گوگل برای افزایش امنیت محصولات و پلتفرمهای خود، برنامه پاداش آسیبپذیری (Vulnerability Reward Program) را برای اندروید، گوگل پلی، کروم و سرویسهای وب اجرا میکند.
غول موتور جستجو طی سال 2022 بهعنوان بخشی از برنامه خود، درمجموع 12 میلیون دلار پاداش برای کشف بیش از 2900 آسیبپذیری به محققین امنیتی پرداخت کرده که این میزان نسبت به سال 2021، کمی بیشتر از 3 میلیون دلار افزایش پیدا کرده است.
طبق گزارش جدید گوگل، بیشترین مبلغ پرداختشده به یک زنجیره آسیبپذیری از پنج باگ در اندروید مربوط میشود که باعث شد گوگل 605 هزار دلار به یک محقق با نام gzobqq پرداخت کند.
چین نگران گسترش اخبار جعلی از طریق هوش مصنوعی
🔹مقامات چینی معتقدند که احتمال گسترش اطلاعات نادرست توسط ابزارهای هوش مصنوعی غربی وجود دارد.
🔹دولت چین براین باور است که آمریکا از ChatGPT برای دستیابی به اهداف ژئوپلتیکی خود استفاده میکند و به همین خاطر از شرکتهای فناوری چینی مانند علیبابا و تنسنت خواستهاست که از این ابزار در پلتفرمهای اصلی یا جانبیشان استفاده نکنند.
http://gerdab.ir/00098J
📝 جهان سایبری در هفتهای که گذشت:
✅ راهاندازی سیستم جدید نظارت اینترنتی توسط روسیه، ممنوعیت [نصب] تیکتاک بر روی تجهیزات حکومتی از جانب اتحادیه اروپا، جمعآوری کمکهای خیریه برای ارتقاء توان سایبری ارتش اوکراین، و ...
yun.ir/5jgice
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استفاده از صدای شبیهسازیشده توسط هوش مصنوعی برای دسترسی به حساب بانکی
🔸 «جوزف کاکس» نویسنده Vice، باصدای شبیهسازیشده توسط هوش مصنوعی، شیوه های امنیتی بانک بریتانیایی «لویدز بانک» را دور زده و به حساب خود دسترسی پیدا کرده است.
🔸کاکس در مقاله خود توضیح داده که برای دستیابی به هدف خود، از سرویس رایگان تولیدکننده صدای هوش مصنوعی ElevenLabs استفاده کرده است.
🔸او پنج دقیقه از صدای خود را ضبط کرده و برای ایجاد نسخه شبیهسازی شده، آن را در Eleven Labs آپلود کرد. پس از انجام برخی تنظیمات، صدای تولیدشده نهایی توانست بر امنیت لویدز بانک غلبه کند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با فرزندان ببینیم: جلوه های ویژه تصویری در تبلیغ جدید پپسی با حضور مسی
اسنپ چت از چتبات جدیدی به نام My AI رونمایی کرده که براساس فناوری ChatGPT از شرکت OpenAI ساخته و شخصیسازی شده است. این ابزار فعلاً فقط در دسترس کاربران اسنپچت پلاس قرار میگیرد که ماهانه 3.99 دلار برای اشتراک خود هزینه پرداخت میکنند.
🔹چتبات هوش مصنوعی My AI در بالای زبانه Chat قرار میگیرد و میتواند به سؤالات کاربران پاسخ دهد یا برای آنها متن بنویسد. این ابزار بهگونهای آموزش داده شده است تا شخصیت مدنظر اسنپچت را داشته باشد و ارزشهایی مثل «دوستی، آموزش و سرگرمی» را دنبال کند.
🔹اسنپ میگوید این برنامه تابع قوانین و مقررات ایمنی این شرکت خواهد بود؛ بااینحال، مدیران شرکت از همین حالا پذیرفتهاند که کاربران احتمالاً میتوانند محدودیتهای این هوش مصنوعی را دور بزنند و آن را به وادار به حرفزدن درباره هر موضوعی کنند. ازاینرو، اسنپچت حتی پیشاپیش از کاربران بابت رفتارهای احتمالی چتبات خود عذرخواهی کرده است!
لقب ثروتمندترین مرد جهان دوباره به ایلان ماسک رسید
🔹ماسک با ثروت خالص ۱۸۷.۱ میلیارد دلار، برنارد آرنو را کنار زد و در صدر شاخص میلیاردرهای بلومبرگ ایستاد.
♦️راهاندازی منطقه آزاد ویژه ارز دیجیتال در امارات
🔹کویین تلگراف گزارش داده اماراتیها به دنبال راه اندازی منطقههای آزاد تجاری برای شرکتهایی هستند که دارایی دیجیتال و مجازی عرضه میکنند؛ درخواستها برای حضور در این مناطق آزاد در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۳ باز خواهد شد.
🔹منطقه آزاد به ارائهدهندگان خدمات داراییهای دیجیتال و مجازی در فناوریهای نوظهور، مانند متاورس، بلاک چین، توکنهای ابزار، کیف پول داراییهای مجازی، NFT، DAO، dApps و سایر کسبوکارهای مرتبط با Web3 اختصاص خواهد یافت.
سه قابلیت جدید گوگل برای اندروید:
»»افزایش اندازه محتواها در مرورگر کروم تا حداکثر 300 درصد/ این ویژگی ضمن حفظ چیدمان صفحه، اندازه متون، تصاویر و ویدیوها را بزرگ میکند و اجازه میدهد تا کاربر اندازه پیشفرض محتواها را بهصورت دلخواه تعیین کند.
»»از بین بردن صدای اضافه پسزمینه مکالمات کاربر با کمک فناوری حذف نویز در سرویس Google Meet
»»حاشیهنویسی با قلم هوشمند یا انگشت در فایلهای PDF گوگل درایو
فیلترینگ چه بر سر شاخهای اینستاگرامی آورد؟
🔹 دادهکاوی ایرنا از بررسی صفحههای پرفالوئر نشان داد نیمی از شاخهای طنز اینستاگرامی بعد از محدودیتهای مربوط به فیلترینگ در اینستاگرام، فعالیت طنز خود را تعطیل و افرادی که فعالیت خود را ادامه دادند محتوای انتقادی و اعتراضی کمی منتشر کردند.
🔹 این دادهکاوی، ۱۰ صفحه پرمخاطب با سابقه فعالیت و نرخ تعامل بالای افرادی که محتوای ویدئویی طنز منتشر میکنند با حداقل ۲ میلیون و حداکثر ۱۹ میلیون فالوئر را در دو بازه پیش از فیلتر اینستاگرام یعنی شهریورماه ۱۴۰۱ و بعد از فیلتر و فعالیت دوباره اکانت واینرها یعنی بهمنماه ۱۴۰۱ را مورد تحلیل قرار داده است.
🔹 بررسیها نشان میدهد فعالیت واینرهای پرطرفدار اینستاگرامی در بهمنماه یعنی بعد از گذشت چهار ماه از فیلتر اینستاگرام به جز یک مورد، با کاهش لایک از طرف مخاطبان مواجه شدهاند.
هوش مصنوعی ChatGPT چه تاثیری بر نظم جهانی خواهد گذاشت؟
هوش مصنوعی آینده دنیای فناوری است و یکی از بهترین نمونههای فعلی آن چت جیپیتی است که توسط شرکت OpenAi توسعه یافته. این چتبات مجهز به هوش مصنوعی، دنیای فناوری را تحتتاثیر خود قرار داده، اما پیامدهای آن برای نظم جهانی و ژئوپلتیک مشخص نیست. آیا این ابزار به این کمک خواهد کرد که نظام دیگری بر جهان حاکم شود و یا در اختیار کشورهای غربی و در رأس آن آمریکا خواهد بود تا سیاستهایشان را به پیش ببرند؟ بگذارید نخست سوالاتمان را از خود این هوش مصنوعی بپرسیم!
مطالعه متن کامل:
http://gerdab.ir/00099G
چرا آمریکا از تیکتاک میترسد؟
ایالات متحده آمریکا حدود ۷۵۰ پایگاه نظامی در سراسر دنیا دارد، کشتیهای جنگی آن در تمام اقیانوسها حضور دارند و مرتب جنگهایی نیابتی در اقصا نقاط دنیا به راه میاندازد و حال بر سر یک شبکه اجتماعی غیر آمریکایی این همه جار و جنجال به راه انداخته است.
در حالی که شبکههای اجتماعی غربی، توییتر و فیسبوک سابقه طویلی در سرقت از اطلاعات کاربران خود دارند و بارها رسواییهاشان علنی شده، تیکتاک چگونه به مشکل «امنیت ملی» آمریکا و کشورهای غربی تبدیل شده است؟
چندی پیش دولت آمریکا به آژانسهای دولتی ۳۰ روز فرصت داد تا اطمینان حاصل کنند پلتفرم تیکتاک بر روی هیچ دستگاه و سیستم دولتی نصب نباشد. آذر ماه نیز کنگره آمریکا ممنوعیت استفاده کارمندان دولتی از این شبکه اجتماعی بر روی دستگاههای دولتی را تصویب کرد و حال جو بایدن این مصوبه را اجرایی میکند. کشورهای دیگر غربی نیز در این زمینه دنبالهرو آمریکا هستند، کانادا و استرالیا به تازگی ممنوعیتهای مشابهی اعمال کردهاند.
مطالعه متن کامل:
http://gerdab.ir/00099H
کانال به واتساپ اضافه میشود؟
🔹 در نسخه بتای واتساپ ویژگی به نام newsletter اضافه شده است که هنوز مشخص نیست چه نوع عملکردی خواهد داشت.
🔹 این احتمال وجود دارد که قابلیت newsletter، عملکردی مانند کانالهای تلگرام داشته باشد.
🔹 در این نسخه، طراحی بخش استاتوسها، مانند اینستاگرام شده است.
هشدار: فیلترشکن Fast VPN که بیش از یک میلیون دانلود در گوگل پلی را به خود اختصاص داده به دلیل دسترسیهای مشکوک و غیرضروری شامل:
- دسترسی به دوربین
-دسترسی به موقعیت مکانی دقیق
- دسترسی به اتصالات وایفای و مشاهده اتصالات شبکه
-جلوگیری از حالت استراحت دستگاه
ناامن بحساب می آید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مایکروسافت هوش مصنوعی بینگ را به بخش جستجوی ویندوز 11 اضافه کرد!
🔹 در آپدیت ویندوز 11 بینگ جدید به بخش جستجو اضافه شده و کاربران میتوانند از بخش تسکبار،سوالات خود را از هوش مصنوعی بپرسند!
🔹 مایکروسافت برای اولین بار از نسخه پیشنمایش Phone for iOS رونمایی کرد؛ کاربران آیفون میتوانند به پیام و نوتیفیکیشنها روی ویندوز دسترسی داشته باشند.
🔹 در آپدیت جدید ویندوز 11 قابلیت Windows Studio Effects به صورت عمومی در دسترس کاربران قرار گرفته است، کاربران با این ویژگی میتوانند در زمان تماس تصویری کارهایی مانند تار کردن بکگراند، انواع فیلتر و تماس چشمی را انجام دهند.
🔹 قابلیت فیلم برداری از صفحه نمایش به برنامه Snipping Tool اضافه شده و امکان تب به Notepad در دسترس همه کاربران قرار گرفته است
نیروی هوایی آمریکا قراردادی را با شرکت RealNetworks امضا کرده است تا برای پهپادهای خودران از فناوری تشخیص چهره استفاده کند. ارزش این قرارداد 800 هزار دلار است و درنهایت به پهپادها اجازه خواهد داد تا بدون دخالت انسان به پرواز درآمده و سوژههای خود را پیدا کنند.
این فناوری میتواند برای حفظ امنیت مکانهای مختلف، انجام گشتهای جستجو و عملیات نجات استفاده شود. بااینحال، امکان استفاده از آنها در عملیات ویژه برای ترور سوژههای خاص هم وجود خواهد داشت و همین مسئله نگرانیهایی را بهوجود آورده است!
🎥اتصال مستقیم گوشیهای موبایل به استارلینک
ایلان ماسک، با انتشار ویدیویی در توییتر نوشت:اولین ماهواره نسل دوم استارلینک در مدار زمین قرار گرفت.
🔹مهمترین مزیت نسل دوم ماهوارههای استارلینک، اتصال مستقیم گوشیهای تلفن همراه به اینترنت ماهواره ای است.
🔹اسپیس ایکس میخواهد با افزودن یک ماژول به ماهوارههای استارلینک، امکان برقراری لینک مستقیم با گوشیها را فراهم کند. تا کنون، چندین درخواست ثبت اختراع از سوی اسپیس ایکس برای کمیسیون FCC ارسال و تایید شده است.
🔹ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس ایکس گفته تا سال ۲۰۲۴، گوشیهای تلفن همراه میتوانند به طور مستقیم به ماهوارههای اینترنتی این شرکت متصل شده و از اینترنت استارلینک استفاده کنند.
🔹بدین ترتیب در آینده نزدیک کاربران برای اتصال به اسنارلینک، بەتجهیزات اولیه نظیر دیش و رسیور نیاز نداشته و با یک فرستندە کوچک کە در جیب جا گرفته و با استفادە از بلوتوث بەگوشی متصل میشود، اینترنت ماهواره ای را تجربه خواهند کرد
🌐 تعطیلی هایدرا؛ بزرگترین بازار وب تاریک جهان
🔹مقامات آلمانی اعلام کردند بازار هایدرا (Hydra)، بزرگترین بازار تاریک تجارت مواد مخدر، ابزارهای حمله سایبری، اسناد جعلی و دادههای سرقت شده را از بین برده اند.