بسمالله الرحمن الرحیم
نکته مغفول در این روزها
آنچه تا کنون پیرامون انتخابات ریاست جمهوری در رسانه ها و فضای مجازی دیده شده، معطوف به کنشگری فی مابین حامیان چند نامزد جبهه انقلاب و در کنارش برخی تخریبها و بی اخلاقی ها بوده است ولی نکته ی بسیار مهم و حیاتی تر در انتخابات ریاست جمهوری ، مسئله دیگری است . مسئله ای که حداقل از سال ۷۶ تاکنون سرنوشت انتخابات را تعیین کرده است.
در انتخابات سال ۷۶ و ۸۰ ، نیروهای انقلاب مشغول خود و در رویای پیروزی کاندیدای خود بودند ولی در سوی دیگر میدان ، لیبرالها با روشها و ترفندهای مختلف ، توانستند با طرح مسائل فرهنگی و سیاسیِ لیبرالیستی و در نتیجه جذب آراء بیطرف یا خاکستری ،صندلی پاستور را بدست آورند.
سال ۸۴ و ۸۸ در حالی که همان بی طرفها از سیاستگراییِ افراطی دولت خاتمی خسته شده بودند ، احمدی نژاد آمد و با ایده های مردمی و اقتصادی خود، رأی قابل توجه آنها را به سمت خود کشید و برنده انتخابات شد . پس از او حسن روحانی در شرایطی که فشار تحریمها رو به افزایش بود،با تکیه بر همین تاکتیک(جلب آرای خاکستری) و طرح مذاکره با کدخدا و آشتی با غرب ، توانست آراء بی طرف ها را جلب کند و بر مسند ریاست جمهوری تکیه بزند.
اما در سال ۱۴۰۰ وقتی قشر خاکستری از وعده های پوچ دولت روحانی نتیجه ای ندیدند ، به صداقت و پاکی پناه بردند و خادم الرضا را خادم جمهور کردند
اکنون سوال اینجاست که راهبرد نیروهای متعهد و ارزشمند انقلاب برای جذب آرای خاکستری که دو ثمره ارزشمند(افزایش مشارکت و انتخاب اصلح) را درپی دارد، چه برنامه ای دارند؟
در روزهای اخیر نگاهِ بخشی و سطحی باعث شده تا هر کدام از کاندیداها در اندیشه جذب آرا برای خود باشند و کمتر به این موضوعِ حیاتی و کلی تر توجه کنند در حالی که رهبر معظم انقلاب در آخرین فرمایشات (حرم مطهر امام) در باره این موضوع خاص(مشارکت بالا) تاکید فرموده و از آن به عنوان کاری بزرگ و پدیده ای پردستاورد یادکرد و فرمودند:
"اگر انشاءالله این انتخابات به خوبی و با شکوه و عظمت برگزار شود و بعد از این حادثه تلخ، مردم مسئول بعدی را با آراء بالا انتخاب کنند، دستاوردی بزرگ برای ملت ایران خواهد بود و انعکاس فوقالعادهای در دنیا خواهد داشت، بنابراین انتخابات ۸ تیر بسیار مهم است."
نکته پایانی اینکه جادارد صاحبنظران ، اهل قلم و متولیان عرصه انتخابات برای دو عنصر پیش گفته (مشارکت حداکثری و جذب آرای خاکستری به سمت نامزد اصلح یا صالحتر) چاره اندیشی و با فوریت اقدام نمایند.
آدرس عضویت در کانال
https://eitaa.com/kootahgooya
بسمالله الرحمن الرحیم
مُشتی که نمونه خروار نیست
۱_یکی از دوستان دیروز می گفت که در هیئت هفتگی مان در مورد اینکه به چه کسی رای می دهند، نظرسنجی کردم و از ۳۱ نفر ۲۳ نفر به فلانی رأی دادند. پس فلانی رأی می آورد
۲_ در یکی از پیامرسان های داخلی که عمدتا افراد یک دستی در آن حضور دارند، نظرسنجی های متعددی گذاشته بودند و عمدتا نتایج مشابهی در باره نامزد مورد حمایت بدست آمده بود
۳_ یکی از الزامات مهم در نظرسنجی و هر نوع تحقیق، توجه به اصول و شرایط نمونه گیری است
در نمونه گیری باید بخش کوچکی از جامعه آماری را بررسی نموده و نتایج آنرا به کل جامعه تعمیم دهیم. نمونه انتخاب شده برای نظرسنجی هرچه اقشار، گروهها و صنوف مختلف وجامعه را دربر بگیرد از صحت بیشتری برخوردار خواهد بود
این که در ضرب المثل گفته می شود: “مشت نمونه خروار است" ، در صورتی درست است که این مشت را از جاهای مختلف انبار گندم برداشته باشند و الا ممکن است مشت نمونه خروار نباشد
نظر سنجی های انتخاباتی در این ایام(مانند دو موردی که مثال زدم)فاقد ارزش است چون جامعه آماری آن مربوط به قشر خاصی است . کسی که در جمع یک هیئت مذهبی نظرسنجی کرده و یا در پیام رسان های داخلی با عضویت افراد تقریبا همفکر، پرسش کرده است ، نتایج آن قابل تعمیم به رای همه مردم با سلایق و گرایش های مختلف نیست و نمی تواند ییش بینی صحیحی از نتایج هشتم تیرماه (روز رأی گیری) ارائه دهد.
البته برخی از مجموعه های تخصصی تر در روزهای آینده نظرسنجی های بهتر و علمی تری انجام خواهند داد.
لینک عضویت در کانال
https://eitaa.com/kootahgooya
بسم الله الرحمن الرحیم
اصلح در بیان اصلح
این روزها همه جا سخن از کاندیدای اصلح در بین نامزدهای ریاست جمهوری است و هرکس از زاویه نگاه خود ، تعریفی از اصلح دارد. اما سزاوارترین کس برای معرفی اصلح کیست؟
در علم منطق قاعده ای هست که می گوید: "معرِّف باید اجلی از معرَّف باشد" یعنی کسی می تواند اصلح را تعریف کند که خود اصلحترین باشد و بر اساس این اصل ، شایسته ترین فرد برای تعریف و تبیین اصلح ، رهبر حکیم و فرزانه انقلاب است. حضرت ایشان به مناسبتهای مختلف ویژگی های اصلح را برشمرده اند و در یکی از موارد شرایط را اینگونه بر می شمرند:
۱_ بهتر و جلوتر بودن در تقید دینی
۲_ عقیده جدی به مبارزه با فساد
۳_جدیتر بودن برای منافع ملی
۴_ اصرار بیشتر به استقلال کشور
۵_ نداشتن تعصبات جناحی
۶_ قربانیکننده منافع خود برای منافع ملی
آدرس عضویت در کانال
https://eitaa.com/kootahgooya
بسم الله الرّحمن الرّحیم
عرفه و انتخابات
فردا روز عرفه است و به تعبیری روز معرفت و شناخت و آگاهی است. معرفتی که در این روزها می تواند سرنوشت ایران و انقلاب و جبهه مقاومت را در روز ۸ تیرماه رقم بزند. می توان پیوند عمیقی بین روز عرفه امسال و مهمترین مسئله این روزها یعنی انتخابات قائل بود. این پیوند را در وجوه تسمیه ی عرفه می توان یافت:
۱_ در وجه تسمیه عرفه نقل شده كه جبرائیل علیه السلام هنگامی كه اعمال حج را به ابراهیم می آموخت، چون به عرفه رسید به او گفت «عَرِفتَ، آیا آگاهی یافتی؟» و او پاسخ داد آری، لذا نهم ذی الحجه را به نام عرفه نامیدند.
۲_ گفته اند عرفه را عرفه گفته اند چون مردم در این روز به گناه خود اعتراف میكنند(آگاهی و شناخت به گناهان)
۳_ عرفات جمع عرفه به معنای شناخت است و آنجا سرزمین شناخت و معرفت خدا و نفس و خود است
۴_عرفات مکانی است که حضرت آدم علیهالسلام به گناه و تقصیر خود اعتراف کرد و مورد مغفرت خداوند قرار گرفت. به همین جهت عرفات نامیده شد
۵_ وجه دیگری که برای عرفه نقل شده این است که آدم و حوا پس از هبوط در این مکان مجدداً یکدیگر را پیدا کرده و شناختند
۶_ همچنین گفتهشده عرفات را عرفات خواندهاند چون زمینی مشخص و شناختهشده در میان کوهها است
۷_ وجه دیگر نامگذاری عرفه این گفته شده که مردم در این سرزمین به گناه خود اعتراف میکنند
هر کدام از وجوه هفتگانه که وجه تسمیه عرفه باشد اما نقطه اشتراک همه آنها معرفت و شناخت است. شناخت و آگاهی در این روزهایی که بیشترین هجمه های دشمن برای منحرف ساختن مسیر معرفت مردم معطوف شده است، ضروری تر می نماید. معرفت و آگاهی و شناخت در روزهایی که در آستانه انتخابی سرنوشت ساز هستیم، نیازی محسوس تر است.
بیایید امسال که برای ملت ما ویژه تر است ،در شب و روز عرفه که در مظانّ استجابت دعا هستیم ، آگاهی و معرفت و شناخت بیشتر در انجام تکالیفی که در برابر ذات اقدس الهی و در پیشگاه شهیدان بویژه در انتخابات بر عهده داریم را مسئلت نماییم که دعا در این ایام به اجابت نزدیک تر است و روایت شده که امام سجاد (ع) در روز عرفه شنیدند که سائلی از مردم درخواست کمک می کرد، حضرت به او فرمود:«وای بر تو! آیا در مثل چنین روزی از غیر خدا درخواست میکنی در حالی که در این روز برای بچههایی که در شکم مادرانند، امید سعادت و خوشبختی میرود.»
خدایا به همه ما معرفت تشخیص حق و پیروی از آن را عنایت فرما
لینک عضویت در کانال
https://eitaa.com/kootahgooya
بسم الله الرّحمن الرّحیم
ولایت، راه رسیدن به سعادت
امروز علاوه بر روز عرفه و سالروز شهادت مسلم بن عقیل و هانی بن عروه علیهما السلام، روزی است که سدّ الابواب صورت گرفت:
بعد از بنای مسجد النبی در مدینه اصحاب و یاران پیامبر خانه هایی در اطراف مسجد بنا کردند و هر کدام دری را از خانه شان به داخل مسجد باز کردند. تا اینکه خداوند دستور داد که تمام این درب ها به جز درب خانه علی علیه السلام بسته شود و بین مسلمانان این فضیلتی شد برای امیرالمؤمنین علیه السلام که در دعای ندبه هم به آن اشاره شده است(وَ سَدّالاَبوابَ اِلّا بابَه)
اینکه تنها درب خانه علی به خانه خدا(مسجد) باز می ماند را می توان اینگونه تعبیر کرد که راه رسیدن به خدا و راه سعادت انسانها از مسیر ولایت می گذرد و امروز نیز در بحبوحه ی حوادث و بحرانها و فتنه های آخر الزمان، تنها راه نجات انسان و جامعه از مسیر نایب امام زمان، می گذرد.
بی شک کامیابی همه(ملت و حتی کاندیداها) در انتخابات پیش رو نیز در گرو قرارگرفتن در مسیر ولیّ جامعه است
آدرس عضویت در کانال
https://eitaa.com/kootahgooya
بسم اِلله الرحمن الرحیم
انکار رقیب تا مرز اتهام انحراف اعتقادی
با کمال تاسف بازار حمله به رقبای انتخاباتی در جبهه انقلاب توسط برخی دوستان انقلابی، هنوز داغ است و این در حالی است که هم رهبر معظم انقلاب و هم چهره های خیرخواه و شاخص و حتی کاندیداهای جبهه انقلاب بر حفظ حرمت رقبا تاکید دارند.
القصه یکی از دوستان چنان سخن نگاشته که گویا فقط کاندیدای مورد حمایتش اعتقادات درستی دارد و بقیه از مسیر اسلام و انقلاب خارج هستند . این برادر عزیز بعد از اینکه خبرهای خوشی از وحدت بین کاندیداهای جبهه انقلاب منتشر شد، به جای اظهار مسرّت ، این وحدت را باطل دانسته و می نویسد که "وحدت باید در عرصه سیاست نیز ماهیت اعتقادی داشته باشد نه عملی."
مفهوم این حرف این است که غیر از کاندیدای مورد حمایت ایشان، بقیه در مبانی اعتقادی مشکل دارند.
اینگونه نگاه های تند هم در عرصه سیاسی بسیار اشتباه است و طبعا پیامدهای خوبی برای نظام ندارد و هم در عرصه شرعی از حرمت برخوردار است و پاسخ به این مطالب در روز حساب دشوار خواهد بود.
اتفاقا بر عکس ادعای این عزیزان ، آنچه بین نامزدهای جبهه انقلاب مشترک است ، مبانی اعتقادی و ارزشی آنهاست و آنچه اختلاف است در تاکتیک ها و شیوه های عملیاتی کردنِ مبانی است. مواظب باشیم با دستان خودمان شاخه انقلاب را نبریم. به قول شاعر:
یکی بر سر شاخ، بن می برید
خداوند بستان نگه کرد و دید
بگفتا گر این مرد بد می کند
نه با من که با نفس خود می کند
آدرس عضویت در کانال
https://eitaa.com/kootahgooya
بسم الله الرّحمن الرّحیم
بهترین قربانی در عید قربان ۱۴۰۳
امروز روز عید قربان است . روزی که حضرت ابراهیم علیه السلام فرزندش را برای انجام تکلیف الهی به قربانگاه برد تا نمادی شود برای عصرها و نسلهای آینده که گاهی برای تحقق امر الهی باید از بهترین و محبوبترین ها گذشت .
و در این روزها نیز نشستن بر کرسی ریاست جمهوری در پاستور (حتی به قصد قربت و انجام تکلیف) بهترین و محبوبترین هدف کاندیداهای جبهه انقلاب است اما باید این بهترین و محبوبترین را در قربانگاه وحدت و برای تحقق حاکمیت صالحان بعد از رئیس جمهور شهید، به مسلخ ببرند و الّا گُرگان روزگار آرمانها و اهداف والای امام و شهیدان را خواهند درید.
آدرس عضویت در کانال
https://eitaa.com/kootahgooya
بسم الله الرّحمن الرّحیم
نتایج مناظره اول
مناظره اول شش نامزد انتخابات ریاست جمهوری به اجمال اینگونه گذشت:
۱_ جلیلی: وارد مناقشات و جدل های بین یکدیگر نشد و مسائل خود را مطرح کرد. او در تئوری و طرح ایده ها بهتر از بقیه بود
۲_قالیباف: درگیر حواشی مناظره نشد و با ملاطفتی ظریف، موفق شد تا پزشکیان و پور محمدی نیز با او وارد چالش نشوند. قالیباف با استفاده از اشرافش بر اطلاعات برنامه هفتم و موضوعات اقتصادی ، نسبتا توانست با طرح راهکارها و با تکیه بر تجربه های مدیریتی اش ، خود را نشان دهد و البته گاهی با چرخش به سمت ادبیات طرف مقابل نیم نگاهی به سبد رأی آنها داشت
۳_ پزشکیان: مانند روزهای قبل ثابت کرد که از توانمندی کمی در اظهار نظر و اتخاذ مواضع برخوردار است و دستش خالی بود. او بر نمی توانیم و نمی شود تکیه داشت بطوریکه زاکانی به او گفت اگر نمی شود کاری کرد، چرا کاندیداشده اید. پزشکیان گاهی دولت شهید خدمت را نقد کرد اما در قبال نقد عملکرد دولت روحانی توسط سایر نامزدها مجبور شد از روحانی برائت بجوید که البته این ادعا با حضور اکثر کابینه دولت روحانی در ستادش و یا در جمع حامیانش، منافات دارد
۴_ پورمحمدی ، تقریبا نسخه ای از روحانی بود و مانند او از توان خوبی در حرف زدن برخوردار بود با این تفاوت که وارد بی اخلاقی ها و جدال با سایرین نشد اما در مجموع او نسخه کوچکی از روحانی و یا هاشمی رفسنجانی است.او حرفهایی از جنس حرفهای مناظرات سال ۹۲ و ۹۶ که عامه پسند بود را مطرح کرد اما گاهی عملکرد نظام را زیر سوال برد که گویا این همه خدمات عمرانی و صنعتی و علمی و ...در کشور اتفاق نیفتاده و گویا از سرزمین دیگری آمده و خودش بخشی از این کارنامه نبوده است. پورمحمدی بخش مهمی از راه حل را در روابط خارجی می دانست و این همانی است که روحانی ۸ سال دنبال کرد و هیچ نتیجه ای نگرفت
۵_ زاکانی: او همان زاکانی انتخابات ۱۴۰۰ بود که برای مواجهه با نامزدهای جریان متمایل به غرب خوب و شجاعانه عمل کرد و پاسخهای روشنی به آنها داد. فرق زاکانی جدید با سه سال قبل در تجربه اش در شهرداری و در همکاری با شهید رئیسی و نتیجه اش این بود که برنامه هایی هم برای ارائه داشت. او اقدامات اخیرش در شهرداری از جمله خرید از چین و یا مثال زدن ترکیه با تورم ۷۰ درصد علی رغم اینکه در تحریم نیستند، پاسخ خوبی به پزشکیان و پورمحمدی داد و روشن کرد که بدون اف ای تی اف و با شرایط تحریم می توان خیلی کارها پیش کرد. زاکانی در بزنگاهی که دو کاندیدای مزبور القای نا امیدی کردند. با جمله ای زیبا به مردم اطمینان داد که می توان امیدوار بود.
۶_ قاضی زاده هاشمی: او در بخش زیادی کلی گویی کرد و البته بهترین دفاع را از عملکرد دولت شهید رئیسی کرد و از این بابت شایسته تمجید است
*****************
جمعبندی: رتبه بندی نتیجه مناظره اول با نگاه منصفانه و نه جناحی و سیاسی را می توان اینگونه گفت که آقای جلیلی و سپس قالیباف برتری قابل توجهی نسبت به بقیه داشتند
آدرس عضویت در کانال
https://eitaa.com/kootahgooya
بسم الله الرحمن الرحیم
ظریف و تکیه به دیوار فراموشی
امروز که از جواد آقای ظریف در برنامه پزشکیان رونمایی شد، فهمیدم این قماش به خیال خودشان به دیوار فراموشی بخشی از مردم نجیب ایران ، تکیه زده و امید بسته اند که دوران ۸ سال بی عملی و دلبستگی به غربی ها فراموش شده باشد اما این دیوار قابل اتکایی برایشان نیست و مردم بعد از سه سال از پایان دوران روحانی ، هنوز عملکرد تقریبا هیچ آنها را فراموش نکرده اند.
آقا محمدجواد ظریف در برنامه تلویزیونی که به عنوان کارشناس پزشکیان را همراهی می کرد، زمانی که فهمید وقت کارشناس برنامه برای پاسخگویی به وی تمام شده ، شروع کرد به داد و بیداد که آهای مردم برجام خیلی گل و بلبل بوده و اگه ترامپ از برجام خارج شد اما بایدن می خواست به برجام برگرده اما حیف شد که اسرائیل نگذاشت و قانون اقدام متقابل مجلس هم چیز بدی بود و مانع از برگشت بایدن به برجام شد. آقا ظریف فریاد زد که به برکت برجام است که ما سال ۹۵ تورم تک رقمی داشتیم و به برکت برجام است که نسل جدید سانتریفیوژهای پیشرفته را ساختیم و الان غنی سازی را به ۶۰ درصد رساندیم!!¡!!¡!! و الان داریم با چراغ سبز بایدن نفت می فروشیم!!!!
آقای دیپلمات در ادامه افزایش تحریمها بعداز برجام را هم نفی نکرد اما گفت کمیت جدید تحریمها زیاد شده اما کیفیت آن بالا نبوده است.!!!!
در پاسخ به مظهر برجام که سکه های تشویقی آن را هم گرفته باید گفت:
اولا این چه برجام شیر تو شیری است که ترامپ راحت آن را پاره می کند و مدتی بعد بایدن قصد بازگشت به آن را دارد و اندکی بعد اسرائیل به همراه جمهوری اسلامی(قانون مجلس) نمی گذارند که به برجام برگردد و لختی بعدتر بایدن یواشکی پیچ تحریم را شل می کند تا نفت بفروشیم و ...
توافقی که اینجور شل و سفت می شود آیا می تواند پایه ای برای برنامه ریزی های کشور باشد؟
ثانیا اگر این برجام اینقدر به قول خودتون آفتاب تابان بوده چرا رئیس بانک مرکزی خودتون گفت بهره برجام تقریبا هیچ بود؟
ثالثا جناب ظریف، توانمندی هایمان را به نام برجام فاکتور نکنید ؛ غنی سازی ۶۰ درصد ، سانتریفیوژهای نسل جدید و ... نتیجه تلاش جوانان و نخبگان و خودباوری آنهاست و نسبت دادن آن به برجامی که قلب رآکتور را سیمان کرد و سانتریفیوژها را جمع کرد و ...، ظلم بزرگی به جوانان تلاشگرمان است.
رابعا فروش نفت در دولت شهید رئیسی که به دلیل تلاش دولت بوده را به مرحمت کدخدای تان نسبت ندهید
رابعا کاهش تورم در سالی که برجام امضا شد ، کاملا جنبه روانی داشت اما بعد از آنکه معلوم شد ، برجام ثمری ندارد مجددا رشد تورم آغاز شد
و نکته آخر اینکه : در این انتخابات ، ایستادن درمقابل خون شهیدان خدمت ، موفقیتی برایتان رقم نخواهد زد
آدرس عضویت در کانال
https://eitaa.com/kootahgooya
یکی از مهمترین شعارهای انتخاباتی پزشکیان، ارتباط با دنیاست.
امادولتی که ۸سال از آن حمایت میکرد وهمگی الان در ستادش هستند،نه باهمسایگان نه باکشورهای مستقل جهان و نه با چین و روسیه روابط خوبی نداشتند.مثلا مدتها در دوره روحانی در چین سفیر نداشتیم.
دنیا در تعریف اینها یعنی آمریکا و سه، چهارکشور اروپایی
https://eitaa.com/kootahgooya