فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
☑️آتش به اختیار بر اساس تکلیف
🌠🍁
🍁
💠ناهمخوانی آمارهای اقتصادی
🔻اندازهگیری و محاسبه شاخصهای مختلف مانند تورم، حجم تجارت، رشد اقتصادی، حجم نیروی کار فعال و برآوردهای کوتاه و بلندمدت از شاخصهای اقتصادی از کاربردهای آمار در علوم اقتصادی است. آمار از طریق تجزیهوتحلیل دادهها کمک شایانی به تصمیمگیریهای بهتر اقتصادی میکند. از آنجا که در ایران دو نهاد بانک مرکزی یا مرکز آمار متولی انتشار نرخ رشد اقتصادی میباشند، همین موضوع باعث شده است تا نرخهای رشد اقتصادی اعلامی توسط این دو نهاد با یکدیگر تفاوتهای چشمگیری داشته باشد.
🔹نکات تحلیلی:
🔸 1- آمارها شالوده برنامهریزی و سیاستگذاری و تصمیمگیری محسوب میشوند و هر اندازه دقیقتر باشند درنتیجه، نتیجه نهایی سیاستگذاری بهتر خواهد بود؛ اما تفاوتهای آماری سیاستگذاران و برنامهریزان را با سردرگمی مواجه خواهد کرد و میتواند به سیاستگذاریهای غلط منجر شود.
🔹2- نرخ رشد اقتصادی یکی از مهمترین شاخصهای اقتصادی محسوب میشود، بهطوریکه اقتصاددانان سرعت پیشرفت یک کشور را با آن مورد سنجش قرار میدهند. این نرخ، از میزان تغییرات ارزش محصولات و خدمات تولید شده در یک دوره زمانی نسبت به دوره زمانی مشابه سال قبل از آن به دست میآید.
🔸3- در دنیا عمدتاً سازمانهای ملی آمار، مرجع رسمی اعلام آمار نرخ رشد اقتصادی هستند و بر اساس ماده سه قانون مرکز آمار ایران، تولید آمار رشد اقتصادی و تورم جزو وظایف مرکز آمار است؛ ازاینرو عمدتاً آمارهای اعلام شده از سوی مرکز آمار مبنای محاسبات نهادهای بینالمللی است.
🔺نکته راهبردی: نقش روزافزون آمار و اطلاعات بهعنوان پیشنیاز کليۀ تصميمگيريها، سیاستگذاریها و برنامهريزيها، امروزه بر هيچ کسي پوشيده نيست. امروزه اين نقش بهقدری بديهي است که سياستگذاريها و برنامهريزيهاي توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي کشورها بدون در اختيار داشتن آمار کافي، صحيح، دقيق و بههنگام، ممکن نيست. حال در چنین وضعیتی آمارهاي منتشر شده توسط نهادهاي متولي آمار اگر با هم تناقض و یا فاصله معناداری داشته باشند، ضمن ایجاد بیاعتمادی باعث میشود، شهروندان، سياستمداران، مديران، فعالان اقتصادي، سرمایهگذاران، دولت، سازمانهاي اجتماعي و ... به نحوی فضا را ترسيم و تصوير کنند که با واقعيتهای جامعه همخوانی نداشته باشد. این نحوه انتشار آمار بهنوعی موجب سردرگمی تحليلگران، تصميمگيران و سیاستگذاران شده است و براي رفع این موضوع به نظر میرسد هرچه زودتر بایستي اصلاح نظام آماري كشور در دستور كار دولت و مجلس قرار گيرد.
✍️نویسنده: علی قاسمی
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#اقتصاد
#تورم
یادداشت.pdf
157.5K
🇮🇷🍁
🍁
💢#یادداشت
🌐نسخه pdf
✅موضوع: بدون ترامپ یا با بایدن، آمریکا، آمریکاست
✍️سعید نادری اصل، پژوهشگر مطالعاتامنیت و افکارعمومی
🔸🌹🔹
🔻ابراز تمایل آقای روحانی به بازگشت کامل به تعهدات برجامی از سوی ایران
🔹باید به دنبال خنثی سازی تحریم ها و غلبه بر آنها باشیم
🔸آمریکا سیاستهای خباثت آمیزی دارد
🔺بایدن به دنبال #برجام_موشکی است
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
#آمریکای_خبیث
💢 #حرف_حساب
💠 جناب روحانی از کجا شروع کنیم؟‼️
🔻 واکنش جالب روزنامه #اصلاح_طلب آفتاب یزد به درخواست #روحانی برای انتقاد از دستگاه قضا و نیروهای مسلح:
🔹 «آفتابیزد» در واکنش به اظهارات روحانی در نشست خبری اخیرش نوشت: اصلا گیریم حرف شما درست؛ اما از کجای #قوه_قضائیه انتقاد کنیم؟ از برخورد با دانه درشتهای فساد اقتصادی؟ از بیرون کشاندن پروندههای ۲۰-۱۰ ساله؟ از زندان زدایی؟ از باز پسگیری اموال عمومی و بیت المال؟ از امیدبخشی به جامعه؟ از محاکمه طبریها و نعمتزادهها؟ از برخورد با قضات و وکلای فاسد؟ از هفت تپه و دشت مغان؟
🔺بیایید از #نیروهای_مسلح نیز انتقاد کنیم، از کجا شروع کنیم؟! مرزها، امنیت شهرها، در کنار مردم ایستادن؟ در سیل و زلزله در خاکریز نخست بودن؟ از کمک به دولت در بزنگاههای سخت؟
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
Sedayeenghelab 188.mp3
6.35M
11.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
عاشقانه ای با صدای سالار عقیلی و آهنگ سازی استاد مجید انتظامی، به مناسبت اولین سالگرد شهادت سردار دل ها حاج قاسم سلیمانی