🇮🇶 راه حل مسایل اقتصادی عراق چیست!؟
👈 اینکه سالهاست به #عراق می رویم و تغییر محسوسی در زیر ساخت و خدمات اجتماعی حس نمی کنیم و اعتراضات مردمی هم هر از گاهی بلند است به چند مسئله از جمله جنگ، ناامنی، فساد إداري، سوء مدیریت، عشیره گرایی، اختلافات قومی مذهبی و... مربوط است ولی مهمتر از همه آنها میزان درآمد های کشور عراق است.
💠 باید بدانیم که اینک 92 درصد درآمد نفتی عراق از #نفت است که 70 درصد آنرا خارج امور جاری خود می کند! با دانستن همین معادله ساده متوجه می شویم که برای توسعه عراق به تقویت #بخش_خصوصی نیاز مبرم هست تا هم بتواند حجم بودجه جاری را کم کرده و به امور مهمتر بپردازد و هم سهم درآمدهای خود را افزایش دهد.
✅ از همین رو مهمترین کمک به عراقی ها نه صادرات کالا که آموزش و #کارآفرینی و این نوع اقدامات است.
📍 @komeilialireza
⭕️ تعمیم! رایج اما غیرمنطقی!
⚠️ از عادات غلط بخشی از جامعه ما #تعمیم خصوصا در امور سلبی و منفی است! این امر مخصوص جامعه ما نیست. دیروز یک نفر از ظلمی که در غزه شده بود سخن گفت و کل #حماس را زیر سوال برد. چند مثال مانند آن از ایران که زدم ترمز کشید!
😕 برخی #اهل_سنت خودمان را دیده ام که به صرف دیدن یک رفتار غلط از یک هییتی در مقابل میلیون ها جلسه که هیچ توهینی در آنها نیست دست به #تعمیم می زنند!
👈 یا اینکه برخورد غلط یکی دو نفر با یک مهاجر أفغانستانی در یک نقطه منتسب به کل جامعه ایرانی و اتهام نژادپرستی به آنان می شود!
💠 جالب اینکه اهل تعمیم در امور مثبت نیستیم! این یعنی جامعه ما نیازمند تربیت مجدد عقلی و تحلیلی است.
📍 @komeilialireza
😭 مدل جدیدی از توهم مدیریت جهانی!
😞 یکی از مدل های رایج اقدامات جوانانه که متاسفانه از طرف برخی نهادها خصوصا در زمان های بحرانی مورد حمایت هم قرار می گیرد انجام اقدامات رسانه ای با ادعای رساندن پیام سریع و حتی مدیریت #میدان است!!
⭕️ خاطرات تلخ سال 2011 که تحولات منطقه ثانیه می زد بسیار است:
یک سری ایمیل که از ایمیل های رسمی دانشگاههای کشورهای عربی مثل #مصر استخراج شده بود، بعنوان ایمیل نخبگان دست به دست می شد!
👈 کلی پول هزینه تهیه و ترجمه برخی محتواهای بدون شناخت از مخاطب می شد و به این امید که دارند به #نخبگان خط می دهند به اینها ارسال می شد!
⚠️ یکبار به دوستی که مشغول انجام این کار بود گفتم آیا یک ریپلای حتی در حد فحش که بگوید تو رو خدا دیگر نفرست داشته اید؟ گفت نه! گفتم برادر جان اینها همه #اسپم می شود! چه گزارش ها که نداده بودند...
😐 در ایام صدور نامه رهبری به جوانان اروپا هم همین کار با روش گذاشتن کل متن نامه بعنوان کامنت در #فیسبوک غربی ها انجام می شد!! تصور کنید یکهو کامنتی در آن ابعاد را... بگذریم!
📍 @komeilialireza
عوامل موثر در کاهش عرب ستیزی و یک درد باقیمانده!
⚠️ ریشه های عرب ستیزی ایرانیان و بالعکس، تاریخی طولانی دارد که در دوره #پهلوی، تقویت نیز گردید و با وقوع جنگ تحمیلی، به چالشی برای انقلاب اسلامی ایران نیز بدل شد! تا جایی که حتی در بدنه انقلابی و مذهبی نیز می توانستیم رگه های آن را ببینیم.
✅ در سال های اخیر چند عامل به تضعیف نسبی این مساله منجر گردید. موفقیت های حزب الله در #لبنان و محبوبیت آن در بخش مهمی از جامعه ایرانی یکی از این عوامل بود.
🎥 همچنین تولید سریال مختارنامه با تاکیدات خاصی که روی تقبیح دعوای #عرب و عجم داشت و نیز محبوبیت خود #مختار پر بی تاثیر نبود.
🌼 در چند سال اخیر هم پدیده #اربعین به کاهش جدی این حس مخرب انجامید خصوصا که امکان #تجربه_زیسته و توسعه تعاملات انسانی را نیز برای هر دو جامعه مهیا کرد و محبت ها و دوستی ها را علیرغم وجود خاطرات تلخ گذشته احیا نمود.
👈 امید آنکه برای بهبود روابط قومیت های رقیب مجلس در کشور خصوصا لر و عرب در #خوزستان نیز اقدامات هوشمندانه ای انجام گیرد تا ظرفیت بهره برداری دشمنان را از بین ببرد.
📍 @komeilialireza
👬 جمعیت اربعینیان چند میلیون است؟
⭕️ از آنجا که برخی علاقه دارند همه ساله جمعیت راهپیمایان #اربعین را افزایش دهند و خبرنگاران سیما نیز رسما به عدد بیش از 20 میلیون نفر اشاره می کنند تحلیل خودم از این جمعیت را می نویسم و البته می دانم که میتواند به صورت علمی تری هم بررسی شود.
👈 بر اساس آمارها، تعداد زایران #ایرانی در بهترین حالت به 3.5 میلیون نفر نمی رسد.(یعنی کمتر از 4 درصد جمعیت کشور)
✅ کسانی که به اربعین رفته اند دیده اند که جمعیت ایرانی و #عراقی در خیلی جاها برابری می کند. من فرض می گیرم که از جمعیت کمتر از 40 میلیون نفری عراق، 15 درصد یعنی 6 میلیون نفر هم شرکت کنند. تعداد سایر ملت ها هم به نیم میلیون نفر نمی رسد. این یعنی جمعیت راهپیمایان حدود 10 میلیون نفر است که با خوش بینی خیلی زیاد، به 15 هم قابل ارتقاست.
👈 این را بيافزايم که بر اساس آمارها از جمعیت 38 میلیونی عراق، حدود 60 درصد یعنی حدود 22 میلیون نفر شیعه اند که اگر مدعی حضور 11 میلیون عراقی شویم مدعی حضور نیمی از شیعیان در این مراسم هستیم که بعید می نماید.
📍 @komeilialireza
⛔️ چرا ناآرامی در ذات دولتهای طائفی منطقه نهادینه شده؟
♨️ اینکه #لبنان بار دیگر دست خوش اعتراضات شده است اصلا عجیب نیست. هفته قبل که #بیروت بودم هر کس را دیدم گفتم اگر این وضعیت زندگی گران و برق دایم الانقطاع گران و... در ایران بود هر روز انقلاب می شد!
❌ اما سوال این است که چرا این مسائل وجود دارند و حل نمی شوند. ریشه اصلی مساله را باید در فقدان #دولت مرکزی قوی پاسخگو بخاطر ساختار طائفی حاکم بر عرصه #سیاست دانست.
⭕️ سیاست که می گویم از قانون اساسی و تقسیم پستها تا نظام #انتخاباتی و حتی فرهنگ سیاسی حاکم بر جوامعی چون لبنان را شامل می شود! که مجموعا به حاکمیت یک #شبه_دولت منجر شده است. عراق هم تقریبا از همین نوع آفت رنج می برد.
⚠️ توضیح اینکه تقسیم پستهای کشور بین طوائف قومی و مذهبی یعنی مسیحی، سنی، شیعه در لبنان و کرد، سنی، شیعه در #عراق ذاتا دولت را تضعیف کرده و لاجرم بسمت دولت ائتلافی می برد. چه رسد که بین خود این طوائف هم رقابت و نزاع شدید داخلی وجود دارد.
😞 اینها همه یعنی قربانی اصلی، #منافع مشترک ملت یعنی معیشت آنهاست. هر کسی #سهم و حصه ای دارد و می طلبد و تعامل هم بخاطر رقابت های مذکور بشدت مخدوش است.
👈 فقط همین را تصور کنید که وزیر #حزب_الله یا امل می خواهد از کسی دستور بگیرد که معتقد است برده #سعودی است و دیروز علیه او سخنان داغی گفته اند! آیا این وسط کاری جلو می رود!؟
💠 راه حل چیست؟ طبعا در صورت امکان باید به سمت تغییر قانون اساسی و حذف تقسیم بندی سهام سیاست بر اساس #طائفی_گری رفت که طبعا کار آسانی نیست چون تعیین مصداق بر اساس ملاک شایسته سالاری کار آسانی نیست و مرجعی که حرف آخر را بزند نیز در این کشورها نیست!
📍 @komeilialireza
⭕️ درباره خیانت در آب زابل و مشهد!
💠 چند سال قبل که با جمعی به زابل رفتیم و مسایل مختلف را دیدیم پس از نشستن با کارشناسان مختلف یافتیم که مساله #آب در شمال استان سیستان و بلوچستان که اینک به یک بحران بدل شده سیزده سال قبل آن کاملا پیش بینی می شده و با وجود روی کار بودن سیستانی ها در استانداری، اقدام درخور جدی صورت نگرفته است! هر چند جناب ده مرده با ساخت چاه نیمه ها کار مفید برای #زاهدان نشينان کرد ولی مساله زابل باقی ماند.
💧 حالا تبعات آن شده که #هامون خشک نه تنها در آب که در هوا و ریزگرد و اشتغال و زندگی مردم هم اثر گذاشته و به زندگی هزاران نفر صدمه جدی زده است. این یعنی وقتی مسوولان باید کاری را انجام دهند و عقب می اندازند تبعات آن در آینده #غیرقابل_جبران است.
⚠️ من علت بروز این نوع مسایل را کارمندپروری و فقدان دلسوزی و #سیاست_زدگی می دانم که فقط می خواهد ظاهر را برای رأی حفظ کند و دنبال زیر بار کار عمیق و خصوصا سخت رفتن نیست!
❌ درباره آب #مشهد و برخی شهرهای دیگر نیز همین ماجرا در حال رخ دادن است. اوضاع بحرانی شده ولی کسی دنبال حل اساسی مساله نیست. در حالی جلوی چاههای #کشاورزی گرفته می شود که دهها چاه در باغات و ویلاهای اطراف شهر احداث شده!
😞 غمناک تر اینکه که فعالان #مجازی هم از سیاسیون خط می گیرند و انگیزه #کمپین راه انداختن روی این مسایل حیاتی را ندارند! تا فشاري بر دولتمردان ایجاد شود و بلکه این مساله را لاپوشانی و بطور مقطعی #رفو نکنند تا بار به دوش دولت بعد بیفتد!
📍 @komeilialireza
⭕️ چرا درباره فلسطین فیلم و رمان فاخر نداریم!؟
🎥 از زمان ساخت اثر تاریخی و گرانقدر #بازمانده که 25 سال قبل به دستان پرتوان مرحوم سیف الله داد ساخته شد و قصه زیبای بازگشت به حیفا از نویسنده شهید فلسطین، #غسان_کنفانی را به تصویر کشید دیگر تقریبا هیچ کار فاخری درباره فلسطین نساخته ایم!؟
👈علت چیست؟
⚠️ کاری مثل فیلم شکارچی شنبه هم نه به آن درجه اند و نه از نظر مضمون حتی همسو با فهم انقلاب اند چرا که به یک کار #ضدیهودی شبیه اند که یک خطای مفهومی و نیز راهبردی است.
😞 نگارنده معتقد است غلبه نگاه #سیاسی نظامی به مساله #فلسطین مهمترین علت عدم تحرک اجتماعی و هنری و میدانی در این موضوع است که یکی از نمادهای آن عدم ساخت فیلم های فاخر در این زمینه است.
❎ بعبارتی با اینکه عملا مهمترین دشمنی با ما توسط صهیونیست ها صورت می گیرد ولی بدلیل اینکه رویکرد حاکمیتی و سیاسی در این موضوع غلبه کرده، هنرمندان ما هم کمتر سعی کرده اند بدان بپردازند و متاسفانه در #رمان و #شعر هم اصلا وضعیت خوبی نداریم!
📜 رمان های بسیار ضعیفی که بنام فلسطین و مبارزه با #اسراییل تولید شده اند در شان ادعای حمایت همه جانبه ما از فلسطینی ها نیستند که خود نیازمند یک مداوای اساسی است!
💠 راهی جز توسعه روابط اجتماعی دو ملت، تقویت رویکرد هنری و اجتماعی و دوری از سیاست زدگی نداریم!
📍 @komeilialireza
📣 چرا کسی پاسخگوی سوالات این جماعت درباره سوریه نیست!؟
😔 چند نخبه #الجزایر می گفتند در کشور ما بجز وهابی ها همه گی شیفته انقلاب اسلامی بودند ولی همه بعد از بحران #سوریه دچار یک شکست عاطفی نسبت به شما شدیم و حالا در این شرایط مستعد هم دارند دروغهایی را منتشر می کنند مثل کتاب "لله ثم للتاريخ" که خزعبلاتی علیه امام #خمینی است ولی مردم عامی که نمی دانند گاها می پذیرند!
💠 بارها به عناوین مختلف نوشته و گفته ام که نمی دانم چرا کسی به بریدن این جماعت گسترده محب انقلاب #اهمیت نمی دهد و نشانه آن هم اینکه برای توضیح علت دفاع ایران از حکومت سوریه، تولید رسانه ای درستی انجام نشده و چیزی نساخته اند! لطفا دقت کنید: برای پاسخ به سوالات ذهنی #جهان_اسلام نسبت به حضور ایران در سوریه!
👈 علی الأقل می شد کارهایی ساخت و آنچه به ایران منتسب می شود را براحتی رد کرد! نمی دانم پاسخ به این سوال دون #شأن مدیران مربوطه، این خادمان ملت، هست یا نه ولی امیدوارم اگر به گوش شان رسید پاسخ مرا بدهند!
📍 @komeilialireza
✊ تبیین شکل گیری چند قطبی جهانی ضامن ایجاد امید!
🦋 چه خوب است این مثل عربی که: لو لا الأمل لبطل العمل!
از آغاز آخرین دهه قرن گذشته میلادی که یکی از دو قطب فروریخت، تکتازی آمریکایی ها آغاز شد ولی این معادله چنان نماند و با ظهور قدرت های مختلف اقتصادی، سیاسی و نظامی می توان به جرات از آغاز #پایان_غرب و شکل گیری نظام #چندقطبی جهانی سخن گفت.
🌍 امروز دیگر آمریکا تصمیم گیر نهایی نیست و #چین، برزیل، هند و... در اقتصاد، روسیه و #ایران و ترکیه در معادلات منطقه غرب آسيا و... نقش جدی غیر قابل انکار بازی می کنند.
👈 تبیین آماری و مستند این فرآیند #واقعی برای مردم جهان و منطقه ما می تواند #امید را بیافریند که نتیجه آن تولید کالای داخلی، فعالیت علمی و اختراعات، توسعه ارتباطات جریان #مقاومت و.. خواهد بود.
✅ وقتی از جریان مقاومت سخن می گویم منظورم همه جریانی است که در مقابل هیمنه #امپریالیسم می ایستد نه فقط چهار پنج کشوری که در منطقه ما معهود ذهنی برخی شده اند!
لو لا الأمل لبطل العمل!
📍 @komeilialireza
http://ana.ir/i/444727
http://ana.ir/i/444597
مصاحبه ام با خبرگزاری آنا بمناسبت هفته وحدت مقداری صراحت لهجه داشت!
⚠️ جای خالی عقلانیت در مواجهه با مسائل جامعه ایرانی!
🐑 ما #گوشت را زمان شاه می خریدیم یک تومان حالا شده فلان! این نوع مقایسه ها که نمایانگر هیچ چیز نیستند چقدر روزانه شنیده می شوند؟؟ مگر نه اینکه ملاک #قدرت_خرید است و باید دید ارزش هر کالا چه سهمی در درآمد فرد داشته تا #معناداری این گزاره ها بروز یابد؟
⚠️ چنین غلط های فاحشی هنوز چنان در أفواه جامعه ایرانی رواج دارد که انسان برای نخبگان جامعه تاسف می خورد چرا که در ارتقاء #عقلانیت مردم خویش رفوزه شده اند!
💎 در مساله درک جامعه ایرانی از #رفاه نیز چنین امری دیده می شود. زمانی نه چندان دور عمده قشر متوسط حتی مجبور بود از رفو و مانع های سر زانو و.... برای استفاده بیشتر از لباس و شلوار بچه ها استفاده کند و حالا سالهاست چنین چیزهایی ور افتاده! از این دست مثالها بسیار است. ولی #حس جامعه ما چیست؟! ما بدبخت تر شده ایم!
👈 واقعا سهم #نخبگان در توضیح شرایط اقتصادی موجود و لزوم افزایش نرخ انرژی که دارد سرمایه کشور را باندازه کشور میلیاردی #چین هدر می دهد چقدر بوده است!؟
📈 چقدر به نقش رسانه های عمدتا سطحی و روزمره و کم سواد ما در افزایش عقلانیت فهم شرایط جامعه ایرانی به زبان مردم توجه شده است؟! چرا چنین مسائل مهمی دلسوزان خود را ندارد و همه فقط بلدند #غر بزنند و نقد کنند؟!؟
رمه آنقدر ندیدیم که چوپان دیدیم...
آدم های إيجابی نداریم ولی همگی منتقد شده اند!
📍 @komeilialireza