بسم الله الرحمن الرحیم
🔴 امروز دوشنبه
25 فروردین ۱۳۹۹
19 شعبان ۱۴۴۱
13 آوریل ۲۰۲۰
#ذکر_روز: یا قاضِیَ الْحاجات؛ ای برآورنده حاجتها
💠 امام هادي عليه السلام می فرمایند :
لا تُخَيِّبْ راجيكَ فَيَمْقُتَكَ اللّهُ وَ يُعاديكَ.
كسي كه به تو اميد بسته است نااميدش مگردان، وگرنه مورد غضب خداوند قرار خواهي گرفت.
📚 بحارالأنوار، جلد 75، صفحه 173، حدیث 2
@whc_znj
🔰 تقویت روحی در ادعیه
🔺این دعاهایی که در ماهها هست، خصوصاً، در ماه رجب و شعبان و ماه مبارک رمضان، اینها انسان را همچو تقویت روحی میکند و همچو راه را برای انسان باز میکند و نور افکن است برای اینکه، این بشر را از این ظلمتها بیرون بیاورد و وارد نور بکند که معجزهآساست. به این دعاها عنایت بکنید.
امام خمینی(ره) | ۲۱ تیر ۱۳۵۹
#کلام_امام
#سخن_بزرگان
@whc_znj
بسم الله الرحمن الرحیم
🔴 امروز سه شنبه
26 فروردین ۱۳۹۹
20 شعبان ۱۴۴۱
14 آوریل ۲۰۲۰
#ذکر_روز: یا اَرْحَمَ الرّاحِمین: ای مهربان ترین مهربانان
💠 امام حسن مجتبي عليه السلام می فرمایند :
هو أنْ يَري الرَّجلُ ما أنفقهُ تَلَفاً و ما أمسَكَهُ شرَفا.
بخل آن است كه انسان آنچه را انفاق و خرج ميكند از دست رفته و بيهوده بپندارد و آنچه را كه نگه ميدارد، مايه شرف و بزرگي بداند.
📚 بحار الانوار، جلد 75، صفحه 113
@whc_znj
حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
.
🔹 آنبهآن [انسان] ترقی و رشد میکند. محال است که یک کار خیری برای خدا بکند مغفولٌعنه باشد (نادیده گرفته شود)؛ 🔹«لَا يَعْزُبُ عَنْهُ مِثْقَالُ ذَرَّةٍ؛ به اندازه سنگینی ذرهای از علم او دور نخواهد ماند»، [ممکن نیست] ملائکه خبردار نشوند، کسی ننویسد، ضبط نکند.
🔹باید ملتفت باشد! هر خیری و هر شری از هر کسی صادر شود، در آنجا آشکار است.
.
📚 بهسوی محبوب، ص١١۴
#سخن_بزرگان
@whc_znj
⚠️ ما مسئولیم
⭕️ به امیرالمؤمنین (علیه السلام) گفتند شخصی از گرسنگی مرد! حضرت فرمودند همهی کسانی که شاهد گرسنگی او بودند، مسئولند و باید دیهی او را بدهند.
آیا ما مسئول نیستیم وقتی در شهری زندگی میکنیم که محرومیتهای باورنکردنی دارد؟ که اگر کمک کنیم - به تعبیر روایات - پیغمبر از همه خوشحالتر میشود! اگر پیغمبر از شما کِیف کند خودتان ببینید که چه میشود...
🔸 یک مقدار به اوضاع مردم برسیم. هر کسی دور و بر خود و در محله خود را بررسی کند. نمیدانید این خدمت به محرومین و رسیدگی به احوالات آنها خودش چه کار فرهنگیای است...
حجت الاسلام قاسمیان
#سخن_بزرگان
@whc_znj
عزیزی نوشته بود خیلی دوست دارم در این رزمایش مومنانه شرکت کنم اما حقیقتا شرایط مالی ام مساعد نیست.
بهانه شد برای چند پیشنهاد رزمایشی:
1️⃣ حلقه بسازید
با رفقا و همکاران و اهل فامیل و یا هم محله ای حلقه درست کنید و برای رزمایش فکر کنید و ایده دهید. این گام اول را دست کم نگیرد. شروع پربرکتی است.
2️⃣ هم عهد شوید
هم عهدی بسازید. مثل یک قرار فامیلی تا هزینه مهمانی و عیدی را خرج رزمایش کنید. یا همین عهد سر شام هیات. یا حتا با خانواده مان؛ مثلا یک وعده گوشت در ماه کمتر مصرف کنیم و به نیازمند برسانیم.
3️⃣ بانک درست کنید
شناسایی کنید. یکی از مشکلات خیریه ها و گروه های جهادی شناسایی است. بانک اطلاعات دقیق از افراد و نیازمندی های آنها تهیه کنید و در اختیار نهادهای خیریه ای قرار دهید. لیستی هم از افراد خیر و دستگیر تهیه کنید.
4️⃣ بدون پول هم می شود
لیست ایده و طرح دستگیری غیر مالی درست کنید. مثلا خرید کردن برای سالمندان یک محل. یا شاد کردن بچه های یک پرورشگاه. درس دادن به بچه های کار. گروه درست کنید و صاحبان مغازه و خانه ها و طلبکارها را راضی کنید مراعات کنند.
5️⃣ آبروی تان را خرج کنید
پول ندارید؛ آبرو که دارید. آبروی تان را خرج کنید. هرکس شما را می شناسد و اعتماد دارد و برایش اعتبار دارید سراغش روید. حالا فامیل یا محل کار یا کانال تلگرامی تان.
6️⃣ رابط شوید
خیرین را شناسایی کنید و برای شان وعده دیدار فراهم کنید. دستشان را بگیرید و با آنها به نیازمندان سر بزنید.
7️⃣ قاشق زنی راه بندازید
برای پول جمع کردن هم ایده درست کنید. به یک پیامک و استوری اکتفا نکنید. یکی از راه های پول جمع کردن دقیق گزارش دادن است. یک تیم رسانه ای قوی بسازید برای گزارش به مردم و خیرین.
8️⃣ تکراری نباشید
کمک فقط سبد کالا نیست. مثلا به بقالی و نانوایی محله یا شهر بروید و لیست بدهکاران را پاک کنید. یخچال و کولر و شیر آب دستشویی نیازمند محل را درست کنید. برای دست فروش های خانه نشین مشتری پیدا کنید.
9️⃣ به خودتان نگاه کنید
در هر صنف و حرفه ای که هستید رزمایش را برای خودتان بومی کنید. پزشک ببیند چه کاری از او ساخته است. کارگر و مکانیک هم.
🔟 جلوی پای تان را ببینید
ببینید چه چیز جلوی پایتان قرار می دهند. غفلت نکنید از نسیم و خنکا و جذبه خیررسانی. خیلی وقت ها پیش روی مان ضیافت می چینند تا ببینیم.
الان مهمترین چیزی که جلوی پای تان است همین اصل رزمایش است. تلاش کنید هرکس با هرگرایشی، انقلابی و غیرانقلابی را دعوت کنید به این رزمایش مومنانه. هرکس هرجا بود بلند شود و گارد مردم دوستی بگیرد.
محسن مهدیان
#رزمایش_همدلی
@whc_znj
از بيستم شعبان تا آخر ماه مبارک رمضان مناسب است كه يک اربعين دعای عهد را بخواند و ملتزم باشد.
اين، يک نوع استقرار در محبت و ولايت میآورد. بعد از نماز صبح دعای عهد را انسان چهل روز ادامه بدهد.
اين ديگر میماند. بعد هم اگر برايش ملكه شد، ادامه بدهد؛ ولی از هجدهم - بیستم ماه شعبان تا آخر ماه رمضان چهل روز بدون فاصله می توان دعای عهد را ادامه داد.
حجت الاسلام ناصری
#سخن_بزرگان
@whc_znj
🔺چگونگی تشخیص خبر درست از نادرست
اگر میخواهید توانایی خود را در تشخیص خبر درست از شایعه و خبرهای ساختگی تقویت کنید باید این ۵ پرسش را در هنگام خواندن خبر از خود بپرسید.
۱: خبر را چه کسی نوشته است؟
در خبر درست همیشه نامی واقعی از یک خبرنگار یا روزنامهنگار واقعی، که قابلپیگیری باشد بهعنوان مرجع و منبع خبر گفته میشود ولی در خبرهای ساختگی، شایعه یا تبلیغاتی، چنین چیزی وجود ندارد. وقتی نام نویسنده یا گوینده را در خبر میبینید حتماً سرگذشت او را نیز دنبال کنید.
۲: خبر چه چیزی میخواهد بگوید؟
خبر واقعی وقتی درباره موضوعی جنجالی باشد معمولاً آن را به نقل از منابع واقعیِ معتبر که قابلپیگیری باشند، میگوید. درحالیکه خبر ساختگی منبع دروغین، نشانی اینترنتی ساختگی، عنوان کلی غیرقابلپیگیری یا با استناد به مطالب مشابه غلطانداز دیگر میگوید که با اندکی کندوکاو و ژرفنگری، نادرستی آن قابلتشخیص است.
۳: خبر چه زمانی منتشر شده است؟
حتماً به تاریخ انتشار خبر دقت کنید اگر به کلمههای «خبر فوری» در خبر برمیخورید بیشتر دقت کنید زیرا احتمال ساختگی بودن یا تبلیغاتی بودن آن بیشتر است.
۴: خبر در کجا منتشر شده است؟
خبر درست و مهم، حتماً در خبرگزاریها و وبگاههای مشهورِ دارای اعتبار نیز منتشر میشود. اگر خبر را برای نخستین بار در شبکههای اجتماعی میبینید باید پیش از بازنشر و فرستادن آن برای دیگران، تلاش کنید تا درستی آن را بیازمایید.
۵: از خواندن خبر چه احساسی به شما دست میدهد؟
خبر ساختگی مثل همهی تبلیغات دیگر برای برانگیختن احساس شما طراحی شده است. پس اگر با خواندن خبری بسیار ناراحت شدید، دِرَنگ کنید و نفس عمیقی بکشید. ادعایی که در خبر وجود دارد را دست کم در سه خبرگزاری و یا رسانهی معتبر تحقیق کنید و سپس تصمیم بگیرید که خبر را ساختگی یا واقعی به حساب آورید. نباید همه چیز را زود باور کرد. هیچ چیزی بهتر از تفکر انتقادی در روبرو شدن با خبر نیست.
اگر ۵ پرسش بالا را در خواندن خبرها رعایت کنید بهتدریج سواد رسانهای خود را افزایش میدهید.
#سواد_رسانهای
@whc_znj
بسم الله الرحمن الرحیم
🔴 امروز چهارشنبه
27 فرودین ۱۳۹۸
21 شعبان ۱۴۴۱
15 آوریل ۲۰۲۰
#ذکر_روز: یا حی یا قیوم؛ ای زنده، ای پاینده
💠 امام جواد عليه السلام می فرمایند :
الثِّقَةُ بِاللهِ ثَمَنٌ لِکُلِّ غَالٍ، وَسُلَّمٌ إلَی کُلِّ عالٍ.
اعتماد به خداوند بهای هر چیز گرانبها و نردبان هر امر بلند مرتبهای است.
📚 بحار الأنوار، جلد 75، صفحه 364
@whc_znj
💠 نظر آیتالله مکارم شیرازی درباره روزه ماه رمضان در دوره کرونا
🆔 @qomirib