فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📿 ذکر روز دوشنبه، صد مرتبه
⚜️ یا قاضِیَ الحاجات ⚜️
@komeiyl14
14.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فضیلت زیارت امام حسین (ع) / استاد رفیعی
@komeiyl14
🌏 *سیاست ایران در قبال اتفاقات افغانستان*
🔺اول
نگران افغانستان هستیم و همدردی میکنیم.
🔺دوم
اما نمیتوانیم مثل سوریه یا عراق ورود نظامی ومستشاری کنیم. چرا؟ چون دولت افغانستان هیچ دعوتی از ما نکرده؛ چون ارتش افغانستان خود حاضر به مقاومت نیست؛ چون عموم مردم افغانستان خود حاضر به دفاع ازاین دولت نیستند! پس وقتی نه دولتشان از ما خواسته، نه ارتش و مردمشان خود حاضر به مقاومت در برابر طالبان هستند ما دنبال چه برویم؟
🔺سوم
گروههای اصیل شیعه افغانستان مثل فاطمیون ترجیح دادند در دو قطبی طالبان و دولت آمریکاییِ اشرف غنی و عبدالله عبدالله سکوت اختیار کنند. طالبان هم میداند که جان و مال و ناموس شیعه افغانستان خط قرمز جمهوری اسلامی است و دست درازی نمیکند کما اینکه اخبار موثق این را تایید میکند؛ لذا هیچ نیازی به ورود ایران نیست.
🔺چهارم
منافع ملی و بین المللی ایران در ورود به جنگ داخلی افغانستان نه تنها تامین نمیشود بلکه ذبح میشود. آمریکاییها و غربگراها سعی کردهاند به طُرق مختلف پای ایران یاحداقل شیعیان افغانستان را به این جنگ باز کنند، اما هوشیاری جمهوری اسلامی بعلاوه هوشیاری شیعیان افغانستان جلوی این توطئه خطرناک را گرفت. نه دولت کرزای و اشرف غنی برای ما سودی داشت نه طالبان خطری همچون داعش!
🔺پنجم
ما هم نگران این روزهای افغانستانیم و امیدواریم همه طرفهای افغانی هرچه سریعتر به راهحل سیاسی دست پیدا کنند اما دخالت قدرتهای خارجی، کار را سختتر میکند و شعله جنگ را بیشتر و بیشتر. اگر ایران دخالت کند پاکستان و ترکیه و عربستان هم دخالت میکنند و اوضاع پیچیدهتر میشود.
🔺ششم
نباید اسیر فضای مجازی و پروپاگاندای برخی جریانات سیاسی شد که نه عرضه جنگیدن دارند و نه اهل ایثار وجان دادن و خون دادن هستند. مدعیان پوچ اندیشی که شعارشان نه غزه نه لبنان بود! حالا برای هرات و کابل دل میسوزانند! باور نکنید اینها عمری مردم مظلوم فلسطین را مسخره کردند!
#محور_مقاومت
@komeiyl14
سلام علیکم خدمت دوستان عزیز .
چند نکته در مورد تحولات افغانستان خدمتتان عرض میکنم امیدوارم مفید باشد.
۱. قطعا طالبان در حوزه نگرش سیاسی اجتماعی تغییرات زیادی داشته است
۲. طالبان به لحاظ عقیده مذهبی با رویکرد سلفی تغییری نداشته و طالبان از این جهت همان طالبان ۲۰ سال قبل است
۳. طالبان برای تشکیل حکومت خود به دو عنصر نیاز مبرم دارد اول مقبولیت مردمی دوم به رسمیت شناخته شدن توسط کشورهای همسایه و در ادامه جامعه جهانی.
۴. پیامهایی که توسط رهبران طالبان صادر میشود دقیقا برای بدست آوردن این دو عنصر برای تشکیل حکومت است.
۵. به نظر بنده قضاوت در له یا علیه طالبان در این زمان قطعا قضاوت عجولانه ای خواهد بود رفتار طالبان و بیانیه های او را باید در ادامه، دقیقا بعد از تشکیل حکومت تحلیل کرد لذا به نظر می آید تحلیلگران عزیز در تطهیر یا تقبیح طالبان عجله نکنند.
۶. شکل حکومتی که طالبان به آن اشاره میکند و مدعی شده که همه اقوام در آن مشارکت خواهند داشت هنوز مشخص نیست. آیا حکومت به روش دموکراتیک خواهد بود؟ آیا قدرت به مانند کشور لبنان بین اقوام تقسیم خواهد شد (با چه مکانیسمی)؟ آیا حکومت پادشاهی خواهد بود؟ مسئولین توسط مردم انتخاب خواهند شد یا توسط حاکم امارت؟ آیا طالبان به دنبال الگوگیری از حکومت های موجود در جهان اسلام از جمله ایران، ترکیه، عربستان، مالزی می باشد؟ و سوالات بسیار دیگری که وجود دارد. لذا به صرف ادعای اینکه همه اقوام در قدرت نقش خواهند داشت کفایت نمیکند بلکه در عمل شکل نهایی حکومت تعیین کننده خواهد بود.
۷. مستحضر هستید بسیاری از حکومت ها در ابتدا به روش دموکراتیک روی کار آمدند ولی در ادامه تبدیل به حکومت تمامیت خواه دیکتاتوری شدند و این قائده ممکن است در طالبان هم به وقوع بپیوندد لذا به صرف راه اندازی نمایش های دموکراتیک در ابتدای تشکیل قدرت توسط طالبان موید این نخواهد بود که در ادامه نیز این رویکردهای مردمگرا ادامه پیدا کند.
۸. اصولا رویکردهای مردمگرایی با نگرش اسلام سلفی سنی به سختی قابل جمع است. لذا طالبان در سه گانه پایبندی به نگاه اسلامگرایی سلفی، تقسیم قدرت بین اقوام و رویکرد مردمگرایی کار مشکلی خواهد داشت و به نظر می آید رویکرد اسلامگرایی با رویکرد سلفی خواهد چربید.
۹. در فقه سیاسی اهل سنت دموکراسی جایگاهی ندارد نهایت مشورت پذیری حاکم اسلامی در این دیدگاه منحصر در نظریه گروه حل و عقد می شود که آنهم مختص خواص حاکم خواهد بود لذا به نظر بنده طالبان چالش جدی برای تشکیل حکومت خواهد داشت. یا باید در فقه سیاسی اهل سنت تحول جدیدی در حوزه حکومت اسلامی ایجاد کند یا به روش سنتی خود ادامه دهد که به نظر حکومت واپس گرایی را بوجود خواهد آورد.
تمامی این مباحث دلیل بر این عرض بنده است که برای تحلیل در مورد طالبان و عملکرد آن هنوز زود است لذا سروران عزیز فعلا باید تحولات افغانستان را با نگاه نازک بینانه صرفا رصد کرد.
موفق باشید
@komeiyl14
✍امام سجاد (علیه السلام):
برای عمویم#عباس (علیه السلام) نزد خداوند جایگاهی
است كه در روز قيامت همه شهيدان به
آن غبطه می خورند.
📚بحار، ج ۲۲، ص ۲۷۴
@komeiyl14
🌹 تصاویر تاریخی از بازگشت نخستین گروه آزادگان به کشور
❤️۲۶ مرداد ۱۳۶۹ نخستین گروه از آزادگان پس از سالها اسارت به میهن بازگشتند.
@komeiyl14
5.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢چرا لشکر فاطمیون مانع پیشروی طالبان نشد؟
♦️فداحسین مالکی، عضو کمیسیون امنیت ملی پاسخ میدهد.
#فاطمیون
#افغانستان @komeiyl14