با ویژگی جدید بینگ، با ایلان ماسک و سایر سلبریتیها چت کنید!
🔹 موتور جستوجوی مایکروسافت بینگ حالت مخفی «سلبریتی» دارد تا پاسخ سؤالات را با لحن مشابه افراد معروف بنویسد. برای استفاده از این ویژگی صرفا کافی است از بینگ درخواست کنید که Celebrity Mode را فعال کند.
🔹 حالت سلبریتی Bing Chat قابلیتی است که به کاربران امکان میدهد با نسخهی مجازی افراد معروف نظیر بازیگران، خوانندهها یا ورزشکاران چت کنید. میتوانید از آنها سؤالاتی دربارهی زندگی، مسیر شغلی، عقاید، سرگرمیها و... بپرسید.
🔹 مایکروسافت هنوز بهصورت عمومی دربارهی حالت سلبریتی در موتور جستوجوی بینگ صحبت نکرده است. ردموندیها هفتهی گذشته حالت جدید Creative را به بینگ اضافه کردند که لحن متفاوتی در جملاتش دارد.
ادعای جدید رژیم صهیونیستی: ایران پشت حملات سایبری جدید
🔹 سازمان امنیت ملی سایبری اسراییل مدعی شد گروه هکری به نام MuddyWater منتسب به وزارت اطلاعات، پشت حملهی سایبری اخیر به موسسه فناوری در حیفا بوده است.
🔹هکرها با رمزگذاری فایلها و قطع سرورهای این مجموعه، برای ارائه دوباره این دسترسی ۸۰ بیتکوین درخواست کرده بوند
تیکتاک و تامین امنیت دادهها:
شبکه اجتماعی تیکتاک همزمان با افزایش فشارها بر این شرکت در اتحادیه اروپا و آمریکا اعلام کرد که ساز و کار جدیدی را برای تامین امنیت دادهها در اروپا در نظر گرفته است.
این خبر در حالی منتشر میشود که پارلمان، کمیسیون و شورای اتحادیه اروپا اخیرا استفاده از «تیک تاک» بر روی تلفنهای همراه کارکنان خود را ممنوع اعلام کردند. نگرانیها از تامین امنیت دادههای کاربران توسط تیکتاک که متعلق به یک شرکت چینی است باعث افزایش فشارها بر این شبکه اجتماعی شده است.
تیکتاک اعلام کرده ذخیره دادههای کاربران اروپایی به صورت محلی را از سال جاری آغاز خواهد کرد و این روند در سال ۲۰۲۴ ادامه خواهد یافت. این شبکه اجتماعی تائید کرده است که دو مرکز داده را در ایرلند و نروژ افتتاح خواهد کرد.
سن بلوغ دیجیتالی چیست؟
نتایج نظرسنجی موسسه یوروبارومتر (Eurobarometer) نشان میدهد که بیش از نیمی (۵۳ درصد) از شهروندان کشورهای عضو اتحادیهاروپا نسبت به فراهم بودن امکان، شرایط و بستر امن حضور و فعالیت کودکانشان در فضای آنلاین نگرانند.
این نگرانی در حالی ابراز شد که بیش از ۸۰ درصد شرکتکنندگان در این نظرسنجی تاکید داشتند که مزایای استفاده از ابزارهای دیجیتال و اینترنت به هیچ وجه کمتر از آثار منفی اجتماعی آن نیست و این ابزارها تا سال ۲۰۳۰ نقش مهمی در زندگی آنها خواهد داشت.
البته اتحادیه اروپا در آوریل سال ۲۰۱۶ مادهای را در چارچوب حفاظت از دادهها و اطلاعات شخصی در فضای مجازی تصویب کرده بود که به کشورهای عضو پیشنهاد می داد پردازش دادهها و اطلاعات مربوط به کودکان زیر ۱۶ سال را بدون کسب رضایتِ والدین آنها ممنوع کنند. البته اتحادیهاروپا به کشورهای عضو اجازه داده بود این سن را تا ۱۳ سال کاهش دهند.
اما در سال ۲۰۱۸، مفهوم جدیدی به اسم "سن بلوغ دیجیتالی" پدید آمد. این مفهوم نخستین بار زمانی که فرانسه تصمیم گرفت تا قانون مصوب سال ۱۹۷۸ خود را در زمینه حفاظت از دادهها شخصی با مصوبه سال ۲۰۱۶ اتحادیهاروپا در خصوص حفاظت از دادهها و اطلاعات شخصی در فضای مجازی انطباق دهد، مطرح شد.
در آن سال، فرانسه سن بلوغ دیجیتالی را ۱۵ سال تعیین کرد و بلژیک نیز به حداقل سن ممکن یعنی ۱۳ سال اکتفا کرد.
اما کمیسیون ملی انفورماتیک و آزادیها (CNIL) در ژوئن ۲۰۲۱ یادآور شد که سن بلوغ دیجیتالی که ۱۵ سال تعیین شده برای اعمال در تمام امور آنلاین به رسمیت شناخته نمیشود. چنان که گزارشهای این کمیسیون نشان داد که ثبتنام در شبکههای اجتماعی "به طور متوسط در ٨.۵ سالگی" رخ میدهد و بیش از نیمی از کودکان فرانسوی ۱۰ تا ۱۴ سال آزادانه در شبکههایاجتماعی فعال هستند.
بنابراین، در میان قانونگذاران فرانسه این بحث پیش آمد که سن بلوغ دیجیتالی افزون بر فعال کردن امکان ثبت موقعیت جغرافیایی اختیاری در یک برنامه، کوکیهای یک وبسایت برای رصد وبگردی افراد و نمایش انواع آگهی باید برای امور متنوع رو به گسترش در فعالیتهای آنلاین از جمله ایجاد پروفایل عمومی یا خصوصی در یک شبکه اجتماعی در نظر گرفته شود.
با توجه به تعیین ۱۵ سال در قانون حفاظت از دادهها، تطبیق این سن با بلوغ جنسی رایج در فرانسه و نیز سن ورود به دبیرستان، سن بلوغ دیجیتالی با تصویب نمایندگان پارلمان فرانسه (۲ مارس ۲۰۲۳) همان ۱۵ سال باقی ماند ولی برای تایید نهایی نیازمند بررسی و تصویب در سنای این کشور است.
طبق نظرسنجی انجمن نسل دیجیتال (Génération Digital)(۲۰۲۲) ۵۸ درصد از کودکان ۱۱ و ۱۲ ساله حداقل یک حساب در یک شبکه اجتماعی دارند. این در حالیست که اکثر شبکههای اجتماعی بر پایه قوانین آمریکا، محدودیت سنی ۱۳ را در مورد کاربران خود اعمال میکنند.
مدافعان تعیین حداقل سن بلوغ دیجیتالی در اتحادیه اروپا معتقدند، این محدودیت موجب میشود که در صورت بروز تخلف یا تخطی، والدین پس از مطلع شدن بتوانند از طریق گفتگو با کودکان، خطرهای عدمفعالیت بدون محدودیت در فضای مجازی را به آنها گوشزد کنند.
همچنین قانونگذاران فرانسوی امیدوارند که وضع جریمه تا ۱ درصد گردش مالی سالانه شبکههای اجتماعی و بسترهای آنلاین خطاکار، موجب اعمال جدی محدودیت سنی ۱۵ سال از سوی آنها شده و موفقیت عملی این قانون موجب تسری آن به سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا شود.
📝 جهان سایبری در هفتهای که گذشت:
✅ تأسیس «سازمان ملی داده» در چین، افشای برخی از اطلاعات شخصی اعضای کنگره و سنای آمریکا، قوانین جدید امنیت سایبری فرودگاهها و هواپیماها در امریکا، تحریم تجهیزات 5.جی مربوط به شرکت هوآوی و زد.تی.ای در آلمان، و ...
https://b2n.ir/m27781
تصویری در شبکههای اجتماعی در حال انتشار است که در آن ادعا شده سپاه پاسداران با پرتاب دو بمبچه با ریز پرنده ها باعث مسمومیتهای اخیر در مدارس شده است.
🔹 جستجوی معکوس این تصویر نشان میدهد عکس مورد استناد در این خبر، دستکم مربوط به شش سال پیش است. کاربری در سال ۲۰۱۷ این عکس را در ردیت منتشر کرده است.
🔹 از سویی دیگر، گزارش موسسه روزنامهنگاری تحقیقی Bellingcat نشان میدهد این بمبچهها مربوط به پلیس عراق است که از آن برای مقابله با نیروهای داعش استفاده کرده است.
آمریکا از فناوری «جعل عمیق» در عملیاتهای جنگ روانی استفاده میکند
طبق سند کشف شده توسط خبرگزاری اینترسپت ، ستاد فرماندهی عملیات ویژه آمریکا (سوکام) با استفاده از فناوری«جعل عمیق», تولید پیام و عملیات اثرگذاری به روشهای غیرسنتی را در دستور کار قرار داده تا بتواند یادگیری ماشینی را برای ایجاد ویدیوهای جعلی واقعنما به کار گیرد.
سال گذشته با درز کردن اسنادی موسوم به «فایلهای توییتر» مشخص شد که توییتر آگاهانه به ارتش ایالات متحده اجازه داده بود با استفاده از منابع خبری جعلی و آواتارهای جعلعمیق، در این سایت به عملیات اعمالنفوذ دست بزند.
مکانهای ممنوعه که هرگز نباید مودم وایفای خود را در آنجا قرار دهید
اگر روتر بیسیم خود را در پشت یک تلویزیون پنهان میکنید، سخت در اشتباهید. پشت تلویزیون، میتواند بدترین مکان برای مودم وای فای شما باشد؛ زیرا قطعات فلزی داخل تلویزیون جلوی سیگنال آنتنها را میگیرند. مسدود کردن سیگنال توسط تلویزیون، حتی از سنگ، چوب و گچ هم شدیدتر است.
مطالعه متن کامل:
http://akhr.ir/9520989
✅ افشای جاسوسی رژیم صهیونیستی از شهروندان قطر
🔹سایت تحقیقاتی«ایکاد» فاش کرد که شرکت های جاسوسی رژیم صهیونیستی در تلاش هستند تا با تبلیغات هدفمند در صفحه اینستاگرام، اطلاعات شخصی شهروندان قطری را جمع آوری کنند.
🔹این شرکت جاسوسی اسرائیلی با یک شرکت آمریکایی تخصصی دیگر برای ایجاد چندین نام تجاری ساختگی با اهداف بازاریابی همکاری میکند بنابراین، شرکت جاسوسی یاد شده تعداد زیادی صفحه با نامهای تجاری و رسانهای مختلف ایجاد کرده تا هویت اصلی خود را پنهان کند تا ردیابی آن دشوار باشد.
🔹ایکاد همچنین فاش کرد که این شرکتها با همکاری شرکتهای دیگر رژیم صهیونیستی برای نفوذ به دستگاهها و مراکز مخابراتی به آژانسهای امنیتی، دولتها و موسسات نظامی راه حلهای اطلاعاتی ارائه میدهند.
واتساپ تهدید کرد که از بریتانیا خارج میشود
🔹 بریتانیا در حال تصویب لایحهی امنیت آنلاین است که بر اساس آن، پلتفرمها موظفند اسکن پیام کاربران را شروع کنند. واتساپ میگوید اگر پس از تصویب لایحهی موردبحث مجبور به تضعیف استانداردهای رمزنگاری شود، ترجیح میدهد که بازار بریتانیا را ترک کند.
🔹 ویل کتکارت، رئیس واتساپ، در جلسهی کوتاهی که با حضور خبرنگاران برگزار شد از لایحهی امنیت آنلاین بریتانیا انتقاد و آن را نگرانکنندهترین قانون تنظیم مقررات فضای آنلاین در دنیای غرب نامید.
🔹 کتکارت گفت کاربران واتساپ در سراسر دنیا خواهان ایمنی در فضای آنلاین هستند: «۹۸ درصد کاربران ما در خارج از بریتانیا هستند و آنها نمیخواهند که ما امنیت محصولمان را پایین بیاوریم.» رئیس واتساپ میگوید کاهش امنیت این پیامرسان روی کاربرانی که خارج از بریتانیا هستند نیز تأثیر میگذارد.