#هم_اکنون
🔻 آغاز اجلاس معاونان پژوهش حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور
🔹 اجلاس معاونان پژوهش حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور همزمان با هفته پژوهش آغاز به کار کرد.
🔸 این مراسم هم اکنون از طریق لایو معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران به نشانی https://live.whc.ir/pajoohesh در حال اجرا می باشد.
✅ اخبار تکمیلی متعاقبا اعلام می شود...
#حوزه_های_علمیه_خواهران
#طلاب_خواهر
#معاونت_پژوهش
#خبر
🌸کانال رسمی حوزههای علمیه خواهران
🆔 @kowsarnews
🔻دومین پیش نشست علمی زکات در شاهرود برگزار شد
💠دومین پیش نشست علمی زکات با عنوان «زکات و کنترل فقر اقتصادی» در مجتمع حوزوی خواهران امام جعفر صادق(ع) شاهرود برگزار شد.
🔸به گزارش روابط عمومی مجتمع حوزوی خواهران امام جعفر صادق(ع) (سطح۲ و سطح۳) شاهرود، دومین پیش نشست علمی زکات با عنوان «زکات و کنترل فقر اقتصادی» با کارشناسی «حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر ابوالفضل فندرسکی» (استاد حوزه و دانشگاه) در این مجتمع برگزار شد.
🔸دکتر فندرسکی در ابتدای سخنان خود، ضمن تسلیت به مناسبت "شهادت حضرت فاطمه (س)" بیان داشت: موضوع زکات، دارای مسائل متعددی است که قرار است در این پیش نشست، به یکی از مسائل آن یعنی «زکات و کنترل فقر اقتصادی» بپردازیم: "فقر از ديدگاه اسلام، پديدهای خدادادی، خوشايند و طبيعی نيست تا در برابرش سر تسليم فرود آوريم و با پيامدهای ناگوار نسازيم در فرهنگ دينی ما، فقر ناهنجارترين دردها و خانمان سوزترين تهديدها شمرده شده است اسلام، بر تفكر آنان كه فقر را محصول مشيت و قضا و قدر الهی میدانند، خط بطلان میكشد ."
🔸وی افزود: "برخی گمان میکنند فقر محصول عوامل طبيعی و كمبود مواد زمين و سلب مسئوليت از انسانها و سيستم و نظام اجتماعی است. در حالی که چنین تفکر اشتباهی زمينه درونی فقر و محروميت را میسازد و رويارويی با آن را غلط و ناممكن جلوه میدهد."
🔸سپس دکتر فندرسکی به ریشههای فقر اشاره کرده و بیان داشت: "ریشه فقر طبیعی، خودساخته، سرمایهداری، استعماری است. اسلام در محدوده فلسفه اقتصادی خود راههای بسیاری برای حل مشکل فقر اندیشیده است. برخی از این راهها مربوط به حکومت و برخی دیگر بر عهده جامعه و برخی دیگر وظیفه مشترک حکومت و جامعه است. نظام اقتصادی اسلام از زکات بهعنوان راهکاری برای از بین بردن فقر نامبرده شده است؛ اما امروزه درآمدهای زکات توانایی کفاف حجم عظیم فقر را ندارد. این با نقش زکات در رفع فقر که روایات به آن اشارهکردهاند، در تعارض است. سؤالی که مطرح میشود این است که آیا راهکار زکات برای رفع همه انواع فقر اقتصادی است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت: به دلیل دشواریهای تولید آمار مربوط به درآمد خانوارها از دهکهای هزینهای خانوارها استفاده میشود، مشخص شد که میزان زکات بالقوه در اقتصاد ایران در حالت انحصار در مقابل با حجم فقر ناچیز و نمیتواند برای رفع فقر تأثیر مهمی داشته باشد؛ اما با بررسی دادهها بر اساس نظریه تعمیم موارد زکات مشخص خواهد شد که در این نظریه زکات ظرفیت ریشهکن کردن فقر را دارد."
🔸در ادامه وی به دیدگاه فقها در مورد نقش زکات در فقرزدایی اشاره کرده، گفت: "تحقیقات تجربی نشان میدهد که درآمد بالقوه زکات علی الخصوص بر اساس نظر مشهور فقهای شیعه بسیار کمتر از آن است که بخواهد برای رفع فقر کفایت کند زیرا با تأملی در نُه مورد سنّتی اموال مشمول زکات میبینیم که امروز نقدین وجود ندارد؛ و اینکه غالب غلات دیگر به صورت کشت آبی و صنعتی زراعت میشوند و انعام نیز به صورت صنعتی پرورش یافته و دیگر سائمه نیستند. درنتیجه، مبالغ زکات بالقوه برای فقرزدایی کافی نبوده و باید از ابزارهای دیگری مثل زکات فطره، خمس و دیگر پرداختها یاری جست."
#مؤسسه_آموزش_عالی_امام_صادق_ع_شاهرود
#مدرسه_علمیه_امام_جعفر_صادق_ع_شاهرود
#پیش_نشست_علمی_پژوهشی
🌸 کانال رسمی حوزه علمیه خواهران استان سمنان
🆔@mhw_semnan
#هم_اکنون جشنواره زکات
✅ جشنواره ملی زکات هم اکنون در اردوگاه فرهنگی تفریحی کلاهدوز در حال برگزاری است.
♦️حضور کادر، طلاب و برگزیدگان علمی از موسسه آموزش عالی حوزوی فاطمه الزهرا سلام الله علیها سمنان
#جشنواره_زکات
#مؤسسه_آموزش_عالی_حوزوی_فاطمه_الزهرا_س_سمنان
#معاونت_پژوش
🌸 کانال رسمی حوزه علمیه خواهران استان سمنان
🆔@mhw_semnan
🔻در هم انديشي پژوهشي مطرح شد:
حوزه هاي علميه امروزه كانون تربيت جوامع بشري است
💠هم انديشي «نقش پژوهشگران طلبه خواهر در توليد، تبيين و گسترش دانش» در هفته پژوهش با شعار محوري ، پژوهشگران طلبه خواهر، توليد، تبين و گسترش دانش به همت واحد پژوهش مؤسسه آموزش عالي حوزوي فاطميه دامغان در پيام رسان ايتا برگزار شد.
🔸به گزارش معاون پژوهش مؤسسه در اين هم انديشي كه با حضور اساتيد، طلاب و دانش آموختگان سطح 3 برگزارشد. استاد جلسه سركار خانم حسيني محمدي (دانش آموخته سطح 4 رشته تفسير)در ابتداي جلسه هدف از تشكيل حوزه هاي علميه را شناخت همه جانبه اسلام و شناساندن آن به كليه جهان بيان داشتند.
🔸در ادامه سركار خانم حسيني محمدي حوزه هاي علميه را كانون تربيت جوامع بشري معرفي كردند و بيان داشتند به خاطر اين مسئوليت عظيم بايد شاهد تلاش فعالان پژوهش باشيم؛انتظاري كه از طلاب خواهر است اين است كه بتوانند پاسخگوي نياز جامعه بويژه زنان باشند و اين ها مستلزم شناخت دين خود و ارائه به بشر در تمام ابعاد زندگي است.
🔸در ادامه وی بيان داشت: علوم اسلامي نياز به اين دارد كه به همه جوانب آن توجه شود و علوم انساني را تبديل به علوم اسلامي كنيم تا بتوانيم باعث رشد جامعه شويم ، آن چه كه بايد امروزه بيشتر مورد توجه قرار بگيرد اين است كه اساس پيشرفت هر جامعه اي انجام پژوهش هاي كاربردي است كه بايد راهكارهايي پيرامون حل معظلات جامعه ارائه شود.
🔸خانم حسيني محمدي در پايان بيان داشت: براي داشتن حرف جديد و سخن جديد بايد ابتدا خوب شنيدن و خوب فهميدن را تمرين كنيم، تلاش طلاب در جامعه آثار و نتايج خود را بروز مي دهد لذا بايد سعي كنيم پژوهش هاي كاربردي را براي ارتقاي دين داري در جامعه انجام دهيم.
#موسسه_آموزش_عالی_فاطمیه_دامغان
#هم_اندیشی_پژوهشی
🌸 کانال رسمی حوزه علمیه خواهران استان سمنان
🆔@mhw_semnan
🗓اطلاعیه تقویم نیمسال دوم 1402-1401
#مقطع_عمومی سطح۲
🏷فرایند انتقال و مهمان
🔖ثبت درخواست🔰
🗓۱۴۰۱/۱۰/۱۱تا ۱۴۰۱/۱۰/۱۸
═✿๑؛📚معاونت آموزش مرکز✿═
@eduwhc
🗓اطلاعیه تقویم نیمسال دوم 1402-1401
#مقطع_عمومی سطح۲
🏷فرایند انتخاب واحد
🔖ثبت درخواست🔰
🗓۱۴۰۱/۱۱/۱۱تا ۱۴۰۱/۱۱/۱۳
═✿๑؛📚معاونت آموزش مرکز✿═
@eduwhc
🗓اطلاعیه تقویم نیمسال دوم 1402-1401
#مقطع_عمومی سطح۲
🏷فرایند مرخصی
🔖ثبت درخواست🔰
🗓۱۴۰۱/۱۰/۲۷تا ۱۴۰۱/۱۱/۴
═✿๑؛📚معاونت آموزش مرکز✿═
@eduwhc
🔻معاون پژوهش مدرسه علمیه فاطمیه گرمسار: پرورش صحیح قوه تفکر در کودکان و نوجوانان از جمله مهم ترین راهبردهای برون رفت از مسائل اجتماعی است
●در نشست علمی با دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی بیان شد: برای پیشگیری از هیجانات در برخورد با مسائل اجتماعی، پرورش صحیح قوه تفکر و اصول تفکر انتقادی از کودکی و نوجوانی ضروری است.
● به مناسبت هفته پژوهش و گرامیداشت سالروز وحدت حوزه و دانشگاه، مدرسه علمیه فاطمیه گرمسار با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار نشست علمی با موضوع: «تفکر انتقادی و راهبرد برون رفت از مسائل اجتماعی» توسط خانم لیلا محسنیان، استاد حوزه و دانشگاه و معاون پژوهش مدرسه علمیه فاطمیه گرمسار در سالن کنفرانس دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار با حضور دانشجویان و طلاب برگزار کرد.
●معاون پژوهش مدرسه علمیه فاطمیه گرمسار ضمن بیان ماهیت تفکر و اهمیت آن در انسان بیان داشت: تفکر حرکت و تلاشی است ذهنی که لحظه ای آدمی از آن فارغ نیست و تا انسان انسان است تفکر با اوست. آنچه در این فرآیند شناختی حائز اهمیت است هدایت و بدست گرفتن کنترل آن توسط انسان و مهار آن است، در غیر این صورت، فرد، گرفتار انفعالات و هیجانات غیر قابل کنترل ناشی از شناخت تحمیلی خواهد شد، نظیر آنچه متاسفانه در حوادث اخیر بسیار برجسته بود.
● محسنیان توجه به شاخصه تفکر و تنظیم برنامه های کاربردی برای تقویت انواع آن را، از مهم ترین اصول آموزشی نزد متخصصان و صاحبنظران حوزه تعلیم و تربیت در دنیا عنوان کرد و گفت: یکی از برنامه هایی که در این خصوص برای نظام آموزش و پرورش طراحی شده و مورد استقبال بیش از صد و هشتاد کشور جهان قرار گرفته، برنامه فلسفه برای کودک است که از کودکی به پرورش قوه تفکر در کودکان بر اساس حلقه های کندوکاو در موضوعات مختلف اخلاقی و اجتماعی می پردازد و هدف از آن پرورش کودکی با استانداردهای اجتماعی مدنظر شان است.
●وی در ادامه ضمن بیان تقسیم تفکر با توجه به موضوعات و نتایج حاصل از آن؛ به تفکر تاملی، انتقادی، واگرا، همگرا، خلاق و هوشمندانه افزود: تفکر انتقادی به معنای مجادله و نزاع با دیگران نیست بلکه نوعی مهارت است که می تواند در افشاء سفسطه ها و استدلال های نادرست بسیار موثر باشد و به فرد، این توانایی را می دهد که از میان نظریات مختلف، آنچه واقع نمایی بیشتری دارد، در مقام عمل برگزیند، لذا تفکر انتقادی این توانایی را به فرد می دهد تا به دور از لیدر سازی های کاذب فضای مجازی، مستقل بیاندیشد، قوه خلاقیت اش تقویت شود و مشکلات را به نحو سیستماتیک حل کند.
●استاد حوزه، ضمن بیان این نکته که تفکر انتقادی مانند اصل تفکر امری فطری است که البته نیاز به پرورش و هدایت دارد، افزود: افرادی که اصلا دوست ندارند مورد انتقاد قرار گیرند، نظرات یا مخالفت دیگران برایشان هیچ اهمیتی ندارد، دوست ندارند راجع به تصمیمات شان زیاد فکر کنند و اشتباهاتشان را مرور نمی کنند، قوه تفکر انتقادی بسیار ضعیفی دارند و غالبا در مسائل دچار گزینش های منجر به پشیمانی می شوند.
●محسنیان ضمن اشاره به فرآیند تفکر انتقادی از جمله؛ جمع آوری داده های کافی، توجه به فرضیات مختلف، تامل، تجزیه و تحلیل و در نهایت قضاوت و نیز بیان عوامل تقویت تفکر انتقادی، خاطر نشان کرد: پرسش گری، تردید مثبت و داشتن رویکرد ادراکی در ابتدا و تاخیر در قضاوت از جمله مهم ترین مولفه های تفکر انتقادی است.
●وی در پایان به سوالات دانشجویان پاسخ داد و ابراز امیدواری کرد تا با توجه بیشتر به حقیقت انسان، ساحت های وجودی و پیچیدگی های فضای فکری او در امر تعلیم و تربیت، نوجوان و جوان آماده شود تا در رویارویی با مسائل پیچیده عصر حاضر غافلگیر نشده و با کنترل و مهارت لازم به دور از هیجانات راه حلی مناسب برگزیند.
#هفته_پژوهش
#وحدت_حوزه_و_دانشگاه
#مدرسه_علمیه_فاطمیه_گرمسار
🌸 کانال رسمی حوزه علمیه خواهران استان سمنان
🆔@mhw_semnan
✅برگزاری جلسه ژورنال کلاب در هفته پژوهش
🔉به گزارش روابط عمومی مدرسه علمیه عصمتیه سمنان، جلسه ژورنال کلاب با موضوع اهمیت تولید از دیدگاه اسلام و نقش شرکت های دانش بنیان در رونق تولید، برگزار گردید.
🔻خانم نوبخت در ابتدای صحبت به اهمیت و جایگاه اقتصاد در کشور اسلامی پرداخت و زیربنای اصلی اقتصاد یک کشور را خود کفایی در تولید نیازهای جامعه دانستند و بیان داشتند که بایستی بستر لازم برای نوآوری و حضور تولیدات کشور در بازارهای رقابتی جهانی فراهم شود.
🔸وی بیان کرد: دین اسلام همواره بر کار و تولید پویا تأکید داشته است و از مسلمانان میخواهد برای حفظ استقلال، اقتصاد قوی داشته باشند، تا دشمنان نتوانند با اهرم تحریم و فشار به اهداف خویش دست پیدا کنند از این رو با توجه به تحریمها و فشارهای اقتصادی که از سوی دشمنان در چند سال اخیر برای کشور به وجود آمده است، ضرورت دارد تا راهکارهای مناسب در زمینه اقتصادی اتخاذ گردد.
🔸نوبخت تصریح کرد: یکی از این راه ها شرکتهای دانش بنیان هستند که با تحول در عرصه علم و دانش و کشف یافتهها و نتایج جدید اقتصادی در رشد و توسعه کشور تأثیر زیادی دارند.
🔸وی افزود: می توانیم بگوئیم تمامی ارکان اقتصاد دانش بنیان رابطه مثبتی با بهره وری و رشد اقتصادی دارند و پیامد این روابط کاهش بیکاری، کیفیت بهتر محصولات و خدمات، کاهش قیمت تمام شده، اصلاح الگوی مصرف، رونق تولید و در واقع تحقق مؤلفههای اقتصاد مقاومتی خواهد بود. همچنین تولید فناوری، استفاده از نتایج تحقیقات و نوآوریها، تولید کالاهای با ارزش افزوده بالا حاصل فعالیت شرکتهای دانش بنیان است.
🆔@mhw_semnan
💠 امام زمان (عجلاللهتعالیفرجه):
✨ إجعَلوا قَصدَكُم إلَينا بِالمَوَدَّةِ عَلَى السُّنَّةِ الواضِحَةِ.
🍀 گرايش خود را به ما، با دوست داشتن سنّت روشن همراه كنيد.
📎 بحارالانوار، ج۵۳، ص۱۷۹
🌸 کانال رسمی حوزه علمیه خواهران استان سمنان
🆔@mhw_semnan