؛ لذا به طرف انجام کارهای بد نمی رود و به طرف انجام کارهای خیر و خوب می رود؛ اما اگر انسان تقوا را مراعات نکند و یاد نگیرد که وظیفه اش چیست، چیزهای بد و خوب را نمی بیند و #تشخیص نمی دهد؛ لذا در زندگی گرفتار کارهای زشت و بد خواهد بود.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
🔆 بصیرت قلبی
🔶 س: منظور از «الْبَصِيرَةِ فِي قَلْبِی» در دعا ی بیست و سوم صحیفه سجادیه چیست؟
💠 ج: دو جور دید داریم؛ یک دید با چشم است که خدا به انسان داده است و انسان اشکال، رنگهای مختلف، طول، عرض و... را میتواند با چشم احساس کند... یک دید هم داریم که از #عقل است...
💠 در این دعا منظور همان دید عقل یعنی #فهم و #شعور است. گاهی انسان چیزهایی را نمیبیند؛ مثلاً پشت دیوار است یا پشت مانعی است و چشم، آن چیز را نمیبیند یا فاصله خیلی زیاد است و چشم آن را نمیبیند. عقل هم گاهی نمیبیند؛ یعنی چیزی را نمیفهمد.
💠 بنا نیست عقل محدود انسان همه چیز را بفهمد. به اندازهای که در محیط زندگی نیاز است، میفهمد... اما چیزهایی هست که اگر انسان نبیند، خطر ایجاد میکند؛ مثل اینکه اگر اطرافش را با چشم سر نبیند، مشکلاتی ایجاد میکند. نفهمیدن پارهای از چیزها #ضرر دارد؛ لذا تأکید شده اینها را باید خوب بفهمی. اگر نفهمی، به چاله میافتی. از این فهم به #بصیرت_قلبی تعبیر شده است...
💠 بنابراین عبارت «البصیرة فی قَلبی» یعنی من بتوانم با چشم عقل، چیزهایی را ببینم که اگر نبینم، به زحمت میافتم و به اشکال مبتلا میشوم و در چاله چوله میافتم؛ چیزهایی که انسان به وسیلهی عقل و فهم و شعور درک میکند و بدون آن دچار #خطر میشود.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
💎 بصیرت دینی
🔆 «وَ اجْعَلِ النُّورَ فِي بَصَرِي وَ الْبَصِيرَةَ فِي دِينِي»
💠 عبارت «وَ اجعَل الْبَصِيرَةَ فِی دِينِی» در دعایی که دستور داده اند در تعقیب نماز بخوانیم، یکی از جمله هایی است که حضرت (امام صادق) در قالب دعا انشاء فرموده اند؛ یعنی «خدایا! به من #بصیرت_در_دین بده»؛ .... یکی از مسائل ضروری، داشتن بصیرت در دین است؛ یعنی دین محدود که متضمّن سعادت دنیا و آخرت انسان است را باید درست بفهمد و #فهمیدن یعنی #دیدن_عقل. باید درست بفهمد تا دچار مشکلات نشود؛ و الّا اگر درست نفهمد، ممکن است چیزهایی بشنود و بپذیرد و آنوقت مسیرش #منحرف شود.
💠 بنابراین یکی از مسائل ضروری در زندگی هر مسلمان، فهمیدن و دانستن مسائل اصول اسلامی است، نه همه چیز دین. همه چیز در دین جزء اصول نیست. آن اصول اگر سالم باشد، مسائل دیگر مهم نیست؛ اما اگر انسان در اثر #جهل و #نادانی نسبت به اصول، گرفتار اشکال شود، ممکن است دینش از دست برود. بنابراین بصیرت داشتن در دین یعنی (فهم) اصول؛ یعنی در عقاید، در رفتار و در اعمال. در این سه بُعد بفهمم چه باید بکنم و دستور اسلام و خدا در این سه بُعد چیست.
💠 اسم این، بصیرت در دین است. انسان در دین #روشن_بین باشد و بداند دینش چیست و چه باید بکند و چه باید نکند تا کسی نتواند #شبهه ایجاد کند و یا او را منحرف کند.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
❇️ رابطه بصیرت با ریاضت
💠 س: آیا شهود قلبی و #بصیرت با #ریاضت و دوری از لذّات حاصل می شود؟
🔶 ج: نه خیر؛ با #اطاعت_فرمان خدا حاصل می شود. انسان با #ترک_لذات، جوکی هند (#مرتاض) می شود که نماز نمی خواند و هیچ چیز ندارد؛ اما کارهایی می کند؛ مثلاً قطار را متوقف می کند. آنچه انسان را به #سعادت_واقعی می رساند، فقط اطاعت فرمان خداست.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
💎 ایمان ثابت و ایمان مُعار
🔶 س: ایمان مُعار به چه ایمانی میگویند؟
💠 ج: #ایمان_عاریتی. از مادهی «عار یعیر» است. خیلیها وسط کار برمیگردند و ایمان را از دست میدهند. معلوم میشود که عاریه بوده است. عاریه برمیگردد؛ اما مال خودم که برنمیگردد.
بنابراین ایمانِ بعضیها در اثر #گناه برمیگردد و معلوم میشود عاریه بوده است. ایمان مُعار یعنی ایمانی که #عاریتی است و ثابت و همیشگی نیست.
💠 #ايمان دو جور است: گاهي #مُعار است و گاهي ثابت. کسانی كه گناه ميكنند، ايمانشان عاريتي است. يك حادثه پيش ميآيد و از دست ميرود. عاريه است و عاريه به ديگري برميگردد؛ اما ایمانی كه #ثابت است، نه. #فتنه ميآيد و ميرود و ایمان خيليها دست نميخورد. اينها ثابتند.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
⚠️ همگانی بودن امتحان و فتنه
💠 س: آیا در آیهی «اَ حَسِبَ النَّاسُ اَنْ يُتْرَكُوا اَنْ يَقُولُوا آمَنَّا وَ هُمْ لا يُفْتَنُون»، فتنه برای همه است؟
🔶 ج: #امتحان برای همه است. وقتی انسان #مؤمن شد و به خدا ایمان آورد، میگویند: «برویم جنگ» یا میگویند: «زکات بده» یا میگویند: «آن کار را نکن.» اگر این کارها را انجام دادی، #ایمان بالا میرود و انسان #رشد پیدا میکند؛ اما اگر انجام ندادی، به طرف پایین میروی.
💠 س: آیا نوع #فتنه برای همهی انسانها یکی است؟
🔶 ج: نه؛ برای همه، انواع و اقسامی دارد. برای همه عین هم نیست. برای کاسب یک جور است و برای اداری، جور دیگر. به اداری، #رشوه میدهند و برای قاضی هم جور دیگری است. همه گرفتارند. برای همه #تکلیف و #امتحان پیش میآید. برای هر کس متناسب با شغلش و متناسب با وضع زندگیاش مسأله پیش میآید؛ اما انسان در هر مرحلهای باشد، تکلیف و #دستور_خدا بالای سرش هست. اگر عمل کرد، بالا میرود و اگر مخالفت کرد، به زمین میخورد.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
💠السَّلام عَلی زِینَبِ الصَّبور
🔸#صبر خیلی آثار بزرگی دارد. آثار مهم دارد که خدا فرمود:«إِنَّما يُوَفَّى الصَّابِرُونَ أَجْرَهُمْ بِغَيْرِ حِسابٍ» (زمر، 10) خدا به آدم صابر #چک_سفید می دهد، اینقدر مهم است، چون صبر سخت است، تلخ است.
🔸آدم ها معمولاً این صبر را انجام نمی دهند، لذا خدا به عنوان #تشویق گفته است:«عبادت های دیگر اجر آن مشخص است اما صبر مشخص نیست #بی_حساب خدا #پاداش می دهد.»
💐میلاد با سعادت حضرت زینب کبری سلام الله علیها مبارک باد.
🌹پنج هزار صلوات هدیه به حضرت زینب کبری علیها سلام🌹
🌺هدیه شما دو صلوات🌺
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
🔆 معنای صراط مستقیم
💠 خدا ضمن آیات كریمهی قرآنكریم #صراط_مستقیم را خیلی واضح و روشن برای بندهها معیّن و مشخص كرده است...فرمود: «وَ أَنِ اعْبُدُونِی هذَا صِرَاطٌ مُسْتَقِیمٌ»؛ در برابر فرمان منِ خدا ، #بنده_وار اطاعت كنید؛ صراط مستقیم این است.
🔶 ...خدا دو #فرمان دارد: 1. #انجام_واجبات 2. #ترک_محرّمات. اگر ما این دو را #اطاعت كردیم، وارد صراط مستقیم شدهایم. صراط مستقیم نه صراط آسمانی است، نه زمینی، نه دریایی و نه خاكی؛ بلکه این است که #فرمان_از_خدا باشد و #اطاعت_فرمان_از_ما انسانها...
💠پس، از اول سن #بلوغ باید با انجام واجبات و ترک محرّمات، #بنده و #عبد_صالح خدا باشیم. هر چه را خدا به طور وجوب، فرمان داده است #عمل کنیم و هر فرمانی را که به طور تحریم صادر کرده است #ترک کنیم. این را #بندگی و اطاعت فرمان خدا میگویند.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
✳️ فرق صراط و سُبُل
🔶 صراط مستقیم یکی است؛ اما سُبُل زیاد است. #سُبُل یعنی راههای #جلب_رضایت_خدا. نماز یکی از سبل است؛ اگر نماز بخوانی، رضایت پروردگار متعال جلب میشود. روزه یکی از سبل است؛ حج یکی از سبل است؛ انفاق یکی از سبل است؛ زكات و خمس سبل هستند.
💠 همهی اینها چون #دستور_خدا است، راه جلب رضایت پروردگار متعال است. همهی اینها در دلِ چیزی به نام #صراط_مستقیم که #بندگی است، میباشد. نماز، بندگی است؛ حج، بندگی است؛ خمس و زكات، بندگی است؛ همهی اینها در دلِ صراط مستقیم است.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
🏴شهادت صدیقه طاهره، بی بی دو عالم حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها تسلیت باد.
«اَلسَّلَامُ عَلَيْكِ يَا مُمْتَحَنَةُ، امْتَحَنَكِ اللّهُ الَّذِي خَلَقَكِ قَبْلَ أَنْ يَخْلُقَكِ، فَوَجَدَكِ لِمَا امْتَحَنَكِ صَابِرَة». مصباح المتهجّد و سلاح المتعبّد ج2 ص711
مرحوم آیت الله خوشوقت ره: خدای متعال قبل از اينکه خلقت مادی و طبيعی #حضرت_زهرا علیها السَّلام را خلق كند، در عالمِ علم می دانست اين را وقتی خلق كند، اينچنين ايمانی دارد كه از #امتحان رو سفيد بيرون می آيد.
🌹پنج هزار صلوات هدیه به حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها🌹
🌺هدیه شما دو صلوات🌺
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
💎 مراد از کوثر در قرآن
💠 س: آیا منظور از «کوثر» در «إِنَّا أَعْطَیْناكَ الْكَوْثَرَ»، ارتباطی با حوض کوثر در بهشت دارد یا چیز دیگری است؟
🔶ج: خدا پسری به نام ابراهیم از ماریهی قِبطیّه به #پیغمبر_اکرم عنایت فرمود. این پسر در هجده ماهگی از دنیا رفت... عقیدهی فاسد آنزمان این بود که اگر کسی پسر ندارد، مثلاً اجاقش کور است. ابراهیم، آخرین پسر پیغمبر اکرم بود که از دنیا رفت. منافقین و بتپرستها در میان خودشان میگفتند: «پسر پیامبر رفت و بعد از خودش همهچیز خاموش میشود و حرفها تمام میشود».
🔶 خدا این سوره را فرستاد: که حرفها تمام نمیشود و نسل ایشان از پسر نیست؛ بلکه از دختر است. فرمود: «ما به ایشان چیزی دادیم که منشأ نسل کثیر است و آن دختر است». لذا نسل ایشان از #حضرت_زهرا زیاد شد.
🔶 بنابراین «#کوثر» یعنی #نسل_کثیر؛ به دلیل جریان موجود و آیهی آخر سوره که فرمود: «إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْأَبْتر»؛ یعنی دشمنان تو بینسل هستند و خدا به تو نسل کثیر داده است...
🔶 بعضی از کسانی که معاندند، نسلِکثیر معنا نمیکنند و میگویند: «حوضی است در قیامت». آن مطلب سر جایش؛ امّا این کوثر، آن نیست. حوض در قیامت چه ربطی دارد به «إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْأَبْتر»؟ این جواب آن است که أبتَر دشمن توست نه تو؛ تو نسلِکثیر داری.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
🌅 بین الطّلوعین
💠 س: بین الطلوعین چه کنیم؟
🔶 ج: #بین_الطلوعین وقتی است که برای #معنویات است؛ چون هوا نسبتاً تاریک است، مردم خواب هستند، سر و صدا نیست، چشم نمیبیند، گوش نمیشنود، انسان #آرامش_فکری پیدا کرده، خوابیده و خستگی او رفته، نه زیاد گرسنه است نه زیاد سیر. خلاصه، شرایط برای #توجه فراهم است؛ لذا اینوقت را گفتهاند به #عبادت بدهیم؛ یا نماز بخوانیم یا قرآن، دعا و تعقیب بخوانیم تا آفتاب طلوع کند.
💠 س: چه اذکار و تعقیباتی بگوییم که همیشه ادامه بدهیم و بتوانیم با آن مأنوس باشیم و بین الطلوعین نخوابیم تا وقتمان هدر نرود؟
🔶 ج: بعد از نماز باید یک مقداری #قرآن بخوانید؛ حداقل پنجاه آیه باشد و بعد از قرآن #ذکر بگویید. اگر انسان نیاز به #خواندن_رساله دارد، رساله بخواند و اگر نیاز ندارد، ذکر بگوید تا آفتاب طالع شود.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
طول عمر در طاعت و بندگی
⌛️ «وَ عَمِّرْنِی مَا كَانَ عُمُرِی بِذْلَةً فِی طَاعَتِكَ»؛
💠 خدایا! به من تا زمانی #عُمر بده كه عُمر من در راه #اطاعت_فرمان تو صرف شود. دنبال #نفس_اماره و شهوات شخصی خود نروم. اگر عُمرم این طور است، به من عُمر بده و الّا زودتر مرا #قبض_روح كن؛ چون بارم سنگینتر میشود.
آدمهای گنهكار و بد كه #راه_بندگی را طی نمیکنند، هر چه عُمرشان كوتاهتر شود، بارشان سبکتر است؛ اما هر چه عُمر انسان در #خط_بندگی خدا طولانیتر شود، كم است. این نقشهی زندگی انسان خوب است. اگر انسانِ خوب است و اطاعت فرمان خدا را دارد و زندگی طبق #دستور_خدا پیش میرود، عُمر بده و الّا عُمرم را كوتاه كن.
⛔️ «فَإِذَا كَانَ عُمُرِی مَرْتَعاً لِلشَّیْطَانِ فَاقْبِضْنِی إِلَیْكَ قَبْلَ أَنْ یَسْبِقَ مَقْتُكَ إِلَیَّ، أَوْ یَسْتَحْكِمَ غَضَبُكَ عَلَیَّ»؛
💠 اما اگر عُمر من #چراگاه_شیاطین است و هر چه او گفت، من همان كار را میکنم، اگر زودتر بمیرم، مناسبتر است؛ چون هر چه دیرتر بروم، خشم و #غضب_خدا بیشتر و بیشتر به من تعلق میگیرد؛ چون كارم غضب و خشم خدا را جلب میکند.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
💎 دو بال سعادت
🔶 در قرآن کریم دو تا بال برای #پرش_انسان خدا معیّن فرموده است، یکی این آیه شریفه « يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ » دوم « يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اذْكُرُوا اللَّهَ ذِكْراً كَثيراً » این دو تا، دو تا بال از برای پرواز انسان است.
🔶 هر دو باید باشد، هم #واجب را انجام بدهیم و هم #حرام را ترک کنیم و هم زیاد #یاد_خدا بکنیم، اگر یاد خدا زیاد نکنیم چیزهای دیگر یادش می آید دل را اشغال می کند.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
💎 قدرشناسی از امام خمینی (ره)
🔶 حضرات معصومین در عالی ترین رتبه در دنیا و آخرت، در بُعد مادی و معنوی، به مردم خدمت کردند ما موظف هستیم در برابر این خدمات هم سپاسگزار باشیم، یکی از آنهایی که به همه مسلمان ها مخصوصا به قاطبه شیعه خدمت بسیار بزرگی کرد #مرحوم_امام_راحل بود...
🔶 ما اول از خدای متعال باید سپاسگزار باشیم و بعد از همه وسائط، از شهدا و جانبازان و هر کسی که در این راه، خدمت و کار کرد... همه نعمت هایی که امروز شما می بینی سفره ای است که امام راحل -رضوان خدا بر او- پهن کرده و بر همه واجب است #قدرشناس باشند، سپاسگزاری کنند، دعایش کنند، برایش صدقه بدهند، آنهایی که مکه می روند به نیابت او حج بجا بیاورند، آنهایی که عمره می روند به نیابت او طواف کنند، آنهایی که مشهد می روند، همه اینها باید دعایش کنند، او را فراموش نکنند...
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
💎 از خدا خواهیم توفیقِ عمل...
🔶 خدا قبل از اینکه بگوید: «نماز بخوان»، توان نماز خواندن را به من داده است... این دعاها به تو یاد میدهند و میگویند: «از خدا بخواه آنچه را باعث میشود از این #توان خدادادی استفاده کنی و #فرمان_خدا را پیاده کنی، به تو بدهد.» آن چیست؟ اسم آن #توفیق است.
🔶 ما توان داریم. انسانی که نماز نمیخواند وقتی شروع به نماز خواندن میکند، چه کار جدیدی میکند؟ او که عوض نشده؛ همان انسان سابق است؛ یعنی سابقاً #قدرت نماز (خواندن) داشت، اما استفاده نمیکرد؛ اما اکنون استفاده میکند.
🔶 اگر خدا توان ندهد، از ما #تکلیف نمیخواهد. تکلیف مشروط به قدرت و توان است. اینکه من از او میخواهم و درخواست میکنم، یعنی اینکه توفیقی بده که من از این توان استفاده کنم و نماز بخوانم و تمام #وظایف را نسبت به خودم و دیگران انجام دهم.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
آیا انقلاب اسلامی مورد تایید حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه می باشد؟
💠 س1: بعضی #شبهه ای مطرح می کنند مبنی بر اينکه در روايت آمده: «هر #پرچمی قبل از قيامِ حضرت (حجت) عجل الله تعالی فرجه بر پا شود، #باطل است». اين انقلابی که توسط #مرحوم_امام ره بر پا شد، چطور است؟
🔶 ج: بايد ديد که پرچمها چه می گويند. تا به حال هر پرچمی بلند شده بود، می گفتند: «خودِ ما امام هستيم». بچه های امام حسن مجتبی صلوات الله و سلامه عليه می گفتند: «ما فرزندان برادرِ بزرگتر هستيم و امامت از طرف برادر بزرگتر به ما منتقل می شود؛ پس فرزندان امام حسين علیه السلام امام نيستند». لذا قيام می کردند و پرچمشان پرچم #دعوت_به_نفس بود. می گفتند: «ما امام هستيم».
🔶تا به حال کسی قيام نکرده بود که بگويد: «می خواهم #اسلام را پياده کنم؛ نه من!» فقط همين يکی بود. حضرت امام ره نگفت: «من امام هستم». مردم بودند که گفتند: «شما امام هستيد». او گفت: «می خواهم #احکام را پياده کنم».
🔶بنابراين اين غير از آنهاست. آنها هر کدام می خواستند بگويند: «ماييم و او نيست». اما او نگفت: «ماييم!» بلکه گفت: «خدا و پيغمبر صلی الله علیه و آله و امام علیه السلام؛ ما هم می خواهيم حرف آنها را پياده کنيم». بنابراين اين با آنها متفاوت است و اين مقايسه غلط است.
💠 س2: پس می شود گفت که #انقلاب_اسلامی ايران هم که انجام شد با #عنايت_حضرت_حجت عجل الله تعالی فرجه بوده است؟
🔶 ج: بله؛ مسلّماً با عنايت ايشان بوده است.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
💎 برای شناخت عظمت حضرت #فاطمه_زهرا قداست روح لازم است.
🔶 س: درباره این روایت سوال کردهاند که « مَنْ أَدْرَكَ فَاطِمَةَ فَقَدْ أَدْرَكَ لَيْلَةَ الْقَدْرِ».
💠 ج: در تمام سی شب یا بیست و نه شب ماه رمضان، #شب_قدر، یک شب است. «وَ جَعَلْتَ فيهِ لَيْلَةَ الْقَدْرِ وَ جَعَلْتَها خَيْراً مِنْ الْفِ شَهْرٍ». یک همچنین شبی را خدا در قرآن کریم اسم می برد و حضرات علیهم السلام هم در روایات اسم برده اند و فرموده اند: « این شب، مخصوص یک نفر است و برای همه نیست.» در زمان پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله مخصوص ایشان است. بعد از رحلت ایشان مخصوص آن امامی است که دارای حیات طبیعی است. امروز شب قدر مخصوص امام دوازدهم عجل الله تعالی فرجه است. مخصوص ایشان است. ما سهمی در جریان شب قدر نداریم؛ چون شب قدر مخصوص کسی است که دارای «روحُ القُدُس» است: «وَ أَيَّدْناهُ بِرُوحِ الْقُدُس».
💠 هر کس می خواهد پیغمبر شود، خدا باید به او #روح_القُدُس بدهد. هر کسی هم که می خواهد امام شود، باید به او روح القُدُس بدهد؛ یعنی روح او، #عقاید او، #اعمال و #اخلاق او، #پاک_و_مطهّر از همه ی عیوب و آلایش باشد. شب قدر مخصوص چنین انسانی است که دارای روح القُدُس است.
💠 و اما سهم ما چیست؟ سهم ما این است که گفته اند: « در این شبها إحیاء کنید؛ نخوابید و بیدار باشید و در مساجد و مراکز عبادت جمع شوید؛ قرآن بخوانید؛ توبه کنید؛ دعا بخوانید؛ نماز بخوانید؛ آن شب را به عبادت بگذرانید که عبادت در آن شب معادل با عبادت در هزار ماه است. این سهم ماست، اگر در آن شبها کوشش کردیم، توبه کردیم و #تصمیم گرفتیم که تقوا را مراعات کنیم، داریم به طرف #قداست_روح حرکت می کنیم؛ اما آن جریان مخصوص کسی است که الآن دارای روح القُدُس در عالیترین مرتبه است.
💠 یکی از کسانی که دارای روح القُدُس است، حضرت #صدیقه_ی_طاهره علیها السلام است. اگر ما بفهمیم قداست روح چیست، او را درک می کنیم و اگر نفهمیم، نه؛چون اگر خودمان آشنا نباشیم، نمی فهمیم.اگر آشنا باشیم که قداست روح یعنی چه و اگر #تقوا را ادامه دادیم و #ایمان ما بالا رفت و خودمان از آلودگیهای عقیدتی، اعمالی و اخلاقی، پاک و مطهر شدیم، بهره و شأنی از قداست روح عاید ما می شود. آنوقت می فهمیم کسانی که روح القُدُس دارند، برنامه شان چطور است. بنابراین هر کس او را شناخت این را هم می شناسد.
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir
🔈🔈صوت این درس اخلاق را بشنوید⬇️⬇️
🏴شهادت صدیقه طاهره، بی بی دو عالم حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها تسلیت باد.
«اَلسَّلَامُ عَلَيْكِ يَا مُمْتَحَنَةُ، امْتَحَنَكِ اللّهُ الَّذِي خَلَقَكِ قَبْلَ أَنْ يَخْلُقَكِ، فَوَجَدَكِ لِمَا امْتَحَنَكِ صَابِرَة». مصباح المتهجّد و سلاح المتعبّد ج2 ص711
مرحوم آیت الله خوشوقت ره: خدای متعال قبل از اينکه خلقت مادی و طبيعی #حضرت_زهرا علیها السَّلام را خلق كند، در عالمِ علم می دانست اين را وقتی خلق كند، اينچنين ايمانی دارد كه از #امتحان رو سفيد بيرون می آيد.
🌹پنج هزار صلوات هدیه به حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها🌹
🌺هدیه شما دو صلوات🌺
🔰کانال رسمی حضرت آیت الله خوشوقت تهرانی (ره)
🆔 @Khoshvaght_ir