#تنوع_طلبی
🔺آیا ازدواج دوم سوم و چهارم در زمانه فعلی ما تنوع طلبی است⁉️
در پاسخ به این سؤال به وضعیت اقتصادی و فرهنگی جامعه نگاه میکنیم.
اگر فردی قصد تنوع طلبی داشته باشد دو سه راه یا بیشتر وجود دارد اول ازدواج سفید دوم ازدواج موقت و سوم ازدواج دائم
کدام یک از این راهها برای مردهای تنوع طلب آسان تر و کم دردسر تر است؟
ازدواج سفید و ارتباطهای نامشروع خیابانی و دوست پسر دختری متاسفانه در برخی جوانان دیده میشود ازدواجی که تابع هیچ قانونی نیست و مردها در چنین ازدواجی هیچ مسؤولیتی ندارند و بعد از مدتی هم زن و مرد از هم جدا شده و اگر آسیب روحی یا جسمی به زن وارد شود هیچ قانون حمایتی برای زن وجود ندارد تا بتواند حقوق خود را از مرد مطالبه کند.
دوم ازدواج موقت
در این نوع ازدواج که مشروع و قانونی است مرد و زن میتوانند طبق توافق خود برای مدت معین و با مهریه معین به عقد همدیگر درآیند و ازدواجشان را میتوانند به ثبت شرعی و قانونی برسانند مرد در این ازدواج محدود نیست و میتواند به هر تعداد که بخواهد همسر موقت داشته باشد و در هر زمانی زنان جوانتری را به ازدواج موقت خود درآورد.
در ازدواج موقت خرجی و نفقه زن بر عهده مرد نیست و مرد لازم نیست منزل و وسایل منزل و دیگر مایحتاج زن را مهیا کند و فقط در قبال مهریه ای که تقبل کرده مسئول است و باید پرداخت کند که البته زن میتواند مهریه را به مرد ببخشد.
چنین ازدواجی را معمولا مخفیانه انجام میدهند و علنی نیست و چه بسا افرادی که چندین همسر موقت دارند ولی کسی خبر ندارد به همین دلیل از نیش و کنایه اطرافیان هم در امانند.
راه سوم ازدواج دائم
در این ازدواج که از ابتدا دردسرهای خود را دارد مرد فقط چهار زن میتواند بگیرد و برای هر کدام از زنان باید خانه بگیرد وسایل منزل تهیه کند و تمام مایحتاج زنش را برعهده بگیرد و نیز مهریه سنگینی را متقبل شود و در ادامه با توجه به وضعیت فرهنگی جامعه باید جوابگوی مردم و اقوام و دوستانش باشد که چرا زن دوم گرفته.
حال از شما میپرسم اگر بجای مردان امروزی باشی و بخواهی تنوع طلب باشی کدام راه را انتخاب میکنی و کدام راه آسانتر و کم خرجتر و بی مسؤولیت تر است؟
🌺 پس به کسانی که به دنبال ازدواج تعددی هستند تا بتوانند باری از جامعه بدوش بکشند و تمام دردسرهای چنین ازدواجی را به جان میخرند و تن به نیش و کنایه دوستان و اقوام میدهند نباید تنوع طلب گفت چرا که راه تنوع طلبی از تعدد زوجات فاصله زیادی دارد.🌺
🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
✅ کانال گفتمان ازدواج 🌹
به ما بپیوندید 👇
https://eitaa.com/korafatbedat
✅ امّا دليل اين كه در مورد مردان تعدّد اجازه داده شده اين است كه:
1⃣بسيارى از زنانى كه همسرشان را از دست داده يا طلاق گرفتهاند شانس شوهر كردن به عنوان زوجۀ اوّل را ندارند و مردان مجرّد سراغ آنان نمىروند، ولى اگر تعدد زوجات باشد ممكن است به عنوان زوجۀ دوّم آنها را بپذيرند. در اينجا چه بايد كرد يا بايد به آنها اجازه داد كه زوجۀ دوّم باشند يا بايد راه را به سوى فحشاء بگشاييم.
🌿کتاب نکاح. آیت الله العظمی مکارم شیرازی ج۴ص۱۰۰
🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
✅ کانال گفتمان ازدواج 🌹
به ما بپیوندید 👇
https://eitaa.com/korafatbedat
♻️ اهمیت مبارزه با بدعت ها در کلام پیامبر صلوات الله علیه
«هر کس به امتِ من حدیثی رسانَد که به سبب آن سنتی برپا شود یا در بدعتی رخنه اُفتد، بهشت از آنِ او خواهد بود »
(میزان الحکمه،حدیث ۳۳۴۰)
🌺 قال رسول الله صلی الله علیه و آله وسلم:
«اِذا ظَهَر البِدَعُ فی اُمتی فلیظهر العالم علمُه و الّا فعلیه لعنة الله و الملائکة و الناس اجمعین»
«لعنت خدا و ملائکه و مردم بر عالم و دانشمندی که در مقابل خرافات و بدعت ها سکوت کند و بی تفاوت باشد و فریاد نزند»
#رابطه_ی_بین_هووها
#تعدد_در_یک_منزل
#ارسالی_مخاطب
سلام خدمت شمابزرگوار:
چندسال پیش با آقایی عقدموقت شدم ،که این آقا اصرار داشتند که جریان محرمیت را برای خانمش تعریف کنن، وقتی خانمش به من زنگ زد بسیارمهربان وخوب و از من دعوت کردندکه به منزل ایشان بروم ومن هم با یک دنیا استرس و اضطراب رفتم ولی برخلاف تصورم باخانمی بسیارمهربان وخوش اخلاق متدینه ومومنه برخوردکردم که چقدربه من عزت واحترام گذاشتند.
خلاصه منو بردن بازار و بهترین لباسهای زیربرام خریدن بهترین وسایل آرایشی و من حدود دو سال بااین همتای مهربان زندگی کردم، چنان کمالات روحی بزرگی داشتند و چنان بامن برخورد خوبی که منو سرپرست خانه کرده بودن که چی بخریم وچی بپوشیم باهمدیگرمسافرت میرفتیم وهمیشه منو جلو ماشین کنار آقا می گذاشتند وهنگامی که کنارهمسرم میخوابیدم همتای عزیز هر شب اتاق برای ما آماده میکرد و گاهی وقتها که پتوکنارمیرفت پتو روی ما می کشید نکنه سرما آزارمان بدهد. خیلی باهم خوش بودیم وحتی ذره ای حسادت دروجودمان نبود.
🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
✅ کانال گفتمان ازدواج 🌹
به ما بپیوندید 👇
https://eitaa.com/korafatbedat
❌شبهه هوسران بودنِ مردی که چند همسر دارد❓❓❓
🧐امروزه به مردی که چند همسر دارد هوسران میگویند و تنها دلیلشان اینست که در اسلام آدم ذوّاق(کسیکه هدفش کامجویی و چشش زنان مختلف است) مورد لعن واقع شده است
🔑در جواب باید گفت آنچه در روایات آمده است(مذّاق مطلاق) است یعنی کسیکه بدون دلیل زن میگیرد و طلاق میدهد
💓واما متن روایت:
مَرَّ رَسُولُ اللَّهِ ص بِرَجُلٍ فَقَالَ مَا فَعَلْتَ امْرَأَتَكَ قَالَ طَلَّقْتُهَا يَا رَسُولَ اللَّهِ قَالَ مِنْ غَيْرِ سُوءٍ
قَالَ مِنْ غَيْرِ سُوءٍ (قَالَ ثُمَّ إِنَّ الرَّجُلَ تَزَوَّجَ فَمَرَّ بِهِ النَّبِيُّ ص فَقَالَ تَزَوَّجْتَ فَقَالَ نَعَمْ ثُمَّ مَرَّ بِهِ فَقَالَ مَا فَعَلْتَ امْرَأَتَكَ قَالَ طَلَّقْتُهَا قَالَ مِنْ غَيْرِ سُوءٍ قَالَ مِنْ غَيْرِ سُوءٍ)[10] فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص
إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ يُبْغِضُ أَوْ يَلْعَنُ كُلَّ ذَوَّاقٍ مِنَ الرِّجَالِ وَ كُلَّ ذَوَّاقَةٍ مِنَ النِّسَاءِ
🇮🇷یعنی حضرت رسول صلی الله علیه وآله وسلم از مردی عبور کرد و فرمودبا زنت چکار کردی عرض کرد طلاقش دادم فرمود آیا بدون اینکه بد باشد طلاق دادی؟عرض کرد بلی ظاهرا بار دیگر این مرد ازدواج کرد وبدون دلیل طلاق گرفت حضرت رسول صلی الله علیه وآله سلم فرمودند خداوند عز وجل مبغوض میدارد و یا لعنت میکند هر ذواق از مردان و زنان را یا در روایت دیگر میفرماید خداوند عز و جل مبغوض میدارد هر مطلاق ذوّاق را
👈نتیجه اینکه در روایات به کسانیکه مسؤليت چند همسر را برعهده گرفتند هوسران گفته نمیشودهوسران و ذوّاق کسی است که حتی مسولیت یک زن را بر عهده نمیگیرد و او را طلاق میدهد و سراغ دیگری میرود
♦️آری اگر مردی چند همسر اختیار کرد و رعایت عدالت واجب را نکرد و بعضی از زنانش را کالمعلّقه رها کند چنین مردی مرتکب حرام شده و مورد نکوهش است اما در فرهنگ اسلامی به او هوسران نمیگویند.
🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
✅ کانال گفتمان ازدواج 🌹
به ما بپیوندید 👇
https://eitaa.com/korafatbedat
مسأله عدالت بین دو همسر
🔹 اکثرا به دلیل اینکه با روایات آشنایی ندارند و نظر شارع مقدس در این مسئله را مطلع نیستند تعدد زوجات را رد میکنند .
در مسئله عدالت باید گفت شرطی که شارع برای کاری گذاشته است باید از خود شارع حکیم پرسید که این شرط به چه معناست و حدودش چیست؟
بسیاری میگویند ما اصل تعدد زوجات را قبول داریم ولی شرط عدالت را کسی جز اهل بیت علیهم السلام نمیتواند رعایت کند
این سخن👆🏽به این دلیل است که این دسته اصلا معنای عدالت را نمیدانند که گمان میکنند کسی جز ذوات مقدسه اهل بیت علیهم السلام توان رعایت عدالت را ندارد
خب عدالت چیست؟👇🏾
🔸عدالت بمعنای وضع کل شی فی موضعه
یعنی قرار دادن هر چیزی در جای خودش هست
حال به محضر روایات اهل بیت علیهم السلام میرویم و زانوی تلمذ و عبودیت میزنیم تا درک کنیم که قرار دادن هر چیز در جای خودش یا به تعبیر دیگر عدالت در مسئله تعدد زوجات چیست؟
🔹چند نمونه است؟
🔹چگونه عدالت رعایت میشود ؟
🔹آیا واقعا آنگونه که بعضی تصور در غیر ممکن بودن عدالت دارند ، غیر ممکن است یا بسیار ساده و روان؟
توجه کنید👇🏾👇🏾
چگونگی و کمیت نفقه ، با مراعات حال زن در خانه پدری و قبل از ازدواج مشخص میشود👇🏾👇🏾👇🏾
مثلا اگر دختری را از یک خانواده ثروتمند به عقد خود درآورد نفقه متناسب با شأن او واجب میشود و اگر دختری را از خوانواده فقیر و یا متوسط به عقد خود در آورد نفقه فقط به قدر مایحتاج (ضروریات زندگی)زن واجب میشود و بیش آن بر مرد واجب نیست👇🏾👇🏾👇🏾👇🏾
حال چه آن مرد یک همسر داشته باشد چه دو همسر و چه بیشتر ، نفقه ای که بر مرد واجب است ، نفقه ایست متناسب با شأن زن قبل از ازدواج و مساوات در نفقه واجب نیست ولی مستحب است که در نفقه رعایت تساوی بشود.
حال توجه شما را به عنوان نمونه به حدیثی جلب میکنیم👇🏾👇🏾👇🏾
✅مُحَمَّدُ بْنُ الْحَسَنِ بِإِسْنَادِهِ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِيسَى عَنْ عَلِيِّ بْنِ الْحَكَمِ عَنْ عَبْدِ الْمَلِكِ بْنِ عُتْبَةَ الْهَاشِمِيِّ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا الْحَسَنِ علیه السلام عَنِ الرَّجُلِ تَكُونُ لَهُ امْرَأَتَانِ يُرِيدُ أَنْ يُؤْثِرَ إِحْدَاهُمَا بِالْكِسْوَةِ وَ الْعَطِيَّةِ أَ يَصْلُحُ ذَلِكَ قَالَ لَا بَأْسَ وَ اجْهَدْ فِي الْعَدْلِ بَيْنَهُمَا.
----------
عبدالملک عتبه هاشمی گفت : از مولایمان ابالحسن (امام موسی کاظم علیه السلام) سوال کردم در مورد مردی که دو زن دارد و میخواهد به یکی از آنها هدایایی بدهد( و به دیگری ندهد) ؛ آیا این کار جایز است؟
امام فرمود : اشکالی ندارد ولی تلاش کند برای رعایت مساوات بین آنها .
مجمع البيان ج۲ - ص۱۲۱.
🔷مسئله بعدی در رعایت عدالت ، در بحث تعدد زوجات ، مسئله ی قَسم ( تقسیم شبها) هست
👇🏾👇🏾
🔹مرد متاهل واجب است که از هر چهار شب یک شب( سه شب در میان) نزد همسرش بیتوته کند
🔸نکته:البته بین علما در اثبات چنین تکلیفی برای مردی که یک همسر دارد اختلاف است و قدر متیقن فقط وجوب هر چهار ماه یک بار نزدیکی هست( هر کس به مرجع خودش رجوع کند)
و آنچه از احکام که در تعدد بر مرد وجوبی بار میشود فقط وجوب همین مسئله تقسیم شبهاست
کما اینکه در بحث تعدد زوجات در رساله های عملیه مراجع فقط به همین مطلب ( تقسیم شبها و وجوب اختصاص یک شب از چهار شب به یک همسر) اشاره شده و شرط و وظیفه جدیدی را برای عدالت بین همسران تعریف نکردند.
حال توجه شما را به روایاتی در تأیید این مطلب جلب میکنیم👇🏾👇🏾👇🏾
عَبْدُ اللَّهِ بْنُ جَعْفَرٍ فِي قُرْبِ الْإِسْنَادِ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ الْحَسَنِ عَنْ عَلِيِّ بْنِ جَعْفَرٍ عَنْ أَخِيهِ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ ع قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنْ رَجُلٍ لَهُ امْرَأَتَانِ هَلْ يَصْلُحُ لَهُ أَنْ يُفَضِّلَ إِحْدَاهُمَا عَلَى الْأُخْرَى فَقَالَ لَهُ أَرْبَعٌ فَلْيَجْعَلْ لِوَاحِدَةٍ لَيْلَةً وَ لِلْأُخْرَى ثَلَاثَ لَيَالٍ.
علي بن جعفر از برادرش امام موسي كاظم عليه السلام نقل كرده كه : از او در مورد مردي كه دو زن دارد سوال كردم كه آيا جايز است كه يكي را بر ديگري در تقسيم شبها برتري دهد ؟
امام فرمود : براي آن مرد چهار شب است ، پس ميتواند سه شب را براي يك زن اختصاص دهد و يك شب را براي زن ديگر.
به نقل از وسائل الشیعه ، قرب الاسناد - ص۱۰۸
🔷🔷سوال و شبهه ای که خیلی ها به تعدد زوجات دارند مسئله رعایت عدالت در قلب هست
و این که رعایت عدالت آنقدر سخت و مشکل است که قرآن فرموده شما هر گز نمیتوانید عدالت را رعایت کنید.👇🏾👇🏾👇🏾
و همین آیه را چماق کردند و بر مسئله تعدد کوبیدند
🔷و ما باز هم میرویم و زانوی تلمذ و عبودیت محضر مبارک اهل بیت علیهم السلام میزنیم تا به ما قرآن آموزش دهند.👇🏾👇🏾👇🏾
تفسیر القمی رُوِیَ أَنَّهُ لَمَّا سَأَلَ رَجُلٌ مِنَ الزَّنَادِقَةِ أَبَا جَعْفَرٍ الْأَحْوَلَ فَقَالَ أَخْبِرْنِی عَنْ قَوْلِ اللَّهِ تَعَالَی فَانْکِحُوا ما طابَ لَکُمْ مِنَ النِّساءِ مَثْنی وَ ثُلاثَ وَ رُباعَ فَإِنْ خِفْتُمْ أَلَّا تَعْدِلُوا فَواحِدَةً وَ قَالَ تَعَالَی فِی آخِرِ السُّورَةِ وَ لَنْ تَسْتَطِیعُوا أَنْ تَعْدِلُوا بَیْنَ النِّساءِ وَ لَوْ حَرَصْتُمْ فَلا تَمِیلُوا کُلَّ الْمَیْلِ فَبَیْنَ الْقَوْلَیْنِ فَرْقٌ فَقَالَ أَبُو جَعْفَرٍ الْأَحْوَلُ فَلَمْ یَکُنْ فِی ذَلِکَ عِنْدِی جَوَابٌ فَقَدِمْتُ الْمَدِینَةَ فَدَخَلْتُ عَلَی أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام فَسَأَلْتُهُ عَنِ الْآیَتَیْنِ فَقَالَ أَمَّا قَوْلُهُ فَإِنْ خِفْتُمْ أَلَّا تَعْدِلُوا فَواحِدَةً فَإِنَّمَا عَنَی فِی النَّفَقَةِ وَ قَوْلُهُ وَ لَنْ تَسْتَطِیعُوا أَنْ تَعْدِلُوا بَیْنَ النِّساءِ وَ لَوْ حَرَصْتُمْ فَإِنَّمَا عَنَی فِی الْمَوَدَّةِ فَإِنَّهُ لَا یَقْدِرُ أَحَدٌ أَنْ یَعْدِلَ بَیْنَ امْرَأَتَیْنِ فِی الْمَوَدَّةِ فَرَجَعَ أَبُو جَعْفَرٍ الْأَحْوَلُ إِلَی الرَّجُلِ فَأَخْبَرَهُ فَقَالَ هَذَا حَمَلْتَهُ مِنَ الْحِجَازِ
----------
تفسیر القمّیّ: ص ۱۴۳ سورة النساء
روایت شده که زمانی مردی از زنادقه از اباجعفرالأحوَل ( معروف به " مؤمن طاق" ) در مورد اختلاف ايه ي وَإِنْ خِفْتُمْ أَلَّا تُقْسِطُوا فِي الْيَتَامَىٰ فَانْكِحُوا مَا طَابَ لَكُمْ مِنَ النِّسَاءِ مَثْنَىٰ وَثُلَاثَ وَرُبَاعَ ۖ فَإِنْ خِفْتُمْ أَلَّا تَعْدِلُوا فَوَاحِدَةً أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُكُمْ ۚ ذَٰلِكَ أَدْنَىٰ أَلَّا تَعُولُوا
اگر بترسید که مبادا درباره یتیمان (ازدواج با دختران یتیم) مراعات عدل نکنید پس آن کس از زنان را به نکاح خود درآرید که شما را نیکو است: دو یا سه یا چهار و اگر بترسید که راه عدالت نپیموده و به آنها ستم کنید پس تنها یک زن اختیار کنید و یا چنانچه کنیزی دارید به آن اکتفا کنید، که این نزدیکتر به عدالت و ترک ستمکاری است.
و ايه ي وَلَن تَسْتَطِيعُوا أَن تَعْدِلُوا بَيْنَ النِّسَاءِ وَلَوْ حَرَصْتُمْ ۖ فَلَا تَمِيلُوا كُلَّ الْمَيْلِ فَتَذَرُوهَا كَالْمُعَلَّقَةِ ۚ وَإِن تُصْلِحُوا وَتَتَّقُوا فَإِنَّ اللَّهَ كَانَ غَفُورًا رَّحِيمًا
شما هرگز نمیتوانید در میان زنان، عدالت برقرار کنید، هر چند کوشش نمایید! ولی تمایل خود را بکلّی متوجّه یک طرف نسازید که دیگری را بصورت زنی که شوهرش را از دست داده درآورید! و اگر راه صلاح و پرهیزگاری پیش گیرید، خداوند آمرزنده و مهربان است.
سوال كرد ، ابا جعفر گفت که : جوابي ندارم !
بعد به مدينه ونزد امام جعفر صادق عليه السلام رفتم ( خود اباجعفر الأحول) و در مورد اين دو ايه از ايشان سوال كردم ؛ ايشان فرمود كه ايه ي " فإن خفتم ...." در مورد عدالت در نفقه است ، و ايه ي " لن تستطيعوا ....." در مورد محبت و علاقه است، چرا كه هيچ كس نميتواند در محبت بين دو زن، عدالت (مساوات) را رعايت كند .
پس ابا جعفر الأحول بازگشت و پاسخ امام را به آن مرد اعلام كرد ؛ و آن مرد گفت كه اين پاسخ را از حجاز آورده ای (یعنی " این پاسخ را از کسی شنیده ای " نه اینکه نظر خودت بوده ) .
توضیح بنده👇🏾👇🏾
پس اینکه قرآن فرموده شما هرگز نمیتوانید عدالت را بین زنانتان رعایت کنید مربوط به عدالت واجبه نیست و اصلا خدای تعالی هم چنین نخواسته که شخصی در مورد محبت قلبی بین زنانش عدالت برقرار کند
🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴🌴
✅ کانال گفتمان ازدواج 🌹
به ما بپیوندید 👇
https://eitaa.com/korafatbedat