🔹امام جعفرصادق(علیهالسلام):
🔹خدای تبارک و تعالی میفرماید: به عزّت و جلالم قسم دعای هیچ مظلومی را که به او ظلمی شده (درحالیکه) خود او نیز مانند آن را به دیگری ظلم کرده باشد اجابت نخواهم کرد.
📚(مستدرک، ج ٥، ص ٢٧٠)
🔅امام حسن مجتبی علیه السلام:
🌴هرکه به حُسن انتخاب خداوند تکیه کند، جز آن وضعی را که خدا برایش برگزیده است، آرزوی داشتن وضعی دیگر نکند.
📚میزان الحکمه ج ۴ ص ۴۷۳
💠 امام علی(علیهالسلام)
«كُونَا لِلظَّالِمِ خَصْماً وَ لِلْمَظْلُومِ عَوْناً»
با ستمكار در پيكار و ستمديده را يار باشيد.
📗 نهج البلاغه، نامه۴۷ (وصیتنامه حضرت)
🛑خشن فی ذات الله عز و جل
✅قالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله:
ارْفَعُوا أَلْسِنَتَکُمْ عَنْ عَلِیِّ بْنِ أَبِی طَالِبٍ فَإِنَّهُ خَشِنٌ فِی ذَاتِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ غَیْرُ مُدَاهِنٍ فِی دِینِهِ
🔰رسول خدا صلی الله علیه و آله:
«زبان های خود را از علی بن ابی طالب (علیه السلام) بازدارید. چرا که او به خاطر ذات خداوند عز و جل در خشم می گردد و در امر دین او مدارا نمی کند»
📚بحارالانوارج21ص385
🛑خشم مقدس مولاناامیرالمومنین صلوات الله علیه
✅قالت فاطمة الزهراءصلوات الله علیها:
وَمَا الَّذِي نَقَمُوا مِنْ أَبِي الْحَسَنِ(صلوات الله علیه)نَقَمُوا وَ اللَّهِ مِنْهُ نَكِيرَ سَيْفِهِ وَ قِلَّةَ مُبَالاتِهِ لِحَتْفِهِ وَ شِدَّةَ وَطْأَتِهِ وَ نَكَالَ وَقْعَتِهِ وَ تَنَمُّرَهُ فِي ذَاتِ اللَّهِ.
🔰حضرت فاطمه زهرا صلوات الله علیها در فرازی از خطبه نسائیه می فرماید:
از ابوالحسن (حضرت علی صلوات الله علیه) چه چیزی را نپسندیدند؟ به خدا سوگند آنان محکمی شمشیرش، و بی باکی و نترسیدن او از مرگ خود، و استواری گام های او، و سختی کارزار (یا شدت عقوبت عبرت آموزش)، و شدت خشم خدایی او را خوش نداشتند.
📚بحارالأنوارج 43 ص 160
🛑عصبانیت مقدس مومن
✅عنْ مَسْعَدَةَ بْنِ صَدَقَهَ عَنِ الصَّادِقِ (علیه السلام) أَنَّهُ قِيلَ لَهُ مَا بَالُ الْمُؤْمِنِ أَحَدُّ شَيْءٍ قَالَ لِأَنَّ عِزَّ الْقُرْآنِ فِي قَلْبِهِ وَ مَحْضَ الْإِيمَانِ فِي قَلْبِهِ وَ هُوَ يَعْبُدُ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ مُطِيعٌ لِلَّهِ وَ لِرَسُولِهِ(صلی الله علیه و آله)مُصَدِّقٌ
🔰مسعدة بن صدقه گفت:
به امام صادق (عليه السلام) گفته شد: چرا مؤمن تند و تيز است [و عصبانى مى شود]؟
حضرت فرمود: چون عزّت و بزرگى قرآن در دلش است و ايمان خالص در دل اوست، و او [تنها] بندگى و عبادت خداوند عز و جل را به جا مى آورد، و از خداوند پيروى مى كند، و پيامبرش را تصديق مى نمايد.
📚من لايحضره الفقيه ج3 ص560
💠 شرم
🔹 امام باقر(علیه السلام):
طبیعت انسان با شهوت، حرص، ترس و خشم آمیخته شده است، جز آنانکه این کشش طبیعی را با تقوا و حیا مهارکرده اند.
زمانی که نفست، تو را به گناه میخواند به آسمان با عظمت نگاه کن و از خداوند بترس، اگر از خدا نمیترسی به زمین نگاه کن شاید از افکار عمومی شرم کنی و اگر از هیچکدام شرم نداری، خود را در عدد حیوانات به حساب آور
📚 الحدیث/ج1ص7