سیدمحمد حجازی با نام کامل سیدمحمد حسینزاده حجازی، در سال ۱۳۳۵ در اصفهان زاده شد و تحصیلات خود تا دریافت مدرک دیپلم متوسطه را در این شهر سپری نمود. او از ابتدای وقوع انقلاب و با تأسیس سپاه پاسداران به عضویت این نهاد درآمد و تحصیلات دانشگاهی خود را نیز ادامه داد. او دانشآموختهٔ دوره دکترای دانشگاه عالی دفاع ملی در رشته مدیریت استراتژیک و عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین بود. حجازی در سالهای ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۶ فرمانده نیروی بسیج نیز بود. وی طی حکمی در سال ۱۳۸۶ از جانب سید علی خامنهای، در جایگاه فرمانده کل قوا، به سِمت رئیس ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب شد و تا سال ۱۳۸۷ در این جایگاه فعالیت کرد.[۲]
سید محمد حجازی در سالهای اولیه انقلاب در مناطق آشوبزده کردستان و آذربایجان غربی حضور داشت و پس از مهار ناآرامیهای کردستان توسط نیروی مسلح ایران، با آغاز جنگ ایران و عراق به جبهههای جنوب منتقل گردید. حجازی در طول سالهای جنگ ایران و عراق، به سازماندهی و اعزام نیروهای مردمی اشتغال داشت و دورهای مسئول اعزام نیرو به جبهههای جنوب بود. وی مدتی نیز مسئولیت ستاد سپاه منطقه دوم کشور را برعهده داشت، سپس تا پایان جنگ در جایگاههای جانشین فرمانده سپاه منطقه چهارم، جانشین فرمانده قرارگاه سلمان در جبهههای میانی و غرب، جانشین فرمانده قرارگاه قدس سپاه حضور داشت. حجازی پس از پایان جنگ در سمتهایی چون معاون هماهنگکننده و معاون نیروی انسانی نیروی مقاومت بسیج فعالیت نمود. وی برای مدتی نیز مسئولیت سپاه پاسداران را در کشور لبنان بر عهده داشت.[۳]او در فاصله سالهای ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۶ فرماندهی نیروی مقاومت بسیج را برعهده داشت. حجازی از ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۷ رئیس ستاد مشترک سپاه پاسداران و از ۱۳۸۷ تا ۱۳۸۸ جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران بود. وی در تیرماه ۱۳۸۷ بهعنوان جانشین قرارگاه ثارالله معرفی شد و در خلال درگیریهای پس از انتخابات ریاستجمهوری ۱۳۸۸ این سمت را برعهده داشت. وی در فاصله سالهای ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۳ معاون آماد، پشتیبانی و تحقیقات صنعتی ستاد کل نیروهای مسلح بود.[۲] حجازی از دیماه ۱۳۹۸ با حکم حسین سلامی؛ فرمانده کل سپاه پاسداران، بهعنوان جانشین فرمانده نیروی قدس منصوب شد که تا ۲۹ فروردین ۱۴۰۰ این سمت را برعهده داشت.[۴]
سیاسی امنیتی و دفاعی
کد خبر: ۹۲۷۵۷۹۰۸:۵۶ - ۳۰ فروردين ۱۴۰۰
زندگینامه سردار حجازی
سردار حجازی جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه بود که شامگاه ۲۹ فروردین عروج کرد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، شامگاه شب گذشته ۲۹ فروردین بود که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خبری تلخ را اعلام کر؛ خبری از عروج شهادتگونه سردار حجازی جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی؛ سرداری که یکی از نیروهای خدوم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود. در این گزارش میخواهیم تا با زندگی نامه این سردار شهید اسلام آشنا شویم.
سردار حجازی در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس
سردار سرتیپ پاسدار سیدمحمد حسینزاده حجازی که بیشتر به نام سردار حجازی شناخته میشود در سال ۱۳۳۵ در اصفهان چشم به جهان گشود. او دوران ابتدایی و دبیرستان خود را در زادگاهش گذراند و پس از اخذ دیپلم با وقوع انقلاب اسلامی و تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عضویت این نهاد انقلابی درآمد. سردار حجازی در همان سالهای ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان عضوی از سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مناطق آذربایجان غربی و کردستان رفت تا با شورش و آشوب ضد انقلاب در این منطقه مقابله کند.
شورش و آشوب ضد انقلاب که در غرب کشور مهار شد، رژیم بعث صدام به کشورمان حمله کرد و میخواست تا طی ۷ روز ایران اسلامی را به تصرف خود دربیاورد. اما ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به همراه نیروهای مردمی به مقابه با صدام و رژیم بعثی عراق مشغول شدند. سردار حجازی و همرزمانش که به تازگی از درگیریهای ضد انقلاب در غرب کشور فارغ شده بودند به جبهههای جنوب رفتند. او در دوران دفاع مقدس مسئول سازماندهی و اعزام نیروهای مردمی و در برههای هم مسئول اعزام نیرو به جبهههای جنوب بود.
سردار حجازی در دوران دفاع مقدس مسئولیتهایی همچون ریاست ستاد ستاد سپاه منطقه دوم کشور، جانشین فرمانده سپاه منطقه چهارم، جانشین فرمانده قرارگاه سلمان در جبهههای میانی و غرب و جانشینی فرمانده قرارگاه قدس سپاه را برعهده داشت.
سردار حجازی در دوران پس از دفاع مقدس و حضور در محور مقاومت
سردار حجازی پس از پایان دفاع مقدس نیز در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ماند و در مسئولیتهای مهمی همچون معاون هماهنگکننده و معاون نیروی انسانی نیروی مقاومت بسیج، فرماندهی نیروی مقاومت بسیج (۱۳۷۶ - ۱۳۸۶)، ریاست ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (۱۳۸۶ - ۱۳۸۷)، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (۱۳۸۷ - ۱۳۸۸)، جانشین قرارگاه ثارالله (ع) (۱۳۸۷)، معاون آماد، پشتیبانی و تحقیقات صنعتی ستاد کل نیروهای مسلح (۱۳۸۸ - ۱۳۹۳)، حضور در جبهه مقاومت (از ۱۳۹۳ تا شکست داعش) و جانشین نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (از دی ۱۳۹۸ تا ۲۹ فروردین ۱۴۰۰) ایفای نقش کرد.
مدارج علمی و دانشگاهی سردار حجازی چه بود؟
سردار حجازی از اعضای هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع) بود که توانست تا مدارک کارشناسی ارشد مدیریت دولتی را از دانشگاه تهران و دکترای مدیریت استراتژیک را از دانشکده عالی دفاع ملی اخذ کند.
پدر موشکی حزب الله لبنان
معروف است که سردار حجازی از افراد موثر و طبق گفته برخی از منابع، موسس واحد موشکی حزب الله لبنان نیز بوده است. او در تاریخ ۱۴ دی ماه ۱۳۹۹ و طی مصاحبهای با شبکه المیادین درباره توان موشکی حزب الله لبنان گفته بود: شما به نظر کارشناسان اسرائیلی مراجعه کنید تا عمق وحشت آنان را متوجه شوید. یکی از اسرائیلیها گفته بود که ۲۰۰ موشک دقیق برابر با هزاران موشک غیردقیق است. گفته بودند که اجازه نمیدهند این موشکها به دست حزبالله برسد. خب شما میدانید که سید حسن نصرالله که فرد صادقی است گفت که این موشکها به دست حزبالله رسیده است. تعدادش هم بیشتر از چیزی است که دشمن تصور میکند. امروز مقاومت دارای امکانات خوبی است و اگر دشمن حماقتی کند، حتما پشیمان خواهد شد.
4_6032742245424171603.mp3
22.5M
🔉🔊نواهنگ محشر و فوق العاده زیبا
و بسیار عالی آبروداری کن
با صدای محمد حسین پویانفر
🎼خواهشا اشک دو چشمان مرا
جاری کن
کار از کار گذشته تو فقط
کاری کن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 45 سال جهاد سردار حجازی با دشمنان
🔸سردار نقدی: سردار حجازی در افت و خیز ها و پیچ و خم های روزگار ذره ای از سربازی ولایت منحرف نشد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 توصیه #سردارشهیدحجازی
⁉️ چگونه حاج قاسم سلیمانی شویم؟!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥توضیحات شهید سردار حجازی درباره آخرین لحظات حضور سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در ساختمان فرماندهی نیروی قدس سپاه در تاریخ 10 دی 98
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴📽سردار شهید حجازی
و بلایی که سردار بر سر اسرائیل آورد بشنویم
🌹شهادت مبارک حاجی
🔻 #حاج_قاسم | #سردار_حجازی
🔰 حاج قاسم گفت : کارگردان
خداست، ما بازیگریم
📍سردار حجازی جانشین فرمانده
نیروی قدس در گفتگو با سایت رهبری:
به ایشان گفتیم آمریکاییها و اسرائیلی
ها خیلی تهدید میکنند، مراقب باشید.
نقش شما در این جبهه منحصر به فرد
است، اگر به شهادت برسید این جبهه
ضربه میخورد. ایشان گفت همه این
کارهایی که شده کار خداست. کارگردان
اوست، ما بازیگریم. با آمدن و رفتن
ما هم چیزی عوض نمیشود.
33.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بمناسبت شهادت سردار حاج محمد حجازی
یادی ازبردار شهیدش سید احمد حجازی کنیم
به امید آنکه موردشفاعت شهداقرارگیریم
ان شاءالله
هدیه کنیم صلواتی نثارارواح مطهرشان
#الّلهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ وَعَجِّلْفَرَجَهُمْ
🇮🇷#لحظه ای با شهدا
@lahzaei_ba_sh
فرزند سيد حسين، در سال 1334ش در اصفهان متولد شد. پدرش از پیشگامان انقلاب اسلامی و از خیرین معروف و اثرگذار اصفهان بود.
پس از طی تحصیلات ابتدایی و متوسطه وارد فعالیتهای انقلابی شد. وی به همراه دوستانش اقدام به تهیه یک دستگاه پلی کپی جهت چاپ اعلامیه نمود، که توسط یکی از منافقان به دام ساواک افتاد و تحت شدیدترین شکنجه ها قرار گرفت و به یک سال حبس محکوم و پس از پایان محکومیت در سال1355ش از زندان آزاد گردید. پس از آزادی از زندان، در سال1357ش عازم جنوب لبنان شد و در یک اردوگاه فلسطینی آموزشهای رزمی در زمینه مواده منفجره کسب نمود. سپس به همراه حجت الاسلام هادی غفاری عازم سفر حج شد و در حج سال 1357 اقدام به چاپ و پخش اعلامیه های امام خمینی رحمه الله علیه و شعارنویسی های گسترده دیواری در عربستان
نمود. حجت الاسلام هادی غفاری از دوستانش در سفر مکه میگوید: «زمانی که حجاج میخواستند برای رمی جمرات بروند به من گفت من یک عکس از شاه لازم دارم. با هم رفتیم، اداره اوقاف ایران در مکه. او سر نگهبانها را گرم کرد و من عکس بزرگی از شاه را که در سالن بود، برداشتم و در پارچه ای پیچیدم و زدیم بیرون. وقتی فهمیدم چه نقشه ای دارد، خیلی خوشحال شدم. عکس را از قاب درآورد و همان شب به محل اولین رمی جمرات که قرار بود مراسم عبادی برگزار شود، رفتیم. عکس را چسباند روی ستون شیطان و گفت: جای واقعی اون همین جاست، نه روی در و دیوارها».
پس از پيروزي انقلاب اسلامی وارد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد. شهید حجازی یک بار برای کمک به مردم مظلوم افغانستان که در زیر حملات شوروي سابق قرار داشتند به آن دیار سفر کرد. با شروع جنگ کردستان به آن منطقه رفت و پس از پایان غائله در بیشتر مناطق کشور در تلاش و کوشش برای حفظ و حراست از کیان اسلام بود. با شروع جنگ تحمیلی در جبهه و پشت جبهه حضوری فعال داشت و سرانجام در تاریخ 5 بهمن1360ش، به درجه رفیع شهادت نائل آمد و در قطعه طریقالقدس، رديف5، شماره38 به خاك سپرده شد.
یادش گرامی وراهش پررهرو
#الّلهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ وَعَجِّلْفَرَجَهُمْ
🇮🇷#لحظه ای با شهدا
@lahzaei_ba_sh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ما از سوختن نمی ترسیم، که پروانه های عاشق نوریم و...
ما از سوختن نمی ترسیم،
که پروانه های عاشق نوریم
و هرجا که نور ولایت است ،
گرد آن حلقه می زنیم.
پیام ما استقامت است
و این همان نوری است
که فراتر از زمان و مکان ،
از خزائن معنوی آیه مبارکه
" فاستقم کما اُمرت و مَن تاب معک"
بر ما تابیده است.
و اینچنین آینده از آن ماست.
العاقبة للمتّقین
سید عزیز حاج محمد
ماراببخش، هیچ گاه نتونستیم شما رابشناسیم
حتی حالا که آسمانی هم شدی
چیزی نداریم برای ادای تکلیف
ماراهم دعا کن از غافله شما جدا نشویم
یادش گرامی وراهش پررهرو
#الّلهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ وَعَجِّلْفَرَجَهُمْ
🇮🇷#لحظه ای با شهدا
@lahzaei_ba_sh