📝 تفاوت مهریه عندالاستطاعه و مَهرُالمُتعِه
✏️ مهريه مهر الاستطاعه
یعنی اینکه هر زمان شوهر توانایی پرداخت داشته باشدیعنی دارای اموالی گردد یا پولی به دست آورد که بتواند مهریه ای که بر عهده اش مستقر شده را بپردازد، در صورت مطالبۀ زن از طریق قانونی، محکوم به پرداخت خواهد شد. در اینجا بار اثبات داشتن اموال یا پول، به عهدۀ زن خواهد بود و این زن است که باید استطاعت شوهرش را نزد دادگاه ثابت کند. در غیراینصورت، زن نمیتواند همسرش را محکوم به پرداخت مهریه کند. اما اگر اموال شوهر را شناسایی و به مرجع قضایی معرفی کند میتواند از محل توقیف و فروش آن اموال از طریق اجرای احکام دادگاه، مهریه مورد حکم واقع شده را وصول نماید.
بنابراین باید دقت شود در صورتی که مهریه به صورت
عندالاستطاعه مقرر و توافق میشود، در صورتی که شوهر مال و اموال یا پولی نداشته باشد، قابل وصول نخواهد بود و دادگاه به هیچ وجه اقدام به جلب و زندانی نمودن زوج نخواهد کرد. به طور کلی باید گفت که در مهریه عندالاستطاعه، جلب و زندانی کردن زوج مجال ظهور نمی یابد و حتی نیازی به اثبات اعسار از طرف شوهر و تقسیط نخواهد بود. علیهذا، فقط از طریق شناسایی و معرفی مال میتوان اقدام به وصول مهریه نمود.
✏️مَهرُالمُتعِه:
در صورتى که مرد اقدام به طلاق زن قبل از زناشویى و قبل ازتعیین مهر نماید، زن مستحق مهر نیست ولیکن بر عهده مرد است که مهرالمتعه را به زن پرداخت کند. مهرالمتعه هدیه اى است که مرد برحسب وضعیت و امکانات مالى خود (اگر ثروتمند باشد بیشتر و اگر فقیر باشد نیز به اندازه دارایى خود) به زن پرداخت مى نماید.
این مرد است که مهرالمتعه را تعیین مى کند و برخلاف مهرالمسمى است که با توافق طرفین تعیین مى شود، در صورت اختلاف بر مقدار مهرالمتعه، حاکم مقدار آن را تعیین مى کند.
شرایط مهرالمتعه
براى تعیین مهرالمتعه به آیه شریفه ۲۳۶ سوره مبارکه بقره استناد شده است. پس:
براى استحقاق زن براى مهرالمتعه سه شرط لازم است:
۱- در عقد نکاح مهرى ذکر نشده باشد و بعداً نیز زوجین آن را تعیین نکرده باشند.
۲- زناشویى واقع نشده باشد.
۳- زوجین با طلاق از هم جدا شده باشند، نه با فوت یا بذل مدت یا فسخ نکاح.
تلگرام
https://t.me/Sepehredalaat
@laweasy
✅دادسرا
✅دادسرا:محلی است در دادگستری و حوزه قضایی هر شهرستان که در معیت دادگاههای عمومی جزائی انجام وظیفه میکند و عهده دار کشف جرم، تعقیب متهم به جرم، اقامه دعوی و اعلام جرم از جنبه حقاللهی و حفظ حقوق عمومی و حدود اسلامی، اجرای حکم و نیز رسیدگی به امور حسبی بر اساس مقررات قانونی است که به ریاست دادستان اداره و به تعداد لازم دارای معاون، دادیار، بازپرس و تشکیلات اداری میباشد و در جرائمی که جنبه خصوصی دارد دادسرا با شکایت شاکی خصوصی شروع به تعقیب و تحقيق مینماید.
در حوزه قضایی بخش (دادگاه بخش) وظیفه دادستان را دادرس علیالبدل بر عهده دارد.
از فایده تشكیل دادسرا جلوگیری از اطاله دادرسی در محاكم دادگستری و انجام تحقیقات لازم و كافی در دادسرا، برای صدور حكم در دادگاه است.
✅مقامات دادسرا:
قضات دادسرا:قضات تحقیقی هستند كه از حیث رتبه، مقام، مصونیت قضایی، حقوق و مزایا و مسئولیتهای انتظامی، تفاوتی با سایر قضاتی كه در محاكم شاغل هستند، ندارند که برای آنها عناوین و مشاغل زیر پیشبینی شده است:
1. دادستان: دادستان، یا مدعیالعموم، صاحب منصبی است که برای حفظ حقوق عامه و نظارت بر حسن اجرای قوانین و تعقیب کیفری مجرمین و بزهکاران مطابق قوانین جاریه انجام وظیفه مینماید و ریاست دادسرا را نیز عهده دار میباشد.
بر اساس قوانین و مقررات حاکم دادستان در حوزه قضایی مربوط دارای وظایف و تکالیف زیر است:
کشف جرم و شروع به تعقیب کیفری بزهکاران و مجرمین،اعلام جرم در مواردی که جنبه حقاللهی و عمومی دارد،نظارت بر انجام تحقیقات مقدماتی و دادن تعلیمات لازم به بازپرس،موافقت یا عدم موافقت با قرارهای صادره از ناحیه دادیار یا بازپرس،ضبط وثیقه و اخذ وجه التزام و وصول وجه الکفاله،اجرای احکام کیفری و جزایی،پیشنهاد آزادی مشروط،لغو تعلیق اجرای حکم،
ریاست و نظارت بر ضابطین دادگستری از حیث وظایفی که به عنوان ضابط بر عهده دارند.
2. معاون دادستان: معاون دادستان صاحب منصبی است که تحت نظارت دادستان قسمتی از وظایف دادسرا را انجام داده و در غیاب دادستان به جانشینی او عمل میکند.
3. دادیار: دادیار، صاحب منصبی است که به نمایندگی از طرف دادستان انجام وظیفه مینماید و معمولاً در جرائم غیر مهمه اقدام به انجام تحقیقات مقدماتی و جمعآوری دلایل له و علیه متهم مینماید.
دادیار اگر عهدهدار انجام تحقیقات مقدماتی شود باید كلیه قرارهای خود را به تأیید دادستان یا معاون وی یا دادیار اظهارنظر برساند.
در عمل دادیاران به 5 گروه تقسیم میشوند:
الف) دادیار تحقیق
ب) دادیار اظهارنظر
ج) دادیار اجرای احكام
د) دادیار ناظر زندان
و) دادیار نماینده دادستان در دادگاه
4. بازپرس: بازپرس كه از وی به عنوان قاضی تحقیق یا مستنطق یاد شده، مقامی است كه تحقیق مقدماتی جرایم و جمعآوری دلایل به نفع یا ضرر متهم برعهده اوست و تحت نظارت دادستان به انجام وظایف قانونی خود میپردازد.
دادیار و بازپرس پس از ارجاع پرونده از سوی دادستان یا معاون او تحقیقات مقدماتی را انجام میدهند و دلایل را جمعآوری میکنند و در نهایت یکی از قرارهای نهایی (قرار موقوفی تعقیب، قرار منع تعقیب، قرار مجرمیت) را صادر مینمایند.
این قرارها برای اظهارنظر (موافقت یا عدم موافقت) به دادستان یا معاون او یا دادیار ارسال میگردد.
عمدهترین تفاوت كار دادیار و بازپرس امکان اختلاف نظر با دادستان توسط بازپرس است كه مرجع حل اختلافشان دادگاه عمومی خواهد بود همچنین دادیار باید برای اقدام به هر كاری از طرف دادستان مأمور گردد ولی، بازپرس در مواردی میتواند رأساً شروع به كار كند و در مواردی نیز از دادستان اجازه كسب نماید.
@laweasy
⬅ دادخواست و فرق آن با درخواست
دادخواست یکی از برگهای قضایی در دادگاهها است.
دادخواست (در قدیم: عرضحال) شکوائیهای است که به مراجع قضائی به صورت نوشتاری یا گفتاری عرضه میشود. دادخواست وسیله رسمی احقاق حق است که از طریق مراجعه به دادگاهها صورت میگیرد. دادخواست نوشتاری بهوسیله برگهای به نام برگ دادخواست انجام میگیرد.
دادخواست با درخواست فرق دارد. دادخواست درخواستی است که در قالب و فرم ویژهای به دادگاه عرضه میشود. دادخواست همچنین با اظهارنامه تفاوت دارد. اظهارنامه وسیله رسمی مطالبه حق است که از سوی ادارهء ثبت اسناد یا دفاتر دادگاهها ابلاغ میشود ولی دادخواست را از راه مراجعه به دادگاهها عرضه میکنند.
شرایط دادخواست: در ایران، دادگاهها موظفند بدون عرضه دادخواست از سوی افراد ذینفع، به دعویها رسیدگی نکنند. دادخواستهای دریافتی باید به زبان فارسی (زبان رسمی ایران)، به صورت کتبی و بر روی برگهای چاپی ویژهای تهیه شود. (در صورت فوریت میتوان از برگههای معمولی نیز استفاده کرد). مشخصات خواهان، خوانده و خواسته باید در دادخواست درج شود. برگ دادخواست میتوانید همچنین دارای پیوستهایی باشد.
شرایط دادخواست:
رسیدگی به دعاوی حقوقی در دادگستری مستلزم تقدیم دادخواست از طرف مدعی (خواهان) می باشد. دادخواست به دفتر دادگاه و در نقاطی که چندین شعبه وجود دارد، به دفتر شعبه اول تسلیم می گردد. دادخواست به برگه چاپی مخصوصی گفته می شود که درخواست خواهان درآن قید شده است یا به عبارت دیگر «دادخواست بیان ادعا نزد مراجع قضایی در اوراق مخصوص است ». دادخواست را می توان از محل فروش اوراق قضایی واقع در کلیه دادگستری ها و مجتمع های قضایی در سراسر کشور تهیه نمود. دادخواست اغلب حاوی نکات زیر می باشند:
نام، نام خانوادگی،نام پدر، سن،اقامتگاه و در صورت امکان شغل خواهان
خواهان یا مدعی شخصی است که از دادگاه چیزی برای خود و به ضرر دیگری می خواهد.
در صورتی که دادخواست توسط وکیل تقدیم شود، مشخصات وکیل باید درج گردد.
قید نشدن مشخصات یا ناقص بودن آن باعث رد دادخواست خواهان می گردد.
نام، نام خانوادگی، اقامتگاه و شغل خوانده.
شرایط دادخواست: در ایران، دادگاهها موظفند بدون عرضه دادخواست از سوی افراد ذینفع، به دعویها رسیدگی نکنند. دادخواستهای دریافتی باید به زبان فارسی (زبان رسمی ایران)، به صورت کتبی و بر روی برگهای چاپی ویژهای تهیه شود. (در صورت فوریت میتوان از برگههای معمولی نیز استفاده کرد). مشخصات خواهان، خوانده و خواسته باید در دادخواست درج شود. برگ دادخواست میتوانید همچنین دارای پیوستهایی باشد
خوانده یا مدعی علیه شخصی است که دعوی به او توجه دارد. به عبارت دیگر، شخصی است که ادعا علیه او اقامه شود.
در صورت قید نشدن مشخصات یا ناقص بودن آن، دادگاه طی یک اخطاریه به خواهان فرصت می دهد تا نسبت به رفع نقص اقدام نماید در غیر این صورت دادخواست خواهان رد خواهد شد.
تعیین خواسته و بهای آن مگر آنکه تعین بها ممکن نبوده یا خواسته «مالی» نباشد.
آنچه را که مدعی از دادگاه تقاضا می نماید خواسته یا مدعی به گویند.
خواسته یا مالی است یا غیرمالی.
تعهدات یا جهاتی که به موجب آن خواهان خود را مستحق مطالبه می داند به طوری که مقصود واضح و روشن باشد.
آنچه را که خواهان از دادگاه درخواست دارد (عنوان دادخواست.)
شرح دادخواست: ذکر ادله و وسایلی که خواهان برای اثبات ادعای خود دارد، از اسناد و نوشته ها، شهود و غیره.
امضای خواهان و در صورت عجز از امضا، اثر انگشت او.
تنظیم دادخواست مهرو موم ترکه
ارکان دادخواست
اما بد نیست بدانید که یک دادخواست از 3ضلع اصلی خواهان (شاکی) خوانده و موضوع دادخواست تشکیل شده است.
الف - خواهان
خواهان یا مدعی شخصی است که از دادگاه چیزی برای خود و به ضرر دیگری می خواهد.
ب - خوانده (رکن دوم دادخواست)
خوانده یا مدعی علیه ، شخصی است که دعوی به او توجه دارد. به عبارت دیگر شخصی است که ادعای علیه او اقامه شود.
ج - رکن سوم دادخواست (خواسته یا موضوع دعوی)
تعریف خواسته آنچه را مدعی از دادگاه تقاضا می کند ، خواسته یا مدعی به گویند.به عبارت دیگر، آن چیزی را که در مرافعات و امور حسبی از دادگاه می خواهد، اصطلاحا خواسته نامند.
د - رکن چهارم دادخواست :
تمبر و هزینه دادرسی تعریف و مفهوم هزینه دادرسی هزینه دادرسی ، عبارت از هزینه برگه ای که به دادگاه داده می شود، به اضافه هزینه قرار و احکام و در واقع هزینه رسیدگی به شکایت از سوی دادگاه است.
@laweasy
#اعتبار اسنادی یا همان «ال سی» چیست؟
به دلیل ماهیت معاملات بینالمللی که شامل عواملی همچون مسافت و تفاوت قوانین کشورها و ...، اعتبارات اسنادی یک جنبه بسیار مهم در تجارت بینالمللی شده است.
اعتبار اسنادی (Letter of Credit) تعهدی از بانک است که به خریدار و فروشنده داده میشود و تعهد میشود که میزان پرداختی خریدار به فروشنده به موقع و با مبلغ صحیح به دست فروشنده خواهد رسید.
بانک همچنین به نیابت از خریدار که نگهدارنده اعتبارات اسنادی است تا زمان دریافت تائیدیه که کالاهای خریداری شده حمل شدهاند وجه را پرداخت نخواهد کرد.
@laweasy
# مفقودی سند
✍ چگونه از سوء استفاده احتمالی از سند گم شده جلوگیری کنیم؟
وقتی که سند مالکیتی از بین برود، مثلاً دچار آتش سوزی و حریق گردد و اثری از آن باقی نماند یا گم شود، مالک می تواند از اداره ثبت محل وقوع ملک، تقاضای صدور سند مالکیت المثنی نماید، در این صورت طبق ماده ١٢٠ اصلاحی آیین نامه قانون ثبت در موارد ذیل سند المثنی صادر میشود:
در صورت مفقود شدن سند مالکیت
در صورت از بین رفتن جزئی یا کلی سند مالکیت
در صورتی که سند مالکیت نزد دیگری باشد و استرداد آن حتی با صدور اجرائیه مقدور نباشد.
در مواردی که مالک به علت از بین رفتن یا گم شدن سند مالکیت، تقاضای صدور سند را نماید، باید موارد را کتبی اعلام و استشهادیه ای که به صورت فرم چاپی می باشد، تنظیم و به امضای حداقل سه نفر که هویت و امضای آنان به وسیله کلانتری محل یا یکی از دفاتر اسناد رسمی گواهی شده،به اداره ثبت تسلیم شود و اداره ثبت به وسیله بخش نامه ای فقدان سند را به دفاتر اسناد رسمی اعلام کند و پس از بخش نامه به درخواست متقاضی یک نوبت در یکی از روزنامه های کثیرالانتشار یا یکی از روزنامه هایی که آگهی ثبتی در آن درج می شود، آگهی نماید.
به این طریق و با اعلام به سازمان ثبت جلوی سوء استفاده از اسناد گرفته میشود.
@laweasy
حقوق به زبان ساده 🇮🇷:
🔹دفتر الکترونیک طلاق رونمایی شد
🔹از امروز با افتتاح این سیستم دفاتر ثبت طلاق که تا پیش از این به روش سنتی و کاعذی انجام می شد، به صورت الکترونیک به ثبت واقعه طلاق خواهند پرداخت
@laweasy
💢حکم ورود به عنف (به زور)
🔹طبق اصل بیست و دوم قانون اساسی، مسکن افراد از تعرض دور است و حتی در مواردی که برای کشف جرم یا دستگیری مجرم اجازه ورود به حریم اشخاص داده میشود، این اقدام باید بر مبنای قانون و با اجازه دادگاه باشد.
🔹ورود اشخاص به منزل دیگران باید با گرفتن اجازه از صاحبخانه باشد و اگر کسی در نبود صاحب خانه وارد منزلش شود و اجازه ورود به منزل را هم نداشته باشد این ورود غیر قانونی و از نظر کیفری قابل مجازات باشد.
🔹اگر صاحبخانه حاضر باشد، عنف یا اجبار نسبت به او صورت گرفته و در صورتی که حضور نداشته باشند و به عنوان مثال، فرد متهم از دیوار ملک بالا رفته ، عنف یا اجبار نسبت به وسایل صورت میگیرد.
🔹برابر ماده ۶۹۴ قانون مجازات اسلامی هر کس به منزل یا مسکن دیگری به زور یا تهدید وارد شود به مجازات از شش ماه تا سه سال حبس محکوم میشه و اگر این عمل از سوی دو نفر یا بیشتر انجام بشه و همراه یکی از آنان اسلحه باشد، به حبس از یک تا شش سال محکوم میشند.
🔹ماموران پلیس نیز برای ورود به خانه و بازرسی باید حکم قضایی داشته باشند و شهروندان در صورت رو به رو شدن با ماموران کارت شناسایی و حکم ورود به منزل را از آنها بخواهند.
@laweasy
⁉تکلیف ضامنی که اقساط وامِ وامگیرنده از حقوق او کسر میشود، چیست؟
✅ماده 709 قانون مدنی بیان می کند که ضامن حق رجوع به مضمون عنه را ندارد، مگر بعد از ادای دین... بنابراین می توان نتیجه گرفت که ضامن پس از پرداخت دینی که ضمانت آن را بر عهده گرفته است، می تواند به مدیون (مضمون عنه) رجوع کند و حق خود را بگیرد به اینصورت که ضامن می تواند در زمان توافق بر ضمانت، از مدیون ضمانت هایی را بگیرد؛ بدین ترتیب که مدیون به مقدار مبلغ مورد ضمانت به ضامن سفته یا چک داده و خیال ضامن را از بابت بازپرداخت اقساط یا دیگر تعهدات راحت کند.
البته باید به چند نکته توجه داشت؛ ابتدا این که این کار به این دلیل است که بتوان مدیون اصلی را مورد تعقیب کیفری قرار داده، بلکه از ترس زندان و محدودیت هایی از قبیل مسدود شدن حساب بانکی، محرومیت از داشتن دسته چک به طور موقت یا دائم، حق ضامن را ادا کند.
به این خاطر ضامن در فقره یا فقره های چکی که از کسی که ضمانتش را می کند، باید این موارد را رعایت کند: چک باید تاریخ دار باشد، یعنی این که اگر آخرین قسط وام 5 سال دیگر است، تاریخ مندرج در چک بعد از این تاریخ ذکر شود و دیگر آن که تاریخ صدور چک در آن (گوشه و پایین چک) ذکر نشود، بر این اساس بند (ه) ماده (13) قانون صدور چک چنین بیان می دارد:
«در صورتی که ثابت گردد چک بدون تاریخ صادر شده و یا تاریخ واقعی صدور چک مقدم بر تاریخ مندرج در متن چک باشد صادرکننده چک قابل تعقیب کیفری نیست» دیگر آن که در متن چک هدف از پرداخت چک که همان تعهد یا شروط می باشد، ذکر نشود و نیز چک حتما دارای امضا باشد.
لینک تلگرام👇👇
https://telegram.me/laweasy
لینک پیام رسان سروش 👇👇
http://sapp.ir/laweasy
لینک پیام رسان ایتا👇👇
http://eitaa.com/laweasy
حقوق به زبان ساده 🇮🇷:
نگاه قانون به جمله «پارک=پنچری»
مردم را تهدید نکنید
درست است که در قانون، حقوقی در این باره پیشبینی شده است و مردم نباید خودروهای خود را مقابل پارکینگ یا داخل کوچههای بن بست پارک کنند اما از طرف دیگر به صاحب ملک این حق را ندادهاند که مردم را تهدید یا اقدام به تخریب خودرو کنند. حتما میپرسید چطور مردم را از این کار منع کنید. بهطور حتم نصب تابلوهای «توقف ممنوع»آن هم فقط جلوی پل یا در ورودی خانه بهترین راه است. البته اگر کوچه پرتردد و رفتوآمد و این شکل مزاحمت زیاد باشد بهتر است صاحب ملک، ساعتی را که بیشتر از خانه خارج میشود روی تابلو درج کند یا از مردم بخواهد که در صورت پارک کردن خودرو شماره خود را بگذارند. یا در نهایت به آنها هشدار دهد که در صورت توقف خودرویشان به پارکینگ منتقل میشود نه اینکه پارک=پنچری!
کار سختی نیست؛ اگر با خودروی مزاحم مواجه شده با پلیس 110 تماس بگیرید، آنها برای شما جرثقیل میفرستند تا خودرو به پارکینگ منتقل شود. به این ترتیب شهروند بیملاحظه برابر قانون تنبیه و جریمه میشود نه تهدید.
تهدید برای پارک نکردن جرم است
حتما شما هم با جملههایی مانند «پارک = پنچری» یا «رحمت بر پدر و مادر کسی که اینجا پارک نکند!» روبهرو شدهاید. این جملات برابر با بخشی از ماده 669 قانون مجازات اسلامی که میگوید: «هر گاه کسی دیگری را به هر نحو تهدید مالی کند، اعم از اینکه به این واسطه تقاضای انجام امر یا ترک فعلی را نموده یا ننموده باشد به مجازات شلاق تا 74 ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال محکوم خواهد شد.» مجازات دارد. درست است که شما به دیوارهای خانه خود حق دارید و گفتیم میتوانید تابلوی توقف ممنوع را روی دیوار نصب کنید اما این تابلو فقط باید روی در پارکینگ و اگر جای دیگر از دیوار خانه بزنید و پارک کردن در آن محل را نیز برای مردم ممنوع کنید اگر شهرداری یا نهادهای مربوط دیگر باخبر شوند با شما برخورد میکنند.
@laweasy
🔰 به سه طریق میشه رئیس جمهور را عزل کرد !
☑️ رای ۲ سوم نمایندگان مجلس به عدم کفایت سیاسی و ... و تایید نظر مجلس توسط رهبری و امضای آن !!
☑️ در صورتي كه ديوان عالي كشور حكم به تخلف رئيس جمهور از وظايف قانوني اش بدهد و سپس حكم مذكور مورد تصويب رهبري قرار گيرد. ( ر.ك : اصل 110 قانون اساسي و قانون تعيين حدود وظائف و اخيتارات و مسئوليتهاي رئيس جمهور مصوب 1365)
☑️ همچنين علاوه بر موارد فوق اصل 130 قانون اساسي در زمينه استعفاي رئيس جمهور چنين بيان مي نمايد :« رئيس جمهور استعفاي خود را به رهبر تقديم مي كند و تا زماني كه استعفاي او پذيرفته نشده است به انجام وظايف خود ادامه مي دهد»
@laweasy
حقوق به زبان ساده 🇮🇷:
✍️پرداخت تدریجی چک:
اگر بابت بدهی خود چکی را داده اید و می خواهید به تدریج پول را به دارنده چک پرداخت کنید، در این صورت باید ثابت شود که تمام پرداختی های شما به صورت نقدی و یا کارت به کارت بابت این چک بوده است. و گرنه دارنده چک بعد از دریافت تمام این پول ها و علی رغم این که وجداناً و شرعاً و اخلاقاً وجه چک را دریافت نموده است، با استفاده از چک در دادگاه دادخواست می دهد و به احتمال زیاد نمی توانید اثبات کنید که پرداختی های شما بابت چک بوده است. در غیر این صورت محکوم به پرداخت وجه چک می شوید و ناچار خواهید شد برای استرداد مبالغ پرداختی خود باید دعوای استرداد وجه علیه دارنده چک (دریافت کننده) را مطرح کنید.
@laweasy
دستور رئیس قوه قضائیه به قضات:
🔹هیچ دلیلی ندارد وقتی برای فرد محترم یا مدیراجرایی قراربازداشت صادرشده، دستنبد زده شود و اورا درکنار دزدوسارق پابند بزنند، دیگر تکرار نشود هیچ کجا !
🔹قرار وثیقه را آخروقت چهارشنبه صادرنکنید که طرف دوروز برود زندان
@laweasy
✳شاهکار قراردادهای قابل فسخ در دولت مدعی #حقوقدانی
در چند هفته گذشته چند شرکت بزرگ خارجی و البته عمدتاً اروپایی مانند شرکت توتال، سیتروئن، رنو، ایرباس و بویینگ و... قراردادهایی را که طی ۲ سال اخیر (پس از توافق برجام) با ایران منعقد کرده بودند به شکل یکطرفه فسخ کردند.
🔹سؤال این است که این شرکتها چگونه توانستند با یک اقدام خبری و اعلام در رسانههای خارجی قراردادهای خود با ایران را به شکل یکطرفه فسخ کنند؟
🔹آیا آنها برطبق قرارداد این امکان را داشتهاند که هر زمان که تشخیص دادند آن را به شکل یکطرفه فسخ کنند؟
🔹با اقدام توتال و شاید دیگران معلوم شد که ضمانت پیشبینی شده به هیچ وجه بازدارنده نبوده عملاً سرمایهگذاری آنها را به خطر نینداخته است و به همین دلیل خیلی سبکبال بار خود را برداشتند و رفتند.
fna.ir/bn6geo
@laweasy
حقوق به زبان ساده 🇮🇷:
📘 چك هاى صياد 📘
✍ مدير كل ريالى و نشربانك مركزى در حاشيه رونمايي از سامانه صياد گفت: چكهاى مورد استفاده در شبكه بانكى كشور در حال حاضر متكثر است و در طرحها ، رنگ ها و اندازهاى مختلفى توسط مشتريان بانكها مورد استفاده قرار مي گيرد...
👤 طرح صياد با هدف يكپارچه سازى و استانداردسازى چك ها طراحى و اجرا شده است و علاوه بر يكسان سازى طرح ظاهرى چك ها به برگه هاى چك صياد ويژگي هاى امنيتى نيز افزوده شده است .
🔺 براى چك هاى صيادى سه سطح ويژگى امنيتى تعريف شده است :
در سطح اول سرى و سريال هاى چك به صورت برجسته چاپ شده كه با لمس قابل تشخيص است.
در سطح دوم ويژگيهاى امنيتى نگاه كردنى مانند واترمارك و طرح مخفى در برگه چك وجود دارد كه اين دو سطح به راحتى براى عموم مردم قابل تشخيص است.
در سطح سوم نيز ويژگيهاى امنيتى حرفه اى به چك ها افزوده شده است و براى بانكداران و اشخاصى كه استفاده مستمر و مكررى از چك ها دارند قابل استفاده است.
🔹 سامانه صياد به صورت ٢٤ ساعته از طريق سامانه پيامكى به درخواست هاى استعلامى پاسخ خواهد داد و شماره اين پيامك به زودى از طريق بانك مركزى به اطلاع عموم مى رسد.
بانك مركزى نيز اعلام كرده كه چك هايي كه بعداز اين تاريخ صادر شده از اعتبار ساقط نمى شود و به قوت خود باقيست تنها تفاوت اين است كه از ارديبهشت سال ٩٧ اين چكه ها تنها در بانكى كه صادر كرده قابل نقد شدن است.
https://t.me/laweasy
@laweasy
حقوق به زبان ساده 🇮🇷:
👈تکلیف دارنده سند معارض چیست؟
تکلیف دارنده سند معارض این است که برای تعیین تکلیف اسناد متعارض، مبادرت به طرح دعوای ابطال سند مالکیت در دادگاه کند. از طرف دیگر تا تعیین تکلیف سند ثبت مقدم، دارنده سند معارض حق انجام معامله نسبت به مورد سند مالکیت خود را ندارد و اگر چنین معاملهای انجام دهد، هم دارنده سند و هم سردفتر مشمول مجازات موضوع ماده ۶ لایحه قانونی سال ۱۳۳۳ خواهند شد. سردفتر به انفصال ابد از شغل سردفتری محکوم خواهد شد. البته باید توجه داشت که دارنده سند معارض میتواند حقوق متصوره خودش را منتقل کند.
آیا دارنده سند ثبت مقدم هم همین تکالیف را دارد؟
خیر. تکلیف طرح دعوا خاص دارنده سند مالکیت ثبت موخر است؛ اگرچه دارنده سند ثبت مقدم هم در استفاده از سند خود دشواریهایی خواهد داشت از جمله اینکه هر چند وی میتواند ملک خود را معامله کند، دفاتر اسناد رسمی مکلفند در متن سند قید کنند که نسبت به مورد معامله سند معارض وجود دارد. از طرف دیگر تا زمانی هم که تکلیف سند معارض طبق حکم نهایی دادگاه مشخص نشود به خریدار و خریداران بعدی سند مالکیت جدید داده نمیشود. از این رو، اگر دارنده سند معارض یعنی سند ثبت موخر مبادرت به طرح دعوا نکند، دارنده سند ثبت مقدم ناچار از طرح دعوای ابطال خواهد بود تا هم تکلیف تعارض اسناد تعیین شود و هم بتواند به آسانی ملک خود را مورد معامله قرار دهد و در صورت لزوم برای خریدار هم سند جدید صادر شود.
کدام مراجع صلاحیت رسیدگی دارند؟
مرجع صالح برای رسیدگی به دعوای دارنده سند معارض، دادگاه حقوقی محل وقوع ملک متنازع فیه است.
سازوکاری که بتوان از این نوع معاملات پیشگیری کرد، چیست؟
بحث سند مالکیت معارض با بحث معاملات معارض متفاوت است و نباید این دو را با هم خلط کرد، هر چند که تعارض در اسناد مالکیت خواه ناخواه منجر به نوعی از معاملات معارض هم خواهد شد. از این حیث و در چارچوب بحث خودمان راه جلوگیری از معاملات معارض، صادرنکردن اسناد معارض یا تعیین تکلیف هر چه سریعتر آنهاست. منع دارنده سند معارض از معامله نسبت به مورد سند که به آن اشاره کردم و همین طور قید وجود سند معارض در سند انتقال توسط دفاتر اسناد رسمی هم به منظور جلوگیری از چنین معاملاتی پیش بینی شده است.
https://t.me/laweasy
@laweasy
حقوق به زبان ساده 🇮🇷:
✳مقابله قانونی با کشف حجاب در ماشین شخصی
من کشف حجاب توی ماشین رو به شماره ۱۱۰۱۹۷ پیامک میکنم. اینو دست کم نگیرین
حتما رسیدگی میشه...
پلاک و رنگ و مدل ماشین با شهر و آدرسی که اونجا دیدین
همون موقع بفرستین ب این شماره
تاثیر داره جوری که خود اون بی حجابا هم جا میخورن.... یهو واسش پیامک میاد از پلیس که مثلا کشف حجاب کردین و... جریمه هم داره لااقل
پلیس ، از پلاک ماشین، آمار همه چیشو درمیاره... آدرس خونه و تلفن و.....
این شماره مال کشف حجابه ۱۱۰۱۹۷
برای گزارش خلافای دیگه حتما زنگ بزنین بپرسین که چه شماره ایه؟
بزارین واسه کشف حجابشون جریمه بشن ماشینشون بره پارکینگ تا فکر نکنن ماشین ، چهار دیواری اختیاریشونه و پس فردا با بلوز دامن داخل ماشینشون تردد کنن و ما به دور از امربمعروف و نهی از منکر فقط منفعل بمانیم.
ارسال پیامک کشف حجاب داخل ماشین را به شماره:
110197
در گوشی خود ذخیره کنید.
@laweasy
*با خودرو های مزاحم جلوی منزل چه کنیم؟*
اگر شخصی مدام خودرو را طوری پارک می کند که شما نمی توانید از رمپ وارد شدن به پارکینگ استفاده کنید، باید از آن عکس بگیرید در ساعت های مختلف و با عنوان ایجاد «مزاحمت و ممانعت از حق» در دادسرا شکایت کیفری کنید.
✅اگر هم ماشین غریبه ای جلوی پارکینگ پارک کرد، می توانید با شماره 110تماس بگیرید.از نظرپلیس چه پنج دقیقه چه یک ساعت، فرقی نمیکند تخلف، تخلف است. براساس قانون پارک کردن خودرو مقابل درب منازل شهروندان مصداق توقف در محل ممنوع بوده و تخلف محسوب میشود و جریمه هم دارد.
@laweasy
⭕شرایط شکایت کیفری چک:
شاکی باید ظرف مدت 6 ماه از تاریخ سررسید چک، برای برگشت زدن آن اقدام کند و نیز تا 6 ماه از تاریخ گواهی عدم پرداخت اقدام به شکایت نماید.
شکایت کیفری را فقط علیه صادر کننده میتوان مطرح کرد. در فرآیند شکایت کیفری، کسانی که پشت چک را امضا کرده اند، مسئولیتی ندارند.
واگذار کردن چک به دیگری، قبل از برگشت خوردن، چک را حقوقی نمی کند؛ اما اگر پس از برگشت خوردن، چک را انتقال دهید، چک حقوقی خواهد شد.
مواردی که صادر کننده ی چک قابل تعقیب کیفری نیست:
ثابت شود چک سفید امضا داده شده است.
در متن چک وصول وجه آن منوط به تحقق شرطی باشد.
چک بابت تضمین باشد.
وصول وجه چک منوط به تحقق شرطی بوده است.
چک بدون تاریخ یا وعده دار صادر شده باشد.
@laweasy
حقوق به زبان ساده 🇮🇷:
⭕️ تعریف اظهار نامه به زبان ساده
هروقت نیاز بود چیزی را از شخص بخواهیم یا مطالبه بکنیم برایش اظهار نامه میفرستیم.
اظهارنامه دعوا نیست بلکه
اظهارنامه فقط یک ابلاغ رسمی به شخص خوانده است.
برای هرچیزی اظهارنامه نمیفرستند،باید در نوشتن اظهارنامه دقت کرد که در آن توهین و تهدید به کار نرود.
در اظهار نامه مدت را خودمان تعیین میکنیم.
⚜باید توجه بکنیم در دعواهای مالی که مثلا شخص کلاهبرداری کرده باشد،نیازی به فرستادن اظهارنامه نیست چون احتمال دارد شخص اموال خود را به نام شخص دیگری انتقال دهد و فرار از مال غیر است.
@laweasy
✳️ تأیید دائمی شدن قوانین مجازات اسلامی و آیین دادرسی کیفری توسط شورای نگهبان
🔷شورای نگهبان مصوبه مجلس در خصوص دائمی شدن قانون مجازات اسلامی سال ۱۳۹۲ و قانون آیین دادرسی کیفری را مغایر با موازین شرع و قانون اساسی نشناخت.
http://tn.ai/1766277
@laweasy
حقوق به زبان ساده 🇮🇷:
✍️ سوال: زمینی را خریدهام و میخواهم دیوار این زمین را بکشم ولی حد و حدود آن دقیقاً مشخص نیست. صاحبان زمینهای مجاور نیز حاضر نمیشوند بیایند و حد و مرز زمینهایشان را مشخص کنند. لطفاً راهنمایی فرمایید به چه صورت میتوان آنها را ملزم به این کا رکنم؟
✨پاسخ: شما می توانید درخواست تامین دلیل دهید و با مراجعه یک کارشناس نقشه بردار ثبتی بر سر زمین خود می توانید حد و حدود و موقعیت زمین خود را مشخص نمایید.
@laweasy
✴️ آییننامه اجرایی «مراقبتهای الکترونیکی» ابلاغ شد
🔸رئیس قوه قضاییه آیین نامه اجرایی "مراقبتهای الکترونیکی" را ابلاغ کرد.
🔸این آییننامه در اجرای مواد ۲۵۲ و ۵۵۷ قانون آیین دادرسی کیفری ۱۳۹۲ تصویب شده است.
متن کامل آییننامه را در لینک زیر بخوانید
http://daneshjolaw.com/?p=686
@laweasy
حقوق به زبان ساده 🇮🇷:
نکات امنیتی:
حضور در گروهای تلگرامی ،
همچنان که می تواند بسیار مفید بوده و کمک بزرگی در اهداف عالیه افراد باشد ، می تواند مخاطرات خاص خود رانیز به دنبال داشته باشد.از این رو:
۱-خواهران محترم حتی المقدور از گذاشتن عکس خود در پروفایل
خود داری نمایند.
۲-به پیامها و تماسهای احتمالی افراد ناشناس حتی المقدور پاسخ داده نشود.
۳-گوشی خود را به هیچ در اختیار دیگران قرار ندهید.
۴-برای گوشی خود رمز قرار دهید و چنانچه در ادارات و... آن را تحویل می دهید حتما خاموشش نمایید .
۵- سیم کارت های خود را به دوست و آشنا و فامیل ندهید.
۶- در صورت مفقود شدن سیم کارت و یا گوشی ، بلافاصله به مرجع مربوطه مراجعه و سیم کارت رو سوزانده و برای پیدا کردن گوشی خود - هرچند از نظر قیمت بی ارزش باشد- اقدام نمایید.
در صورت هر گونه سوء استفاده از آنها ، اولین کسی که احضار و گرفتار خواهد شد، شما هستید. تا اثبات موضوع و رفع اتهام و تهمت از خود، هزینه های بسیاری را پرداخت خواهید نمود.
تهمت و اتهام به شما ،اگر شما رو نسوزاند حداقل سیاهتون خواهد کرد.؟!
اینها حداقل نکاتی است که باید رعایت کنیم.
پیشگیری راحت تر از در مان است .
پس نکات امنیتی رو جدی بگیریم و رعایت نماییم.
@laweasy
مراحل اجرای آرا در پرونده های حقوقی دادگاهها را بدانید
۱-تشكيل پرونده اجرائيه پس ا ز قطعی شدن رای در شعبه ای که صدور رای شده است.
۲-پس از ابلاغ اجرائيه توسط دفتر شعبه به اجرای احکام ، مدیر اجرا مأمور اجرا( دادورز) را تعيين و نام او را ذيل ورقه اجرائيه مى آورد. عمليات اجرايى بر عهده مأمور اجراست.
۳-بعد از شروع به اجراى حكم، نمى توان جلوى عمليات اجرايى را گرفت مگر در صورت:
*دستور دادگاه مبنى بر توقف عمليات
*ارائه رسيد از محكوم له مبنى بر وصول محكوم به
*رضايت كتبى محكوم له داير بر تعطيل يا توقيف يا قطع يا تأخير اجراى حكم
۴- اجراى مفاد اجرائيه ظرف ۱۰ روز از تاريخ ابلاغ اجرائيه به محكوم عليه و يا معرفى مال از سوى او و يا ابراز ترتيبى جهت پرداخت محكوم به.
۵-چنانچه محكوم عليه قادر به اجراى مفاد اجرائيه نيست بايد ظرف ۱۰ روز از تاريخ ابلاغ اجرائيه ،صورت جامع و كامل دارايى اش را به قسمت اجرا تسليم كند و اگر مالى ندارد صريحاً اعلام كند.
* نكات مربوط به ترتيب اجراى حكم👇👇
*رفع اشكال در جريان اجراى حكم با دادگاهى است كه حكم تحت نظر آن دادگاه اجرا مى شود ولى اختلاف راجع به مفاد حكم، يا اختلافات اجراى احكام ناشى از ابهام حكم يا محكوم به، در دادگاهى كه حكم را صادر كرده است به عمل مى آيد.
*در صورت وجود اختلاف در مفاد حكم هر يك از طرفين حق دارند از دادگاه صادر كننده حكم درخواست رفع اختلاف كنند.
دادگاه صادر كننده حكم بايد در وقت فوق العاده و با فوريت به آن رسيدگى كند. در هر صورت اين درخواست موجب تأخير در اجراى حكم نمى شود مگر آنكه دادگاه قرار تأخير اجراى حكم را صادر كند.
*در امور مدنى شخص ثالث نيز مى تواند به جاى محكوم عليه، مال معرفى كند.
*محكوم له مى تواند هر وقت مالى از محكوم عليه به دست آمد استيفا و مطالبه محكوم به را از آن مال بخواهد.
t.me/laweasy
@laweasy
🔴 فرق تراس و بالکن از لحاظ ثبتی چیست؟
🔺در دستورالعمل ۳۰ بندی تفکیک آپارتمان بندهای ۱۸ الی ۲۰ یعنی سه بند به موضوع تراس اختصاص داده شده است.
🔺 تراس و بالکن قسمتی از ساختمان است که حداقل یکطرف آنها بسمت خارج باز باشد
که به آنها تراس و یا بالکن یکطرف باز ، دو طرف باز یا سه طرف باز میگویند
تفاوت ایندو در اینست که تراس غیر مسقف است و بالکن مسقف است
یعنی اگر وارد تراس شوید و بالای سر خود را نگاه کنید سقفی نمیبینید
🔹تراس جزء مشاعات است
بالکن همیشه جزء مساحت آپارتمان محاسبه میشود
🔺 در حالت خاصی تراس جزء مفروزات است ولی در همین حالت خاص مساحت تراس جزء مساحت آپارتمان بحساب نمی آید بلکه به آن منضم میشود
🔹مثلا آپارتمانی به مساحت ۸۰ متر مربع بانضمام تراسی به مساحت ۵ متر مربع
اما در خصوص بالکن گفته میشود مثلا آپارتمانی به مساحت ۹۵ متر که چهار متر مربع آن بالکن است.
t.me/laweasy
@laweasy