کجا هستیم؟!
👆 ادامه از پست قبلی 👆 💫 دورترین فلک، فلک ثوابت است که ستارگان بر آن واقع شده اند. و تقریبا سالی یک
animation.gif
52.4K
نیکلاس و اعتدال بهاری
❕پیش تر اتفاق ویژه نجومی که در #اعتدال_بهاری رخ می دهد را از دیدگاه هیات های زمین مرکز و مدل های بطلمیوسی شرح دادم (اینجا)
⏳حالا نوبت بررسی این لحظه در مدل کپرنیکی و خورشید مرکز است.
📍پیش فرض های جدید را جایگزین قبلی ها می کنیم. در عین حال توجه داریم که موقع بررسی این مدل؛ فرضیات مدل های دیگر را پیش نکشیم.
ضمنا توجه داریم که واقع و حقیقت بر کسی آشکار نیست و حتی احتمال دارد هیچ کدام از این مدل ها و مدل های بعدی صحیح نباشند:
🌍 زمین، کروی شکل و یکی از سیارات هشت گانه منظومه خورشیدی است. این منظومه تنها یکی از منظومه های ستاره مرکز در پهنه ی بی کران میلیاردها کهکشان است.
💫 این سیاره غیر از حرکت شبانه روزی به دور خودش؛ همچون دیگر سیارات به دور مرکز جرم منظومه که جایی نزدیک به مرکز خورشید هست سالی یک بار گردش می کند.
#نزاع_مدل_ها
#اعتدال_بهاری
#استوای_سماوی
#دایره_البروج
۴ از ۹ در موضوع "نزاع مدل ها در اعتدال بهاری"
@kojahastim
👇ادامه در پست بعدی👇
👆ادامه از پست قبلی👆
🔅 از آنجایی که ستاره ها با منظومه ما فاصله ی بسیار زیادی دارند با وجود جابجایی و حرکت انتقالی زمین به دور خورشید، از دید ناظر زمینی همواره هیات و شکل مجموعه های ستاره ای مجاور هم که به آن صورت های فلکی می گویند ثابت است.
🪄 ضمنا حرکت انتقالی زمین و حرکت همزمان شبانه روزی اش موجب شده که در طول یک سال از دید ناظر زمینی این صورت های فلکی یک دور کامل نسبت به آسمان شبی که ناظر می بیند بزنند.
🖱به عنوان مثال هر سال نیمه اردیبهشت همزمان با غروب آفتاب کمربند صورت فلکی شکارچی در شهری در ۲۰ درجه ای غرب آسمان دیده می شود و موقعیت آن در لحظه ی غروب آفتاب در روزهای بعد اندک اندک پیش روی می کند تا سال بعد در همین زمان در موقعیت قبلی قرار می گیرد.
🌏 به عبارتی این حرکت انتقالی زمین موجب جابجایی ظاهری خورشید در بین ستارگان می شود و اینطور به نظر می آید که این خورشید است که در پس زمینه ی صورت های فلکی ناشی از ستاره ها در حرکت است.
💫 به این مسیر که در آن ظاهرا خورشید در طول یک سال از بین صورت های فلکی عبور می کند #دایره_البروج می گویند. (توجه کنید که این مفهوم در مدل های زمین مرکزی متولد شد اما به راحتی خود را در مدل جدید بازتعریف کرده و به کارایی محاسباتی مشابه و دقیق رسانده است)
🌐 از طرف دیگر صفحه ای که از مرکز زمین و خط استوای کره زمین می گذرد و امتداد آن تا ستاره ها کشیده شده و به آن #استوای_سماوی گفته می شود، با صفحه ای که در آن صفحه، زمین به دور خورشید می گردد حدود ۲۳.۵ درجه انحراف دارد.
📐 این انحراف علاوه بر علت ایجاد فصول مختلف باعث می شود مسیر ظاهری حرکت خورشید یا همان #دایره_البروج در طول یک سال علاوه بر حرکت طولی (شرقی_غربی) در بین صورت های فلکی، دارای یک حرکت عرضی (شمالی_جنوبی) نیز در بین ستارگان باشد و نیمی از سال را در بالای صفحه ی #استوای_سماوی طی مسیر کند و نیم دیگر سال را در پایین آن. (توجه دارید که حرکت طولی خورشید در #دایره_البروج معلول حرکت انتقالی زمین و حرکت عرضی ظاهری آن ریشه در انحراف مداری محور گردش کره زمین دارد)
🔖 با این توضیحات اعتدالین و انقلابین تعاریف ساده و واضحی دارند:
#اعتدال_بهاری برای نیم کره شمالی وقتی اتفاق می افتد که خورشید در دایره البروج با صفحه استوای سماوی برخورد کند و از جنوب به شمال برود و برعکس. انقلاب تابستانی نیز وقتی است که خورشید در #دایره_البروج به شمالی ترین نقطه خود و بیشترین فاصله از #استوای_سماوی می رسد.
📜 تغییرات اندک نقطه ی تلاقی #دایره_البروج و #استوای_سماوی (لحظه اعتدال بهاری) بر روی پس زمینه ی ستارگان که طی چندین سال به آرامی تغییر می کند ( و در مدل های زمین مرکز از این حرکت به تقدیم اعتدالین تعبیر می شود) نیز در این مدل با حرکت تقدیمی محور چرخش زمین که از دو قطب زمین می گذرد مدل شده است و در واقع به تغییر اندک در زاویه ی دید ناظر نسبت به قبل تفسیر می شود.
#نزاع_مدل_ها
#اعتدال_بهاری
#استوای_سماوی
#دایره_البروج
۵ از ۹ در موضوع "نزاع مدل ها در اعتدال بهاری"
@kojahastim
5.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💥💥💥یک بار برای همیشه💥💥💥
با سلام خدمت همه بزرگواران.
🫂 چند روز پیش دوست عزیزی که از نزدیک می شناسمش، بدون هیچ توضیحی این فیلم ایستگاه فضایی را برایم فرستاد...
🗜 و من برای چند دهمین بار ممکن، ازینکه در مقابل چنین ویدیوهایی و بعد، استشهادات فرستنده مبتنی بر آن ها توضیحاتی دارم که بیانش کوتاه نیست (برعکس سوال کوتاه و قاطع فرستنده) باز هم حس ناخوشایندی داشتم. البته برای رفع این حس خار در چشم و استخوان در گلویی ام!!! بهتر دیدم که طلبکارانه😅 از خودش توضیح بخواهم که خب... حالا که چی...؟!
🎥 دوستم که جوابی نداد... لابد برایش واضح بود که با این ویدیو اون هم از یک سایت علمی داخلی معتبر و از یک پروژه علمی بین المللی خیلی معتبرتر، لابد در خصوص شکل کروی زمین هیچ حرف و حدیثی باقی نمی ماند. ولو انتقادات دیگری به نجوم روز داشته باشیم مربوط به قضیه زمین و شکلش نخواهد بود.
😏 بد ندیدم یک بار برای همیشه نظرم را در این موارد اعم از ویدیوهای ایستگاه فضایی یا موشک های ماهواره بر یا قاره پیما و ... چه خارجی و چه ایرانی خدمت بزرگواران مخاطب اعلام کنم:
🎯 اما واقعا سوال اصلی همان هست که ناخودآگاه پرسیده بودم:
خب که چه؟!؟!
در واقع با دیدن این ویدیو ها و با استناد به کدام واقعیت در آن ها می خواهیم دقیقا چه نتیجه ای بگیریم؟!؟!
👇ادامه در پست بعدی 👇
@kojahastim
کجا هستیم؟!
💥💥💥یک بار برای همیشه💥💥💥 با سلام خدمت همه بزرگواران. 🫂 چند روز پیش دوست عزیزی که از نزدیک می شناسمش
👆 ادامه از پست قبلی 👆
👁 معمولا افراد با دیدن انحنای مربوط به زمین در اینگونه تصاویر، از پوچ بودن این ادعا که زمین ممکن است شکلی غیر از کره داشته باشد اطمینان پیدا می کنند. آن هم از طریق معتبرترین کانال کسب معرفت علمی: "مشاهده مستقیم"
🦹♂ اولین و شاید مهم ترین بحث در این خصوص، میزان اعتبار این گونه تصاویر هست که با مطرح شدن ویدیوهای مشابه از ماهواره برها و موشک های ایرانی خیلی زود بحث به توهم توطیه و همراهی میان سرداران سپاه و لژهای فراماسونری 😅 کشیده می شود.
🎬 اما جدای از این حواشی وقتی در فیلم های هالیوودی با موضوعات فضایی، با طبیعی ترین و بهترین تصاویر روبرو هستیم که هیچ کس و از جمله سازندگان آنها ادعای واقعی بودنش را ندارند و با وجود این کیفیت یا در استدیو و یارانه یا بر روی زمین و با تکنیک های سینمایی ساخته شده اند، طبیعتا به کسانی که به سازمان های فضایی به هر دلیل اعتماد نداشته و آن ها را مجموعه هایی با صداقت و با اهداف کاملا علمی نمی دانند، چندان نمی توان خرده گرفت که "چطور توی لجباز با وجود این تصاویر باز هم نسبت به کره بودن زمین شک داری!!!"
📽 استفاده از یک سری روش ها و ابزارهای مشترک عرفی و بین المللی در تصویر برداری از این گونه پروژه ها در انواع ایرانی اش نیز باعث شده که حداقل در خصوص نسبت دادن انحنای موجود در تصاویر، به "شکل زمین" حتی با وجود معتبر دانستن اصل ویدیو، نتوان نتیجه ای گرفت.
🏮روش ها و ابزارهایی که در این پروژه ها استفاده می شوند عمدتا تصاویر را با اعوجاج خمره ای مواجه می کنند و بنابراین انحنای موجود در خروجی نیز نمی تواند قابل استناد باشد.
🖲 اتفاقا به کارگیری لنزها و دوربین های زاویه گسترده دلایل خوب فنی برای کاهش دوربین ها و هزینه های ارسال هم دارند و کار طبیعی و معقولی هم هست و صحبت از همدستی سردار حاجی زاده ها با نیل دگراس تایسون ها 😅 بحثی انحرافی و بی وجه است. به ویژه که در ایستگاه زمینی می توان به راحتی این اعوجاج ها را بر طرف کرد.
🧮 در مجموع با وجود گزارش های خلاف واقع قبلی در مورد پروژه های سازمان های فضایی، خیلی طبیعی است که افرادی به اهداف این سازمان ها مظنون باشند. همچنین با ارایه تصاویر دارای اعوجاج تا کنون، اگر فردا روزی هم تصاویر دیگری این بار بدون اعوجاجات و اشکالات فنی قبلی ارایه شوند در حل مساله به شکل مرضی الطرفینی تغییری حاصل نمی شود. در مورد پروژه های داخلی نیز با وجود استفاده از روش های مشابه جهانی (که توجیه فنی نیز دارند) مادامی که مسوولین توضیحی در خصوص نحوه متفاوت تصویربرداری ندهند یا از قراین دیگر تفاوتی احراز نشود، استناد به تصاویر ارایه شده بعدی نیز، همچنان مخدوش خواهد بود؛ چه در خصوص انحنای مشاهداتی برای زمین و چه در خصوص اشکالات فنی تری مثل میزان رویت افقی عوارض زمین که پاسخ های فنی تری هم دارد.
📍در نهایت با تذکر این نکته که تصاویر ارایه شده از ایستگاه فضایی یا ماهواره برهایی تا ارتفاع ۵۰۰ کیلومتر در نحوه تجزیه و تحلیل برای مساله شکل زمین، تفاوت بنیادینی با تصاویر پروژه های کذایی مثل وویجر و آپولو دارند (و در آنها تکیه صرفا بر مستند بودن یا نبودن این تصاویر هست) در ادامه بخشی از این اعوجاجات ارایه می شود. تاکید می گردد که وجود این اعوجاجات صرفا باعث مخدوش بودن استناد به این تصاویر برای کروی بودن زمین است نه هیچ چیز دیگر.
#در_جستجوی_انحنا
#شش_هزار_و_چهارصد
تصاویر زیر را ببینید 👇
@ kojahastim
تصویر شماتیکی مربوط به معرفی قطعات ایستگاه فضایی بین المللی است. قطعاتی که در طراحی آنها هیچ انحنا یا خمیدگی ای وجود ندارد و با یک جستجوی ساده ویژگی های آن ها در دسترس اند.
دو تصویر بعدی از همان ویدیوی قبلی استخراج شده اند که به وضوح در آنها ایجاد شدن اعوجاج خمره ای را می توان دید.
#در_جستجوی_انحنا
@kojahastim
در این تصاویر که همگی از همان ویدیوی اولیه استخراج شده، حالت پنل ها و سامانه های ایستگاه فضایی در نسبت با زاویه و جهتی که با دوربین فیلمبردار می سازند به وضوح تغییرات را نشان می دهند.
هم انحنای این ادوات و هم تغییر شکلشان (از محدب به مقعر شدن هر یک از آنها) در همین چند ثانیه از ویدیو نشانگر وجود اعوجاجات در این تصاویر هست.
#در_جستجوی_انحنا
@kojahastim
🔸انحنای هم جهت با انحنای زمین.
توجه شود که صرفا عدم امکان استناد به این تصاویر مدنظر هست و نه اثبات هیچ هندسه خاصی برای زمین بر اساس این تصاویر.
مثلا از انحنای کمتر پنل نسبت به سطح زمین مادامی که از همه شرایط تهیه و پزدازش و ارایه ویدیو و ویژگی پنجره های این بخش از ایستگاه، فاصله اشیا مدنظر در هر کدام از دوربین ها و پنجره ها با نقطه کانونی خود، شدت خمره ای کردن تصاویر در هر کدام و... اطلاعات کاملی نداشته باشیم، نتیجه ای حاصل نخواهد شد.
#در_جستجوی_انحنا
@kojahastim