اکرم:
🔵 ویژه/ چرا اصولگرایان و اصلاحطلبان، مخالف خصوصیسازی به سبک احمدینژاد بودند؟!
♦️مبحث خصوصیسازی، یکی از موضوعات اساسی و مهم در دولتهای گوناگون بوده است. تقریباً استراتژی تمام دولتهای قبل و بعد از احمدینژاد، ثابت بود و صرفا در برخی روشهای اجرا تفاوت داشتند.
◻️با یک بررسی در مواضع دولتهای مختلف به این نتیجه میرسیم که تعریف دولتهای پیشا و پسااحمدینژاد، از خصوصیسازی، در واقع نوعی اختصاصیسازی و یا بهتر بگوییم، انحصارسازی بوده است. یعنی همه آنها بر لزوم خصوصیسازی واقفند اما وقتی پای عمل به میان میآید، میخواهند ثروت را از انحصار دولت، به انحصار افراد و گروههای خاص و پرنفوذ که به ترتیباتی وابسته به دولتند، در آورند. یعنی عملا دور زدنِ خصوصیسازی.
◻️به بهانه مصوبات هیأت بازسازی اقتصادی کشور، اصل ۴۴ قانون اساسی را دقیقا در نقطهی مقابل با فلسفه وجودی خود، تفسیر کردند و خصوصیسازی با اختصاصیسازی خلط شد.
◻️دولتهای غیراحمدینژاد در مورد خصوصیسازی، بر این باور و اعتقاد را نبودند که همه مردم حق دارند در اقتصاد فعالیت داشته باشند. بر همین اساس نیز، افرادی چون مرحوم هاشمی رفسنجانی، حسن روحانی و تیم همسو با آنها، به شدت مخالف طرحهایی مانند سهام عدالت بودند.
◻️سهام عدالت که یکی از نمونههای اصلی خصوصیسازیِ مدّ نظر احمدینژاد است، طرحی بود که آحاد مردم را سهامدار شرکتهای دولتی میکرد. این همان تفسیر درست از اصل ۴۴ قانون اساسی از نگاه احمدینژاد است که باید ثروت را به تمام ملت واگذار کرد.
◻️احمدینژاد به شدت بر کوچکسازی ساختارها اعتقاد داشت؛ اما تعریف او یک تفاوت اساسی با کوچکسازی رایج در محافل اقتصادی دارد. کوچکسازی معمول، میگوید همه چیز را باید به عدهای خاص واگذار کرد، اما کوچکسازیِ احمدینژادی، مقصد واگذاریها را تمام مردم میداند.
◻️در یک تعریف کلی، باید گفت احمدینژاد، ثروت ملی را متعلق به تمام ملت میدانست و معتقد بود باید این ثروت را با مکانیزمهای مختلف (از جمله خصوصیسازی) به مردم بازگرداند. وقتی احمدینژاد، از خصوصیسازی و لزوم کوچک کردن دولت حرف میزد، صدای چپهای اقتصادی بلند میشد و زمانی که میگفت ثروت طبیعی باید به صورت کامل، ملی باشد و بین عموم مردم توزیع شود، جیغ راستنماهای اقتصادی شنیده میشد.
◻️وقتی با طرحی چون سهام عدالت، چند ده میلیون ایرانی، صاحب بخشی از ثروت کشور شدند، مخالفان این طرح، فریاد میزدند که این کار، خصوصیسازی نیست و اقتصاد را نابود میکند؛ اما اگر همین ثروت را به رفقا و اعوان و انصارشان میداد، برایش کف و سوت میزدند و از شکوفایی اقتصادی میگفتند.
◻️در واقع دعواهایی که پیرامون موضوع خصوصیسازی شکل گرفته است، بر سرِ علم اقتصاد و منافع ملی نیست؛ صرفا سهمخواهی از ثروت ملی برای جناح و قبیلهی خود است. یعنی هر جناح و جبههای برای منافع حزبی خودش، وارد این دعوای زرگری میشود و وقتی سهمش را گرفت، سکوت و همراهی با وضع موجود را پیشه میکند.
◻️کما اینکه وقتی احمدینژاد جلوی واگذاری غیرقانونی یک کارخانه فولاد در خوزستان به یک فرد پرنفوذ را میگیرد، از همه جا صدا در میآید که احمدینژاد مخالف خصوصیسازی است تا جایی که حتی یکی از کسانی که اسمش در مناظرات سال ۸۸ به میان آمد، نزد احمدینژاد میرود و میگوید این واگذاری، بیع بوده و شرعاً نمیتوان آن را ابطال کرد. بماند که آن فرد با پاسخ کوبنده احمدینژاد روبهرو میشود و آن کارخانه نیز با دستور وی در مسیر واگذاری قانونی قرار میگیرد.
◻️احمدینژاد، تعریفی جدید از خصوصیسازی ارائه داد و تا جای ممکن سعی کرد آنچه را که باور دارد، به اجرا درآوَرَد. تعریفی که با مخالفت گستردهی هر دو جناح سیاسی کشور و البته هر دو مکتب اقتصاد-سیاسی رایج روبهرو شد. این مخالفت، دقیقا به همان تفاوت در استراتژی و نگاه احمدینژاد به مقوله خصوصیسازی و در سطحی بالاتر، نوع جهانبینی وی در حوزه اقتصاد باز میگشت. احمدینژاد، تمام ثروت و منابع ملی را متعلق به تمام ملت میدانست.
🌐#لینک_ورود_به_صفحه_کوهنانی_خبر_در_تلگرام_اینستاگرام_وآیتا... 👇👇
@kohnani_khabar
@kohnani_khabar
#کوهنانی_خبر
#مدرسه_مدیریت_ایرانی🇮🇷
#مجتبی_عبدالهی_فرد
#کوهنانی_خبر_رسانه_ای_انقلابی_فراجناحی🇮🇷
🅰برخی محورهای نشست صمیمی حاج آقا مبلغی بااصحاب رسانه
🔹به دنبال اصلاح زیرساخت ها بودیم، یکی از زیرساخت های مهم که پایه پیشرفت و توسعه هر جایی است جاده است.
🔹از باقیمانده چهارخطه جاده کوهدشت و خرم آباد در طول دوسال گذشته ۸ کیلومتر آن زیر بار رفته و در پیچ چنار نیز ۱۷ پل دارد که از این بین شش پل دیگر مانده است و به دنبال تکمیل آن هستیم؛ با حضور معاون وزیر راه در منطقه مقرر شد در هفته دولت سال آینده به اتمام برسد و اعتبار به آن تزریق شود.
🔹در زمینه چهار خطه پل سیمره تا بابازید و جاده کوهدشت و زانوگه قول های مساعدی از سوی مسئولان انجام شده و کارهایی نیزصورت گرفته است.
🔹در زمینه جادههای فرعی فعالیت های خوبی در زمینه زیرساخت ها وآسفالت مانند ضرون،هومیان و.صورت گرفته است؛ مسافت طولانی کارخانه آسفالت به مناطق کوهدشت شمالی یکی از مشکلات درراستای آسفالت به شمار می رود.
🔹راهشکافی وعملیات تعریض سیاهپله اقداماتی انجام شده ودرصدد تعریض جاده های گراب و کوهنانی هستیم.
🔹عملیات آبرسانی به روستای خلیفه و چندین روستا درمناطق محروم اقداماتی انجام شده است.
🔹گروه جهادی امام رضا(ع) مرتبط با آقای قالیباف ریاست مجلس هست که هرساله درایام عید در یک نقطه ازنقاط محروم کشور خدمترسانی می کنند که امسال در منطقه رومشکان قرار دارند و شخص آقای قالیباف نیزازاین برنامهها بازدید خواهند کرد.
🔹پست ۲۳۰کیلووات کوهدشت تکمیل شده است وبه زودی افتتاح می شود خدمتی بزرگ برای منطقه کوهدشت می شود .
🔹پست ۶۳ رومشکان تکمیل شده وبه زودی افتتاح خواهد شد.
🔹درصدداحداث دوپست۶۳ کیلوواتی
@kohnani_khabar
🅰*رصداخبار | مهم؛ هشدار به ذخیرهکنندگان دلار*
🔹 *رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در صفحه توییتری خود نوشت:* رفقا، هرچه دلار ذخیره کردید بریزید بازار، یکی از توافقات پکن سرازیر شدن درهم از طرف اماراته که از یکشنبه کلید میخوره.
🌐لینک #عضویت_در_کانال_وزین_کوهنانی_خبر_کانال_روشنگری۱۴۰۲./ اخبار #خاص_برای_افرادخاص..✍
🔹دربرنامه های : #تلگرام_اینستاگرام_وآیتا:👇
@kohnani_khabar
🔹در برنامه بله👇
https://ble.ir/kohnani_khabar