🌐 چین پژوهی🇨🇳(بخش نخست)
🔷 اژدهای زرد 🐲
🐉 جمهوری خلق چین کشوری که در شرق قاره آسیا واقع شده است. این کشور بر اساس جمعیت با بیش از ۱٫۴۱۷ میلیارد نفر سکنه پرجمعیتترین کشور دنیاست و توسط حزب کمونیست چین در قالب نظام تک حزبی اداره میشود.با حدود ۹٫۶ میلیون کیلومتر مربع چهارمین کشور وسیع دنیا بعد از روسیه؛ کانادا؛ و آمریکا است.
🐉 تمدن چین باستان یکی از کهن ترین تمدن های تاریخ است که در سواحل حاصلخیز رود زرد که در دشت شمال چین جاریست پدیدارشد، نخستین حکومتی که چین را متحد کرد دودمان چهاین در ۲۲۱ پ. م بود. که نام این کشور هم برآمده از نام همین دودمان است. آخرین دودمان پادشاهی این کشور هم چینگ بود که در ۱۹۱۱ با تشکیل جمهوری چین به رهبری کومینتانگ حزب ملی چین، نابود شد. سون یات سن نخستین رئیسجمهور و بنیانگذار جمهوری چین بود و از او به عنوان پدر چین مدرن یاد میشود.
🐉 حزب کمونیست چین در سال ۱۹۲۱ میلادی تأسیس شد، اما پس از جنگ های داخلی که میان حزب ملی به رهبری چیان کای شک و حزب کمونیست به رهبری مائو تسه تونگ رخ داد درسال ۱۹۴۹ حزب کمونیست پیروز و جمهوری خلق چین جایگزین جمهوری ملی چین گردید.مرام حزب کمونیست چین مارکسیسم_لنینیسم با ویژگی های چینی یاد شده البته در دو دهه اخیر به ویژه پس از روی کار آمدن شی جی پینگ کنفوسیوسیسم هم بسیار مورد توجه قرار گرفته و ملی گرایی چینی نیرو گرفته است.
🐉 با مرگ مائو و روی کار آمدن دنگ شیائوپنگ نسل جدیدی از مدیران دست به اصلاحات گسترده اقتصادی زدند که از آن به عنوان اقتصاد درهای باز نام برده می شود و این اصلاحات انقلابی بزرگ در عرصه اقتصاد بود و اژدهای خفته شرق آسیا از خواب چند صدساله و تحقیر استعمار بیدار شد وامروزه از آن به عنوان یک ابر قدرت بالقوه یاد می شود.
ادامه دارد..
@kohnesrbazaniran
کهنه سربازان ایران
🌐 چین پژوهی🇨🇳(بخش نخست) 🔷 اژدهای زرد 🐲 🐉 جمهوری خلق چین کشوری که در شرق قاره آسیا واقع شده است. ا
🌐 چین پژوهی🇨🇳(بخش دوم)
🔷 پاندای مهربان🐼
♦️ با مرگ مائو دیگر نیازی به آتش افروزی های اژدهای کمونیست شرق نبود در دورانِ مائو این چوئن لای نخست وزیر و وزیر خارجه چین بود که اندکی سیاست های سخت گیرانه مائو را تعدیل می کرد، اصل مدارا از اصول سیاست خارجی چوئن لای بود که تسه تونگ اصلا آن را بر نمی تابید و در دروان رهبریش چندین جنگ با همسایگان حتا با "رفیق شوروی"، انجام داد.
♦️ناظران می پنداشتند با مرگ مائو و جانشینی چوئن لای مرد شماره دو حزب کمونیست، چین به سمت تعامل با جهان خارج پیش خواهد اما دست سرنوشت مائو تسه و چوئن لای این "یِن و یانگ" ☯ (نماد تعادل در فرهنگ چین) را در یک سال از دنیا برد و شیائو پنگ معاون لای دبیرکل حزب گردید.
♦️دنگ شیائو پنگ همان کسی بود که رخت اژدها را از پیکر چین در آورد و پوستین پاندا را به قامت چین دوخت، او تمام ظرفیت چین برای پیش برد سیاست درهای باز برای جذب سرمایه خارجی به کار بست و زمین های اشتراکی که آرمان "مارکس" بود را به رویای "اسمیت" بخشید.
♦️جمهوری خلق چین با بیش ار صدو هفتاد کشور دنیا روابط دیپلماتیک دارد که یا در آنجا سفارت خانه دایر کرده یا مراکز دیپاماتیک فعال نظیر دفتر حفاظت منافع یا همکاری اقتصادی دارد. وظیفه نخست این مراکز دیپلماتیک اعلام صلح دوستی دولت و ملت چین به آن دولت و دوم یافتن ظرفیت های اقتصادی کشور میزبان از طریق رای زن های اقتصادی و فرهنگی چین که اکثرا دانش آموخته های رشته های اقتصاد سیاسی و تجارت بین الملل هستند صورت میگیرد.
♦️چنان چین در نقش روا دارانه خود غرق شده است و به پوستین پاندای مهربان 🐼 خو کرده که حتا حاضر نشد اژدها🐉 نماد سنتی چین را به عنوان نماد بازی های المپیک ۲۰۰۸ برگزیند زیرا این نماد را خشن و مغایر با سیاست های جهانی خود میدید.
ادامه دارد..
@kohnesrbazaniran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تاکنون کمتر از ۱۰ کشور جهان به صورت بومی موفق به تولید سلاح ضد زره "تاپ اتک" و تنها تعدادی انگشت شمار موفق به نصب آن روی پرنده های بدون سرنشین خود شده اند اما اکنون ایران نیز عضو این باشگاه مهم است.
♻️ مطالب ما را نشر دهید👇👇👇
@kohnesrbazaniran
کهنه سربازان ایران
🌐 چین پژوهی🇨🇳(بخش دوم) 🔷 پاندای مهربان🐼 ♦️ با مرگ مائو دیگر نیازی به آتش افروزی های اژدهای کمونیست
چین پژوهی (بخش سوم)
#پژواک_تاریخ
رابطه ایران و چین یا تیغ و ابریشم
آغاز رسمی روابط ایران وچین در ۱۱۵ پیش از میلاد باز می گردد امپراتور وو از خاندان "هان" سفیرانی را به همراه پیشکشهایی ارزنده به دربار مهرداد دوم اشکانی فرستاد. قصد او آغاز پیوندهای بازرگانی میان دو کشور بود. در آن زمان کالای مورد نیاز چینیان اسب بود، ولی آنان دربرآورده کردن این نیاز ناکام ماندند. سرانجام سفیر چین در راه بازگشت و آنگاه که از به دست آوردن اسب از ایرانیان نومید گشت، حاکم بلخ را تهدید نمود، نتیجه البته درگیری میان ایرانیان و چینیان و کشتهشدن سفیر بود.
میبینیم نخستین برخورد دیپلماتیک چندان خوشایند به سرانجام نرسید، چینی ها برای تلافی این رفتار به مرزهای ایران لشکر کشیدند که در نبرد فرغانه شکست خوردند و این دومین سرخوردگی چینی ها از ایران بود. البته بعدها به مراد دل رسیدند و حاکم سغد(تاجیکستان) چندین راس اسب با دولت چین درعوض ابریشم معامله نمود.بارزگانان چینی مانند همتایان امروزی شان همواره به دنبال یافتن بازارهای جدید به ویژه بازارهای روم بودند و برای رسیدن به مقصود ناچار باید از امپراتوری بزرگ ایران می گذشتند برای همین قوانین اغلب غیر منصفانه حاکمان ایران را ناچار به جان می خریدند.
اوج روابط میان ایران و چین در روزگار باستان هم زمان با برپایی دولت ساسانیان بود ایرانیان در این زمان ابریشم چین را در انحصار خود گرفته بودند و به بهای دلخواه خود به جهان و به ویژه روم که خواستار اصلی این کالا بود عرضه میداشتند. انحصار ابریشم سر انجام اتحادی ازمیان روم، چین، خاقانات ترک غربی و خزرها بر ضد ساسانیان برانگیخت، در مقابل ایران نیز در جستجوی هم پیمانانی تازه با خاقانات ترک شرقی و آوارها متحد گردید شوربختانه ایران در این جنگ پیروز نشد و شماری از شهر های شرقی خود را از دست داد اما همچنان انحصار ابریشم را حفظ کرد.
امروز نیز چین در پی احیای جاده ابریشم است و در سال ۲۰۱۳ شی جی پینگ با ارائه طرح "یک کمربند یک جاده" اهداف تجاری این طرح را بیان نمود،ناظران آن را تقویت هژمونی چین مینامند، راه ابریشم جدید مانند راه قدیم همچنان از ایران می گذرد و ایران بر سر این شاهراه بازرگانی بین الملل نشسته است آیا دست تقدیر دوباره چین را به ایران وابسته خواهد نمود؟
ادامه دارد..
@kohnesrbazaniran
6.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فیلمی زیبا از تانک مرکاوا👆
♻️ به مابپیوندید👇👇👇
@kohnesrbazaniran
11.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
منافقین
📹 فیلم / چقدر داعشی های کراواتی دهه شصت را می شناسید؟!
🔸️️دیدن این فیلم برای افرادی که مشکل قلبی دارند توصیه نمی شود!
♻️ مطالب ما را نشر دهید👇👇👇
@kohnesrbazaniran
کهنه سربازان ایران
چین پژوهی (بخش سوم) #پژواک_تاریخ رابطه ایران و چین یا تیغ و ابریشم آغاز رسمی روابط ایران وچین
#ژرفای_راهبردی
آسیای میانه یا قلب زمین (بخش دوم)
آسیای میانه امروز عرصه رقابت سه فرهنگ ایرانی، چینی و روسی است این سه فرهنگ به صورت سنتی در این منطقه حساس وجود داشته اند اما اگر قرار باشد روزی اتحادی میان سه قدرت ایران، چین و روسیه شکل بگیرد وابسته به این است که این سه کشور که همسایگان آسیای میانه محسوب می شوند مشکلاتشان را میان خود حل و فصل نمایند.
اما رقابت در این منطقه تنها منحصر به این سه قدرت همسایه ی آسیای میانه نیست کشورهای دیگری هم بیرون از این منطقه خود را وارد این بازی بزرگ نوین کرده اند که در راس آنها آمریکاست، این کشور پس از فروپاشی شوروی سعی در جذب این جمهوری های تازه استقلال یافته به سوی خود کرد. اهداف آمریکا از حضور در این منطقه فرا تر از جنبه های امنیتی و اقتصادیست.
آمریکا با حضور نظامی در پایگاه ایناس در قرقیزستان و همچنین برگزاری مانورهای نظامی با کشورهای این منطقه سعی در ایجاد جدایی ساختاری این کشورها و جلوگیری از پیوندشان با یکی از سه قدرت منطقه است.کشور دیگری که علاقه بسیار به حضور در بازارهای آسیای میانه دارد هند است. هند تنها به دلیل رقابت با چین و جلوگیری از نفوذ اقتصادی آن کشوراست که پای به رقابت در آسیای میانه نهاده است.
اما کشور دیگری که آن هم در ۳۰ سال گذشته به شدت برای حضور در منطقه دست و پا میزند ترکیه است نیت این کشور به باورهای ایدئولوژیک نژادی و زبانی برمیگردد، ترک ها باهدف احیای فرهنگ ترکی درقالب پانترکیسم یا پان تورانیسم در آسیای میانه حضور دارد. امروزه آسایی میانه عرصه رقابت میان ایران، روسیه، آمریکا،هند،ترکیه و چین است که داستان چین را در چارچوب چین پژوهی در آینده بیان خواهم داشت.
ادامه دارد..
تحلیلی بر عملیات نصر
قسمت اول
تاریخ شروع : 15/10/59
تاریخ پایان: 19/10/59
منطقه هویزه و کرخه کور
نگاهی بر تاریخ سال اول جنگ متوجه یک سیر ناکامی عملیات های ارتش برای مقابله با عراق میشویم، شاید نصر را بتوان قابل توجه ترین شکست ارتش در سال اول جنگ دانست. همچنین نصر را میتوان بزرگ ترین شکست زرهی ایران در طول نبرد با عراق دانست ابعاد این شکست به حدی بود که بخش قابل توجهی از توان زرهی ایران در جنگ از دست رفت و حضور زرهی در نبرد کمرنگ شد، توان زرهی ایران در شروع جنگ بر تانک های :چیفتن ، M-47 ، M-48، M-60 بود، اما چندین سوال در شکست عملیات نصر باقی است، آیا ضعف تاکتیک های زرهی ایران عامل شکست بود؟
آیا ضعف فرماندهی و مشکلات ارتش عامل شکست بود؟ یا خیانت های بنی صدر در آن زمان باعث شکست نصر شد؟
آنچه مسلم است یک مجموعه عوامل باعث شکست شد با آنکه مرحله اول عملیات موفقیت امیز بود ولی این عملیات به توفیق نرسید و ضرباتی جدی به ارتش وارد شد
سعی بر این است که در این مقاله عوامل شکست این عملیات به صورت دقیق بررسی شود
@فیلمی زیبا از تانک مرکاوا👆
♻️ به مابپیوندید👇👇👇
@kohnesrbazaniran