🔻 گالانت، وزیرجنگ اسرائیل:
🔻 ایران در سالهای اخیر تحت هدایت رهبر ایران، یک عملیات جهانی را با گسترهای بیسابقه رهبری میکند که اسرائیلیها را در سراسر جهان هدف قرار داده است.
🔻 در سال گذشته بیش از ۵۰ تلاش برای حمله تروریستی صورت گرفته است که اکثر آنها در آخرین لحظه خنثی شدند. به لطف سیستم امنیتی ما، به لطف همکاری نزدیک با بسیاری از کشورها، و به لطف درک این موضوع که ایران یک تهدید جهانی است - ما در این تلاش ها موفق شدیم.
این مبارزه متوقف نمی شود. این یک مبارزه در راه رسیدن به چیزی بسیار مهمتر است و آن جلوگیری از سلاح های هسته ای از دستان غیرمسئول و خطرناک ایران است.
🔻 ایران در مرکز اولویتهای نظام امنیتی قرار دارد. در بودجه چند ساله ای که اخیراً امضا کردیم، میلیاردها دلار برای مقابله با حلقه سوم اختصاص دادیم تا برای هر راهی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای نظامی آماده شویم.
🔻 ایرانی ها ایده ایجاد توان نظامی در سوریه رارها نکرده اند. ایران درهدف رسیدن به چشم انداز سلیمانی موفق نبوده، ما تا آنجا که لازم باشد برای بازدارندگی ایران و حزب الله و بر هم زدن معادلات به اقدام خود ادامه خواهیم داد.
🆔@kriyaasses
https://eitaa.com/kriyaasses
♦️ تحلیل مهمان
🔹 درباره موضع روسیه درباره جزایر سه گانه ایران در بیانیه نهایی با امارات
🔹هر چند موضع وزیر خارجه ایران در رد پذیرش الحاق کریمه و دونتسک و لوهانسک به روسیه، پاسخی به این حرکت روسیه بود، اما مقایسه این دو غلط است، اما باید توجه کرد که این صحبتهای متقابل نیز وجود دارند. سال گذشته نیز نماینده روسیه در شورای امنیت حملات ایران به کردستان عراق را محکوم کرد و تهران در پاسخ نیز باز هم از کریمه حمایت کرد! این عبارت "پشت ما را خالی کرد" و "ما را فروخت" دقیقا عین همان عبارت "ایران را دور زدنند" و "ایران را از سوریه اخراج کردند" است. تقریبا ماهی نیست که این عبارات گفته نشود و در آخر نیز شاهد اتفاق خاصی نیستیم.
🔹در روابط ما با روسیه در حوزه امنیتی و نظامی سطح روابط بسیار بیشتر از چیزی است که برخی تصور میکنند و اکنون نیز علنی شده است اما نکته اینجاست که برخی موضعگیریها الزاما بر روی سطح روابط مثلا نظامی تاثیر نمیگذارد هر چند میتوان این بحث را مطرح کرد که اتفاقا ما باید با استفاده از همین اهرمهایمان روسیه را با خود همراه کنیم. آخرین نکته در خصوص خود روسیه، جملهای که سپهبد شهید سلیمانی در جلسهای در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در خصوص روسیه گفت و آن این بود که اگر ظرفیتهای بالقوه همکاری و مواضع مشترک میان دو کشور شناسایی شود، شاهد جهش چند برابری روابط خواهیم بود(نقل به مضمون).
🔹اما باید توجه کرد که این تفکر که یک کشور دوست باید در تمام پروندهها با ما هم نظر باشد از اساس غلط است. این مسئله بالاخص در دوره نظم در حال گذار فعلی که الگوی همکاری به سمت رقابت و همکاری همزمان پیش رفته اهمیت دوچندانی پیدا کرده است.
🔹به عبارتی شاید برخی تحولات مانند احیای روابط برخی کشورهایی که قبلا با یکدیگر در تخاصم بودند عجیب باشد اما در نظم فعلی این مسئله به هیچ عنوان غیرمنتظره نیست و از سویی، اینکه فکر کنیم با احیای روابط مثلا با عربستان باید عربستان در تمام جبهات منطقهای با ما هم نظر شود و اگر مثلا برنامهای دیگر را در لبنان پیشبرد پس نقض عهد کرده و مستحق مجازات و قطع روابط است، دیدگاهی است که مربوط به دوره نظمهای گذشته است.
🔹به عبارتی در جهان چند قطبی، هر کشور به مانند یک قطب آهنرباست و باید بقیه را به خود جذب کند حال میزان این جذب کردن به خود آن آهنربا بستگی دارد! اگر کشورها به این دام امارات تن میدهند زیرا این کشور برای آنها جذابیتهای سرمایهگذاری و اعلام حمایت و ... دارد پس به برخی درخواستهای آن نیز تن میدهند. کلید اصلی جایگاهیابی در نظم جدید، تعریف اهرمها و بازی با آنهاست.
🔹در قضیه فعلی نیز، ما شاهد روند خطرناکی از سوی امارات در قضیه جزایر سهگانه هستیم. اینکه تمام اعضای شورای امنیت از این موضع امارات حمایت کنند، باید یک زنگ خطر باشد هر چند به طور قطع وجبی از جزایر به طرف اماراتی نمیرسد اما اجماعسازی بینالمللی همان خطری است که باید به آن توجه کرد.
🔹در واقع امارات، بحث جزایر سه گانه را به اهرمی برای ارتباط با سایر کشورها خصوصا متحدین و دوستان ایران تبدیل کرده که در ازای روابط اقتصادی و تجاری گسترده، این کشورها از مذاکرات ایران و امارات و یا ارجاع به مراجع بینالمللی حمایت کنند.
🔹همین مسئله باید زنگخطر را در تهران به صدا درآورده و مقامات ما نیز به فکر این چالش باشند. از جمله این اقدامات، امنیتیزدایی از این جزایر و گسترش مناطق مسکونی، تجاری و ... در آنها، مطرح کردن این بحث در مذاکرات دو یا چند جانبه رئیس جمهور و سایر مقامات به گونهای که بقیه کشورها نیز از حق حاکمیت ایران بر این جزایر حمایت کنند، استفاده از ظرفیت سازمانهای بینالمللی چون شانگهای و اکو و خزر و ...(گفتنی است یکی از بندهای شانگهای تاکید سران بر حفظ تمامیت ارضی کشورهای عضو است و تشکیک مسکو در بحث جزایر سه گانه به نوعی نقض این بند محسوب میشود)، تعریف پروژههای سرمایهگذاری در این جزایر از سوی کشورهای خارجی و ... از جمله اقدامات ایجابی است که میتوان آن را هر چند به سختی اجرایی کرد.
🔹گفتنی است برخی اقدامات سلبی مانند احضار سفیر و ... هر چند مناسب اما صرفا مسکنهای موضعی است که تاثیر کارکردی چندانی هم ندارند. سطح اقدام باید بالا رفته و این موضوع به یکی از دستورکارهای کلان کشور در عرصه دیپلماسی تبدیل شود. اگر خوش خیال باشیم و با فکر اینکه "چون قدرت نظامی داریم پس کسی نمیتواند این جزایر را پسبگیرد" این موضوع مهم که ظاهرا تبدیل به یکی از اولویتهای سران امارات شده ظرفیت ایجاد چالش در فضای جدید بینالمللی را برای ما دارد.
🆔@kriyaasses
https://eitaa.com/kriyaasses
▪️ فریادهای "فلسطین فلسطین" موجب توقف بازی تیم اسرائیلی شد
🔻شب گذشته بازی تیمهای مکابی رژیم صهیونیستی و "هامرون سپارتانز" در چارچوب مسابقات لیگ کنفرانس اروپا به خاطر فریادهای "فلسطین فلسطین" تماشاگران متوقف شد.
🔸طرفداران تیم اسرائیلی در واکنش به فریاد "فلسطین فلسطین" حاضران در ورزشگاه به داخل زمین بازی ترقه و بمبهای دستی پرتاب کردند که در نتیجه آن بازی متوقف شد.
🔸روزنامه تایمز اعلام کرد که 5 نفر از تماشاگران اسرائیلی بازداشت شدهاند
🆔@kriyaasses
https://eitaa.com/kriyaasses
6.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅چرا موشک هایپرسونیک یک سلاحِ ویژه است؟
🆔@kriyaasses
https://eitaa.com/kriyaasses
وبگاه کانال 12 رژیم صهیونیستی نوشت:
حمله وال استریت ژورنال به بایدن؛ «با اسرائیل بدتر از ایران رفتار می کند»
وال استریت ژورنال نوشت:حداقل از نظر لفاظی، رئیس جمهور و دولتش با نخست وزیر بنیامین نتانیاهو و ائتلافش بدتر از رژیم ایران رفتار می کنند. آنها در این مقاله به بررسی وخامت روابط دو کشور در چند وقت اخیر پرداختند و اشاره کردند که بایدن از احضار نتانیاهو به کاخ سفید خودداری کرد و به شرکای ائتلافی در دولت حمله کرد.
این راهی برای رفتار با یک متحد دموکراتیک نیست.
این روزنامه درباره انقلاب حقوقی و تأثیرات آن بر ماهیت رژیم اسرائیل مینویسد که این موضوعی است که اسرائیلیها باید درباره آن بحث کنند و به تعبیر آنها نیازی به تفسیر بایدن نیست.
در حالی که او با رفتارهای دولت نتانیابو سروکله میزند، ایران و سازمان های حامی وی در خاورمیانه در حال افزایش هستند. ما همچنین مدعی شدیم که ناامیدکننده ترین شکست بایدن این واقعیت است که او در ادامه خط ترامپ برای ادامه ترویج توافقنامه ابراهیم , در مقابل عربستان سعودی شکست خورد. خصومت آشکار بایدن، سعودی ها را وادار کرد تا در عوض با ایران توافقی امضا کنند.
🆔@kriyaasses
https://eitaa.com/kriyaasses
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شبکه 14 رژیم صهیونیستی گزارش داد:
اسرائیل با تشکیلات خودگردان توافق کرده که فعلا عملیات در جنین را متوقف کند تا تشکیلات خودگردان بتواند سیطره بر جنین رت انجام دهد.
پ ن: ظاهرا اسرائیل سعی می کند روغن ریخته را نذر امام زاده کند. خودش نتوانست در جنین کاری از پیش ببرد، با منت گذاری بر سر تشکیلات خودگردان می خواهد گردن آن بیندازد.
🆔@kriyaasses
https://eitaa.com/kriyaasses
♦️ بی اعتنایی نتانیاهو به تمرّد خلبانان ذخیره نیروی هوایی
▪️ روزنامه یدیعوت آخارنوت نوشت:
▪️ اسرائیل را می تواند بدون چند اسکادران مدیریت کند، اما بدون دولت نمی تواند مدیریت کرد . این همان چیزی است که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، در گفتگوهای محرمانه خود گفته است.
▪️ نتانیاهو از نظر ذهنی برای تلاش برای تمرّد دسته جمعی دیگر با پس زمینه اعتراض به انقلاب قانونی آماده است.
▪️ او در واقع مخالفت خود را با توقف قانون گذاری اعلام کرد و گفت: توقف قانون گذاری یک معنا دارد و آن این است که دیگر هیچ نقطه ای در وجود یک مقام اجرایی وجود ندارد، زیرا نمی تواند کاری انجام دهد. نتانیاهو فعلاً قصد ندارد در مورد ترویج قانون لغو علت احتمالی، دست از کار بکشد.
🆔@kriyaasses
https://eitaa.com/kriyaasses
♦️ تحلیلی بر تحرکات اخیر حزب الله لبنان و هراس شدید رژیم صهیونیستی
✍ علی عبدی
▪️سخنرانی اخیر سید حسن نصرالله در سالگرد جنگ تموز یا همان جنگ 33 روزه، بشدت تعادل روانی دولت بحران زده رژیم صهیونیستی و جامعه اسرائیل را بر هم زد. محورهای سخنرانی سید حسن در حقیقت روحیه و اعصاب این سیستم تروریستی و میلیتاریستی را هدف گرفت. واکنش طرف صهیونیستی نشان داد که هدف گیری سید حسن چقدر دقیق و درست بوده و بار دیگر نشان داد که دبیرکل حزب الله لبنان یک استاد تمام عیار جنگ روانی و شناختی در مقابل اسرائیل است. این همان چیزی است که روزنامه نویس های امنیتی رژیم صهیونیستی همچون رون بن یشای و امیر بخبوط هم بدان اشاره کردند.
▪️ واقع آن است که علیرغم مدعیات طرف اسرائیلی، جنگ تموز به یک تروما (روان زخم یا زخم عمیق روانی) برای ذهن و روان جمعی اسرائیلی تبدیل شده و از تکرار آن بشدت هراسناک است. جنگی که چهارمین ارتش دنیا مجبور شد تا دربرابر یک سازمان چریکی و مقاوم اما بشدت منسجم و معتقد زانو زد و برای خاتمه آن دست بدامان دولت آمریکا و دولت های عرب منطقه شد. جنگی که تمام سران و مغزهای نظامی و امنیتی اسرائیل همچون دان خالوتص (رئیس ستادکل نیروهای مسلح رژیم صهیونیستی)، بنی گانتز (فرمانده نیروی زمینی)، اودی آدام و ژنرال اشکنازی (فرمانده ارتش شمالی)، ژنرال شاکدی (فرمانده نیروی هوایی)، ژنرال فارکش (رئیس آمان) و مئیر داگان ( رئیس موساد) مقهور و مغلوب اعجوبه ای بنام عماد مغنیه شدند.
▪️نکته حائز اهمیت دیگر اینکه، همانطور که اسرائیل امروز، اسرائیل سال 2006 نیست و از بسیاری جهات به ویژه جبهه داخلی بشدت تضعیف شده، حزب الله لبنان هم همان حزب سال 2006 نیست. طبق برآوردهای رژیم صهیونیستی اگر در سال 2006 حزب الله 14000 موشک در اختیار داشت، امروز از ذخایر 150000 فروندی برخوردار است که رقم قابل توجهی از آن موشکهای نقطه زن هستند. حزب الله در سال 2006 یگان ویژه رضوان، یگان زرهی، یگان پهپادی، یگان جنگ الکترونیک، یگان پدافند هوایی و از همه مهمتر تجربه جنگ طولانی و پیچیده سوریه را نداشت.
▪️ سید حسن با مواضع خود عملا بار دیگر مناقشات سیاسی بر محور حزب الله لبنان و توانایی ها و امکانات مقاومت اسلامی لبنان را زنده کرد تا دیگر بار بی آنکه حزب الله وارد نبرد با اسرائیل شود، بتواند از این رژیم اشغالگر امتیازگیری کند و نشان دهد که این آموزه راهبردی را از کتاب هنر جنگ سوم تزو، آموزگار و مؤسس چینی دانش استراتژی در 2500 سال قبل به خوبی فرا گرفته است که یک پیروزی بدون جنگ برتر از صد پیروزی در صدر جنگ است.
▪️ روزگاری فقدان قانون اساسی و سیالیت مرزهای رژیم صهیونیستی و نامشخص بودن مرزها برای این رژیم، مزیت به شمار می رفت. امروز اما این هردو دیگر نه مزیت که باری بر دوش این رژیم شده است. فقدان قانون اساسی امروز موجب تشدید بحران داخلی و عدم شکل گیری یک افق روشن برای حل آن شده، و نامتعین بودن مرزهای این رژیم هم موجب بهره برداری هوشمندانه قدرتهایی همچون حزب الله لبنان شده است.
▪️ در همین راستا سید حسن اعلام کرد: "ما یک چادر در داخل خاک لبنان و یک چادر در داخل خط عقب نشینی در مزارع شبعا برپا کردیم و می گوییم که این منطقه خاک لبنان است... وقتی وارد مزارع شبعا میشویم، در داخل خاک لبنان چادر میزنیم و این آزادی را داریم که هر کاری که میخواهیم در آنجا انجام دهیم... اکنون اوضاع تغییر کرده است و اسرائیلیها برای برداشتن گام میدانی جرأت نمیکنند... اگر به خیمههای مزارع شبعا حمله شود، نمیتوانیم سکوت کنیم و مجاهدین برای مقابله با هرگونه حمله اسرائیل به آنها دستوراتی دارند... چیزی به نام تعیین مرزهای زمینی وجود ندارد، زیرا مرزهای زمینی بین لبنان و فلسطین اشغالی قبل از تأسیس نهاد غاصب ترسیم شده است... سرزمینهای غجر، سرزمین لبنان است و «اسرائیلیها» دوباره آن را اشغال کردند و با سیم خاردار حصار کردند".
▪️ شاید روزگاری ماجراجویی نظامی برای رژیم صهیونیستی رافع بحران های سیاسی داخلی و سبب انحراف افکار عمومی آن می شد، اما امروز هرگونه ماجراجویی نتانیاهو در لبنان نه تنها چنین کارکردی نخواهد داشت که بشدت قابلیت تشدید بحران وداخلی و سقوط دولت وی را داراست. حزب الله با فهم این مهم سطح بازی استراتژیک و روانی با اسرائیل را اینگونه ارتقا داده است.
▪️آنچه سران رژیم صهیونیستی بویژه گالانت وزیر جنگ این رژیم را طی روزهای اخیر بشدت آزرده کرده و آنان را به اتخاذ سخنان تهدیدآمیز تکراری و نخ نما واداشته فهم چنین موقعیتی است. اینکه حزب الله لبنان توانسته با موازنه سازی محاسبه شده و فکورانه، وضعیت میان خود با اسرائیل را از بازدارندگی به توازن قوا ارتقا دهد.
🆔@kriyaasses
https://eitaa.com/kriyaasses
🇮🇷 برای ایران این روزها خیلی خوب است
▪️ عاموس هارئل تحلیلگر ارشد نظامی هاآرتص می نویسد:
برای ایران این روزها خیلی خوب است. اعتراض به حجاب کمرنگ شده است، تشدید روابط با چین و روسیه به ثمر نشسته است و کشورهای عربی واقعیت راهبردی بین المللی جدید را به رسمیت می شناسند و به دنبال راه های آشتی برای تهران هستند.
اما به نظر می رسد نکته قابل توجه تا آنجا که به رژیم مربوط می شود، مربوط به معامله با ایالات متحده است. رسانه های بین المللی، با الهام از دولت در واشنگتن، آن را به عنوان تفاهم هایی توصیف می کنند که با هدف تنش زدایی، کاهش اصطکاک شکل می گیرد.
در عمل به نظر می رسد که این بیشتر یک توافق نانوشته است که بخش قابل توجهی از آن در حال حاضر شروع به اجرا کرده است. دولت بایدن از تعریف رسمی آن به عنوان یک توافق خودداری می کند، همچنین از ترس اینکه این امر واکنش منفی جمهوری خواهان در کنگره را برانگیزد.
توافق نانوشته واشنگتن با تهران مبتنی بر مسدود کردن برنامه هستهای در ازای آزاذشدن داراییهای ایران در خارج از کشور و آزادی اسرا و گروگانها است و برای آمریکاییها، اسرائیل نقش مهمی در این معادله دارد و آن دخالت نکردن است.
🆔@kriyaasses
https://eitaa.com/kriyaasses
🔻پارلمان اروپا خواستار به رسمیتشناختن کشور فلسطین شد
🔹پارلمان اروپا در نشست اخیر خود در شهر استراسبورگ با اکثریت آرا از اتحادیه اروپا و کشورهای عضو خواست کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند.
🔹این پارلمان همچنین خواستار احترام به قوانین بینالملل شده و بار دیگر بر «پایبندی اتحادیه اروپا به برابری حقوق بین اسرائیلیها و فلسطینیها» تاکید کرد.
🆔@kriyaasses
https://eitaa.com/kriyaasses