کانال لیزر_پلاسما
چه شرکتی زودتر راکتور گداخت کارآمد را میسازد از میان تقریباً ۵۰ شرکتی که در این حوزه فعالیت میکنند
راکتور گداخت SPARC
متخصصان آن را «توکاماک» مینامند (واژهای روسی برای دستگاهی که از میدان مغناطیسی برای همجوشی هستهای گرمایی بهره میگیرد) به عنوان یک فناوری پیشرفته مورد توجه قرار گرفته است. جالب اینجاست که روسها و اروپاییها نیز از رویکرد توکاماک برای توسعه فناوری همجوشی استفاده میکنند.
دستاوردهای مرکز احتراق ملی آمریکا:
در مرکز احتراق ملی آزمایشگاه لاورنس لیورمور، سالها روی تحقیقات همجوشی کار شده است. چند سال پیش، اولین آزمایش موفقیتآمیز همجوشی از نوع خود در این مرکز انجام شد.
در این آزمایش، دانشمندان با استفاده از لیزرهای قدرتمند، قطعات کوچکی از مواد هدف را مورد اصابت قرار دادند تا انرژی تولید کنند. برای اولین بار، انرژی تولیدشده از انرژی ورودی به واکنش بیشتر بود.
در گزارشی از برنامه «60 دقیقه»، بازدید مفصلی از این مرکز و توضیحات علمی هیجانانگیزی ارائه شد. مجری گزارش با اشاره به هزینه ۳.۵ میلیارد دلاری این مرکز، گفت:
محققان نزدیک به ۲۰۰ بار در طول ۱۳ سال تلاش کردند، اما موتور اتمی مانند باتریای ضعیف، هرگز روشن نمیشد.
در این گزارش همچنین نشان داده شد که اکثر متخصصان نسبت به دستیابی به همجوشی تجاری در کوتاهمدت، مانند یک دهه آینده، تردید داشتند.
🔦 به کانال #لیزر_پلاسما بپیوندید:
🔮https://eitaa.com/laser_plasma
مهندسان SFC در حال کار روی پروژه
نیروی همجوشی در زمان حال؟
با وجود شرایط عنوان شده فوق، مامگارد اعلام کرد که شرکت CFS سایتی را در خارج از ریچموند، ویرجینیا انتخاب کرده که قرار است نخستین نیروگاه همجوشی در مقیاس شبکهای جهان را در همکاری با شرکت انرژی Dominion Energy Virginia بسازد. انتظار میرود این نیروگاه اوایل دهه ۲۰۳۰ به شبکه برق متصل شود.
به گفته مدیر شرکت، سرمایهگذاران این طرح برای مسیر طولانی آماده هستند و منابع مالی لازم برای دستیابی به این هدف را تأمین کردهاند. او با اشاره به نمودارهای پیشرفت نمایی در زمینه نیروگاه گداخت کارآمد معتقد است:
این نوع پیشرفت میتواند ما را در کاهش دمای جهانی و مقابله با تغییرات اقلیمی یاری کند. اگرچه استاندارد ۱.۵ درجه سانتیگراد را پشت سر گذاشتهایم، اما شاید بتوانیم افزایش دما را به ۲ درجه محدود کنیم و از رسیدن به ۴ درجه جلوگیری کنیم
🔦 به کانال #لیزر_پلاسما بپیوندید:
🔮https://eitaa.com/laser_plasma
نقش حیاتی هوش مصنوعی:
ارتباط هوش مصنوعی با نیروگاه همجوشی هستهای چیست؟
بنابر گزارش منتشر شده در فوربس، به طور خاص، تیمی از دانشگاه پرینستون موفق شده با استفاده از هوش مصنوعی ناپایداریهای پلاسما را پیشبینی و درک کند. این فناوری به آهنرباها کمک میکند تا در زمان واقعی و در یک راکتور واقعی، پایداری پلاسما را حفظ کرده و به بالاترین بازده دست یابند.
ایگمن کولمن، رهبر تحقیقات آزمایشگاه فیزیک پلاسما پرینستون، دراینباره میگوید:
با یادگیری از آزمایشهای گذشته و بدون نیاز به مدلهای فیزیکی، هوش مصنوعی توانست سیاست کنترلی نهایی را توسعه دهد که یک حالت پلاسما پایدار و پرقدرت را در زمان واقعی پشتیبانی میکرد. با راهاندازی SPARC، اکنون گامی نزدیکتر به مشاهده عملی این روشها برداشتهایم.
با این اوصاف میتوانیم بگوییم که بهنوعی، این مهمترین کاربرد هوش مصنوعی است که میتوان به آن اندیشید. اگر این فناوری موفق شود ما را از فاجعه اقلیمی نجات دهد، همه دستاوردهای دیگر در سایه آن قرار خواهند گرفت.
پایان.
دکتر امیرحسین کشاورز
🔦 به کانال #لیزر_پلاسما بپیوندید:
🔮https://eitaa.com/laser_plasma
10.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🛑فقط 4 کشور توی دنیا فناوری تولید دستگاه شتاب دهنده خطی (پرتو درمانی) رو دارن که یکیشون ایرانه!🇮🇷👏
ببینید و بشنوید روایتی کوتاه از تولید این دستگاه از مهندس نجات بخش مدیر شرکت بهیار صنعت اصفهان❤️
🔦 به کانال #لیزر_پلاسما بپیوندید:
🔮https://eitaa.com/laser_plasma
23.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
Shanghai Synchrotron Radiation Facility (SSRF)
تأسیسات تابش سنکرونی شانگهای، چین.
این مجموعه، یک مرکز منبع نور تابش سنکروترون در جنوب شانگهای، جمهوری خلق چین است که در پردیس ۱۸ هکتاری مرکز ملی تابش سنکروترون شانگهای، واقع شده است.
این مرکز که توسط بنیاد فیزیک کاربردی شانگهای (SINAP) اداره میشود در سال ۲۰۱۲ به بهره برداری کامل رسید و زمانی که افتتاح شد، گرانترین ترین مرکز علمی چین بود (حدود ۱۸۰ میلیون یورو).
محیط پیمایش ذرات در این شتابدهنده ۴۳۲ متر است که انرژی آنها تا ۳ GeV بالا میرود. این مرکز نقش کلیدی در شناخت سازوکار گسترش سرطانهای مختلف داشته است.
🔦 به کانال #لیزر_پلاسما بپیوندید:
🔮https://eitaa.com/laser_plasma
6.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 انرژی هستهای چقدر در صنعت و کشاورزی تاثیرگذار است؟
🔦 به کانال #لیزر_پلاسما بپیوندید:
🔮https://eitaa.com/laser_plasma
#فیزیک_حفاطت
⭕️ روش های عملی برای کاهش پرتو گیری
چهار عامل در کاهش پرتوگیری خارجی دخیل هستند:
1⃣ زمان
2⃣ فاصله
3⃣ حفاظت
4⃣ اکتیویته
⚠️ زمان
به حداقل رساندن مدت زمان صرف شده در محیط تشعشع ،مقدار کلی تشعشع دریافتی را محدود می کند. کاربردهای عملی عامل زمان مشتمل است بر کارکرد مؤثر در زمان کار با مواد رادیواکتیو و تمرین عملیات جدید با مواد غیر رادیواکتیو تا زمان دستیابی به سرعت و دقت مطلوب.
تابش, دهی یک فرد با پرتو نسبت مستقیم با زمان تابش دهی از چشمه تابش دارد؛ هرچه پرتودهی طولانی تر باشد، دوز تابش بیشتر خواهد بود. بنابراین عاقلانه است که زمانی بیش از حد لازم در کنار چشمه های تابش صرف نشود.
معادله زیر برای محاسبه کل دوز تشعشعی براساس طول مدت پرتو گیری به کار می رود:
◼️ (زمان) x (آهنگ دوز) = کل دوز ◼️
⚠️ فاصله
افزایش فاصله از یک منبع تشعشع، مقدار تشعشع دریافتی را کاهش می دهد. آهنگ دوز پرتو (دوز در واحد زمان) از یک منبع تشعشع با حجم کوچک با مربع فاصله از منبع ارتباط معکوس دارد. این رابطه قانون عکس مربع نامیده می شود. با دو برابر شدن فاصله، آهنگ دوز پرتو به یک چهارم مقدار اولیه کاهش
می یابد. اگر فاصله نصف شود، آهنگ دوز به چهار برابر مقدار اولیه افزایش می یابد.
🌐 کاربردهای عملی فاکتور فاصله عبارتند از:
🔸استفاده از انبرک برای برداشتن ویال های مواد رادیواکتیو
🔹ذخیره مواد رادیواکتیو به دور از نواحی پرتراکم
🔺استفاده از وسایل محدود کننده برای نگه داشتن بیمار در یک وضعیت.
⚠️ حفاظت
حفاظت، استفاده از مواد، معمولا سرب، شیشه سربی یا تنگستن برای جذب تشعشع منتقل شده از یک منبع می باشد.
نوع تشعشع نوع حفاظت لازم را معین می کند. ذرات آلفا که در بالین به کار نمی روند با یک برگ کاغذ کاملاً متوقف می شوند، جذب کامل ذرات بتا با تنها چند میلی متر پلاستیک امکان پذیر است؛ درواقع رادیونوکلوئیدهای گسیلنده ذرات بتا را باید در ظرفهایی از جنس مواد با Z پایین مانند آلومینیوم و پلاستیک نگه داشت؛ چرا که این تابشها در مواد با Z بالا مانند سرب تابشهای به شدت نافذ برمزاشترالونگ تولید میکنند؛ برای نمونه P32 را باید بجای محفظه های سربی در محفظه های پلاستیکی نگهداری کرد؛بنابراین یک سرنگ پلاستیکی حفاظت کافی در برابر تابش بتا را تأمین می کند.
برای اشعه های ایکس و گاما، شیشه سربی یا حفاظ تنگستنی بیشتر برای کاهش پرتو تابش شده از یک منبع به کار می روند تا جذب کامل آن.
حفاظ های ویال و سرنگ، آجرهای سربی و بلوک های L شکل با شیشه سربی وسایل حفاظتی هستند که پر توگیری پرسنل را به نحو مؤثری کاهش می دهند.
⚠️ اکتیویته
روشن است پرتودهی با اشعه با افزایش شدت چشمه رادیواکتیو افزایش می یابد؛ هرچه توان چشمه بیشتر باشد، تابش دهی بیشتر خواهد بود؛ بنابراین نباید در صورت نبود نیاز، با کمیت های بالای رادیواکتیویته کار کرد.
🔦 به کانال #لیزر_پلاسما بپیوندید:
🔮https://eitaa.com/laser_plasma
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👆کاری در حد موشک هایپرسونیک در علم پزشکی
♦️لحظه بینا شدن بانوی شیرازی بعد از ۴۲ سال در یک عمل جراحی پیچیده و شش ساعته!
♦️یک تکنولوژی فوق پیشرفته توسط متخصصان ایرانی
🔦 به کانال #لیزر_پلاسما بپیوندید:
🔮https://eitaa.com/laser_plasma
5.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 پاسخ تحلیلگر ایرانی به بیبیسی: وقتی عربستان و ترکیه در پی هستهای شدن هستند، چرا ایران تعطیل کند؟
یوسف عزیزی، پژوهشگر سیاستگذاری عمومی، در پاسخ به درخواست کارشناس برای تعطیلی برنامه هستهای:
جالب است که الان عربستان و ترکیه خودشان دنبال هستهای هستند آن وقت مهمان برنامه میگویند که ما هستهای را بزاریم کنار، من واقعا متوجه نمیشوم.
🔦 به کانال #لیزر_پلاسما بپیوندید:
🔮https://eitaa.com/laser_plasma
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 عراقچی: توانایی ساخت سلاح هستهای داریم ولی قصدش را نداریم
🔹وزیر خارجه در مصاحبه با الجزیره: اینکه آیا ما توانایی ساخت سلاح هستهای را داریم، بله این توانایی وجود دارد و قبلاً هم به آن اشاره شده ولی آیا ارادهای برای ساخت سلاح هستهای داریم؟ نه چنین ارادهای وجود نداشته و الان هم وجود ندارد؛ ما چنین قصدی نداریم.
🔦 به کانال #لیزر_پلاسما بپیوندید:
🔮https://eitaa.com/laser_plasma