کانال عبری کان:
دو موشک از غزه به سمت بئرشبع شلیک شد که یکی از آنها سایت دودادیم را هدف قرار داد و دومی در کیبوتز بئری فرود آمد.
هاآرتص:
خانوادههای زندانیان در مقابل کریا در تلآویو: به خاطر نتانیاهو توافقی وجود ندارد و زندانیان برنمیگردند - نتانیاهو به دلایل سیاسی آنها را رها میکند و ورود به رفح و گسترش عملیات در آنجا ما را از توافق دور میکند و افشاگری میکند. خانواده های ما در معرض خطر - ما از آیزنکوت، گالانت و همه افراد با وجدان در لیکود و ائتلاف می خواهیم تا دولت را سرنگون کنند.
اسرائیل هیوم:
نظرسنجی نیویورک پست: 65 درصد از دانشجویان آمریکایی از اعتراضات طرفدار فلسطین حمایت می کنند - 43 درصد در آنها شرکت کردند - 63 درصد با حماس ابراز همدردی کردند و - 15 درصد از شرکت کنندگان در تظاهرات معتقدند که اسرائیل حق وجود ندارد.
امیر بوخبوط - وب سایت عبری والا:
اگر رئیس ستاد هرزی هالوی با جهت گیری سیاسی و امنیتی نتانیاهو، گالانت، گانتز و آیزنکوت موافق نیست، چرا کلیدها را تحویل نمی دهد و نمی رود؟
با وجود این، او یک رئیس ستاد جنجالی است. بخاطر ناکامی تاریخی ۷ اکتبر؟!؟! این یک سوال برای همه است!
بخش ديگري از کتاب ارتباط ميان نهادهاي دانشگاهي دو طرف است که با نام بسياري از چهره هاي معروف که مديريت فرهنگي کشور را عهده دار بوده اند آشنا مي شويم و اين که چگونه آنان مشتاقانه و با تشويق دولت پهلوي به دنبال ايجاد اين ارتباط و گسترش آن بوده اند.
مجلد دوم کتاب در باره ارتباطات اقتصادي و همکاري ها ي فني ميان اسرائيل و ايران در بخش هاي کشاورزي، نفت و آموزش فني و حرفه اي ، بازرگاني و هواپيمايي و غيره است که ضمن آن به تفصيل از اين رفت و آمدها ياد شده است.
در پايان فهرستي از يهوديان بنام ايران با شرح حال تفصيلي آنان آمده است، بهودياني که برخي از آنان در اسرائيل به مقامات بالايي دست يافتند.
اين کتاب به جز آن که در روشن کردن روابط ايران و اسرائيل بسيار با اهميت است به نوعي تاريخنگاري يهوديان ايران نيز در اين دوره به حساب مي آيد. مناسبات و تاريخچه اي که بخش عمده آن با پيروزي انقلاب اسلامي پايان پذيرفت.
عذري در سطور آغازين اين کتاب نوشته است: رويدادهاي فوريه سال 1979 آنچه که انقلاب اسلامي خوانده شد، پيوند گسترده اي را که ميان دولت هاي اسرائيل و شاهنشاهي ايران برپا شده بود از ميان برد.
رسول جعفريان
ششم آبان 1383
📚 معرفی کتاب
📕کتاب خاطرات مئیر عزری: سفیر فلسطین اشغالی در ایران
نقد و بررسی کتاب از عباس سلیمی نمین
کتاب حاضر، به بیان خاطرات آخرین سفیر فلسطین اشغالی در ایران میپردازد. «مئیر عزری» با آموختهها و تجربههای فراوان این توانایی را دارد که با نگاهی به فرود و فراز پیچیدگیها، نکتهها را بهروشنی دریابد، هرچند بسیاری از بازیگران سرنخها را پنهانی به دست داشته باشند. بنابراین «مئیر» با خاطراتش نهتنها رویدادهای شگفتیآفرین گذشته را به ما نشان میدهد، بلکه گوشههایی از آینده را نیز برایمان میگشاید. «خانه پدری در اصفهان»، «سرپوشی بر چشمه جوشان محور»، «در دایرههای ساواک»، «روزنامهنگاران و نویسندگان»، «همکاریها و پیوندهایم با نیروهای امنیتی»، «یهودیان ایرانی در اسرائیل» عنوانهای برخی از بخشهای این کتاب هستند.
مئیر عزری در این کتاب از پیوندهای پیدا و پنهان دو حکومت صهیونیستی و پهلوی پرده برمی دارد. از گفتگوهایش با محمدرضا پهلوی و دیگر دولت مردان ایرانی. از سفرهای سیاستمداران دو کشور. از همکاری های سربسته امنیتی، سیاسی ، نظامی، بازرگانی و فرهنگی سخن می گوید و رازهایی ناگفته و سربه مهر را می گشاید.