🔹گزارش استهلال ماه جمادی الثانی ۱۴۴۴ ه . ق
📍الف- مشخصات نجومی هلال در شامگاه شنبه ۳ دی ۱۴۰۱ (۲۹ جمادی الاولی ۱۴۴۴)
زمان مقارنه ماه و خورشید: ساعت ۱۳ و ۴۸ دقیقه روز جمعه ۲ دی ۱۴۰۱
زمان غروب خورشید: ساعت ۱۶:۵۶
زمان غروب ماه: ساعت ۱۷:۵۳
ارتفاع ماه: ۷.۸ درجه
مدت مکث ماه بعد از غروب خورشید: ۵۷ دقیقه
سن ماه: ۲۷ ساعت و ۹ دقیقه
فاصله زاویه ای ماه و خورشید: ۱۶.۱ درجه
📍ب ـ پیشبینی تقاویم و نظر کارشناسان رؤیت هلال
تقویم رسمی کشور مستخرج مرکز تقویم وابسته به مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران و کارشناسان رؤیت هـلال، پیشبـینی کردهاند هـلال ماه جمادی الثانی در غـروب روز شنبه در کشور قابل رؤیت است. بنابراین ماه جمادی الاولی ۲۹ روزه بوده و غرّة ماه جمادی الثانی ۱۴۴۴ روز یکشنبه ۴ دی ماه خواهد بود.
📍ج ـ گزارشهای رسیده
در همین راستا ستادهای استهلال و گروههای رصدی در سراسرکشور به همراه تجهیزات رصدی درغروب روز شنبه اقدام به استهلال نمودند که نتیجه آن به قرار ذیل است.
۱. مناطقی که هلال با چشم عادی رؤیت شد:
استان یزد: یزد، اردکان
استان چهارمحال بختیاری: بروجن
استان اصفهان: دولت آباد، شهرضا
۲. مناطقی که هلال با چشم مسلح رؤیت شد:
استان یزد: میبد
استان فارس: شیراز
۳. مناطقی که هوا غالباً ابری و یا بارانی بود و هلال رؤیت نشد:
استان خراسان رضوی: مشهد، گروه طلاب، نیشابور، گناباد، درگز، گلبهار، فیروزه، تایباد، تربت حیدریه، خواف
استان ایلام: ایلام، آبادانان، ایوانغرب، دهلران
استان خراسان جنوبی: بیرجند
استان سیستان و بلوچستان: زابل
استان فارس: لامرد، بوانات
استان آذربایجان شرقی: تبریز
استان مرکزی: اراک
استان بوشهر: بوشهر
استان خوزستان: خرمشهر
استان گلستان: گرگان
استان قم: قم، پردیسان
استان هرمزگان: بندرلنگه
🆔 @leader_ahkam
🔷 مقام معظم رهبری:
ما در تعريف مقامات معنوی آن بزرگوار وارد نمی شويم و قادر هم نيستيم كه مقامات معنوی فاطمۀ اطهر (عليها سلامالله) را بفهميم و درك كنيم. حقيقتا در اوج قلۀ معنويت انسانی و تكامل بشری، فقط خداوند است كه چنين بندگانی را ـ و كسانی كه همطراز آنها باشند ـ می شناسد و مقام آنها را می بيند.
🆔 @leader_ahkam
📚 تصرف در اموال کودک
💠 سؤال: آیا جایز است پول هایی که دیگران به کودک نابالغ هدیه می کنند را برای نیازهای کودک (خوراک و پوشاک) مصرف کنیم یا نگهداری آن تا زمان بلوغ او بر ولیّ وی واجب است؟
✅ جواب: در صورتی که اینگونه تصرفات توسط ولی مفسده ای برای فرزند نداشته باشد، جایز است.
#احکام_حقوق #اموال_کودک
🆔 @leader_ahkam
📚 غسل کردن کسی که وظیفه اش تیمم بوده
💠 سؤال: چنانچه وقت کافی برای غسل نداشته باشیم (و وظیفه تیمم باشد) ولی با وجود این، غسل کنیم و نماز قضا شود، آیا غسل انجام شده صحیح است؟
✅ جواب: اگر بدانید که وقت نماز، تنگ است و غسل کنید، چنانچه غسل برای رفع جنابت یا هدف دیگری باشد (نه خواندن نماز)، صحیح است و در غیر این صورت بنا بر احتیاط باطل است.
#احکام_طهارت #احکام_غسل #احکام_تیمم
🆔 @leader_ahkam
📚 سفر شخصی ضمن سفر شغلی
💠 سؤال: کسی که شغلش رانندگی است، از شهرش به نیت کار و تفریح (هر دو) حرکت می کند و پس از رسیدن به مقصد و اتمام کار، چند روز (کمتر از ده روز) به نیت تفریح می ماند، تکلیف نمازش چیست؟
✅ جواب: تا زمانی که در مقصد توقف دارد، نماز تمام است اما هنگام برگشت بنابر احتیاط واجب باید بین نماز تمام و شکسته، جمع کند.
#احکام_سفر #سفر_شغلی
🆔 @leader_ahkam
📚 امتیاز خودروی واگذار شده
💠 سؤال: امتیاز خرید ماشینی را فروختم و خریدار پول آن را کامل به شرکت پرداخت کرد و پس از مدتی، مبلغی از طرف شرکت به حساب من واریز شد؛ این پول متعلق به من است یا خریدار؟
✅ جواب: اگر امتیاز بر حسب قانون و مقررات واگذار شده است، مبلغ واریز شده به خریدار تعلق دارد.
#احکام_معاملات #واگذاری_امتیاز_خودرو
🆔 @leader_ahkam
📚 شک های باطل کننده نماز
💠 سؤال: آیا با رخ دادن شک های باطل کننده، بی درنگ نماز باطل می شود یا اگر پس از اندکی فکر کردن شک از بین برود، نماز صحیح است؟
✅ جواب: در این صورت بنابر احتیاط واجب باید قدری فکر و تأمل کند چنانچه شک از بین نرفت (یقین یا گمان به یک طرف پیدا نکرد)، نماز باطل می شود.
#احکام_نماز #شکیات
🆔 @leader_ahkam
📚 حکم امامت جماعت هنگام نقص عضو
💠 سؤال: آیا کسی که پای او از مچ قطع شده می تواند امام جماعت شود؟
✅ جواب: در فرض سؤال امام جماعت شدن مانعی ندارد.
#احکام_امام_جماعت #امامت_ناقص_العضو
🆔 @leader_ahkam
📚 سجدۀ نماز
💠 سؤال: در صورت نبودن مُهر (خاکی یا سنگی) برای نماز بر چه چیز های دیگری می توان سجده کرد؟ آیا می توان بر کاغذ و دستمال کاغذی نیز سجده کرد؟
✅ جواب: سجدۀ نماز باید بر زمین یا گیاهان غیر خوراکی و پوشیدنی که از زمین میروید مانند سنگ، خاک، چوب، برگ درختان و امثال آن انجام گیرد و سجده بر چیزهای خوراکی و پوشاکی، هر چند از زمین بروید مانند پنبه و گندم و نیز چیزهای معدنی که از جنس زمین محسوب نمیشود مانند فلزات، شیشه و امثال آن صحیح نیست اما سجده بر چیزهایی که از زمین میروید و فقط خوراک حیوان است مانند علف و کاه صحیح است و همین طور سجده بر مثل آجر، سفال، گچ، آهک، سیمان و نیز کاغذ و دستمال کاغذی که از چوب و گیاهان (غیر از کتان و پنبه) ساخته میشود، صحیح می باشد.
#احکام_نماز #سجده_نماز
🆔 @leader_ahkam
💐 مقام معظم رهبری:
زهراي اطهر(س) با محنت و مجاهدت به اوج عظمت دست يافت؛ روايات مستند به وضوح نشان ميدهد كه صديقه طاهره(س) در مقامات و مراتب بسيار بالايي سير و عروج كرده بود تا حدي كه جبرئيل امين كه با عظمتترين و مقربترين فرشته الهي است براي تسلاي خاطر آن حضرت بر وي نازل ميشد و اين حقيقت گويايي از ارزش، عظمت و اوج يك انسان در منطق اسلام و در معيار اسلامي است.
🆔 @leader_ahkam
📚 پرداخت اجرت کمتر از مقدار تعیین شده
💠 سؤال: اگر تعمیرکار مبلغی را برای تعمیر تعیین کرده باشد و پس از اتمام کار، مشتری متوجه شود که مقدار اجرت بیش از عرف بازار است، آیا باید مبلغی که مشخص شده، پرداخت شود؟
✅ جواب: اگر تفاوت به اندازه ای است که معمولا مردم نسبت به این مقدار تسامح نمی کنند، مشتری می تواند قرارداد را فسخ کند و اجرت المثل (اجرت متعارف در مانند این معامله) را بپردازد.
#احکام_معاملات #احکام_اجاره
🆔 @leader_ahkam
📚 اشتباه در محاسبه مدت اقامت ده روزه
💠 سؤال: شخصی فکر میکرده که مدت اقامت او، ده روز است و پس از چند روز متوجه شد که نُه روز بوده و اشتباه محاسبه کرده است؛ تکلیف نمازهایی که تمام خوانده و نمازهای بقیه روزها چیست؟
✅ جواب: اگر قصد داشته فقط تا روز معینی مثلاً دوشنبه بماند و به تصور این که تا دوشنبه، ده روز می شود قصد ده روز کرده (در حالی که کمتر می شده)، در این صورت وظیفه، نمازِ شکسته است و باید نمازهایی که کامل خوانده، اگر در وقت متوجه شد، اعاده کند و اگر خارج وقت متوجه شد، بنابر احتیاط واجب قضا کند.
اما اگر قصد داشته واقعا ده روز بماند و چون به اشتباه تصور می کرده تا دوشنبه ده روز میشود، تصمیم گرفته که تا دوشنبه بماند (یعنی قصد او به گونهای بوده که اگر می دانست تا آن زمان، ده روز نمیشود، روزهای بعد را هم میماند تا ده روز کامل شود)، نمازش تمام بوده و نمازهای قبلی هم صحیح است.
#احکام_سفر #قصد_ده_روز
🆔 @leader_ahkam