اینستاگرام قصد دارد مدت زمان ویدیوهای ریلز را تا 10 دقیقه افزایش دهد
🔹در حال حاضر میتوان ویدیوهای حداکثر سه دقیقهای آپلود کرد، اما ظاهراً این میزان قرار است تا 10 دقیقه افزایش پیدا کند که این امر باعث میشود شبکه اجتماعی متعلق به متا به یک پلتفرم اشتراکگذاری ویدیو قدرتمندتر مانند یوتوب تبدیل شود.
🔹این تغییر همچنین باعث میشود تا اینستاگرام رقابت جدیتری با تیکتاک داشته باشد که در حال حاضر به کاربران خود اجازه میدهد ویدیوهای 10 دقیقهای منتشر کنند.
هشدار: سرقت اطلاعات بانکی و کلاهبرداری از کاربران به بهانه دریافت سود سهامعدالت
در برخی کانالها و گروههای تلگرامی، کاربران برای دریافت سود ۵ میلیون تومانی سهام عدالت ، به کلیک روی یک لینک ترغیب میشوند.
لینک درج شده در پیام ، کاربران را به یک وبسایت فیشینگ هدایت میکند که کاملا شبیه سایت "سهام عدالت" طراحی شده است؛ اکنون از کاربران درخواست میشود که اطلاعات شخصی خود را برای مشاهده سود سهام عدالت وارد کنند.
بعد از وارد کردن اطلاعات شخصی(حتی در صورت نادرست بودن اطلاعات) موفقیتآمیز بودن عملیات را نشان داده و برای دریافت سود یک فایل نصبی (apk)آلوده به بدافزار و ویروس با نام «سهام من» به قربانی پیشنهاد میشود که هدف آن سرقت اطلاعات بانکی، دسترسی به پیامکها و کلاهبرداری از کاربران است.
17.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
وقتی هوش مصنوعی زلزله به پا میکند
شاید کارشناسان بتوانند با دقت در ظرائف تصویر متوجه ساخت آن توسط هوش مصنوعی شوند؛ اما احتمال فریب خوردن مردم عادی و مخاطبینی که در شبکههای اجتماعی به دنبال وقت گذراندن و مصرف سرگرمی محور هستند، بالاست
گاردریل در هوشمصنوعی چیست؟
🔻گاردریلها (Guardrails) یا نردههای محافظ در ادبیات مرتبط با هوش مصنوعی به مقررات و محدودیتهایی اطلاق میشود که برای کاربرد مسئولانه دادهها و اینکه مدل مورد نظر ، محتوای آزار دهنده تولید نمیکند، ایجاد میشوند
چرا باید نگران مهندسی اجتماعی باشیم؟
زندگی دیجیتال ما ممکن است با فایروالها، رمزگذاری و الگوریتمهای پیچیده محافظت شود، اما ذهن انسان همچنان یک آسیبپذیری بزرگ باقی میماند. مهندسی اجتماعی (Social Engineering) تاکتیکی است که توسط مجرمان سایبری برای سوءاستفاده از قربانیان خود استفاده میشود.
https://gerdab.ir/0009Wx
دور روز پیش یک گروه هکری موسوم به GhostSec مدعی شد که به دادههای نرم افزار «به نما» ، از محصولات شرکت فناوری اطلاعات «فناپ» ایران نفوذ کرده و توانسته ۲۰ گیگابایت از اطلاعات آن را به سرقت ببرد.
گروه یاد شده مدعی شده بود که دولت ایران برای نظارت و ردیابی افراد از قابلیتهای تشخیص چهره این نرمافزار کمک گرفته است.
شرکت فناپ با انتشار بیانیهای ضمن رد این ادعاها٬ توضیحاتی را در این خصوص ارائه کرده است:
https://fanap.ir/mediaRoom/mediaRoomDetails/14834247
مدل زبانی بزرگ (LLM) در هوش مصنوعی چیست؟
این روزها با چند دستور ساده میتوان انواع و اقسام سرویسهای هوش مصنوعی مانند ترجمه و تولید محتوای خودکار یا ساخت تصاویر و ویدیو از روی متن را بهکار گرفت. اما در روی دیگر سکه این امکانات بهلطف مدل های زبانی بزرگ در دسترس کاربران قرار گرفته که نوعی مدل ماشینی بسیار پیچیده و پیشرفته بوده و میتواند از طریق دادههای زیاد آموزش دیده و در مرحله بعد تولید محتوای خودکار بپردازد. اما مدل زبانی بزرگ یا LLM چیست و چگونه کار میکند؟
https://www.shahrsakhtafzar.com/fa/articles-guides/47142-large-language-model-in-ai
🔸گوگل تصاویر مبتنی بر هوش مصنوعی را برچسبگذاری میکند
گوگل اعلام کرد برای جلوگیری از انتشار اطلاعات نادرست، ابزاری را در دست راهاندازی دارد که تصاویر تولید شده توسط کامپیوتر را شناسایی کرده و برچسب میزند.
این فناوری که سینت آیدی (SynthID) نام دارد، تصاویر تولید شده توسط هوشمصنوعی را تشخیص میدهد و با اعمال تغییراتی ظریف در پیکسلهای تصاویر، آنها را علامتگذاری میکند.
این تغییرات که البته برای چشم انسان نامرئی هستند، حتی در صورت برش عکس و اعمال فیلترهای اضافی نظیر تغییر رنگ یا تنظیم روشنایی تصویر باز هم قابل تشخیص توسط سیستم هستند.
هر آنچه باید در مورد GPT-5 بدانیم:
https://www.shahrsakhtafzar.com/fa/articles-guides/47179-all-about-gpt-5-ai
🟡بایدو رقیب ChatGPT را منتشر کرد
🔺 بایدو چتبات خود به نام «ارنی بات» (Ernie Bot) را منتشر کرد ؛ برای استفاده از این چتبات، نیاز به شماره چینی دارید. بنابراین فعلاً کاربران زیادی قادر به استفاده از آن نیستند.به گفته سخنگویان بایدو، تعداد کاربران Ernie Bot در 19 ساعت پس از انتشار، به بیش از 1 میلیون نفر رسیده است.
https://dgto.ir/34cc
قائممقام پیامرسان«بله» : سهشنبه ۷ شهریور با ثبت رکورد یک میلیون و ۶۴۰ هزار تماس روزانه، پُرتماسترین روز در تاریخ این پیام رسان بوده است