🌺ضمن تبریک ورود به ماه ضیافت الله ،برای سهولت مقلدین محترم در ماه مبارک رمضان ،شماره تماس دفتر بعضی از مراجع بزرگوار تقلید تقدیم می شود🌺
◽️دفتر مقام معظم رهبری:
📞 02537474
📞02537746666
◽️دفتر آیةالله مڪارم شیرازی:
📞02537743110
📞02537473
◽️دفتر آیةالله سیستانی:
📞 02537741415 - 9
◽️دفتر آیةالله شبیری زنجانی:
📞02537740321
◽️دفتر آیةالله سبحانی:
📞 02537743151
◽️دفتر آیةالله نوری همدانی:
📞 02537741850
◽️دفتر آیةالله وحیدخراسانی:
📞02537740611
◽️دفتر آیةالله جوادی آملی:
📞02533775119
◽️دفتر آیةالله مظاهری:
📞 02537739026
✍️ پاسخ به مسائل شرعی از طریق
پیامڪ(sms:)
💬 دفتر مقام معظم رهبری
(هرگونه سوالی)
💬 30001619
💭 دفتر آیةالله مڪارم شیرازی
(فقط احڪام)
💭 10000100
💭 مؤسسه در راه حق
(هرگونه سؤالی)
💭 10000222333444
💠 مشاوره وپاسخ به مسائل شرعی
📞 09650
📞 09640
حکم غرغره و مضمضه کردن آب برای روزه دار
سوال: حکم غرغره کردن براى روزه دار چیست؟ آیا غرغره کردن آب در دهان روزه را باطل میکند؟
جواب: اگر هنگام غرغره کردن، آب از حلق به پایین برود، روزه باطل میشود.
سوال: آیا بعد از مضمضه کردن ـ چه براى وضو و چه غیرآن ـ در حال روزه ماه رمضان واجب است روزه دار سه مرتبه آب دهانش را بیرون بریزد؟
جواب: چنین کارى واجب نیست. آنچه واجب است خارج کردن آب از دهان است و اگر یقین پیدا کرده که آب خارج شده چیز دیگرى بر او واجب نیست.
سوال: اگر روزه دار آب را به قصد رفع عطش در دهان گردانده و بیرون بریزد به طورى که هیچ مقدارى از آب پایین نرود چه حکمى دارد؟
جواب: در فرض سؤال اشکال ندارد.
پاورقي:
1- 1. توضيح المسائل 16 مرجع، م 1579؛ العروه الوثقي، ج 2، كتاب الصوم، فصل فيمايجب الامساك، م 2؛ منهاج الصالحين ج 1، م 1000 – صافي: هدايه العباد ج 1، م 1309؛ بهجت: وسيله النجاه، جلد2م 1108؛ سبحاني، رساله، م 1497.
https://eitaa.com/kongere_shohada
حکم مسواک زدن در ماه رمضان
شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که حکم مسواک زدن در ماه رمضان چیست؟ در این نوشته به بررسی احکام مسواک زدن در ماه مبارک رمضان و دیدگاه فقها نسبت به این موضوع پرداخته ایم.
در ماه رمضان خوردن و آشامیدن برای روزه دار ممنوع است، اما این به معنای ممنوع بودن شستشوی داخل دهان و لثهها نیست. فقط کافی است هنگام شستشو مواظب باشید که چیزی از محتویات دهان را فرو ندهید.
دیدگاه فقها نسبت به مسواک زدن فرد روزه دار
امام خمینی: مسواک زدن روزه دار اشکال ندارد، ولی باید از فرو رفتن آب دهان جلوگیری شود. صرف مسواک زدن مبطل روزه نیست بلکه فرو بردن رطوبت یا خمیر دندان مبطل روزه است؛ بنابراین روزه دار میتواند مسواک بزند به شرطی که مراقب باشد چیزی از رطوبت یا خمیر دندان را فرو نبرد.
آیت الله خامنه ای: اشکال ندارد؛ ولى باید از فرو رفتن آب دهان که آغشته با خمیر دندان و آب است جلوگیرى شود.
آیت الله بهجت: اگر چیزى به حلق نرسد، اشکال ندارد.
آیت الله تبریزی: اگر روزه دار یقین کند که خمیر دندان به حلق نمى رسد، استفاده از خمیر دندان در زمان مسواک زدن مانعى ندارد.
آیت لله مکارم شیرازی: مسواک کردن در حال روزه، مانعى ندارد. ولى اگر رطوبت پیدا کند و مسواک را بیرون آورده و به دهان بازگرداند و رطوبت آن در آب دهان مستهلک نگردد، جایز نیست، و در صورتى که با خمیر دندان مسواک کند، باید دهان را بعد از آن کاملا بشوید.
آیت الله علوی گرگانی: مسواک زدن جایز است، ولی باید مراقب باشد که آب و مایع مسواک به داخل حلق فرو نرود.
آیت الله نوری همدانی: اگر روزه دار عمداً چیزی بخورد یا بیاشامد، روزه او باطل میشود، چه خوردن و آشامیدن آن چیز معمول باشد مثل نان و آب، چه معمول نباشد مثل خاک و شیره درخت و چه کم باشد یا زیاد، حتی اگر مسواک را از دهان بیرون آورد و دوباره به دهان ببرد و رطوبت آن را فرو ببرد روزه او باطل میشود، بلکه اگر رطوبت مسواک در آب دهان به طوری از بین برود که رطوبت خارج به آن گفته نشود، ولی بداند که در دهان باقی است و با آب دهان مخلوط شده است بنابر احتیاط لازم نباید آن را فرو برد.
آیت الله سیستانی: مسواک زدن در ماه رمضان مفطر (باطل کننده روزه) نیست اگر روزه دار ذرات خمیر دندان را که با آب دهان قاطى شده فرو ندهد و مقدار کمى که در آب دهان از بین مى رود به روزه ضرر نمیرساند.
آیت الله صافی گلپایگانی: اگر آبی که از خمیر دندان تولید شده یا آب خارجی وارد حلق نشود و آن را بیرون بریزد، اشکال ندارد.
https://eitaa.com/kongere_shohada
سریالهای رمضانی تلویزیون مشخص شد
🔹سریال «خوشنام»، شبکه یک سیما
▫️کارگردان: علیرضا نجفزاده
▫️تهیهکننده: احمد زالی
▫️بازیگران: حمید لولایی، هومن حاجیعبداللهی، عباس جمشیدیفر، شهره لرستانی، فریده سپاه منصور، سحر ولدبیگی، امیر کربلایی زاده، امیر غفارمنش و...
🔹«از سرنوشت۴»، شبکه دو سیما
▫️کارگردان: محمدرضا خردمندان
▫️تهیهکننده: اکبر تحویلیان
▫️بازیگران: حسین پاکدل، دارا حیایی، کیسان دیباج، فاطمه بهارمست، مجید واشقانی و...
🔹«نجلا۲»، شبکه سه
▫️کارگردان: خیرالله تقیانیپور
▫️تهیهکننده: سعید سعدی
▫️بازیگران: هدایت هاشمی، سیدمهرداد ضیایی، آزیتا حاجیان، حسام منظور، محیا دهقانی، ملیکا شریفینیا، مصطفی ساسانی، سوگل طهماسبی، ایوب آقاخانی و...
🔹«مسافران شهر»، شبکه ۵
▫️کارگردان: سیروس حسنپور و احمد معظمی
▫️تهیهکننده: پرویز امیری
▫️بازیگران: شهرام قائدی، ویدا جوان، حبیب دهقاننسب، آشا محرابی، شهرزاد کمالزاده و...
📩 هر مسجد یک پایگاه قرآنی شود/ جوانهایمان باید وارد عرصه قرآنخوانی بشوند
🔻 رهبر انقلاب در محفل انس با قرآن کریم: در زمینه فعالیتهای قرآنی خب کارهای خیلی خوبی شده لکن کافی نیست اینها. ما به تلاشهای بیشتری احتیاج داریم. یکی از پیشنهادهایی که به ما شد و کار درستی است من مطرح میکنم -شماها هرکدام که میتوانید انجام بدهید- این است که مساجد یک محل، حالا مثلاً در تهران مساجد، فلان بخش از تهران که حالا سه تا چهار تا پنج تا مسجد است، هرکدام از اینها یک پایگاه قرآنی باشند و باهم ارتباط داشته باشند. اینها بروند به مهمانی آنها، آنها بیایند به جلسه اینها، با هم مسابقه بدهند. این غیر از این مسابقات رایجی است که اوقاف و دیگران راه میاندازند یک چنین کارهایی انجام بگیرد این بهترین مشوق است برای این که جوانها و نوجوانها وارد وادی قرآنخوانی بشوند. ما به این احتیاج داریم.
🔹 ما جوانهایمان باید وارد عرصه قرآنخوانی بشوند و به خصوص حفظ قرآن که ما خب حافظ زیاد احتیاج داریم که من چند سال پیش هم عرض کردم تلاشهایی هم شده منتها هنوز خیلی فاصله داریم تا آنجا. اگر بخواهید آن ده میلیون را تأمین بکنید راهش این است که نوجوانهای ما وارد وادی قرآن بشوند. نوجوان که وارد شد حفظ آسان میشود. راهش هم این است که در مساجد این کار اتفاق بیفتد هر مسجدی بشود یک پایگاه قرآنی. ۱۴۰۱/۱/۱۴
🏷 #بسته_خبری | #بهار_قرآن
13.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 یکی از زیباترین مصاحبههای تجربهی مرگ
مصاحبه با مردی که همسرش را آزار میداد.
✨﷽✨
✅افطاری مورد علاقهی رهبر انقلاب
✍️رهبر انقلاب نقل میکنند ماه رمضان 1390(قمــری) در زندان از راه رسید. با فرا رسیدن این ماه، دلم غرق شادی شــد؛ چون از کودکی این ماه را دوست میداشتم. هنگام افطار فرا رسید، اما چیزی برای من نیاوردند. نماز را خواندم. لحظات شادیآور سر سفره افطار در کنار خانواده، با سماوری که در برابر ما میجوشید، در خاطرم گذشت. خوردنیهای سبک مخصوص افطار را به یاد آوردم؛ بویژه #ماقوت مختص خود را(غذای معروف مشهدیها که ظاهراً مختص خود آنها است) به یاد آوردم؛ که از هر غذایی برای افطار، آن را بیشتر دوست میداشتم. این «ماقوت» از آب و نشاسته و شکر تهیه میشود و به شیوه خاصی آن را میپزند. همسر من نیز در پختن آن، همانند پختن سایر غذاها، بخوبی وارد است. ناگهان به خود آمدم و از خداوند مغفرت طلبیدم. شاید این گرسنگی بود که خاطرات یاد شــده را در ذهنم برانگیخت. شاید تنهایی بود. به هر حال باید صبر کرد. نیم ساعت پس از مغرب، یک فنجان چای به دست آوردم. مدتی بعد شــام آوردند، که به خاطر نامرغوبی، دل بدان رغبت نمی کرد. اما قدری از آن را خوردم و بقیه را برای سحری گذاشتم. در سحر هم مابقی آن را با اکراه خوردم، زیرا این غذا از اصل نامطبوع بود و بعد از مانده شدن نیز نامطبوعتر شده بود. نخستین روز بر این منوال گذشت. روز دوم، نگهبــان اطلاع داد که چیزی برای شــما فرستاده شــده. آن را گرفتم و باز کردم، دیدم انواع غذاهایی که در افطار به آنها میل دارم، در چند بشقاب برایم فرستاده شده اســت. این غذاها برای چند نفر کافی بود. همسرم آن را آماده ساخته بود و توانسته بود به زندان برساند. همچنین در همان روز، از منزل برایم وســایل تهیه و صرف چای آوردند. لذا افطاری خوشــمزه و مطبوعی بود که به قــدر کفایت از آن برداشتم و باقی را برای زندانیان فرستادم. این کار هر روز تکرار شد.
📙 کتاب خون دلی که لعل شد
🌹خاطره تکان دهنده یک آزاده از زندان صدام
بخاطر آنكه قاب عكس صدام را شكسته بودم، مرا به گودالی كه ۸۱ پله از زمین فاصله داشت، بردند. آنجا شبیه یك مرغدانی بود. وقتی مرا در سلولم حبس كردند، از بس كوچك بود، میبایست به حالت خمیده در آن قرار میگرفتم. آن سلول درست به اندازه ابعاد یك میز تحریر بود. شب فرا رسید و كلیههایم از شدت سرما به درد آمده بود. به هر طریق كه بود، شب را به صبح رساندم. تحملم تمام شدهبود. با پا محكم به در سلول كوبیدم. نگهبان كه فارسی بلد بود، گفت: چیه؟ چرا داد میزنی؟ گفتم: یا مرا بكشید یا از اینجا بیرون بیاورید كه كلیهام درد میكند. اگر دوایی هست برایم بیاورید! دارم میمیرم. او در سلول را باز كرد و چندمتر جلوتر در یك محوطه بازتر كشاند و گفت: همین جا بمان تا برگردم.
در آنجا متوجه یك پیرمرد ناتوان شدم. او در حالی كه سكوت كردهبود، به چشمانم زل زد.
بیمقدمه پرسید: ایرانی هستی؟
جوابش را ندادم. دوباره تكرار كرد.
گفتم : آره، چه كار داری؟
پرسید : مرا میشناسی؟
گفتم : نه از كجا بشناسم؟
گفت: اگر ایرانی باشی، حتما مرا میشناسی.
گفتم : اتفاقاً ایرانیام؛ ولی تو را نمیشناسم.
پرسید: وزیر نفت ایران كیست؟
گفتم : نمیدانم.
گفت: نام محمدجواد تندگویان را نشنیدهای؟
گفتم: آری، شنیدهام.
پرسید: كجاست؟
گفتم: احتمالاً شهید شده.
سری تكان داد و گفت: تندگویان شهید نشده و كاش شهید میشد.
دیگر همه چیز را فهمیدم. بغض گلویم را گرفته بود. فقط نگاهش میكردم.
نگاه به بدنی كه از بس با اتوی داغ به آن كشیده بودند، مثل دیگ سیاه شده بود...،
گفتم : اگر پیامی داری بهم بگو.
گفت: این سیاهچال، طبقه زیرین پادگان هوانیروز الرشید است...
گفت :
پیام من مرزداری از وطن است.
صبوری من است.
نگذارید وطن بدست نااهلان بیفتد.
نگذارید دشمن به خاك ما تعرض كند.
استقامت، تنها راه نجات ملت ماست.
بگذارید كشته شویم، اسیر شویم؛ ولی سرافرازی ملت به اسارت نیفتد.
گفتم : بخدا قسم... پیامت را به ایرانیان میرسانم. خم شدم دستش را ببوسم كه نگذاشت...
🌹روح شهیدمحمد جواد تند گویان وزیر نفت دولت شهید رجایی شاد
منبع : (راوی- عیسی عبدی) رجوع کنید به کتاب ساعت به وقت بغداد، ج۱، ص۸۹
https://eitaa.com/kongere_shohada
13.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فیلم اعزام کاروان راهیان نور به مناطق عملیاتی جنوب.
#فرهنگی هنری
💠روزه کله گنجشگی در روایت
🔰 ((عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ عَنْ أَبِیهِ ع قَالَ: إِنَّا نَأْمُرُ صِبْیَانَنَا بِالصَّلَاةِ إِذَا کَانُوا بَنِی خَمْسِ سِنِینَ فَمُرُوا صِبْیَانَکُمْ بِالصَّلَاةِ إِذَا کَانُوا بَنِی سَبْعِ سِنِینَ وَ نَحْنُ نَأْمُرُ صِبْیَانَنَا بِالصَّوْمِ إِذَا کَانُوا بَنِی سَبْعِ سِنِینَ بِمَا أَطَاقُوا مِنْ صِیَامِ الْیَوْمِ إِنْ کَانَ إِلَى نِصْفِ النَّهَارِ أَوْ أَکْثَرَ مِنْ ذَلِکَ أَوْ أَقَلَّ فَإِذَا غَلَبَهُمُ الْعَطَشُ وَ الْغَرَثُ أَفْطَرُوا حَتَّى یَتَعَوَّدُوا الصَّوْمَ وَ یُطِیقُوهُ فَمُرُوا صِبْیَانَکُمْ إِذَا کَانُوا بَنِی تِسْعِ سِنِینَ بِالصَّوْمِ مَا اسْتَطَاعُوا مِنْ صِیَامِ الْیَوْمِ فَإِذَا غَلَبَهُمُ الْعَطَشُ أَفْطَرُوا».
🔸 امام صادق(سلام الله علیه) از پدرشان امام باقر(سلام الله علیه) نقل میکنند: ما از کودکان پنج ساله خود میخواهیم تا نماز بخوانند و شما(شیعیان) از کودکان هفت ساله خود بخواهید تا نماز بخوانند. و همینطور هنگامی که کودکان ما هفت ساله شدند، به آنان توصیه میکنیم که تا حد توان خود و تا نیمه روز و یا اندکی کمتر و بیشتر روزه بگیرند و هرگاه که تشنگی و گرسنگی به آنان فشار آورد، روزه خود را باز کنند، تا کودکان به گرفتن روزه کامل عادت کرده و توانشان افزایش یابد. شما(شیعیان) نیز فرزندان خود را از نه سالگی عادت دهید که اینگونه روزه بگیرند و هرگاه تشنگی آنها را بیتاب نمود، روزه خود را باز کنند.
📚 منبع حدیث:
کلینی، محمد بن یعقوب، کافی، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، آخوندی، محمد، ج 3، ص 409، تهران، دار الکتب الإسلامیة، چاپ چهارم، 1407ق
https://eitaa.com/kongere_shohada