حوزه علمیه کوثر
🌸✨۱۰ توصیه #رهبر انقلاب دربارهی آداب نماز✨🌸 🔹۳. مستحبات نماز، حضور قلب را افزایش میدهد 🔹در روای
✨🌸۱۰ توصیه #رهبر انقلاب دربارهی آداب #نماز ✨🌸
🔹۴. نماز را با اخلاص بجا آورید نه از روی ریا
🔹نمازی که انسان میخواند، اگر به قصد تقرب به خدا بخواند، توجهش به خدا باشد، با اخلاص نماز بخواند، این بالاترین عبادتهاست؛ اگر همین نماز را برای ریا بخواند، این نماز میشود معصیت و خود آن نماز، میشود گناه. ریا، گناه کبیره است؛ مصداقش هم میشود همان نمازی که از روی ریا خوانده شد. ۱۳۸۷/۰۶/۰۵
ادامه دارد ..
@kosar_varamin
❌ قیام مسجد گوهرشاد چرا و چگونه اتفاق افتاد؟
🗓 ۲۱ تیرماه؛ سالروز قیام گوهرشاد و روز عفاف و #حجاب
▪️واقعه مسجد گوهرشاد تجمع مردم مشهد در تیر ماه سال ۱۳۱۴ در مسجد گوهرشاد در اعتراض به قانون تغییر لباس توسط رضاخان بود که توسط نیروهای دولتی سرکوب شد.
✊ علت اصلی این تحصن اعتراض به اجباری شدن کشف حجاب و کلاه شاپو و سیاستهای تغییر لباس، و حصر آیت الله سید حسین قمی (در پی اعتراض به قوانین تغییر لباس) بود.
🔰 در ۲۰ تیرماه، درگیری اولیه در مسجد گوهرشاد باعث کشته شدن ۲۰ نفر شد. پس از آن بر تعداد متحصنین افزوده شد و بین ۱۵ تا ۲۰ هزار نفر در مسجد گوهرشاد و اطراف آن گرد آمدند.
💣 فردای آن روز در ۲۱ تیرماه و پس از آنکه تلاش نظامیان برای متفرق کردن جمعیت با مقاومت مردم رو به رو شد، راههای ورود و خروج به مسجد گوهرشاد بسته و دستور شلیک صادر شد.
💔 بدین ترتیب این تحصن به شدت سرکوب و بیش از ۱۶۰۰ نفر کشته شدند. پس از این واقعه روحانیان سرشناس مشهد دستگیر شدند و تبعید شدند و به دستور رضا شاه برخی از روسای ادارات مشهد تغییر کردند./yjc
#هفته_عفاف_و_حجاب
@kosar_varamin
اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم و لعن اعدائهم واهلک عدوهم
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرحمان الرحیم
فلا تطع المکذبین(۸) القلم
از تکذیب کنندگان [قرآن و نبوت] فرمان مبر.
یا فاطمة الزهراء ( صلوات الله وسلامه علیک ) أغیثینی
السلام علیک حین تصلی و تقنت{زیارت آل یس}
سلام بر تو هنگامی که نماز می خوانی وقنوت می گیری
باب ۳:قسمت چهاردهم
۱۹/۱۴...واما حق مملوکک فأن تعلم أنه خلق ربک و ابن ابیک و امک و لحمک و دمک لم تملکه لانک صنعته دون الله و لا خلقت شیئا من جوارحه و لا اخرجت له رزقا، و لکن الله عز وجل کفاک ذلک، ثم سخره لک و ائتمنک علیه و استودعک ایاه لیحفظ لک ما تأتیه من خیر الیه فأحسن الیه کما احسن الله الیک و ان کرهته استبدلت به ، و لم تعذب خلق الله عز و جل ، و لا قوة الا بالله.
و اما حق بنده ی تو بر تو آن است که بدانی او نیز مخلوق پروردگار توست، و او پسر پدر و مادر توست ، و از گوشت و خون تو می باشد، تو مالک او نیستی ، چرا که هم تو و هم او را خداوند آفریده است ، و تو چیزی از اعضاء و جوارح او را نیافریده ای، ورزق و روزی او را نمی دهی ، اما خداوند عز وجل روزی او را داده ، سپس او را مسخر تو ساخته است و به تو اعتماد نموده و او را به عنوان امانت به دست تو سپرده ، تا حفظ و نگه داریش کنی ، و هر خیر و نیکی که می توانی به او برسانی ،پس به او نیکی نما، همان گونه که خداوند به تو نیکی کرده است، واگر از او کراهت داری ، او را عوض نما، وآفریده ی خدای عز وجل را عذاب مده، وهیچ توان وقوه ای جز از سوی خداوند نیست.
و عبدنی لک و لا تفسد عبادتی بالعجب{دعای مکارم الاخلاق}
و[مرا ]برای بندگی خود بساز و طاعتم را با عجب و غرور فاسد مگردان
و لا ینکشف منها الا ما کشفت{دعای هفتم صحیفه سجادیه (صلوات الله وسلامه علیه)}
و هیچ دری گشوده نشود جز آن که تو بگشایی
و لله الحمد اولا و آخرا
وفق الله الجمیع لما یحب و یرضی
#گام دوم : علم و پژوهش، اخلاق و معنویت، سبک زندگی
🌸✨آیه ای درقرآن آمده که بتوان ازآن معنای چادر را استخراج کرد؟✨🌸
دو سه آیه قرآن به مسأله پوشش و #حجاب بانوان اشاره کرده است: سوره نور (۲۴)، آیه ۳۱ و سوره احزاب (۳۳)، آیه ۳۳ و ۵۹. آیه ۵۹ سوره احزاب به نوع پوشش بانوان در بیرون و در مقابل نامحرمان به جلباب تعبیر آورده و می فرماید: «یا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لأَزْواجِکَ وَ بَناتِکَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنینَ یُدْنینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلاَبِیبِهِنَّ ذلِکَ أَدْنى أَنْ یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ وَ کانَ اللّهُ غَفُورًا رَحیمًا؛ اى پیامبر به زنان و دخترانت و به زنان مؤمنان بگو پوششهاى خود را بر خود فروتر گیرند این براى آنکه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند [به احتیاط] نزدیکتر است و خدا آمرزنده مهربان است».
🔹در مفهوم جلباب اختلاف نظر وجود دارد. آنچه، با توجّه به کتب لغت(۱) و گفتار مفسران شیعه مانند علامه طباطبایی(۲) و فیض کاشانی(۳) و اهل سنّت مانند قرطبی(۴) صحیح تر به نظر می رسد، آن است که «جلباب» ملحفه و پوششی چادر مانند است نه روسری و خمار.
🔹از ابن عبّاس و ابن مسعود روایت شده که منظور عبا است.
🔹پس جلباب لباس گشاد و پارچه ای است که همه بدن را می پوشاند. ضمناً همان طور که مفسران بزرگ مانند شیخ طوسی و طبرسی فرموده اند، در گذشته دو نوع روسری برای زنان معمول بود: روسری های کوچک که آن ها را «خِمار» یا «مقنعه» می نامیدند و معمولاً در خانه از آن استفاده می کردند؛ و روسری های بزرگ که مخصوص بیرون خانه به شمار می آمد. زنان با این روسری بزرگ که جلباب خوانده می شد و از «مقنعه» بزرگ تر و از «رداء» کوچک تر است و به چادر امروزین شباهت داشت، مو و تمام بدن خود را می پوشاندند.(۵)
به طور خلاصه در معنی «جلباب» مفسران و اهل لغت چه معنی ذکر کرده اند:
✅۱. ملحفه (چادر) و پارچه بزرگی که از روی سری بلندتر است و سر و گردن و سینه ها را می پوشاند.
✅۲. مقنعه و خمار (روسری).
✅۳. پیراهن گشاد. (ر.ک: لسان العرب، مجمع البحرین، مفردات راغب ...).
🔹گرچه این معانی با هم متفاوتند ولی قدر مشترک هم آنها این است که بدن را به وسیله آن بپوشاند. اما بیشتر به نظر می رسد که منظور پوششی است که از روسری بلندتر و از چادر کوچک تر است چنان چه نویسنده «لسان العرب» بر آن تکیه کرده است. (ر.ک: تفسیر نمونه، ج ۱۷، ص ۴۲۸، ذیل آیه ۵۹ از سوره احزاب).
🔹عبارت «یدنین علیهنّ من جلابیبهنّ» در آیه کنایه از پوشیدن چهره و سر و گردن با آن است.(۶) یعنی چنان نباشد که چادر یا رو پوش های بزرگ (مانتو) تنها جنبه تشریفاتی و رسمی داشته باشد و همه پیکرشان را نپوشاند. زنان حق ندارند چنان چادر بپوشند که نشان دهد اهل پرهیز از معاشرت با مردان بیگانه نیستند؛ از نگاه چشم های نامحرم نمی پرهیزند و از مصادیق «کاسیات عاریات : یعنی زنانی که ظاهراً پوشیده هستند ولی در واقع برهنه اند، روی عن رسول اللّه(ص) » شمرده می شوند.
🔹قرآن فرمان می دهد: بانوان با مراقبت جامه شان را بر خود گیرند و آن را رها نکنند تا نشان دهد اهل عفاف و حفظ به شمار می آیند. تعلیل پایانی آیه نیز بیانگر همین امر است؛ یعنی آن پوششی مطلوب است که خود به خود دورباش ایجاد می کند و ناپاکدلان را نومید می سازد.(مساله حجاب ص ۱۶۰)
🔹پس مراد این است که زنان جلباب را به بدن خود نزدیک سازند تا درست آنها را محفوظ بدارد نه این که آن را آزاد بگذارند به طوری که گاه و بی گاه کنار و بدن آشکار گردد و به تعبیر ساده و خودمانی یعنی لباس خود را جمع و جور کنند.
🔹خلاصه این که «جلباب» قابل تطبیق به چادر هم هست گر چه حجاب منحصر در چادر نیست، بلکه هر لباسى که غیر از وجه و کفین (دست ها تا مچ) را بپوشاند و موجب تحریک و جلب توجه نامحرم نگردد کافى است ولى باید توجه داشت که همان طور که بقیه واجبات داراى مراتب مختلفى مى باشند حجاب نیز داراى مراتب خوب، متوسط و خوب تر است و چادر حجاب برتر بانوان محسوب مى گردد.
🍃🍃🍃🍃🍃🍃
پاورقی:
۱. ر. ک: مسأله حجاب، ص ۱۵۸ و ۱۵۹؛ قاموس قرآن، قرشی، ج ۲، ص ۴۱ و ۴۲. (این کتاب ها کلمات اهل لغت را ذکر کرده اند؛ مانند تعبیر به «الجلباب: القمیص أوالثواب الواسع» یا «الجلباب ثوب اوسع من الخمار دون الردّاء تُغطّی به المرأة رأسها و صدرها).
۲. المیزان فی تفسیر القرآن، ج ۱۶، ص ۳۶۱. (هو ثوب تشتمل به المرأة فیغطّی جمیع بدنها).
۳. تفسیر الصافی، فیض کاشانی، ج ۴، ص ۲۰۳.
۴. الجامع لأحکام القرآن، قرطبی، ج ۱۴؛ ص ۱۵۶.
۵. درباره جلباب گفته اند: آن روسری خاصی که بانوان هنگامی که برای کاری به خارج از منزل می روند، سر و روی خود را با آن می پوشند؛ «الجلباب خمارالمرأة الذی یفطّی رأسها و وجهها اذا خرجت لحاجة» (التبیان فی تفسیر القرآن، طوسی ج ۸، ص ۳۶۱؛ مجمع البیان، ج ۸ - ۷، ص ۵۷۸)
۶. مجمع البیان، ص ۵۸۰؛ المیزان، ج ۱۶، ص ۳۶۱.
#حجاب
#چادر_جلوه
@kosar_varamin
14.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🕊✨رزق معنوی ویژه
🌹از خدا خواست مثل امام حسین علیه السلام شهید شود
🌹از خدا خواست هنگام فرا رسیدن مرگش ، به او شهادت عطا کند .
#شهدا
@kosar_varamin