📥 سوال:
در صورتی که فطریه را به غیر نیازمندان داده باشیم تکلیف چیست؟
📤 پاسخ:
✍ آیت الله خامنه ای:
اگر انسان به خيال اين كه كسى فقير است به او فطره بدهد و بعد بفهمد فقير نبوده چنانچه مالى را كه به او داده از بين نرفته باشد، مى تواند پس بگيرد و به مستحق بدهد و اگر نتواند بگيرد بايد از مال خودش فطره را بدهد و اگر از بين رفته باشد، در صورتى كه گيرنده فطره مى دانسته يا احتمال مى داده آنچه را گرفته فطره است، بايد عوض آن را بدهد و الّا دادن عوض بر او واجب نيست و انسان بايد دوباره فطره را بدهد.
✍ آیت الله مکارم شیرازی:
در صورتی که فطریه را به غیر نیازمندان داده باید تمام آنها را اعاده کند.
✍ آیت الله سیستانی:
به احتیاط باید دوباره بدهید.
✍ آیت الله وحید:
در فرض سؤال فطریه پرداخت نشده و شخصی که واسطه شده و آن را به غیرِ فقیر داده اگر کوتاهی کرده شرعاً ضامن است که از مال خودش به همان مقدار بدهد و ذمّه ی کسانی که فطره را به او داده اند از تکلیفِ فطره ،فارغ نشده است یعنی فطره نداده اند.
✍ آیت الله شبیری:
چنانچه آن مال قبلا به عنوان فطریه کنار گذاشته شده، در صورتی که عین آن باقی است و می تواند بدون حرج آن را پس بگیرد، باید آن مال را بگیرد و به مصرف صحیح برساند، واگر نتواند پس بگیرد، چنانچه آن مال را با حجّت شرعى داده باشد چیزى به گردن او نیست و اگر بدون حجّت شرعى داده، ضامن است و باید دوباره زکات خود و آن دو خانواده را بپردازد.
✍ آیت الله فاضل:
اگر بعد از دادن فطریه، بفهمد که کسی که فطریه را گرفته فقیر نبوده، باید زکات فطریه را از او پس بگیرد و به کسی که فقیر است بدهد و اگر مصرف کرده باشد عوضش را بگیرد و به فقیر بدهد.
📚 استفتائات موجود در واحد پاسخ به سؤالات اداره تبلیغ اینترنتی حوزه های علمیه
╭─═ঊঈ🔻🔻ঊঈ═─╮
🔴 👈عضویت پاسخگو
@khosravi11253
لینک کانال
@khosravi1253
╰─═ঊঈ🔺🔺ঊঈ═─╯
💠 زکات فطره مهمان 💠
🔺🔺🔺🔺🔺
❓سوال:
🙂 کسی که در افطار شب عید فطر، میهمان دیگری باشد، فطریهاش به عهدۀ کیست؟خودش یا صاحبخانه؟ آیا فرقی میکند که قبل از اذان مغرب به میهمانی رفته باشد یا بعد از آن؟
🌹🔹آیت الله خامنه ای: فطره مهمانى كه پيش از غروب شب عيد فطر با رضايت صاحب خانه وارد شده و نان خور او حساب مىشود، بر او واجب است؛ و فطره مهمانى كه بعد از غروب شب عيد فطر وارد مىشود بر صاحبخانه واجب نيست، اگرچه پيش از غروب او را دعوت كرده باشد و در خانه او هم افطار كند.
⚠️نکته: با یک شب مهمان نان خور حساب نمی شود.
🌹🔸 آیت الله مکارم شیرازی: میهمانى که پیش از غروب شب عید فطر با رضایت صاحب خانه وارد شده و نانخور او محسوب مى شود (یعنى تصمیم دارد مدّتى نزد او بماند) دادن زکات فطره او نیز واجب است، امّا اگر فقط براى شب عید دعوت شده فطره او بر میزبان واجب نیست و در صورتى که بدون رضایت صاحب خانه باشد نیز بنابر احتیاط واجب فطره او را بدهد، همچنین فطره کسى که انسان را مجبور کرده است که خرجى او را بپردازد.
مهماني که پيش از غروب شب عيد فطر با رضايت صاحبخانه وارد شده، اگر فقط براي شب عيد دعوت شده فطره او بر ميزبان واجب نيست ولي اگر نانخور او محسوب شود (يعني تصميم دارد حداقل چهار پنج روز نزد او بماند) دادن زکات فطره او واجب است. در صورتي که بدون رضايت صاحبخانه باشد نيز بنابر احتياط واجب فطره او را بدهد، همچنين فطره کسي که انسان را مجبور کرده است که خرجي او را بپردازد.
🌹🔹 آیت الله سیستانی : فطریه مهمانی كه پیش از غروب شب عید فطر وارد بر میزبان شده و نانخور وی - هرچند موقّتاً - محسوب میشود، بر میزبان واجب است مثل مهمانی كه قبل از غروب آفتاب وارد منزل میزبان شده و شب نیز در منزل او میماند و میزبان هم امكانات رفاهی لازم را برایش فراهم نموده و عهدهدار مخارج او شده است هرچند مهمان چیزی نخورد یا با غذای خودش افطار نماید؛
اما به مهمانی كه تنها برای افطاری دعوت شده و شب نمیماند، نانخور صدق نمیكند و زكات فطرهاش بر عهده میزبان نیست.
👈 فطریه مهمانی كه بعد از غروب آفتاب در شب عید فطر وارد بر میزبان میشود در صورتی كه نانخور او محسوب نشود، بر ميزبان واجب نيست و اگر نانخور او حساب شود (بنا بر احتياط واجب) مراعات مقتضای احتياط ترک نشود مانند اين كه يكی با اجازه ديگری فطريه را بدهد.
🌹🔸 آیت الله وحید خراسانی : چنانچه پیش از غروب آفتاب شب عید فطر با رضایت صاحب خانه وارد شود و تا صبح نزد او بماند فطره او بر صاحب خانه واجب است و اگر تا صبح نزد او نماند بر او واجب نیست.
➖➖➖➖➖
⌨ استفتاء از سایت مراجع عظام
#احکام_روزه
#احکام_فطریه
#احکام_زکات_فطره_مهمان
➖➖➖➖➖
کانال🌹 رایحه ی احکام🌹
@khosravi1253
♦️🔸 مصرف زکات فطره🔸 ♦️
💠 سوال :
☑️ فطریه را می شود به خانمی که خودش سید نیست ولی شوهرش سید است و قاعدتا بعدش فطریه را صرف در امور بچه های سید خود و شوهری میکنه ؟
💠 پاسخ :
✍ آیت الله خامنه ای: اگر خود زن فقیر باشد و شوهر نفقه اورا به خاطر فقر یا غیر آن ندهد، اشکال ندارد.
✍ آیت الله مکارم شیرازی: چنانچه فقیر و نیازمند باشد می توان به او داد و او تملیک نموده و به مصرف آنها می رساند و اشکالی ندارد.
✍ آیت الله سیستانی: اشکال ندارد
✍ آیت الله وحید: اگر خانم فقیر است و شوهرش توانایی مخارج او را ندارد
✍ آیت الله شبیری : اگر خود آن خانم مستحق دریافت فطریه است، می تواند آن را تملک کند سپس برای آنان مصرف نماید.
✍ آیت الله فاضل : دادن فطریه غیر سید به خانمی که سید نیست و فقیر باشد و شوهرش مخارج و نفقه او را نمی دهد، یا نمی تواند بدهد اشکال ندارد و چنانچه خانم غیر سید به عنوان فقیر، زکات فطره را برای خودش بگیرد و مالک شود و بعدا ملک خود را برای بچه هایش که سید هستند مصرف کنند اشکال ندارد.
📝 استفتائات موجود در واحد پاسخ به سؤالات اداره تبلیغ اینترنتی حوزه های علمیه
➖➖➖➖➖
#احکام_روزه
#احکام_فطره
#احکام_مصرف_زکات_فطره
➖➖➖➖➖
کانال تخصصی رایحه ی احکام
پاسخگو
@khosravi11253
لینک کانال
@khosravi1253
پاسخگوی احکام:
سلام
❇ شب و روزه عید فطر پول برای پرداخت زکات فطره نداشتن ❇
➖➖➖
💠 سوال :
اگر کسی شب و روز عید پول نداشته باشد ولی فقیر نباشد تکلیفش چیت؟
💠 پاسخ :
✍ آیت الله خامنه ای: اگر بتواند، قرض کند و بپردازد.
✍ آیت الله مکارم شیرازی: اگر معادل پول فطریه را در جای دیگری دارید قرض کنید و فطریه را پرداخت کنید و بعدا از همان مبلغ معادل، قرض خود را ادا نمایید. در غیر اینصورت واجب نیست .
✍ آیت الله سیستانی: مى تواند در ماه رمضان بپردازد ومى تواند قرض بگيرد
✍ آیت الله وحید: اگر معادل پول فطریه را در جای دیگری دارید قرض کنید و فطریه را پرداخت کنید و بعدا از همان مبلغ معادل، قرض خود را ادا نمایید. در غیر اینصورت واجب نیست.
✍ آیت الله شبیری : در فرض سوال اگر حیثیتش خدشه دار نمی شود باید قرض کند یا برخی اموالش را بفروشد تا به وظیفه اش در مورد زکات فطره عمل کند.
✍ آیت الله فاضل : اگر کسی پول ندارد می تواند برای هر نفر سه کیلو برنج بابت زکات فطره بدهد، لیکن اگر فقیر باشد و مخارج سال خود را به مقدار متعارف نداشته باشد و نتواند تامین کند، دادن زکات فطره بر او واجب نیست.
📝 استفتائات موجود در واحد پاسخ به سؤالات اداره تبلیغ اینترنتی حوزه های علمیه
➖➖➖➖➖
#احکام_زکات
🍂🍃🍂🍃🍃🍃🍂?
ادمین ارتباط بامدیر
@khosravi11253
لینک
https://eitaa.com/khosravi1253
پاسخگوی احکام:
سلام
👼فطریه جنین👼
سوال: آيا فرزندى كه هنوز متولد نشده، زكات فطره دارد؟
پاسخ:
📚همه مراجع: پرداخت زكات فطره براى بچهاى كه در شكم مادر است، واجب نيست ؛ مگر آنكه پيش از غروب شب عيد فطر به دنيا آيد.
------
العروة الوثقى، ج2، زكاة الفطره، فصل 2، مسأله 12. (رساله دانشجويي، سيد مجتبي حسيني، كد: 211/500016)
#احکام_روزه
➖➖➖➖➖➖
☑️کانال 🌹رایحه ی احکام🌹
@khosravi1253
☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘
✅بنده خانمى هستم كه تخت كوچكى در خانه دارم كه از طريق آن به كار اپيلاسيون (از بين بردن موهاى زائد بدن از طريق موم سرد) مشغول مىباشم و خرج خودم و بچههايم را از اين راه تأمين مىكنم. آيا كار من حرام محسوب مىشود؟ در حالى كه بدون قصد و غرض بوده چون من خودم خيلى پايبند مسائل اسلامى و شرعى هستم.
✅ آيا اين پول حرام بوده و فعل حرام انجام دادهام؟ در حالى كه هيچ تخصصى در هيچ زمينهاى ندارم و فقط همين كار را بلد هستم كه آنهم تنها منبع درآمد خودم و بچههايم مىباشد. مقلد رهبری هستم.
💠💠ج) در مورد غير عورت اشكال ندارد، لكن نگاه به عورت و دست زدن به آن جايز نيست. استفتائات جديد.
✅✅آیا اپیلاسیون بدن جایز است؟
💠اپیلاسیون با لحاظ دو شرط جایز است:
💠اول اینکه این کار ضرری نداشته باشد. اگرچه این برمیگردد به تشخیص خود مکلف یا متخصصان؛
💠دوم اینکه مستلزم کار حرامی نباشد؛ یعنی نگاه یا لمس حرام در بین نباشد.
اما اگر ضرر داشته باشد یا مستلزم کار حرامی مثل لمس و نظر حرام باشد جایز نیست.
💠💠💠💠💠💠💠💠?
لینک
@khosravi1253