فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تاکنون کمتر از ۱۰ کشور جهان به صورت بومی موفق به تولید سلاح ضد زره "تاپ اتک" و تنها تعدادی انگشت شمار موفق به نصب آن روی پرنده های بدون سرنشین خود شده اند اما اکنون ایران نیز عضو این باشگاه مهم است.
♻️ مطالب ما را نشر دهید👇👇👇
@kohnesrbazaniran
کهنه سربازان ایران
🌐 چین پژوهی🇨🇳(بخش دوم) 🔷 پاندای مهربان🐼 ♦️ با مرگ مائو دیگر نیازی به آتش افروزی های اژدهای کمونیست
چین پژوهی (بخش سوم)
#پژواک_تاریخ
رابطه ایران و چین یا تیغ و ابریشم
آغاز رسمی روابط ایران وچین در ۱۱۵ پیش از میلاد باز می گردد امپراتور وو از خاندان "هان" سفیرانی را به همراه پیشکشهایی ارزنده به دربار مهرداد دوم اشکانی فرستاد. قصد او آغاز پیوندهای بازرگانی میان دو کشور بود. در آن زمان کالای مورد نیاز چینیان اسب بود، ولی آنان دربرآورده کردن این نیاز ناکام ماندند. سرانجام سفیر چین در راه بازگشت و آنگاه که از به دست آوردن اسب از ایرانیان نومید گشت، حاکم بلخ را تهدید نمود، نتیجه البته درگیری میان ایرانیان و چینیان و کشتهشدن سفیر بود.
میبینیم نخستین برخورد دیپلماتیک چندان خوشایند به سرانجام نرسید، چینی ها برای تلافی این رفتار به مرزهای ایران لشکر کشیدند که در نبرد فرغانه شکست خوردند و این دومین سرخوردگی چینی ها از ایران بود. البته بعدها به مراد دل رسیدند و حاکم سغد(تاجیکستان) چندین راس اسب با دولت چین درعوض ابریشم معامله نمود.بارزگانان چینی مانند همتایان امروزی شان همواره به دنبال یافتن بازارهای جدید به ویژه بازارهای روم بودند و برای رسیدن به مقصود ناچار باید از امپراتوری بزرگ ایران می گذشتند برای همین قوانین اغلب غیر منصفانه حاکمان ایران را ناچار به جان می خریدند.
اوج روابط میان ایران و چین در روزگار باستان هم زمان با برپایی دولت ساسانیان بود ایرانیان در این زمان ابریشم چین را در انحصار خود گرفته بودند و به بهای دلخواه خود به جهان و به ویژه روم که خواستار اصلی این کالا بود عرضه میداشتند. انحصار ابریشم سر انجام اتحادی ازمیان روم، چین، خاقانات ترک غربی و خزرها بر ضد ساسانیان برانگیخت، در مقابل ایران نیز در جستجوی هم پیمانانی تازه با خاقانات ترک شرقی و آوارها متحد گردید شوربختانه ایران در این جنگ پیروز نشد و شماری از شهر های شرقی خود را از دست داد اما همچنان انحصار ابریشم را حفظ کرد.
امروز نیز چین در پی احیای جاده ابریشم است و در سال ۲۰۱۳ شی جی پینگ با ارائه طرح "یک کمربند یک جاده" اهداف تجاری این طرح را بیان نمود،ناظران آن را تقویت هژمونی چین مینامند، راه ابریشم جدید مانند راه قدیم همچنان از ایران می گذرد و ایران بر سر این شاهراه بازرگانی بین الملل نشسته است آیا دست تقدیر دوباره چین را به ایران وابسته خواهد نمود؟
ادامه دارد..
@kohnesrbazaniran
6.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فیلمی زیبا از تانک مرکاوا👆
♻️ به مابپیوندید👇👇👇
@kohnesrbazaniran
11.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
منافقین
📹 فیلم / چقدر داعشی های کراواتی دهه شصت را می شناسید؟!
🔸️️دیدن این فیلم برای افرادی که مشکل قلبی دارند توصیه نمی شود!
♻️ مطالب ما را نشر دهید👇👇👇
@kohnesrbazaniran
کهنه سربازان ایران
چین پژوهی (بخش سوم) #پژواک_تاریخ رابطه ایران و چین یا تیغ و ابریشم آغاز رسمی روابط ایران وچین
#ژرفای_راهبردی
آسیای میانه یا قلب زمین (بخش دوم)
آسیای میانه امروز عرصه رقابت سه فرهنگ ایرانی، چینی و روسی است این سه فرهنگ به صورت سنتی در این منطقه حساس وجود داشته اند اما اگر قرار باشد روزی اتحادی میان سه قدرت ایران، چین و روسیه شکل بگیرد وابسته به این است که این سه کشور که همسایگان آسیای میانه محسوب می شوند مشکلاتشان را میان خود حل و فصل نمایند.
اما رقابت در این منطقه تنها منحصر به این سه قدرت همسایه ی آسیای میانه نیست کشورهای دیگری هم بیرون از این منطقه خود را وارد این بازی بزرگ نوین کرده اند که در راس آنها آمریکاست، این کشور پس از فروپاشی شوروی سعی در جذب این جمهوری های تازه استقلال یافته به سوی خود کرد. اهداف آمریکا از حضور در این منطقه فرا تر از جنبه های امنیتی و اقتصادیست.
آمریکا با حضور نظامی در پایگاه ایناس در قرقیزستان و همچنین برگزاری مانورهای نظامی با کشورهای این منطقه سعی در ایجاد جدایی ساختاری این کشورها و جلوگیری از پیوندشان با یکی از سه قدرت منطقه است.کشور دیگری که علاقه بسیار به حضور در بازارهای آسیای میانه دارد هند است. هند تنها به دلیل رقابت با چین و جلوگیری از نفوذ اقتصادی آن کشوراست که پای به رقابت در آسیای میانه نهاده است.
اما کشور دیگری که آن هم در ۳۰ سال گذشته به شدت برای حضور در منطقه دست و پا میزند ترکیه است نیت این کشور به باورهای ایدئولوژیک نژادی و زبانی برمیگردد، ترک ها باهدف احیای فرهنگ ترکی درقالب پانترکیسم یا پان تورانیسم در آسیای میانه حضور دارد. امروزه آسایی میانه عرصه رقابت میان ایران، روسیه، آمریکا،هند،ترکیه و چین است که داستان چین را در چارچوب چین پژوهی در آینده بیان خواهم داشت.
ادامه دارد..
تحلیلی بر عملیات نصر
قسمت اول
تاریخ شروع : 15/10/59
تاریخ پایان: 19/10/59
منطقه هویزه و کرخه کور
نگاهی بر تاریخ سال اول جنگ متوجه یک سیر ناکامی عملیات های ارتش برای مقابله با عراق میشویم، شاید نصر را بتوان قابل توجه ترین شکست ارتش در سال اول جنگ دانست. همچنین نصر را میتوان بزرگ ترین شکست زرهی ایران در طول نبرد با عراق دانست ابعاد این شکست به حدی بود که بخش قابل توجهی از توان زرهی ایران در جنگ از دست رفت و حضور زرهی در نبرد کمرنگ شد، توان زرهی ایران در شروع جنگ بر تانک های :چیفتن ، M-47 ، M-48، M-60 بود، اما چندین سوال در شکست عملیات نصر باقی است، آیا ضعف تاکتیک های زرهی ایران عامل شکست بود؟
آیا ضعف فرماندهی و مشکلات ارتش عامل شکست بود؟ یا خیانت های بنی صدر در آن زمان باعث شکست نصر شد؟
آنچه مسلم است یک مجموعه عوامل باعث شکست شد با آنکه مرحله اول عملیات موفقیت امیز بود ولی این عملیات به توفیق نرسید و ضرباتی جدی به ارتش وارد شد
سعی بر این است که در این مقاله عوامل شکست این عملیات به صورت دقیق بررسی شود
@فیلمی زیبا از تانک مرکاوا👆
♻️ به مابپیوندید👇👇👇
@kohnesrbazaniran
کهنه سربازان ایران
تحلیلی بر عملیات نصر
قسمت دوم
نام عمليات : عمليات نصر
تاريخ شروع :
از ساعت 1000 روز 15 ديماه 1359 تا 19/10/1359
مدت زمان : پنج روز
منطقه عمليات : منطقه عمومي غرب سوسنگرد و اهواز (منطقه ی هويزه و كرخهكور)
مرکز فرماندهي : قرارگاه مقدم نزاجا در جنوب
نوع عمليات : آفندي
يگانهاي خودي :
-لشكر 16 زرهي .
-لشكر 92 زرهي اهواز .
- عناصري از لشكر 77 پياده .
-تعداد اين نيروها کمتر از 60% سازمانی و در حقيقت استعداد کل نيروئی که در شرق رودخانه کارون تا هويزه در جبهه ای به عرض 50 کيلومتر برای اجرای عمليات نصر گسترش داشت .
-نيروی زمينی فاقد هر گونه نيروي احتياط بود.
يگانهاي دشمن :
-لشكر 9 زرهي عراق .
- لشكر 10 زرهي .
-عناصري از لشكر 5 مكانيزه .
- تيپ 31 نيروي مخصوص .
يگانهاي پشتيباني :
-نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران
-يگان هوانيروز نيروي زميني ارتش جمهوري اسلامي ايران .
يگانهاي غير ارتشي :
-عناصري از ژاندارمري .
-یک گردان از سپاه پاسداران .
- تعدادي از گروه جنگهاي نامنظم دکتر چمران و نیروهای مردمی.
ماموريت :
قرارگاه مقدم نزاجا در جنوب مأموريت داشت با عناصري از لشكرهاي 16 و 92 زرهي در روز 15 ديماه 1359 در منطقه ی عمومي اهواز تك نموده، خط كركس (فیر - فجیره 2) را تأمين و پادگان حميد در جنوب غربي اهواز را تصرف كند. سپس بنا به دستور تك را به سمت جنوب ادامه دهد.
تدبیر عمليات : عملیات می بایست در دو مرحله به شرح زیر اجرا می گردید:
مرحله يكم: لشكر 16 زرهي در محور سوسنگرد ـ هويزه آفند نموده، كرانه شمالي رودخانه كرخهكور را تصرف نمايد و بنا به دستور از كرخهكور عبور و حمله را براي تصرف پادگان حميد به سمت جنوب شرقي ادامه دهد. همزمان با اجراي اين مرحله عمليات، لشكر 92 زرهي از رودخانه كارون در منطقه ی فارسياب عبور كرده و از سمت شرق مواضع ارتش عراق را در منطقه ی اهواز تهديد نمايد.
مرحله دوم: لشكر 16 زرهي در محور شير و لشكر 92 زرهي در محور ببر تك نموده، پادگان حميد را تصرف و خط كركس را تأمين نمايند.
طرح کلی عملیات نصر از نیروی زمینی ارتش
و ماموری های مرحله اول و دوم مانور عملیات نصر
♻️ مطالب ما را نشر دهید👇👇👇
@kohnesrbazaniran
کهنه سربازان ایران
تحلیلی بر عملیات نصر قسمت دوم نام عمليات : عمليات نصر تاريخ شروع : از ساعت 1000 روز 15 ديماه 1359
تحلیلی بر عملیات نصر
قسمت سوم
نظر فرمانده نیروی زمینی وقت این بود که به نیروهای مردمی ماموریت مستقل و یا نیمه مستقل واگذار شود تا در مسئولیت تداخلی به وجو نیاید. چون در آن زمان نیروهای مردمی فاقد توپخانه، تانک، نیروی هوایی و سلاح سنگین بودند، لذا نمیتوانستند ماموریت مستقل اجرا نمایند مگر عملیاتهای کوچک و یا متوسط که در آن صورت نیز لازم بود توپخانه و بالگردها و گاهی واحد های مانوری ارتش آنها را پشتیبانی کنند لذا اجرای ماموریت مستقل یا نیمه مستقل به وسیله نیروهای مردمی ظاهرا امکان پذیر نبود.
در طرح ریزی عملیات نصر نیز فرمانده نیروی زمینی همان اعتقاد را داشت و نظرش این بود که سپاه پاسداران و گروه جنگ های نامنظم شهید چمران ماموریت مستقلی را بر عهده بگیرند و در غیر اینصورت بهتر است در عملیات آفندی شرکت ننماید. در رابطه با شرکت افراد گروه جنگ های نامنظم در عملیات نصر با شهید چمران که در عملیات آزادسازی سوسنگرد ( 26 آبان) مجروح شده بود در قرارگاه آن گروه، هماهنگی به عمل آمد تا نفرات مربوطه در محورا طراح و به سمت جنوب کرخه کور عملیات نفوذی انجام دهند و ضمن درگیر ساختن نیروهای دشمن، محور حمیدیه – طراح را باز نگهدارند و از پیشروی احتمالی نیروهای دشمن به سمت حمیدیه از این محور ممانعت به عمل آورند.
در جلسه ای به منظور هماهنگی اقدامات آتی با حضور فرمانده سپاه اهواز تشکیل شد، وی علاقمندی خود را به شرکت افراد سپاه در فعالترین قسمت عملیات اعلام داشت و افزود سپاه میتواند حدود 300 نفر افراد مسلح به سلاح سبک و تعدادی ضدتانک برای عملیات آماده سازد
♻️ مطالب ما را نشر دهید👇👇👇
@kohnesrbazaniran
کهنه سربازان ایران
تحلیلی بر عملیات نصر
قسمت چهارم
سرانجام توافق شد که تامین جناحین منطقه عملیات که محدود به محور سوسنگرد – هویزه – طلائیه در غرب و رودخانه کارون در شرق بود به وسیله نفرات سپاه پاسداران و با همکاری ژاندارمری برقرار شود و یک واحد از افراد سپاه پاسداران که در حدود یک گردان 300 نفری خواهند بود در اختیار لشکر 16 زرهی قرار گیرد و این عده با نظر فرمانده لشکر 16 زرهی در عملیات آفندی شرکت نمایند.
پس از هماهنگی لازم ، طرح نحوه شرکت نیروهای مردمی در عملیات نصر در قرارگاه مقدم نیروی زمینی در جنوب تهیه شد و به امضای قائم مقام فرماندهی کل قوا رسید و در تاریخ 11 دی ماه به یگان های ذینفع ابلاغ شد.
با تهیه و انتشار " طرح نحوه شرکت نیروهای مردمی در عملیات نصر " مرحله طرح ریزی قرارگاه نیروی زمینی، خاتمه یافت. لشکر های 16 و 92 زرهی نیز طرح های عملیاتی خود را تهیه و منتشر کردند. کمبود وسایل ترابری سنگین برای جا به جایی تانک ها، توپ های خودکششی، نفربرها و کمبود وسایل سنگین مهندسی شامل بولدوزر و لودر برای ایجاد خاکریز و سنگر از جمله مواردی بود که در این مرحله کاملا چشمگیر و مسئله حساسی بود. به هر حال بخشی از کمبود وسایل سنگین مهندسی و ترابری به وسیله کمک های مردمی و سازمان های دولتی تامین گردید..
طرح عملیاتی لشکر 16 زرهی به شرح زیر بود:
بر مبنای طرح عملیاتی نصر نیروی زمینی، لشکر 16 زرهی طرح عملیاتی خود را تحت عنوان طرح " عملیات فاتح " تهیه و در تاریخ 29 آذرماه به شماره اعلام وصول ( م ر – 59) صادر کرد. قسمت هایی از طرح مذکور به شرح زیر بیان میگردد:
سازمان رزمی لشکر 16 :
تیپ 1 زرهی شامل: گردان 176 مکانیزه و گردان های 201 و 220 تانک
تیپ 3 زرهی شامل : گردان 124 مکانیزه و گردان های 224 و 227 تانک
تیپ 2 لشکر 92 زرهی شامل: گردان 105 مکانیزه و گردان های 207 و 256 تانک
ماموریت:
لشکر 16 زرهی در محور شیر 1 و شیر 2 تک میکند و کرانه شمالی رودخانه کرخه کور را تصرف مینماید و بنا به دستور تک را به سمت هدف الف 1 و 2 ادامه میدهد و آن را تصرف و تامین مینماید.
♻️ مطالب ما را نشر دهید👇👇👇
@kohnesrbazaniran