امنیت سایبری و ارتباطات بینالملل
🔹مقاله زیر به چالش تاثیر حوزه امنیت سایبری بر ارتباطات بین الملل می پردازد.
🔹برای وضع مقررات و نهادهای بین المللی در حوزه امنیت سایبری و تشکیل نظام حقوقی در این زمینه مدت هاست که تلاش های زیادی صورت گرفته اما هنوز هیچ توافق جامعی به دست نیامده است.
مطالعه متن کامل:
https://gerdab.ir/files/fa/news/1401/12/24/69866_882.pdf
عکس پاپ با کاپشن سفید که با هوش مصنوعی ساخته شده است، بسیاری از افراد را گمراه کرد
🔹 تصاویر ساخته شده با هوش مصنوعی پیشاز این در اینترنت منتشر شدهاند اما عکسی از پاپ که کاپشن سفید و بلندی به تن دارد، بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
🔹 این عکس با هوش مصنوعی Midjourney تولید و با سرعتی سرسامآور در شبکههای اجتماعی مختلف ازجمله توییتر دستبهدست و به یکی از جریانهای داغ فضای مجازی تبدیل شد.
دارندگان گوشی آیفون بعد از آپدیت به نسخه ۱۶.۴ سیستم عامل IOS شاهد اضافه شدن گزینه 5G به تنظیمات شبکه خواهند بود ؛ بدین ترتیب میتوانید از اینترنت نسل ۵ در ایران استفاده کنید
مسئولان ارشد اتحادیهاروپا با جت شخصی به مذاکرات آبوهوایی سازمانملل رفتند. به گفته یک سازمان غیردولتی حملونقل و محیطزیست، یک جت شخصی ٢ تن دیاکسیدکربن را در هر یک ساعت پرواز تولید میکند!
بیتکوین در کانال ۲۸ هزار دلاری:
🔹در ساعات نخست معاملات روز چهارشنبه، قیمت بیتکوین و ارزش بازار رمزارزها شاهد رشد قابل توجه بوده و اکثر کوینها در محدوده سبز قرار دارند.
🔹بیتکوین با جهش نزدیک به ۶ درصد به قیمت ۲۸ هزار و ۴۵۵ دلار و اتریوم با رشد نزدیک به ۷ درصد به قیمت هزار و ۸۲۰ دلار معامله میشوند.
🔹سایر رمزارزهای مشهور مانند شیبا اینو، دوجکوین، بایننس کوین، ریپل و کاردانو نیز شاهد رشد قیمت بودند.
🌍جدیدترین گزارش Speedtest: سرعت اینترنت موبایل و ثابت در ایران کاهش یافت
🔸 در گزارش اسپیدتست برای فوریه 2023، میانگین سرعت اینترنت موبایل و ثابت در جهان افزایش داشته است. سرعت اینترنت ثابت از 76.34 مگابیت بر ثانیه گزارش قبلی، به 78.62 مگابیت بر ثانیه رسیده است.
🔸در بخش اینترنت موبایل هم با افزایش سرعت روبهرو هستیم و این سرعت از 37.98 مگابیت بر ثانیه گزارش قبلی، به 39.77 مگابیت بر ثانیه افزایش یافته است.
🔹طبق گزارش اسپیدتست، سرعت اینترنت موبایل در ایران در ماه فوریه به 35.03 مگابیت بر ثانیه رسیده که نسبت به 35.87 مگابیت بر ثانیه گزارش قبلی، کمی کاهش داشته است. حالا اینترنت موبایل ایران در رتبه 61ام فهرست قرار دارد.
🔹در بخش اینترنت ثابت هم با کاهش سرعت روبهرو هستیم، اما این کاهش سرعت کمتر است. سرعت اینترنت ثابت در ایران در ماه فوریه به 11.27 مگابیت بر ثانیه رسیده که کاهش اندکی را نسبت به 11.44 مگابیت بر ثانیه گزارش قبلی نشان میدهد. بااینحال همین کاهش اندک باعثشده رتبه کشورمان در فهرست یک پله کاهش یابد و در رتبه 147ام قرار بگیرد.
مایکروسافت یک دستیار هوش مصنوعی با نام
Security Copilot
را معرفی کرد که برای متخصصان امنیت سایبری طراحی شده است؛ این ابزار در شناسایی و برطرف کردن نقصهای امنیتی و درک بهتر مقادیر بزرگ دادههای روزانه کاربرد دارد.
شب تحویل سال ۲۰۰ هزار کاربر جدید پیامرسان بله را روی تلفن همراه خود نصب کردند. ششصد هزار کاربر هم اول فروردین از قابلیت تماس صوتی و تصویری این پیامرسان استفاده کرده اند.
📝 تحلیلی از مجلهٔ اکونومیست؛
درسهایی از جنگ سایبری روسیه در اوکراین
چرا عملیات سایبری روسیه علیرغم شدتِ زیاد، نتوانسته توفیق چندانی بهدست آورد؟
✅ علیرغم گسترش روزافزونِ عرصۀ نبرد با اوکراین، روسیه نتوانسته است از طریق جنگ سایبری مسیر خود را برای غلبه بر این کشور هموار کند. نبرد سایبری اگرچه بخش مهمی از این جنگ بوده و برخی از جنبههای آن برای نخستین بار به بوتۀ آزمایش گذاشته شده است، اما، به نظر نمیرسد که قدرت آن – آنطور که برخی انتظار داشتند – چندان تأثیرگذار و تعیینکننده بوده باشد...
https://b2n.ir/m71373
هشدار یوروپل:
آزمایشگاه ویژه آژانس پلیس اتحادیه اروپا (یوروپل) که بر روی بررسی نوآوریهای جدید متمرکز است، چتجیپیتی (ChatGPT) را که به عنوان شناختهشدهترین ربات چت از آن استفاده میکنند، مورد تحقیق و بررسی قرار داده است.
یوروپل در پی این بررسیها هشدار داده که محصولات هوش مصنوعی مانند چتجیپیتی (ChatGPT) از سوی کلاهبرداران برای انجام جرایم سایبری مورد سو استفاده قرار گرفته و این امر باعث ایجاد یک "چشم انداز تیره" شده است.
یوروپل اشاره کرده که این چتبات میتواند به عنوان مثال اطلاعاتی را پیرامون "نحوه ورود به منزل برای سرقت، فعالیتهای تروریستی، جرایم سایبری و تعرض جنسی به کودکان" ارائه دهد.
🔻بایدن تحریمهای مرتبط با «حملات سایبری» علیه آمریکا را تمدید کرد
🔹بر اساس اطلاعیه کاخ سفید، رئیسجمهور آمریکا وضعیت اضطراری ملی و تحریمها را به دلیل حملات سایبری ادعایی به ایالات متحده برای یک سال دیگر تمدید کرد. این تحریمها عمدتا روسیه را هدف میگیرند.
تلاش توییتر برای دیده شدن نورچشمیها
🔹شیفر مدیر عامل پلتفرمر گفته توئیتر حساب ۳۵ کاربر ویژه خود را بهگونهای تغییر داده تا الگوریتمها را برای بیشتر دیده شدن دور بزنند.
🔹نام جو بایدن رئیسجمهور آمریکا، لبران جیمز بسکتبالیست و الکساندریا اوکاسیو کورتز نماینده مجلس آمریکا در فهرست این کاربران ویژه دیده میشود.
🔹پیشتر هم ایلان ماسک دستور تغییراتی در کدهای این پلتفرم را داده بود تا پستهایش نسبت به سایرین بیشتر دیده شود.
لغزشگاه
مشاهده خلاصه یک ساعته مستند در تلوبیون:
https://telewebion.com/episode/0x61b3da5
📝 جهان سایبری در هفتهای که گذشت:
✅ فرمان اجرایی بایدن برای مبارزه با جاسوسافزارها، تصمیم روسیه در مورد گسترش عملیات سایبری خود در اوکراین، ادعای ایلان ماسک مبنی بر باز کردن کد منبع توئیتر برای همگان، ممنوعیت چتجیپیتی در ایتالیا، و ...
https://b2n.ir/h35681
💢جولان کلاهبرداران با کارتخوان ها
📍سارقان با شگردهای جدیدی به سوءاستفاده از دستگاه کارتخوان (pos) میپردازند. در شگرد جدید هیچ نشانهای از وجود اسکنر یا شکستگی و... روی دستگاه کارتخوان مشاهده نمیشود. از طرفی باید گفت در این روش فرقی ندارد که فرد صاحب کارت، خود شخصا کارت را در دستگاه پز بکشد یا این کار را به فروشنده بسپارد، در هر صورت اطلاعات کارت فرد خریدار، تنها با کشیدن کارت، روی دستگاه کپی خواهد شد / سارقان برای کاهش احتمال و قابلیت پیگیری، مبالغ نسبتا پایینی را از هر کارت برمیدارند.
مطالعه متن کامل:
http://iranhoshdar.ir/Newsb/1/42515
قیمت دوج کوین پس از اینکه ایلان ماسک لوگوی رسمی توئیتر را با لوگوی این ارز دیجیتال جایگزین کرد، بیش از ۲۶ درصد افزایش یافت.
هکر کلاه سیاه، کلاه سفید و کلاه خاکستری
واژهی «هکر» در اصل به معنای مجرم نیست. اما چیزی که در جوامع و اذهان شکل گرفته سبب میگردد تا افراد، هکرها را عموما با اهدافی مخرب متصور شوند. با این حال نمیتوان به این سادگی قضاوت کرد و باید درنظر داشت که چیزهای بیشتری در مورد آنچه به چشم میخورد وجود دارد.
اصطلاح «هکر» به معنای کسی است که دسترسی غیرمجاز به مدارک رایانهای پیدا میکند. با این وجود پیش از آنکه آنها را «خوب» یا «بد» قلمداد کنیم، بایستی نسبت به هدف آنها آگاهی داشته باشیم. قابل توجه است که هکرها معمولا به سه نوع مختلف طبقه بندی میشوند که یک گروه از آنها به نام هکر کلاه سیاه میباشد.
هکر کلاه سیاه
اینها عموما به عنوان «کلاه سیاه» شناخته میشوند و جالب است بدانید که هکرهای متعلق به این دسته، توجه رسانهها را بیشتر نسبت به خود جلب میکنند. کلاه سیاه امنیت رایانه را برای منافع شخصی نقض میکند مانند سرقت اطلاعات کارت اعتباری، اطلاعات حساس، راهاندازی حملات دیداس (DDoS) یا همینطور در جهت بدخواهیها. این هکرها با کلیشهی رایج و گستردهای که در فعالیتهای مجرمانه برای منافع شخصی و حمله به دیگران صورت میگیرد، مطابقت دارند. علاوه بر این، کلاه سیاه ممکن است آسیبپذیریهای روز صفر سازمانها را بیابد و آنها را برای منافع پولی به گروههای جنایتکار بفروشد.
هکر کلاه سفید
این هکرها دقیقا برعکس کلاه سیاه هستند. بدین صورت؛ کلاه سفیدها در آن دسته هک اخلاقی دخالت دارند که در آن، هکرها برای یافتن آسیبپذیریهای شبکهی سازمانی پول دریافت میکنند. مقاصد آنها در مقایسه با کلاه سیاههایی که مقاصد بد، غیراخلاقی و مجرمانه دارند، اهداف خوب، اخلاقی و قانونی است؛ و درواقع به طور معمول، هکرهای سفید توسط شرکتهای قانونی استخدام میشوند تا امنیت شبکهی خود را آزمایش کنند. بدین ترتیب که این سازمان به کلاه سفیدها اجازه میدهد تا سیستمهای خود را به خطر بیاندازند. در اینجا، هکرهای اخلاقی برای یافتن نقاط ضعف و همینطور آسیبپذیریها و گزارش آن به سازمانها به جای سوءاستفاده برای دستیابی به جاه طلبیهای شخصی، اقدام به نفوذ میکنند.
هکر کلاه خاکستری
همانگونه که جهان را نمیتوان به طور طبقهبندیشده به عنوان سیاه و سفید تقسیمبندی کرد، هکرها را هم از این قاعده مستثنی نیستند. درست مانند شخصیتهای انسانی که ترکیبی از سیاه و سفید هستند، هکرها نیز نیتها و اهداف متفاوتی دارند. چنین مهاجمانی به عنوان کلاه خاکستری نامیده میشوند.
این درحالی است که کلاه سیاهها قبل از نفوذ به شبکه، از یک سازمان اجازه نمیگیرند. اما کلاه سفیدها قبل از اقدام به نفوذی متخلفانه، سازمان را مطلع میکنند که در صورت راهیابی به سرعت به سازمان گزارش گردد.
با این حال، کلاه خاکستریها قبل از ورود اجازه نمیخواهند، بلکه نقصها را به سازمان گزارش میدهند و به آنها اجازه میدهند تا نقاط ضعف را برطرف کنند. در حالی که شبکه با نیتهای مخرب مورد نفوذ قرار نگرفته باشد، اما همچنان نفوذ به شبکه بدون رضایت، غیرقانونی قلمداد میشود.
جدیدترین روش تشخیص هویت:
ابتدا رمز عبور متنی آمد، سپس روشهای احراز هویت با اثر انگشت و سپس تشخیص صدا؛ اما سم «آلتمن» همبنیانگذار OpenAI میگوید اسکن عنبیه چشم بهترین راه است.
او از جهانیان خواسته تا در شرکت جدید او موسوم به Worldcoin ثبتنام کنند.این شرکت هفته گذشته برنامه تأیید اعتبار جهانی مورد انتظار خود را آغاز و فهرست انتظار توسعه دهندگان علاقهمند را برای گنجاندن شناسه احراز هویت جهانی(World ID) در برنامههای خود باز کرد.
اساسا World ID به تأیید هویت با تأیید شماره تلفن یا از طریق «گوی»(The Orb) کمک میکند. اما گوی چیست؟ گوی در واقع یک دستگاه اسکن عنبیه غول پیکر شبیه به کره چشم است که با باتری کار میکند و در اختیار اپراتورهای شرکت Worldcoin است.
گوی به عنبیه شما نگاه میکند، سپس اسکن عنبیه را روی دستگاه پردازش میکند و یک عدد هش(hash) یا شناسه اختصاصی و منحصر به فرد را که نشان دهنده بافت عنبیه شما است، تولید میکند. سپس اسکن عنبیه از گوی حذف میشود. در نهایت، این کد شناسه میتواند برای اثبات هویت کاربر از طریق برنامه Worldcoin آن هم به صورت ناشناس استفاده شود.
بر اساس بیانیه مطبوعاتی شرکت Worldcoin، دستگاه گوی در حال حاضر در کشورهای آرژانتین، شیلی، هند، کنیا، پرتغال و اسپانیا در دسترس است.
اگرچه Worldcoin ادعا میکند که دادههای بیومتریک را ذخیره نمیکند، اما به نظر نمیرسد کارشناسان حفظ حریم خصوصی کاملاً متقاعد شده باشند.
ادوارد اسنودن، افشاگر مشهور و مدافع حریم خصوصی در سال ۲۰۲۱ در توییتی نوشته بود: بدن انسان یک دستگاه تایید بلیت نیست!