* اهمیت ساخت پالایشگاه نفت ستارهی خلیج فارس
نویسنده: محسن جهانشاهلو
* اهمیت ساخت پالایشگاه میعانات گازی نفت ستارهی خلیج فارس از این جهت مورد توجه رهبر انقلاب است که تولید بنزین و گازوییل بهوسیلهی هفت پالایشگاه ۴۳ و ۹۱ میلیون لیتر در روز بوده که با ساخت پالایشگاه نفت ستاره با خوراک ورودی ۴۸۰ هزار بشکه در روز، تولید بنزین و گازوییل روزانه به ترتیب به ۸۸ و ۱۰۶ میلیون لیتر رسیده است. همچنین این پالایشگاه و در مقایسه با پالایشگاه نفت شازند از حیث ساخت و راهاندازی و بهرهبرداری بهوسیلهی نیروی انسانی بومی، جهش بسیار بزرگی را شاهد بوده است.
ساخت پالایشگاه نفت ستاره باعث خنثیشدن بسیاری از استراتژیهای دشمن گردید بهگونهای که قبل از ساخت و بهرهبرداری پالایشگاه نفت ستاره، ریچارد نفیو، مسئول طراحی تحریمهای ایران در کتاب هنر تحریمها مینویسد: "در سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰، خرد جمعی در واشنگتن ایجاب میکرد که اعمال تحریمها بر واردات بنزین ایران و سایر محصولات نفتی و بنزینی میتواند دولت ایران را از پای درآورد. نمایندهی جمهوریخواه سنا آقای مارک کرک که یکی از طرفداران اصلی تحریم ایران بود در سال ۲۰۱۰ استدلال کرد که قرنطینهی بنزین در مورد ایران میتواند چنان آثار وخیمی بر ایران داشته باشد که او را متقاعد کند برنامه هستهایاش را کنار بگذارد" (۳) نفیو تأکید میکند که در جولای ۲۰۱۰ این تحریم تبدیل به قانون شد، امّا چه اتفاقی افتاد؟! ایران بهجای آنکه بلافاصله امتیاز بدهد، "پالایشگاههای خود را بازطراحی کرد تا نیاز بنزین داخلی را تأمین کند." نفیو با اذعان به اینکه "ایران توانست از این فشار عبور کند"، اشاره میکند: "واردات بنزین ایران بهصورت میانگین سالانه، از ۱۳۲ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۰۹ به ۳۹ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۱۰ رسید."
پالایشگاه نفت ستاره علاوه بر افزایش تولید بنزین و گازوییل و رسیدن به خودکفایی در فرآوردههای نفتی و ساخت تجهیزات پالایشگاهی بهوسیلهی شرکتهای دانشبنیان، باعث بهکارگیری چند هزار نیروی متخصص و تحصیلکردهی جوان با میانگین سنی ۳۱ سال شده است (۴) و با تکمیل کامل این پروژه تعداد نیروهای کار، بیشتر از این نیز خواهد شد.
«بهخاطر همین ظرفیّتها است که در دوران سختترین تحریمها و فشارهای همهجانبهای که علیه کشور در زمینهی اقتصاد بهوجود میآید، کشور توانسته چند هزار شرکت دانشبنیان بهوجود بیاورد، صدها طرح زیربنایی ایجاد کند، در همین دوران تحریم و با وجودِ کاهشِ درآمدِ نفت، کار بزرگی مثل ایجادِ پالایشگاهِ ستارهی خلیج فارس را انجام بدهد؛ یک حرکت به این بزرگی، و کارهای فراوان که در زمینهی مسائل نیرو، آب و برق انجام گرفته؛ افتتاحهای فراوانی دارد انجام میگیرد که شما میبینید اینها را؛ اینها واقعی است، اینها وجود دارد، دارد کار انجام میگیرد.»(۹۹/۴/۲۲)
۳) نفیو ، ریچارد. (۲۰۱۷) .هنر تحریمها . (ترجمه سید علی صادقی) . تهران: انتشارات پیام مهراب
راهبرد جلوگیری از خامفروشی
نویسنده: محسن جهانشاهلو
* با توجه به مطالبهی رهبر انقلاب برای جلوگیری از خام فروشی؛ در نظر گرفته شده است که تا حد امکان مواد خام نفتی و میعانات گازی به فرآورده تبدیل گردد و از خامفروشی آن صرفنظر شود. ایشان خامفروشی را یکی از ضعفهای کشور اعلام کردند و راه رشد را در تقویت شرکتهای دانشبنیان برای رسیدن به پیشرفت روزافزون علمی دانستند که بتوان از این طریق مواد خام را به فرآوردههای نفتی تبدیل کرد که هم ارزش افزودهی بسیار بیشتری خواهد داشت و هم صادرات آنها تحریمپذیر نیست.
ایشان اقتصاد مبتنی بر خامفروشی را مثل بچهی پولداری میدانند که هرطور میخواهد پول خرج میکند و به نخبهها نیز توجه نمیکند. در طولانیمدت هم وابستگی کشور به این خامفروشی، یکی از موانع رسیدن به خودکفایی اقتصادی میشود. (۱)
در طی سالیان پیش از انقلاب، شش پالایشگاه بهوسیلهی شرکتهای خارجی ساخته شد که در طرحهای توسعه، به تولید بنزین دست یافتند. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران به بهانههای مختلف و به شیوههای گوناگون به تحریمهای ظالمانه دچار شده است بهگونهای که پس از تصویب قانون ایلسا (۲) هرگونه سرمایهگذاری بیش از چهل میلیون دلار در سال برای توسعهی بخش نفت و گاز در ایران توسط هر شرکتی در دنیا ممنوع شد. بدین ترتیب با توجه به نیاز روزافزون ایران به توسعه و ساخت پالایشگاه از سویی و منع واردات فرآوردههای نفتی و تجهیزات پالایشگاهی از سوی دیگر، لازم بود اولاً کشور به خودکفایی برسد تا بتواند مشکلات ناشی از منع واردات را رفع نماید، ثانیاً با استفاده از دانش بومی و استفاده از نیروی انسانی داخلی، هزینههای سرمایهگذاری را کاهش دهد. ضمناً با وجود تحریم روزافزون بهوسیلهی صادرات محصولات پالایشگاهی به ارزآوری بیشتری برسد.
در حال حاضر در ایران، هشت پالایشگاه در حال بهرهبرداری است و بیش از شش پالایشگاه در حال ساخت وجود دارد؛ امّا در کنار اهمیت پالایش و تولید فرآوردههای نفت و گاز، فرآوردههای اساسی این صنعت همچون بنزین و گازوئیل در کنشهای مختلف تأثیر بسزایی دارند و با اقتصاد روزانهی مردم نیز درگیر هستند و در رقابت منطقهای و بینالمللی نیز نقش بسزایی دارد.
۱) برای مطالعه بیشتر مراجه شود به بیانات دیدار رهبر انقلاب با جمعی از پژوهشگران و مسئولان شرکتهای دانشبنیان در سال ۹۱ و دیدار شرکتکنندگان در هشتمین همایش ملی نخبگان جوان
۲) در سال ۲۰۰۶ میلادی به علت لغو این نوع تحریم علیه لیبی این تحریم به ایسا یا قانون تحریم ایران تغییر نام پیدا کرد.
کسانی که بدون عبرت گرفتن از برجام و با تعطیل کردن عقل خود منتظرند تا بایدن رییس جمهور امریکا شود تا در ایران گشایش اقتصادی رخ دهد، زمانی از خواب بیدار می شوند که دلار 50 هزار تومانی را با بایدن تجربه کنند.
مشکل اصلی تفکر وابسته ی روحانی و ظریف است نه بایدن یا ترامپ!
✍ امیرحسین ثابتی
🔴ضربه روحانی به ارزش پول ملی
🔹ضربهای که دولت روحانی به ارزش پول ملی زده، در طی سی سال گذشته بیسابقه بوده است.
🔹در دولت هاشمی نرخ دلار چهار برابر افزایش یافت. نرخ دلار در بازار آزاد از ۱۲۱ تومان به ۴۷۸ تومان در سال ۱۳۷۶ رسید.
نرخ آزاد دلار در دولت اصلاحات نیز دو برابر شد و ارزش دلار در پایان دولت خاتمی (سال ۱۳۸۴) به قیمت ۹۰۴ تومان رسید.
نرخ دلار در پایان دولت احمدینژاد، با احتساب شدیدترین تحریمها، سه برابر شد و در سال ۱۳۹۲ به ۳۱۰۰ تومان رسید.
در دولت روحانی، علیرغم پیاده سازی نظریه تعامل با آمریکا و امضاء برجام، تاکنون شاهد جهش ده برابری نرخ دلار بودهایم.
🔹با این شرایط به نظر میرسد علاوه بر لعن و نفرین به آدرسِ کاخ سفید در واشنگتن دی سی، میبایست نفوذ پذیران، غربگرایان و سادهاندیشان در سعدآباد و پاستور را نیز مورد لعن و نفرین قرار داد.
#رضاسراج
🔴انتخابات آمریکا پُرحادثه خواهد شد
🔹احتمالا انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا به لحاظ حقوقی، سیاسی و اجتماعی پُرحادثه ترین انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده خواهد شد.
🔹بر اساس قوانین فدرال باید تا تاریخ ۸ دسامبر (۱۸ آبان) نتیجه انتخابات در همه ایالات به "دفتر بایگانی ایالات متحده" ارسال شود و در روز ۱۴ دسامبر (۲۴ آبان) اّلکتورها (انتخاب کنندهها) رای خود را به نامزد مورد نظر بدهند. اما این احتمال وجود دارد که به دلیل انتخابات پستی، نتیجه در برخی ایالتها به موقع به نشست الکتورها نرسد. در این شرایط به نظر میرسد جنگ حقوقی در آمریکا آغاز خواهد شد. طبق ماده ۲ قانون اساسی آمریکا، مجالس محلی حق دارند که الکتورها را تعیین کنند. وضعیت مورد اشاره نقش مجالس پنج ایالت خاکستری موسوم به صحنه نبرد (پنسیلوانیا، فلوریدا، ویسکانسین، میشیگان و کارولینای شمالی) که گرایش جمهوریخواهانه دارند را تعیین کننده میسازد. اگر چنین اقدامی صورت بگیرد کار تمام نخواهد شد و کنگره جدید که در ۶ ژانویه تشکیل میشود ( ۲ ماه بعد از انتخابات) باید انتخاب مجالس ایالتی را تایید کند. در آن صورت باید دید دو مجلس کنگره (سنا و نمایندگان) در کنترل کدام حزب قرار میگیرد. اگر دو مجلس با یکدیگر به توافق برسند، در آن صورت اَلکتورهای منتخب مجالس ایالتی، رئیس جمهور را تعیین خواهند کرد که طبیعی است باید ترامپ را رئیس جمهور آینده آمریکا دانست. چنانچه نمایندگان در کنگره به توافق نرسند؛ طبق یک قانون ۱۳۰ ساله (مصوب سال ۱۸۸۷)، فرمانداران ایالتها این قدرت را خواهند داشت که الکتورها را تعیین کنند. در آن صورت ۴ فرماندار از ۵ ایالت صحنه نبرد، دموکرات هستند و به این ترتیب به احتمال قوی بایدن رئیس جمهور بعدی آمریکا خواهد بود.
🔹با این شرایط آیا ترامپ حاضر میشود نظاره کننده رقابت در جنگ حقوقی باشد؟ یا اینکه قبل از آغاز جنگ حقوقی، جنگ سیاسی و اجتماعی را با اعلام پیروزی زود هنگام شروع خواهد کرد.
#رضاسراج
سلام علیکم ،
ان شاء الله رزمایش ثامن 3 روز یکشنبه 11 آبان با موضوع جنایات امریکا در حال افول از ساعت 10 صبح تا 10 شب برگزار می شود . روال رزمایش مثل دفعات گذشته است
بابت تلاش های فراوان شما سپاسگزارم 🌸
15.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨صهیونیستهاو....آقای اردوغان ، حالا که اشعار ایرانی را می پسندید ، این شعر هم خدمت شما ؛
" ماییم و نوای بی نوایی
بسم الله اگر حریف مایی "
☑️ ستون زرهی نیرو های مسلح جمهوری اسلامی ایران ، در حال اعزام به مرز های شمال غربی کشور ، برای مقابله با هر تهدید احتمالی
🔹 عمودی به خاک ایران نگاه کنید ، افقی چشم هایتان بسته خواهد شد ، برای همیشه ...
1_553399293.doc
26.6K
🌀نسخه word
🔰 سوال 27
✅ موضوع: چرا برای مهار تورم وحل مشکلات اقتصادی هیچ مرجعی کاری انجام نمیدهد؟
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#تورم
#مجلس
1_549395549.doc
37.9K
🌀نسخه word
🔰 سوال 26
✅ موضوع: دولت انقلابی چگونه می تواند جامعه را از وضعیت فعلی نجات دهد؟
🔻اولویت اصلی کشور در شرایط فعلی مسئله اقتصاد است
🔸توجه به توصیههای متخصصین و هیاتهای اندیشه ورز
🔺اعتماد به کشورهای دوست و همسو
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#دولت_انقلابی
#آینده_روشن