🔴وصیت شرعی دکتر شریعتی به محمدرضا حکیمی در مورد آثارش | بخش دوم
✅ماجرای اشتباهات شریعتی ؟!
.
آقا سید محمدمهدی جعفری درباره ی وصیت دکتر شریعتی به محمدرضا حکیمی می گوید :
«در سال ۵۵ که عبدالفتاح عبدالمقصود از ایران بازدید کرد، بعد از بازگشت ایشان به مصر، دوستان برای جمع بندی و ارزیابی سفر ایشان به ایران، جلسه ای در منزل حاج حسین امانیان برگزار کردند.... یادم است در آن جلسه از جمله آقای دکتر سید جعفر شهیدی نیز آمده بودند. دیدیم آقای شریعتی و آقای محمدرضا حکیمی هم جداگانه به جلسه آمدند. شب بسیار خاطره انگیز و فراموش ناشدنی بود. بحث اصلی درباره ی امام علی و کتاب عبدالفتاح عبدالمقصود بود.
در آن جلسه آقای حکیمی گفت: کتابی دارم که درباره حادثه غدیر است و حادثه عاشورا، جریان امام رضا و امام زمان. تردید دارم نام این کتاب را چه بگذارم
دکتر شریعتی گفت: من پیشنهاد می کنم اسمش را بگذار امام در عینیت جامعه.
آقای حکیمی هم فوری پسندید و چندی بعد هم این کتاب توسط دفتر نشر فرهنگ اسلامی چاپ و منتشر شد.
پس از پایان جلسه، آقای حکیمی زودتر بلند شد که برود منزل. دکتر شریعتی رفت به بدرقه اش. بعد که آقای حکیمی رفت و دکتر برگشت به داخل منزل، آقای خسرو منصوریان به من گفت : دکتر نامه ای به آقای حکیمی داد.
ما چیزی نگفتیم . در میان ما آقای منصوریان ماشینی داشت که همه ی ما را از جمله دکتر علی شریعتی را به طور فشرده سوار کرد تا به مقصد برساند.
در بین راه من از دکتر پرسیدم: نامه خصوصی بود؟!
دکتر گفت: بله، بعدا متوجه می شوی !
دانستم که در ماشین و در میان جمع نمی خواهد چیزی بگوید. پس از مدتی من از دیگری، نه از خود دکتر، شنیدم که ایشان وصیت نامه اش را به آقای حکیمی داده است. در آن وصیت نامه نوشته بود که کتابهای من نیاز به اصلاح دارد و از شما می خواهم که آن را اصلاح کنید....»
.
⬅️برگرفته از کتاب #شریعتی_آنگونه_که_من_شناختم ، نوشته سید قاسم یاحسینی ، ص ۹۹ به نقل از؛ کتاب #طرحی_از_یک_زندگی ، دکتر پوران شریعت رضوی ، جلد دوم، ص ۳۸۰ - ۳۸۱
.
#شهادت_شریعتی 🌿
#دکتر_علی_شريعتی 🌿
#آیا_میدانید_شریعتی 🌿
#وصیت_دکتر_شریعتی 🌿
14.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️تصاویری از آخرین لحظات شهادت دکتر علی شریعتی و راهپیمایی دانشجویان ایرانی مقیم انگلستان
.
#ویدیو_شریعتی 🌿
#شهادت_شریعتی 🌿
#دکتر_علی_شریعتی 🌿
📷تصویر پوستری که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۸ چاپ و منتشر کرد.
.
آن روزها #شریعتی کمتر غریب بود!
🍃❤️
💥 دیدگاه #آیت_الله_میلانی پیرامون آثار #دکتر_علی_شریعتی که با صحه گذاری بر دیدگاه منتقدان همراه است.
💥 تحریم آثار #دکتر_علی_شریعتی توسط #آیت_الله_مرعشی_نجفی
🔻ایشان آثار دکتر را مصداق #کتب_ضلال دانسته اند.
💥 دیدگاه #علامه_طباطبایی پیرامون آثار #دکتر_علی_شریعتی که با صحه گذاری بر دیدگاه منتقدان همراه است.
اظهارنظر نخست🔻
💥 دیدگاه #علامه_طباطبایی پیرامون آثار #دکتر_علی_شریعتی که با صحه گذاری بر دیدگاه منتقدان همراه است.
اظهارنظر دوم🔻
[In reply to یاد ایّام]
💠 گفتگوی خواندنی آیت الله خامنه ای در پنجمین سال درگذشت مرحوم شریعتی(30 خرداد 1360 )
🔹 به نظر من شریعتی برخلاف آنچه که همگان تصور می کنند یک چهره همچنان مظلوم است و این به دلیل طرفداران و مخالفان اوست. یعنی از شگفتی های زمان و شاید از شگفتی های شریعتی این است که هم طرفداران و هم مخالفانش نوعی همدستی با هم کرده اند تا این انسان دردمند و پرشور را ناشناخته نگهدارند و این ظلمی به اوست.
🔹مخالفان او به اشتباهات دکتر شریعتی تمسک می کنند و این موجب می شود که نقاط مثبتی که در او بود را نبینند.
🔹بی گمان شریعتی اشتباهاتی داشت و من هرگز ادعا نمی کنم که این اشتباهات کوچک بود اما ادعا می کنم که در کنار آنچه که ما اشتباهات شریعتی می توانیم نام گذاریم، چهره شریعتی از برجستگی ها و زیبایی ها هم برخوردار بود.
🔹اما ظلم طرفداران شریعتی به او کمتر از ظلم مخالفانش نبود بلکه حتی کوبنده تر و شدیدتر هم بود. طرفداران او بجای اینکه نقاط مثبت شریعتی را مطرح کنند و آنها را تبیین کنند، در مقابل مخالفان صف آرایی هایی کردند و در اظهاراتی که نسبت به شریعتی کردند سعی کردند او را یک موجود مطلق جلوه بدهند.
🔹سعی کردند حتی کوچکترین اشتباهاتی را از او نپذیرند. یعنی سعی کردند هرگز اختلافی را که با روحانیون یا با متفکران بنیانی و فلسفی اسلام دارند در پوشش حمایت و دفاع از شریعتی بیان کنند. در حقیقت شریعتی را سنگری کردند برای کوبیدن روحانیت و یا کلا متفکران اندیشه بنیانی و فلسفی اسلام.
🔹در یک سطح دیگر، کسانی که امروز در جنبه های سیاسی و در مقابل یک قشری یا جریانی قرار گرفته اند، خودشان را به شریعتی منتسب می کنند از آن جمله هستند بعضی از افراد خانواده شریعتی.
🔹این ها در حقیقت از نام و از عنوان و از آبروی قیمتی شریعتی دارند سوءاستفاده می کنند برای مقاصد سیاسی و این طرفداری و جانبداری است که یقینا ضربه اش به شخصیت شریعتی کمتر از ضربه مخالفان شریعتی نیست.