🌼برخی از توصیههای اخلاقی عرفانی آیتالله سید عبدالله فاطمینیا رحمةاللهعلیه*
✍عمده چیزی که برزخ را تاریک میکند، حرف پشت سر مردم است، غیبت، تهمت... یکی از چیزهایی که برزخ را روشن میکند، گرهگشایی از کار مردم است. برزخ را گناهان، تاریک میکنند، و از آن طرف اعمال خیر، باعث روشنایی عالم قبر و برزخ میشوند.
خواهش میکنم حاضر جواب نباشید. من به جوانها میگویم دیر نمیشود، بعداً جواب بدهید. کمی تأمل کنید. حاضر جوابی بعضی وقتها آدم را محروم میکند. همینطوری زود چیزی را نپرانید، تمرین کنید و یک ذره دیرتر جواب بدهید.
مشاجرهها و نزاعها، نور باطن را خاموش میکند! بسیاری از بیحالیها و عدم نشاطها به جهت مشاجرات است! کم منزلی داریم که در آن پرخاش و تندی نباشد. روزی چندتا پرخاش باشد، برکات میرود و دیگر چیزی نمیماند! حتی اگر حق هم با تو بود، در امور جزئی و شخصی مشاجره نکن، چون کدورت آور است.
نعمتی که انسان را از خدا غافل کند، نقمت و عقاب است. از جمله، گریهی استدراجی است. حالِ گریه به او میدهند، که فکر کند آدم خوبی است! بعضی افراد هستند که در مجالس و هیئت گریه میکنند اما کارهایی از اینها سر میزند که سنگ را به گریه میاندازد! مسکین گمان میکند خیلی حال خوبی دارد!
در جامعهی ما تقوای لسانی خیلی کم است؛ بعضی از متدیّنین، اهل مسجد، اهل هیئت، تقوای لسانی را از دست دادهاند! گویا غیبت واجب است و تهمت و افتراء مستحب! خدا میداند خیلی خطرناک است، توفیق سلب میشود، قلب تیره میشود، نشاط در عبادات موجود نیست.
بگذارید جملهای کامل شود بعد ایراد بگیرید. نمیدانم چرا اینطوری هستیم! در خواهر و برادری هم حاضر نیستیم حرف یکدیگر را تا آخر گوش کنیم. میگوییم وایسا، شکر تو کلامت! خب شکر به چه درد میخورد؟ یا اگر از جملهای خوشش نیاید میپرد وسط حرف! بابا جان صبر کن تا حرف اون آدم تمام شود.
خشم ما را بیچاره کرده است، نمیگذارد به جایی برسیم! هی دور خود میچرخیم، چرا که بداخلاقیم! امام صادق علیهالسلام فرمود: «آدم بد اخلاق، معارف را پیدا نمیکند.»
آقای طباطبایی اگر بداخلاق بود، المیزان نمیتوانست بنویسد. بد اخلاقی با معارف جور در نمیآید.
ماها ولخرج نورانیت و نور هستیم؛ کاری میکنیم، نورانیتی حاصل میشود؛ راحت کاری میکنیم که میرود و جایش را به ظلمت میدهد. شب بلند میشویم چندتا استغفار میگوییم و مشمول آیه «ویستغفرون بالاسحار» میشویم اما صبح میگوییم «حالا غیبت فلانی نباشد ها…» هیچی تمام شد و رفت
تعجب میکنم از بعضیها! آقا یا خانم مؤمن ۲۰ بار عمره رفته، بار ۲۱ میگویند بیا پول عمره را بده برای جهیزیه دختر یتیم؛ میگوید نمیتوانم؛ دوستانم میروند، من نروم؟! حالا بگو شما این همه رفتی، اخلاق را رعایت میکنی؟ مگر دین مسخره است؟! هر سال عمره میروی؛ یک عیب را از خودت دور نکردی؟
فرد در حالی که تصور دارد خبری است وارد روز قیامت میشود اما ناگهان تعجب میکند؛پس نمازها و عمرهها چه شد؟میگویند دل شکستی! ریا کردی! زهر زبان ریختی! جوان عزیز اگر میخواهی به جایی برسی از خانهتان شروع کن! اگر دل خواهرت را شکستی، دل مادروپدر را شکستی، برو درستش کن. از خانه شروع کنید.
اهل قسم نیستم ولی مجبورم، دلم میسوزد. خانمها،آقایان! بشنوید! به حضرت زهرا سلاماللهعلیها قسم اگر لطیف نباشید چیزی گیرتان نمیآید، خودتان را معطل نکنید. هی اوقات تلخی راه میاندازد، عصبانی میشود، بعد هم میخواهد بشود زبدةالعارفین؛ یکبار این قسم را خوردم که تا لطیف نشوید چیزی گیرتان نمیآید.
خدا گناه «آبرو بردن» را سخت میبخشد. امام باقر علیهالسلام فرمودند: «کسی که آبروی مردم را نریزد، خداوند از گناهان او صرفنظر خواهد كرد.» اغلب جهنمیها، جهنمی زبان هستند! فکرنکنید همه از دیوار مردم بالا میروند. یک مشت مقدس را میآورند جهنم به سبب اينكه آبرو میبردند! اسلام خواهان حفظ آبروی افراد است.
خبرهای بد را هیچ وقت در خانه نگویید؛ تا به خانه میرسد، میگوید تصادفی را دیدم! نمیخواهد بگویید. اصلا خبرهای منفی را در منزل نگویید. شما را به خدا قسم میدهم اینها را رعایت کنید؛ ضربههایی به خانواده زده میشود که جبران نمیشود. چیزهای پریشان کننده نگویید. به همسر و بچهها آرامش دهید.
مردم فکر می کنند اولیاء خدا روزی هزار رکعت نماز می خوانده اند که این طوری شدند. خیر؛ آنها فقط در اثر داشتن صفات عالیه به این جا رسیدند
صفات عالیه انسان را ده فرسخ ده فرسخ جلو می اندازد یک خشم فرو خوردن آدم را از هزار رکعت نماز زودتر به خدا می رساند، یک دل شاد کردن تو را خیلی زودتر می رساند، یک مادر خوشحال کردن زودتر می رساند. از اینجا باید شروع کنیم. اینجا را درست کن بعد هزار رکعت نماز خودش می آید، خودت مشتاق می شود
🌹 ذکر رزق و روزی 😍👇
🔸 سه مرتبه صبح و سه مرتبه شب بخوانید
✨✨
یا اللهُ یا اللهُ یا اللهُ،یا رَبُّ یا رَبُّ یا رَبُّ،یا حَیُّ یا قََیُّومُ،یا ذَالجَلالِ وَ الإِکرامِ،أَسئَلُکَ بِاسمِکَ العَظیمِ الأَعظَمِ،أَن تَرزُقَنی رِزقاً واسِعاً حَلالاً طَیِّباً،بِرَحمَتِکَ یا أَرحَمَ الرَّاحِمینَ»
✨✨
📓 کلیات مفاتیح الحاجات.ص87
💚 در محل کار بخوانید برای جلب مشتری و رزق
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چکار کردی که به این مرحله رسیدی پسر
درد دل شهید مصطفی با شهید خمینی
و مصطفی چندروز قبل مثل محمدباقر مفقودالاثر شد و عمدربهم یرزقون😭
چکار مردی به اینجا رسیدی پسر
😭
🙏🏼 نماز ساده شب بیست و پنجم ماه شعبان
عَنِ النَّبِيِّ صلّی الله علیه وآله قَالَ: مَنْ صَلَّى فِي اللَّيْلَةِ الْخَامِسَةِ وَ الْعِشْرِينَ عَشْراً، بِالْحَمْدِ وَ التَّكَاثُرِ، أُعْطِيَ ثَوَابَ الْآمِرِينَ بِالْمَعْرُوفِ، وَ النَّاهِينَ عَنِ الْمُنْكَرِ، وَ ثَوَابَ سَبْعِينَ نَبِيّاً. (البلدالأمين، ص173)
رسول خدا صلّی الله علیه وآله فرمود: هرکس در شب بیست و پنجم ماه شعبان 10 رکعت نماز بخواند؛ در هر رکعت یک بار سوره حمد و یک بار سوره تکاثر؛ پاداش کسانی که امر به معروف و نهی از منکر می کنند، و همچنین پاداش هفتاد پیامبر را به وی اعطا می کنند.
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
⭕️ هر سال، سختتر از پارسال!
جَبر بن نوف همدانی گوید: به ابوسعید خُدری گفتم: به خدا سوگند سالی بر ما نمیآید مگر اینکه از سال قبلش بدتر است و حاکمی نمیآید جز آنکه بدتر از قبلی است! ابوسعید گفت: شنیدم که رسول خدا صلّیاللهعلیهوآله هم مانند سخن تو را میفرمود؛ و نیز شنیدم که میفرمود:
🌍 پیوسته امرتان چنین باشد تا آنکه در فتنه و جور به دنیا آیند فرزندانی که جز آن شرایط را نشناسند؛ تا زمانی که زمین از ظلم پُر شود و حتی کسی قادر به گفتن ذکر "الله" نباشد! آنگاه خداوند متعال، مردی از من و عترتم را برمیانگیزد که زمین را از عدل و داد پر نماید، آن گونه که حکّام قبل از او، از ظلم و جور پُرَش کردهاند؛ و زمین، گنجهای درونش را برای او بیرون میاندازد و او مال را فراوان و بیحساب بین مردم میپراکند و این در زمانی است که اسلام مستقر شده باشد.
📚 الأمالی (شیخطوسی)، ص۵۱۲
بحار الانوار (علامهمجلسی)، ج۵۱، ص۶۸
••••
🟡 اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج 🟡
⭕️ شخص حسود، منافقی بیمار است!
حضرت امامجعفر الصادق علیهالسلام فرمودند:
🌿 «مؤمن غبطه میخورد و حسادت نمیورزد، اما منافق حسادت میورزد و غبطه نمیخورد!» [۱]
امیرِ کلام، حضرت امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب صلواتاللهعلیه فرمودند:
🍃 «صحّت بدن و تندرستی شخص، دلیلی بر کمبودن حسادت اوست!» [۲]
💠 «إِنَّ المُؤمِنَ یَغبِطُ وَ لَا یَحسُدُ وَ المُنَافِقُ یَحسُدُ وَ لَا یَغبِطُ.» [۱]
«صِحَّةُ الجَسَدِ مِن قِلَّةِ الحَسَد.» [۲]
📚[۱] کافی (شیخکلینی)، ج۲، ص۳۰۷
[۲] نهج البلاغة (سیدرضی)، ص۸۳۲
📝 غبطه آن است که آرزو کنی آنچه دیگری دارد تو هم داشته باشی، بدون اینکه آرزوی نابودی نعمت او را کنی؛ اما حسد آن است که بخواهی نعمتی را که دیگری دارد، تو داشته باشی، ولی از او گرفته شود! اما در ظاهر به شکل دیگری وانمود میکنی؛ که رفتاری نشأت گرفته از نفاق توست! و این رذیلهی اخلاقی، منشأ بسیاری از سوء رفتارها و گناهان بزرگ و زمینهای عصبی برای ابتلاء به انواع بیماریهای روحی و جسمی در فرد حسود است.
🟡 اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج 🟡