📚خمس بیمه عمر
💠 سؤال: هر ماه مبلغي بابت خدمات #بیمه_عمر پرداخت می کنم ( چیزی شبیه به #بیمه_تأمین_اجتماعی) آیا در پایان سال باید برای مجموع مبالغ مذکور، #خمس پرداخت کنم؟
✅ جواب: اگر فقط بابت بیمه عمر ـ بدون #سرمایه_گذاری ـ پرداخت می کنید، خمس ندارد.
#احکام_خمس #خمس_بیمه
🆔 @leader_ahkam
📚 روزۀ مستحبي هنگام بر عهده داشتن روزۀ قضا
💠 سؤال: آیا کسی که #روزه_قضا بر عهده دارد مي تواند در ماه شعبان، #روزۀ_مستحبی بگیرد؟
✅ جواب: روزۀ مستحب برای کسی که روزۀ قضا بر عهده دارد، صحیح نیست اما اگر در روزهایی که #روزه، مستحب است به نیت روزۀ قضا، روزه بگیرد از اجر و ثواب روزه در آن روز نیز بهره مند خواهد شد.
#احکام_روزه #احکام_روزه_مستحب
🆔 @leader_ahkam
📚ترش کردن در حال روزه
💠 سؤال: اگر #روزه_داری ترش کند و موادی از #معده به #فضاي_دهان بيايد و آن را سهواً يا عمداً فرو برد، روزهاش چه حكمي دارد؟
✅ جواب: اگر پس از آنکه به فضاي دهان آمد عمداً و از روي اختيارفرو برد، روزهاش باطل ميشود ولي اگر سهواً باشد باطل کننده #روزه نيست.
#احکام_روزه #مبطلات_روزه
🆔 @leader_ahkam
🔴 حكم روزه ماه رمضان هنگام شيوع بيماري كرونا
🔷سؤال: در شرايط كنوني كه بيماري #كرونا شيوع پيدا كرده است، #روزه گرفتن در ماه #رمضان چه حكمي دارد؟
✅ پاسخ: روزه به عنوان يك تكليف الهي در حقيقت نعمت خاص خداوند بر بندگان است و از پايه هاي تكامل و اعتلاء روحي انسان به شمار مي رود و بر امت هاي پيشين نيز واجب بوده است.
🔸از آثار روزه پديد آمدن حالت معنوي و صفاي باطن، تقواي فردي و اجتماعي، تقويت اراده و روحيه مقاومت در برابر سختي هاست و نقش آن در سلامت جسم انسان نيز روشن است و خداوند اجر عظيمي براي روزه داران قرار داده است.
🔸روزه از ضروريات دين و اركان شريعت اسلام است و ترك روزه ماه مبارك رمضان جايز نيست مگر آنكه فرد، گمان عقلايي پيدا كند كه روزه گرفتن موجب:
1. ايجاد بيماري
2. يا تشديد بيماري
3. يا افزايش طول بيماري و تأخير در سلامتي مي شود.
در اين موارد روزه ساقط ولي قضاي آن لازم است.
🔸بديهي است در صورتي كه اين اطمينان از گفته پزشك متخصص و متدين نيز به دست آيد، كفايت مي كند.
🔸بنابراين اگر فردي نسبت به امور ياد شده #خوف و نگراني داشته و اين خوف منشأ عقلايي داشته باشد، روزه ساقط ولي قضاي آن لازم است.
#احكام_روزه #بيماري_كرونا #خوف_عقلايي
🆔 @leader_ahkam
📚 فراموش کردن روزۀ قضا و گرفتن روزۀ مستحبی
💠 سؤال: اگر کسى فراموش کند که #روزۀ #قضاى_ماه-رمضان بر عهده دارد و #روزۀ_مستحبى بگيرد، چه حکمی دارد؟
✅ جواب: کسی که روزۀ قضا بر عهده دارد نمىتواند روزۀ مستحبى بگيرد و چنانچه فراموش کند و روزۀ مستحبى بگيرد در صورتى که در اثناى روز به یاد بیاورد، روزۀ مستحبى او باطل مىشود حال اگر پيش از ظهر باشد مىتواند روزۀ قضاى ماه رمضان را نیت کند و روزهاش درست است.
#احکام_روزه #احکام_روزه_قضا
🆔 @leader_ahkam
📚 باطل کننده های روزه
💠 نُه چيز #روزه را باطل مىکند: اول: #خوردن_و_آشاميدن؛ دوم: #آميزش_جنسى؛ سوم: انجام کاری که موجب خروج منی شود(#استمنا)؛ چهارم: #دروغ_بستن_به_خدا، پيامبر و ائمه (عليهم السلام)؛ پنجم: رساندن #غبار يا #دود_غليظ به حلق؛ ششم: فرو بردن تمام سر در آب؛ هفتم: با حال #جنابت يا #حيض يا نفاس به اذان صبح رسيدن؛ هشتم: #اماله کردن (تنقيه) با چيزهاى روان؛ نهم: عمداً #قى_کردن (استفراغ کردن).
🔘 «موارد چهارم تا ششم بنابراحتياط واجب مبطل است»
#احکام_روزه #مبطلات_روزه
🆔 @leader_ahkam