۲۲ آبان ۱۳۹۷
۲۷ آبان ۱۳۹۷
دنیای شاد کودکان
⚠وقتی #کودکتان باشمادرددل میکند...👇👇👇 . #هوش_هیجانی #یادداشت_های_تربیتی #فرزندپروری 🆔 @kodakane
⚠زماني كه #فرزند شما ناراحت است و براي درد دل نزد شما ميآيد. ممكن است به عنوان مثال بگويد :
❌- از معلمم متنفرم
❌- از خاله بدم مياد
❌- بابا رو دوست ندارم
❌- ديگه خونه مادر بزرگ نميام
❌- از خواهرم يا برادرم بدم مياد
و .....
در چنين شرايطي :
🔸نصيحت نكنيد
🔸حالت دفاعي به خود نگيريد.
🔸سعي نكنيد فرزندتان را متقاعد كنيد كه اشتباه ميكند.
🔸سعي نكنيد نظر او را عوض كنيد.
🔸سعي نكنيد در حمايت از ديگران صحبت كنيد.
در چنين مواردي:
✔شنونده خوبي باشيد.
✔احساسش را درک کنید.
✔سعی کنید علتش را متوجه شوید تا بهتر بتوانید به او کمک کنید.
👈با اين روش هم هوش هيجاني فرزندتان را بالا ميبريد هم فرزندتان به شما اعتماد ميكند.
.
#یادداشت_های_تربیتی
#فرزندپروری
#هوش_هیجانی
🆔 @kodakane
۲۷ آبان ۱۳۹۷
دنیای شاد کودکان
⚠چگونه به کودکان #نه بگوییم؟! . #فرزندپروری #مشاوره_کودک #مهارت_نه_گفتن 🆔 @kodakane
⚠چگونه به کودک خود #نه بگوییم؟
نه را با جملات مثبت بگویید:
کودکتان را برای خرید برده اید و او مدام دامان شما را می کشد و شکلات می خواهد. شما هم به او می گویید قبل از شام نمی شود شکلات بخوری. او پاهایش را بر زمین می کوبد و شما دوباره نه می گویید. او این بار محکمتر پا می کوبد و بلندتر جیغ می زند.
تا شما به راهروی چهارم برسید او پنج بار قشقرق به راه می اندازد تا به خواسته اش برسد. شما هم یا تسلیم خواسته او می شوید تا از شر سر و صدا و آبروبریهای او در فروشگاه خلاص شوید و یا محکم بر سر حرف خودتان می ایستید و سرخ و سفید می شوید. که در هر دو حالت شرایط برای شما و کودک سخت می شود. بعضی از #کودکان تنها با شنیدن کلمه نه نمی توانند علت بعضی از قوانین را بفهمند.
متخصصان #روانشناسی_خانواده معتقدند می توانید با این کودک به گونه مثبت حرف بزنید و به همان نتیجه برسید. مثلا به جای اینکه بگویید قبل از شام نمی توانی شکلات بخوری می توانید به او بگویید بله تو اجازه داری شکلاتت را بعد از شام بخوری.🌷
#فرزندپروری
#مهارت_نه_گفتن
#مشاوره_کودک
🆔 @kodakane
۲۷ آبان ۱۳۹۷
دنیای شاد کودکان
⚠پنج قانون لباس زیر! . #تربیت_جنسی #فرزندپروری #قانون_لباس_زیر 🆔 @kodakane
⚠پنج قـانـون لبـاس زیـر!
🔷هر چند در کشور ما آمارپدیده آزار جنسی کودک بسیار پایینتر از بسیاری کشور های دیگر میباشد اما توجه به نکات و آموزش کودکان امریست اجتناب ناپذیر .
🔷برای چنین آموزشی #پدر و #مادرها نیاز ندارند که وارد گفتگوهای دشوار شوند یا فکر کنند چطور میتوانند چنین موضوع حساسی را به کودک خود یاد بدهند؟!
🔶پدر و مادرها میتوانند بدون بکار بردن لفظ آزارجنسی پنج نکته اساسی را برای پیشگیری از آزار جنسی به کودکان خود (5 تا ۱۱ سال) آموزش بدهند.
❌آنچه لازم است فقط پنج نکته است که با گفتگوهای ساده میتوان به کودک آموخت و به آنها میتوان #قانون_لباس_زیر نام داد.
▪️1) هر چیزی که با لباس زیر (زیرپوش، شورت، زیرشلواری) پوشانده شود عضو خصوصی است.
هیچکس حق ندارد به آنها دست بزند، هیچکس حق ندارد که بخواهد آن را ببیند، هیچکس حق ندارد درباره آن با شما حرف بزند.
اگر چنین اتفاقی افتاد کودک باید «نه» بگوید.
▪️2) بدن کودک فقط متعلق به خودش و اختیار بدنش فقط دست خودش است؛ نه هیچکس دیگر.
به کودک یاد بدهید موقع حمام پدر و مادر و موقع درمان پزشک یا پرستار اجازه دارند به بدن او دست بزنند به شرط اینکه قبلا حتما از کودک اجازه بگیرند در غیر این صورت هیچکس مجاز به چنین کاری نیست و کودک باید به هر کسی در این باره «نه» بگوید و به فرد مورد اعتمادش این موضوع را اطلاع دهد.
▪️3) نه گفتن حق کودک است
نه گفتن را به کودک یاد بدهید.
کودک حق نه گفتن دارد و باید به او یاد داد که این حق اوست و نباید از نه گفتن احساس خجالت یا ناراحتی کند.
وقتی کودک نه گفتن را یاد بگیرد و آن را حق خود بداند، یاد میگیرد که اختیار بدن و احساساتش دست خودش است.
به عنوان پدر و مادر گاهی شما مجبور میشوید که بر خلاف میل کودک رفتار کنید اما اگر کودک بتواند به اعضای خانواده نه بگوید یاد میگیرد که به دیگران هم نه بگوید.
به کودک آموزش دهید به هر کس بخواهد با بدن او کاری کند نه بگوید و اصرار یا تطمیع یا هر روش دیگری نباید نه را عوض کند.
▪️4) رازهای بد نباید راز بمانند
کودک باید یاد بگیرد درباره رازهایی که او را نارحت میکنند حرف بزند.
به کودک باید یاد داد که بین راز خوب و بد تفاوت وجود دارد. به کودک یاد بدهید موقع حمام پدر و مادر و موقع درمان پزشک یا پرستار اجازه دارند به بدن او دست بزنند به شرط اینکه قبلا حتما از کودک اجازه بگیرند در غیر این صورت هیچکس مجاز به چنین کاری نیست.
رازهای خوب (مثلا خرید پنهانی هدیه) را میتوان مخفی نگه داشت اما رازهای بد را باید به فرد مورد اعتماد گفت. برای این کودک بتواند چنین کند باید اعتماد به نفس داشته باشد و این با زندگی در آسایش و امنیت حاصل میشود. بزرگترین ابزار کودکآزار مخفیکاری است؛ «این رازی بین من و تو است.»
✔کودک باید بداند هر رازی که ناراحتش میکند یا بر خلاف میلش است نباید راز باقی بماند.
▪️5) کمک بخواه؛ همیشه کسی هست که کمک کند.
اگر کودک احساس غم، نگرانی یا ترس میکند میتواند با بزرگسالی که به او اعتماد دارد این را در میان بگذارد.
به کودک اطمینان خاطر بدهید که این احساسات منفی تقصیر او نیستند و بیان آنها هم برایشان دردسرساز نخواهد بود.
مطرح کردن این ترسها و نگرانیها الزاما نباید فقط با پدر و مادر باشند، ممکن است این موضوعات با خواهر و برادر، دوست خانوادگی، معلم یا پزشک و روانشناس مطرح شوند.
🔶اینکه چگونه این را به فرزندتان یاد بدهید به خود شما بستگی دارد، شما بهتر از هر کس دیگری میدانید چگونه این کار را انجام دهید؛ اما چند توصیه ساده:
❌گفتگو را درباره ایمنی و امنیت کودک تکرار کنید و فقط به یک بار بسنده نکنید.
❌یادآوری این نکات در گفنگوهای ساده روزمره بسیار مفیدند.
❌زمانی که کودک حاضر یا مایل به چنین گفتگویی نیست اصرار نکنید و آن را به موقعیت مناسب دیگری موکول کنید.
❌این گفتگوها را در مکالمات و برنامههای روزمره یا حتی بازی ادغام کنید؛ در این صورت چنین گفتکوهایی هم برای شما هم برای کودک راحتتر و طبیعیتر خواهد بود.
.
#یادداشت_های_تربیتی
#تربیت_جنسی
#فرزندپروری
🆔 @kodakane
۲۷ آبان ۱۳۹۷
۲۹ آبان ۱۳۹۷
دنیای شاد کودکان
#واکنش پدر و مادر به هنگام #دعوای_کودکان بر سر اسباببازی #دعوای_کودکان #یادداشت_های_تربیتی #مشاو
#واکنش پدر و مادر به هنگام #دعوای_کودکان بر سر اسباببازی
بعضى از پدر و مادرها هنگامى که #کودک آنها اسباببازى و يا وسيلهاى را در مجلس ميهمانى و ... از کودک ديگرى مىگيرد، احساس ناراحتى مىکنند و با خود مىگويند #خانوادههاى ديگر چنين قضاوت خواهند کرد که در تربيت کودکان خود کوتاهى کردهاند.
گروهى ديگر از پدران و مادران خوشحال هستند از اينکه کودک آنها مىتواند جاى خود را در آينده باز کند و به اصطلاح مىگويند مىتوانيم گليم خود را از آب بيرون بکشد و عدهاى ديگر از پدران و مادران به اينگونه رفتارها اعتنائى نمىکنند و اهميت چندانى براى آنها ندارد. با توجه به اهميت موضوع و نياز #پدران و #مادران به راهکارها و راهحلهاى علمي، راهبردهاى مفيد و سازندهٔ زير پيشنهاد مىشود:
.
🔶 اگر فرزند دوسالهٔ شما هميشه اشياء را از کودکان ديگر مىگيرد، نشانهٔ آن نيست که در آيندهٔ شخص #زورگوئى خواهد شد؛ زيرا در اين سن او کوچکتر از آن است که مفهوم #رعايت_حقوق ديگران را بفهمد. در اين حالت، بگذاريد کمى با کودکان بزرگتر از خود که براى دفاع از حق خود در مقابل فرزند شما قادر به مقاومت هستند، بازى کند تا بهطور طبيعى تربيت شود.
🔶اگر فرزند شما #مهاجم است و بچهاى را پياپى آزار مىدهد، آنان را مدتى از يکديگر جدا نگاه داريد و توجه او را به چيز ديگرى جلب کنيد. سرزنش فرزند در اين حال باعث مىشود که احساس تنهائى کند و دخالت تهاجمى او بيشتر شود.
🔶اگر کودک سهسالهٔ شما #پرخاشگر و مهاجم است و حاضر به فراگيرى بازىهاى جمعى نيست، وقت آن است که رفتار او را (به کمک مشاور روانشناس) اصلاح کنيد.
🔶 اگر بر سر يک اسباببازى #دعوا درگرفت، اسباببازى ديگرى به ميان آوريد و شوق کودک را براى بازى با آن برانگيزيد.
🔶 راهحل ديگر، در صورت امکان، اين است که پيش از آغاز بازى چند #اسباب_بازى يک شکل تدارک ببينيد، در اينصورت موفق مىشويد از هرگونه قيل و قال جلوگيرى کنيد.
🔶 اگر زودتر از موقع به کودک اصرار بورزيد که #خودخواهى را کنار بگذارد و او را مجبور کنيد اسباببازى خود را به کودک ديگرى بدهد، يا اسباببازى او را به زور از دستش بگيريد و به کودک ديگر بدهيد، کودک احساس #ناامنى مىکند و همواره اين ترس و #نگرانى را خواهد داشت که مبادا کسى اسباببازىهاى او را بگيرد. در نتيجه، با نزديک شدن هر کودک به حريم بازى خود، دچار وحشت مىشود و او را به زور به عقب مىراند. فشار و سختگيرى براى سخاوتمند شدن کودک، رشد طبيعى او را به تأخير مىاندازد و حاصل ديگرى ندارد.
🔶اگر به هنگام دعوا بر سر اسباببازى هيچيک از کودکان دست از دعوا برنمىدارند و شما نمىدانيد اسباببازى از اول دست کداميک بوده، بهتر است اسباببازى را از هر دو بگيريد و آنان را سرگرم بازى ديگرى کنيد.
🔶 اگر متوجه شديد که يکى از کودکان اسباببازى را از ديگرى قاپيده است، خيلى محترمانه و منطقى اسباببازى را از او بگيريد و به نفر اولى بدهيد، سپس (نفر اولي) را #تشويق کنيد که اسباببازى را به کودک ديگر بدهد. در برابر کودکى که چيزى را به زور از ديگرى مىگيرد نبايد واکنش مثبت نشان دهيم، بلکه بايد او را تشويق کنيم با شکيبائى از کودک ديگر بخواهد، اسباببازى را به او بدهد.
🔶اگر کودک اسباببازى خود را به ديگرى نمىدهد، بايد به تصميم او احترام بگذاريم و سعى نکنيم با تشويق، تحميق و تهديد زمينهاى فراهم سازيم که کودک به اکراه و اجبار اسباببازى خود را به ديگرى بدهد.- به هنگام دعواى کودکانه بر سر تملّک اشياء، بهتر است تا حد امکان چيزى نگوئيد و بگذاريد خود آنها مشکل خود را را حل کنند؛ مگر اينکه يکى از بچهها بخواهد به ديگرى زور بگويد.
چه زمانی باید #مداخله کرد؟☺
تردیدی نیست که #والدین نباید هر وقت دعوایی رخ داد مداخله کنند ، اما برای این که مدام بچه ها با هم دعوا نکنند و آسیب نبینند و بتوانند از آن درس بگیرند، نیاز دارند تا والدین مداخله کنند.
❌وقتی خطر #خشونت_جسمانی وجود دارد نمی توان چشم پوشی کرد.
❌ یکی دیگر از موقعیت هایی که ایجاب می کند تا والدین پادرمیانی کنند وقتی است که خشونت کلامی از فحش های رایج بین خواهر برادرها فراتر برود و به تحقیر، بی ارزش کردن و حمله به هویت طرف مقابل بیانجامد.
❌ مداخله والدین در شرایط دیگری نیز الزامی است ، یعنی وقتی که صحنه دعواها هر روز به یک شکل تکرار می شود و یکی از بچه ها همیشه مغلوب می شود و کتک می خورد.
#یادداشت_های_تربیتی
#دعوای_کودکان
#اسباب_بازی
🆔 @kodakane
۲۹ آبان ۱۳۹۷
7.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
توصیه میشه حتماببینید👌
#تربیت_کودکان
#آینده_کودک
#والدین_آگاه
🆔 @kodakane
۲۹ آبان ۱۳۹۷
۲۹ آبان ۱۳۹۷