هدایت شده از اندیشکده حکمرانی دینی
#گفتگوی_اختصاصی/ بخش پنجم
🔺مهندسی فرهنگی و مدیریت عاقلانه
🔻حجتالاسلام و المسلمین لیالی عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی
💢در رابطه با #مقتضیات_فرهنگی دو دیدگاه مردود و متضاد وجود دارد که متأسفانه مثل دو لبه یک قیچی به دنبال قربانی کردن عرصه #فرهنگ هستند؛ طبق یک نگاه افراطی، مقتضیات و تحولات فرهنگی را براساس زمان و مکان باید پذیرفت یعنی باید #لیبرالیسم_فرهنگی که در دنیا در حال پیشروی است را پذیرفت و در فرهنگ رایج جهانی و فرهنگ غربی هضم شد؛
💢این نگاه در درون دولتها و مدیران فرهنگی به خصوص #جریان_اصلاحات، #اعتدال و جریان #روشنفکری رواج دارد و این دیدگاه در انتها به #نهیلیسم_فرهنگی میرسد؛ شیوع این نگاه هم به دوران مدیریت پس از جنگ برمیگردد که در کنار لیبرالیسم اقتصادی، به تدریج لیبرالیسم فرهنگی هم در عرصههای مختلف فرهنگ حاکم شد.
💢در مقابل این نگاه افراطی، عدهای تفریطی به مسأله نگاه میکنند و #هنجارهای_فرهنگی را امری ثابت میدانند و هرگونه تغییر در ریز مسائل و جزئیات فرهنگی را نمیپذیرند، این نگاه متحجرانه و تفریطی است که محیط پیرامونی و اقتضائات حاکم بر تحولات فرهنگی را درک نمیکند. نگاه افراط و تفریط و التقاط و تحجر هر دو مثل دو لبه یک قیچی، فرهنگ اصیل ما را از بین میبرند.
💢در نگاه سوم که مطلوب ما است میتوان به همراه حفظ اصول و ذاتیات هویت ایران اسلامی و ارزشهای اساسی، بخشی از تغییرات فرهنگی را بر اساس تغییرات زمان و مکان پذیرفت و به عبارت بهتر یعنی پذیرش مطالب مطلوب فرهنگ با #مدیریت_عاقلانه؛
💢به این صورت که با یک #مهندسی_فرهنگی صحیح تحولات زمانه به همراه پاسداری از #ارزشها پذیرفته شود؛ متفکران و نویسندگانی در خصوص چگونگی این مسأله سخن گفتهاند برای مثال شهید مطهری با کتاب «خدمات متقابل اسلام و ایران» به این موضوع وارد شدند.
#حکمرانی_دینی
#مقتضیات_فرهنگی
#مهندسی_فرهنگی
#مدیریت_عاقلانه
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
☑️رهبر انقلاب اسلامی در حکمی اعضاء شورایعالی انقلاب فرهنگی را برای دوره جدید منصوب کردند
🔸حضرت آیتالله خامنهای در حکمی با انتصاب اعضاء شورایعالی انقلاب فرهنگی برای یک دوره جدید و چهار ساله، ضمن تشکر از زحمات اعضاء سابق بویژه دانشمندان و اساتیدی که در دوره جدید حضور نخواهند داشت، شاکله و آرایش عمومی فرهنگ بر اساس نظم و محتوای انقلابی را یگانه وسیله مصونسازی در برابر هجوم فرهنگی و رسانهای بیگانگان دانستند.
🔸متن حکم رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
🔸الحمدالله والصلاة علی رسولهالمصطفی و آله الاطهار. سلامالله علیهم اجمعین.
ورود در دومین چهلوارهی انقلاب اسلامی که با آغاز سدهی جدید هجری شمسی همزمان شده است، نگاهی نو، آسیبشناسانه و روزآمدساز، به مجموعهئی از زیرساختهای تمدنی را ضروری میسازد. در رأس این مجموعه، مقولهی فرهنگ است. فرهنگ، جهت دهندهی همهی اقدامهای اساسی و زیر بنائی جوامع بشری و شتابدهنده یا کُندکنندهی آن است.
🔸این رویکرد در مقطع کنونی، عمدتاً ناظر به ارتقاء نگاه و احساس مسئولیت متصدیان فرهنگی و نخبگان و فعالان عرصههای گوناگون کشور به مقولهی فرهنگ و پدیدآمدن این باور عمیق است که فرهنگسازی در هریک از اجزاء تمدّنی جامعه، برترین وسیلهی پیشرفت و موفقیت آن و بینیازکننده از ابزارهای الزامآور و تحکّمی است.
🔸همچنین ناظر به این نکتهی حیاتی است که شاکله و آرایش عمومی فرهنگ در همهی بخشهای گستردهی آن، نیازمند نظم و محتوای انقلابی است. این یگانه وسیلهی مصونسازی فرهنگ عمومی کشور در برابر هجوم فرهنگی و رسانهئی برنامهریزی شدهی بیگانگان بدخواه است.
🔸مأموریت شورای عالی انقلاب فرهنگی، از آغاز، ساماندهی به وضعیت فرهنگ و دانش در کشور، و سیاستگذاری در این دو مقوله، و هدایت دستگاههای متصدی آن به سمت ارزشها و هدفهای انقلاب، و برآوردن نیازهای فکری این دستگاهها و ظاهر شدن در نقش قرارگاه فرهنگی کشور بوده است.
🔸شورای عالی خدمات با ارزشی در این زمینهها ارائه داده است و اینجانب بر خود فرض میدانم از همهی اعضاء محترم که در دورههای مختلف نقش آفریدهاند، بویژه از دانشمندان و اساتیدی که در دورهی جدید در شورای عالی حضور نخواهند داشت صمیمانه سپاسگزاری کنم و ادامهی کمکهای مشاورهئی آنان را به این شورا درخواست نمایم.
اینک برای دورهی جدید -که از ابلاغ این نوشته آغاز خواهد شد- اشخاص حقوقی و حقیقی نامبرده در ذیل را برای چهار سال به عضویت شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب میکنم.
اشخاص حقوقی: فعلاً رؤسای سه قوه و دستگاههائی که تاکنون عضو شورای عالی بودهاند.
🔸و اشخاص حقیقی: جناب آقای اعرافی، جناب آقای ایمان افتخاری، جناب آقای امیرحسین بانکی پور فرد، جناب آقای حمید پارسانیا، جناب آقای عادل پیغامی، جناب آقای غلامعلی حدادعادل، جناب آقای حسن رحیمپور ازغدی، جناب آقای علیاکبر رشاد، جناب آقای حسین ساعی، جناب آقای ابراهیم سوزنچی، جناب آقای سعیدرضا عاملی، جناب آقای منصور کبکانیان، جناب آقای علی لاریجانی، جناب آقای محمود محمدیعراقی، جناب آقای محمدرضا مخبر دزفولی، جناب آقای مرتضی میرباقری، جناب آقای صادق واعظ زاده، جناب آقای احمد واعظی.
🔸نکات حائز اهمیتی در پیوست این حکم به نظر حضرات اعضای محترم خواهد رسید. توفیق همگان را از خداوند متعال مسألت میکنم.
#گفتگوی_اختصاصی/ بخش ششم
🔺لزوم #بازیابی گسترده در نهادهای #فرهنگی
🔻حجتالاسلام و المسلمین لیالی عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی
🔹#فرهنگ توسط دولتها به خصوص از دهه هفتاد به بعد به طور خواسته یا ناخواسته مورد #غفلت قرار گرفته است که گاهی به سبب تسلط سیاست، اقتصاد و مدیریت بوده و گاه وادادگی مسؤولین دولتی و حاکمیتی در عرصه فرهنگ به این غفلت رسیده است.
🔹گرایش به #فرهنگ_غرب و مدیریت اجرایی در عرصه فرهنگ، ناخودآگاه هضم و جذب در عرصه #فرهنگ_جهانی و #لیبرالیسم_فرهنگی را به همراه داشت
🔹و باید اعتراف کرد مقداری از مؤلفههای #هویت_غربی، بخشی از هویت ما شد چرا که حتی اگر خصوصیات فرهنگ غربی دستاوردهای بشری باشد و حَسَن و نیکو باشد با هویت ما فاصله دارد و نباید به سادگی پذیرفته شود.
🔹مؤلفههایی که در فرآیند لیبرالیسم فرهنگی وجود دارد با هویت شرقی، ایرانی و اسلامی در تعارض است و محصول چنین پدیدهای کم توجهی به #هویت_فرهنگی_اسلامی را به همراه دارد؛
🔹متأسفانه باید اعلام کرد برخی از هنجارهای فرهنگی هویت ایرانی مورد آسیب و چالش های جدی قرار گرفت و برای این امر باید #بازیابی بزرگی در همه عرصههای تأثیرگذار به خصوص #نهادهای_فرهنگی انجام شود.
🔹دولت سیزدهم باید گزارشی از ناهنجاریهای حاکم بر اجتماع بدهد و وزیر کشور یک بررسی کند که چرا سن ازدواج بالارفته و تعداد طلاقها زیاد است و اعتیاد رواج دارد؟
🔹باید تحلیل جامعی از #ولنگاریهای_فرهنگی داشته باشیم تا برای آن چارهای ترتیب دهیم؛
🔹باید نسبت به #فرهنگ_عمومی جامعه در بخشهای مختلف توجهاتی از جانب دولت و خارج از دولت از تشکلها و انجمنها صورت گیرد.
🔹در دولتهای گذشته از تشکیل NGO ها حمایت صورت گرفت که #خیانت بود چون مساجد و هیئات را کمرنگ کرد.
🔹نقش #هیئات خیلی مهم است چرا که افراد و خانوادهها در هیئات مذهبی و جلسات قرآن حضور داشتند؛
🔹دولتها سهمشان را در این زمینهها مشخص نکردهاند مثلا برای احیای امر #نماز در جامعه چه کردند؟
#حکمرانی_دینی
#نهادهای_فرهنگی
#رخنه_فرهنگ_غربی
#لزوم_بازیابی_نهادهای_فرهنگی
➡️https://t.me/hokmrani_dini
➡️https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔 @hokmrani_dini
هدایت شده از روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره
#منتشر_شد
✅ به کوشش گروه تاریخ اندیشه معاصر مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)
📚 کتاب سكولاريسم پنهان، بررسی انتقادی انديشههای دكتر داود فیرحی
👤با نوشتارها و گفتارهایی از حجج اسلام و آقایان:
سید محمدمهدی میرباقری، حمید پارسانیا، عبدالحسین خسروپناه، موسی نجفی، محمدجواد نوروزی، داود مهدوی زادگان، مهدی امیدی، ذبیحالله نعیمیان، ابوذر مظاهری، محمدعلی لیالی، علی احمدیخواه و علیرضا جوادزاده
🔶 دکتر داود فيرحی، انديشمند متواضع، در کنار پذيرش «نسبیگرایی» و گرايش به «ليبراليسم»، رويکرد «تحميل نظريه بر نص» و بهصورت خاص، تفسير گزارهها و تراث شيعی بر اساس نظریه بروندينی را اتخاذ کرده بود.
🔶 طبعاً با گرايش و رويکرد مزبور، بسياری از احکام سياسی اسلام که با ليبراليسم در تضادند، کنار گذاشته يا به حاشيه رانده میشوند؛ و اين امر، معنایی جز سکولاريسم نمیتواند داشته باشد.
🔶 بااينحال، از ويژگیهای دکتر فيرحی، تلاش برای طرح مباحث علمی بدون ايجاد حساسيت منفی و تنشآفرينی بود، و ازهمينرو، سعی وافر داشت تا عباراتی را به کار نبرد که دلالتِ صريح بر سکولار بودن وی داشته باشد. بر اين اساس، میتوان سکولاريسم موجود در آثار دکتر فيرحی را «سکولاريسم پنهان» دانست.
❇️ مشاهده و خرید اینترنتی
🌐 https://eshop.iki.ac.ir/shop/7/Product/4617
🔰 کانال انتشارات مؤسسه امام خمینی(ره)
🌐 https://eitaa.com/hatif_ir
🌐 کانال و سايت مؤسسه امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
هدایت شده از خبرگزاری رسا
💢 دولت روحانی بی تدبیرترین دولت/ گفتوگو و اقناع راه جلب اعتماد مردم
✅ حجت الاسلام لیالی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی در گفتوگو با رسا:
🔹 عملکرد نامطلوب و ترک فعل های بسیار دولت روحانی سبب ناامیدی و عدم اعتماد مردم به دولت و حکومت شده بود.
🔹 مردم جامعه نیاز دارند که در جهت تصمیمات دولت اقناع شوند، همانند اینکه ضرورت دارد اقناع سازی مردم و نخبگان جامعه در جهت واکسیناسیون برای مبارزه با ویروس کرونا صورت پذیرد.
🔹 تجمعات و اغتشاشاتی که در اصفهان و همچنین تجمع در چهارمحال و بختیاری صورت گرفته، نشان از این امر است که دولت نتوانسته زبان مفاهمه و گفتوگو را با مردم و نخبگان باز و ملت را اقناع کند.
#فتنه_بنزین
#دولت_روحانی
🆔 @rasanewsagency
هدایت شده از مدرسه انقلاب ۱
تحلیل فقهی حمایت از کالای ایرانی.pdf
406.6K
#معرفی_مقاله
📄تحلیل فقهی حمایت از #کالای_ایرانی
🖋 #میثم_خزائی و #محمدعلی_لیالی
🔹 این مقاله با تاکید بر ضرورت #خودکفایی و تحقق #استقلال همهجانبه، مبانی فقهی حمایت از تولیدات ایرانی را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و براساس قواعد فقهی، نظریه وجوب حمایت و استفاده از کالای ایرانی (داخلی) را مطرح نموده است.
قواعد فقهی مورد استناد در این مقاله عبارتند از: - قاعده نفی سبیل
- قاعده حفظ نظام
- قاعده لاضرر
- قاعده لزوم اعداد و ارهاب
- قاعده حکم حکومتی
- قاعده اهم و مهم
#تولید_ملی #اقتصاد_مقاومتی
💥ویژه ها در مدرسه انقلاب
🆔 @darseenghelab