📝 جهان سایبری در هفتهای که گذشت:
✅ رونمایی از نسخه چهارم چتجیپیتی (GPT-4)، افشای اطلاعات محرمانه واکسن اسپوتنیکویِ روسیه، طرح آزمایشی سیسا برای هشدار حملات باجافزاری، سرمایهگذاری 200 میلیارد دلاری سامسونگ در تولید ریزتراشهها، حملات سایبری روسیه به بیش از 17 کشور در سطح جهان، و ...
https://b2n.ir/k40889
وضعیت سرعت اینترنت در ماه فوریه به روایت اسپید تست
🔹 بر اساس آخرین گزارش سایت اسپیدتست در ماه فوریه میانه سرعت اینترنت موبایل و ثابت در ایران نسبت به ماه ژانویه تغییر محسوسی نداشته است.
🔹 در ماه فوریه میانه سرعت اینترنت موبایل کشور ۳۵.۰۳ و میانه سرعت اینترنت ثابت ۱۱.۲۷ گزارش شده است.
🔹 رتبه ایران در ماه فوریه نسبت به ژانویه در سرعت اینترنت موبایل پنج پله کاهش داشته و در جایگاه ۶۱ قرار دارد و در میانه سرعت اینترنت ثابت با یک پله تنزل در جایگاه ۱۴۷ قرار گرفته است.
🔹 در این ماه مانند ماه ژانویه امارات بهترین میانه سرعت اینترنت موبایل و سنگاپور بهترین میانه سرعت اینترنت ثابت را از آن خود کردهاند.
سخنگوی وزارت صمت: ۷۴ هزار حمله سایبری به سامانه یکپارچه تخصیص خودرو باعث کندی این سامانه در برخی ساعتها شده
14.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بیانی دلنشین از آیت الله جوادی آملی: اول فروردین خبری نیست؛ آخر شعبان را دریاب!
سخنرانی نوروزی رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر رضوی:
یک جاهایی اغماض و گذشت لازم است. سر یک اختلاف کوچک یقه همدیگر را می گیریم. ممکن است دو نفر در یک مساله سیاسی اختلاف نظر داشته باشند، چرا باید در جامعه اختلاف و دو قطبی ایجاد شود؟
یک توصیه مهم من به همه کسانی که توانایی سخن گفتن با مردم را دارند و رسانه در اختیار دارند، امید آفرینی است. دشمن سعی میکند جوان های ما را ناامید کند. مسائل امیدزا در کشور کم نیست.همه موظفند امیدآفرینی کنند.
امیدآفرینی، خود فریبی نیست. ضعف ها باید بیان بشود و اشکالی هم ندارد. وضع ما امروز وضع خوبی است و این نباید فراموش شود. درست عکس وضعیت ما را امروز در این منطقه دشمن سرسخت ما یعنی امریکا دارند. سیاست ما روشن است اما امریکایی ها متحیرند که چه کار کنند.
مردم باید نسبت به سیاستهای دشمن آگاه باشند
امام خامنهای: آن روزی که صدام به کشور ما حمله کرد، همان روز به مردم اطلاعرسانی شد و مردم در جریان اتفاقات کشور قرار گرفتند.
امروز هم در جنگ ترکیبی که شاید خرابیهای جنگ نظامی را نداشته باشد، مردم ما باید نسبت به سیاستهای دشمن آگاه باشند. حمله دشمن در جنگ ترکیبی به باور و اعتقادات مردم است.
یاس یعنی بن بست. جوان زمانی که از آینده مایوس شد دچار بنبست می شود. نرمافزار اصلی قدرت ما ایمان آنهاست. میخواهند این نرمافزار را از ملت ایران بگیرند. البته تیرشان به سنگ خورده و خواهد خورد.
سخنگوی فراجا: بیشترین کلاهبرداری اینترنتی سال ۱۴۰۱ در حوزه ارزهای دیجیتال بوده / رشد ۵ درصدی میزان کشفیات پروندههای حوزه جرایم سایبری در سال گذشته
🔹برای حل مشکل جلو رفتن ساعت ویندوز به مسیر زیر بروید:
Start > Settings > Time & language > Date & time
🔹 گزینه adjust for daylight saving time automatically را خاموش کنید.
کرملین خطاب به مقامات: استفاده از آیفون را متوقف کنید
به گزارش رویترز به نقل از یک روزنامه روسی، کرملین به مقاماتی که در تدارک انتخابات ٢٠٢۴ روسیه نقش دارند، گفته است که استفاده از آیفون را بهخاطر نگرانیهای امنیتی درباره آسیبپذیری آن در برابر آژانسهای اطلاعاتی غربی، متوقف کنند.
ظاهراً در جلسهای سرگئی کرینکو، معاون اول رئیسجمهوری روسیه به مقامات گفته است که تا اول آوریل (١٢ فروردین ١۴٠٢) گوشی خود را عوض کنند. به گفته یکی از شرکتکنندگان، در این جلسه گفته شده که همه چیز برای آیفون تمام شده است، بنابراین یا آن را دور بیندازید یا به بچهها بدهید. البته سخنگوی کرملین گفته که نمیتواند این گزارش را تأیید کند.
امنیت ملی در مرزهای سایبری پر رنگتر شد
زمانی تصور میشد غولهای فناوری از دولتها بزرگتر میشوند و حتی میتوانند به جای دولت، کشورها را اداره کنند. اما اکنون به نظر میرسد دولتها پیش دستی کرده اند و سعی دارند با وضع قوانینی مختلف در حوزههای متنوع قدرت آنها را کنترل کنند. قدرت بی حد و حصر شرکتها، لابیهای پر نفوذ و پول پاشی آنها تا حدی از تصویب برخی از این قوانین جلوگیری میکند یا آنها را به تعویق میاندازد. اما در نهایت شرکتها برای ادامه فعالیت خود مجبور به رعایت الزامات و مقرراتی هستند. با توجه به آنها روند قدرت گرفتن و رشد درآمد شرکتها در سالهای گذشته، روند قانونگذاری نیز سرعت گرفته است.
در سال گذشته نیز کشورهای سراسر جهان قوانین متعددی وضع کردند تا بتوانند در این وضعیت نا به سامان سیطره خود بر جولانگاه شرکتهای فناوری را حفظ کنند
مطالعه متن کامل:
mehrnews.com/xZKGk
تبلیغات جدید به اینستاگرام میآیند؛ اینبار در نتایج جستجو و بهصورت نوتیفیکیشن/شرکتها اجازه خواهند داشت به فیدی که پس از تپکردن روی یک پست در نتایج جستجو نشان داده میشود، تبلیغ اضافه کنند.
اینستاگرام مشغول عرضه قابلیتی موسوم به «تبلیغات یادآور» (Reminder Ads) است. این ویژگی از طریق نوتیفیکیشن به کاربران یادآوری میکند که چه رویدادها یا تاریخهای مهمی در پیش است. البته کاربران تنها در صورتی این نوتیفیکیشنها را دریافت میکنند که داوطلبانه این قابلیت را فعال کرده باشند. اینستاگرام میگوید تبلیغات یک برنامه تلویزیونی میتواند بهگونهای طراحی شود که کاربران با تپکردن روی آن قادر به دریافت یادآور باشند. این یادآور میتواند یک روز قبل از پخش برنامه، 15 دقیقه قبل از پخش برنامه یا در زمان پخش برنامه ارسال شود.
نسخه جدید واتساپ وب با بهبود عملکرد و پشتیبانی از تماس تصویری تا 8 نفر و تماس صوتی تا 32 نفر در دسترس کاربران قرار گرفت
اعزام تیم آمریکایی به آلبانی در پی حملات سایبری ایران:
عملیات موسوم به شکار به جلو، اولین عملیاتی است که توسط نیروی ماموریت ملی سایبری (زیر نظر فرماندهی سایبری ایالات متحده) در آلبانی، متحد کوچکتر ناتو انجام می شود.
ادعا شده که ایران در ماه های ژوئیه و سپتامبر شبکه های آلبانیایی و سرویس های دولتی کلیدی آفلاین از جمله سیستم مدیریت اطلاعات کل را که جزئیات ورود و خروج از کشور را ردیابی می کند , هدف قرار داده است؛ دولت بایدن هم به همین بهانه تحریم های جدیدی علیه ایران وضع کرد.
استراتژی امنیت سایبری دولت آمریکا، ایران را به عنوان یک قدرت سایبری رو به رشد و پناهگاهی امن برای سوء استفاده کنندگان باج افزاری معرفی کرده است.
نیروی ماموریت ملی سایبری آمریکا، بیش از 30 بار در حداقل 22 کشور ( از جمله اوکراین، قبل از حمله روسیه ) مستقر شده اند؛عملیات شکار به جلو بخشی از این استراتژی بحساب می آید.
بهروزرسانی واتساپ با دو قابلیت جدید
»»در بروزرسانی اخیر واتساپ قابلیتی به این پیامرسان اضافه شده که به مدیران گروه ها اجازه میدهد ورود اعضای جدید را تأیید یا رد کنند. بدین ترتیب مدیران میتوانند از هجوم اکانتهای اسپم به گروهها جلوگیری کنند.
»»ویژگی دوم اجازه میدهد ببینید با یک فرد بهصورت همزمان در چه گروههایی عضو هستید. برای مشاهده این گروهها، کافیست نام شخص مدنظر خود را در صفحه اصلی واتساپ جستجو کنید. حالا در میان نتایج، خط جداکنندهای تحت عنوان Groups in Common وجود دارد که در زیر آن میتوانید گروههای مشترک خود را ببینید.
متا میگوید عرضه این دو ویژگی را از امروز آغاز کرده است، اما فعال شدن آن برای همه کاربران ممکن است چند هفته طول بکشد.
نصب تیکتاک، نت فلیکس و کندی کراش روی موبایل کارمندان دولت فرانسه ممنوع شد
🔹فیگارو گزارش داده که دولت فرانسه نصب برنامههای تفریحی مانند تیک تاک، نتفلیکس و همچنین بازی کندی کراش را روی موبایل کارمندان خود ممنوع کرده است.
🔹 این تصمیم به دلیل جلوگیری از «خطرات امنیت سایبری و حفاظت از دادهها» گرفته شده و کارمندان دولت فرانسه باید از روز جمعه این برنامهها را از گوشیهای خود پاک کنند.
📝 جهان سایبری در هفتهای که گذشت:
✅ ماجرای ادامهدارِ تیکتاک در امریکا؛ این بار: جلسه استماع مجلس نمایندگان با حضور مدیرعامل تیکتاک، رونمایی از چتبات جدید گوگل: بارد، تلاش امریکا برای منع چین از سرمایهگذاری در تولید نیمههادی، و ...
https://b2n.ir/y79592
گزارش سالانه دیجیپی نشان میدهد آیفون 13 با ظرفیت 128 گیگابایت، محبوبترین کالای خرید اقساطی برای کاربران این پلتفرم بوده است؛ گلکسی A32 و A73 نیز جزو محبوبترینها بودهاند/مبلغ کل تراکنشهای پردازش شده در این سوپر اپ حدود 6.2 هزار میلیارد تومان گزارش شده است
چگونه یکی از بزرگترین کانالهای حوزه فناوری در یوتیوب هک شد؟
🔹 کانال یوتیوب معروف Linus Tech Tips بههمراه دو کانال دیگر مجموعهی Linus Media Group مورد حملهی هکری قرار گرفتند و مهاجمان از این فرصت برای پخش زندهی ویدیوهای کلاهبرداری رمزارز، تغییر نام کانال و حتی حذف برخی ویدیوها استفاده کردند. مالک این کانالها میگوید هکرها مواردی مثل رمز عبور و محافظتهای دوعاملی را دور زدهاند تا کنترل کانالها را بهدست بگیرند.
🔹 سباستین میگوید یکی از اعضای Linus Media Group فایلی که بهنظر میرسید پیشنهادی از یک حامی مالی بوده را دانلود کرده است. این فایل درواقع حاوی بدافزارهایی بوده که به همهی دادههای کاربر ازطریق مروگر دسترسی پیدا کرده و مهاجمان از همین طریق موفق به هک کانالها شدهاند.
🔸رادیو فارسی بیبیسی خاموش شد
پخش برنامههای رادیو فارسی بیبیسی پس از نزدیک به ۸۳ سال متوقف شد.
بخش فارسی رادیو بیبیسی ۷ دی سال ۱۳۱۹ شمسی رسما آغاز به کار کرد و یکشنبه ششم فروردین ١۴٠٢ به کار خود پایان داد.
سرویس جهانی بیبیسی اعلام کرده بود در راستای تغییرات راهبردی با هدف تمرکز بر پایگاههای دیجیتال برخی از شبکه های رادیوئی خود را تعطیل خواهد کرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استخدام اولین مجری دیجیتالی مجهز به هوش مصنوعی در چین:کانال دولتی People's Daily چین مجری مجازی Ren Xiaorong را بکار گرفته است/ این مجری میتواند برنامههای خبری را هدایت کرده و در برنامه های ویژه، به سئوالات بینندگان نیز پاسخ دهد.
رایجترین انواع قلدری سایبری:
🔹آزار و اذیت سایبری میتواند در هر جایی که تعامل اجتماعی آنلاین وجود دارد رخ دهد.
🔹دانشآموزان میتوانند از دسترسی خود به تعداد زیادی مخاطب آنلاین استفاده کنند تا همسالان خود را تشویق کنند تا با شایعات و داستانهای غیرواقعی به آنها بپیوندند.
🔹آزار و اذیت، جعل هویت، ارسال عکسها یا فیلمهای نامناسب و ایجاد وبسایت از رایجترین انواع قلدری سایبری به شمار میآیند.
🔹روشهای دیگری نیز ممکن است برای زورگیری مجازی به کار بروند. مثلا ممکن است زورگیر ویروس و بدافزار به ایمیل قربانی بفرستد و از این راه او را کنترل کند. حتی ممکن است در شبکههای اجتماعی شایعاتی منتشر کند، ولی نامی از قربانی نیاورد. در این حالت، قربانی مدام نگران است که نامش فاش شود.
مطالعه متن کامل:
http://gerdab.ir/0009BK