📚 مصرف کفاره
💠 سؤال: در صورتی که پول #گندم را بابت #فدیه یا #کفاره_روزه به مؤسسه خیریهای بپردازیم، آیا مؤسسه موظف است صرفاً نان خریده و به #فقرا دهد و یا به صورت کلی میتواند برای #اطعام_فقرا مصرف کند، مثلاً مقداری روغن و گوشت به فقیر بدهد؟
✅ جواب: باید به تعداد فقیری که مد نظر پرداخت کننده است، برای هر فقیر 750 گرم، فقط #طعام (گندم، جو، آرد، نان، برنج و امثال آن) تهیه و پرداخت شود؛ بنا بر این تهیه روغن و امثال آن که طعام محسوب نمی شود صحیح نیست و اگر پولی که مؤسسه دریافت کرده است معادل پول 750 گرم گندم بابت هر کفاره است، نباید طعامی برای فقرا تهیه شود که قیمت آن بیشتر از قیمت #750_گرم گندم می باشد، زیرا در این صورت پرداخت تعداد کفاره ای که مد نظر پرداخت کننده بوده است، انجام نمی شود.
#احکام_کفارات #روش_مصرف_کفاره
🆔 @leader_ahkam
📚 فرق حد ترخص و مسافت شرعی
سؤال:
۱. فرق #حد_ترخص و #مسافت_شرعی چیست؟
۲. اگر در حال گشت زنی و بدون قصد طي کردن مسافت شرعی از شهر دور شويم، آیا #نماز_شکسته است؟
جواب:
۱) مسافت شرعی #هشت_فرسخ (حدود ۴۱ کیلومتر) است، هرچند به صورت رفت و برگشت باشد، البته در این صورت باید مسیر رفت حداقل ۲۰/۵ کیلومتر باشد، ولی حد ترخص* مکانی است که در آنجا #اذان شهر شنیده نمی شود.
۲) کسی که از اول سفر، قصد مسافت شرعی (#امتدادی یا #تلفیقی) ندارد یا مردد در آن است، نمازش تمام است اگرچه به مسافت شرعی رفته باشد ولی اگر برگشت به مقدار هشت فرسخ باشد، نمازش در برگشت #شکسته است.
* طبق تحقیقات انجام گرفته حد ترخص از آخر شهر حدود ۱۳۵۰ متر می باشد.
#احکام_سفر #نماز_مسافر
@leader_ahkam
💐 السلام علیک یا شمس الشموس و انیس النفوس
💠 یکی از بزرگترین افتخارات و برخورداریهای کشور ما وجود مرقد مطهّر علی بن موسی الرّضا (ع) است. هر چه بتوانیم در بزرگداشت آن جایگاه رفیع تلاش کنیم و دل ها را متوجّه به آنجا بکنیم، یقیناً به سود معنویّت ما و به سود کشور ما است.
🆔 @leader_ahkam
📚 خطاب به غیر خدا در نماز
💠 سؤال: آیا در #قنوت_نماز می توان #دعای_فرج (الهی عظم بلا) را قرائت کرد؟
✅ جواب: خواندن دعای مذکور تا جایی که #مخاطب خداست اشکال ندارد ولی مابقی که مخاطب غیر خدا می باشد جایز نیست و باعث بطلان #نماز می شود.
#احکام_نماز #مبطلات_نماز
🆔 @leader_ahkam
📚 خروج از محل اقامت ده روز
💠 سؤال: #مسافری که می خواهد ده روز در شهری #اقامت داشته باشد و در بین ده روز به اطراف آن شهر هم برود، آیا نماز او #تمام است یا #شکسته؟
✅ جواب: اگر #قصد_خروج به مقدار کمتر از #مسافت_شرعی دارد، در صورتی که خروج او به گونه ای باشد که عرفا اقامت ده روز در آن شهر صدق کند اشکال ندارد، مثلا دو سه بار بخواهد برود و حداکثر تا نصف روز برگردد، می تواند #قصد_اقامت کند و خروج او منافاتی با قصد اقامت ده روز ندارد، ولی قصد خارج شدن در یک دفعه به مدت 15 ساعت محل اشکال است.
#احکام_مسافر #احکام_سفر
🆔 @leader_ahkam
📚 کیفیت محاسبه خمس سهام
💠 کیفیت محاسبه #خمس_سهام در صور ذیل، متفاوت است :
۱ـ سهامی که به #قصد_تجارت خریده شده، دو صورت دارد:
الف) با #درآمد_بین سال خریده شده:
✅ در این صورت در سررسید #سال_خمسی اول باید به قیمت روز، محاسبه و خمس آن پرداخت شود و در سررسید سال های بعد، اصل آن خمس ندارد ولی ارزش افزوده آن پس از کسر مقدار تورم، خمس دارد .
ب) با پولی که متعلق خمس نیست ـ مثل هدیه، ارث، مهریه یا درآمدی که خمس آن پرداخت شده ـ خریده شده:
✅ در این صورت در سررسید هر سال خمسی، اصل آن خمس ندارد ولی ارزش افزوده آن، پس از کسر مقدار تورم، خمس دارد.
۲ـ سهامی که به قصد حفظ #ارزش_پول یا استفاده از سود سالیانه آن (نه به قصد تجارت) خریده شده، دو صورت دارد:
الف) با #درآمد_بین سال خریده شده:
✅ در این صورت در سررسید سال خمسی، باید به قیمت روز محاسبه و #خمس آن پرداخت شود و در سال های بعد تا زمانی که فروخته نشده، خمس ندارد اما پس از فروش، ارزش افزوده آن (با کسر مقدار تورم) جزء درآمد سال فروش است که اگر تا پایان سال خمسی در امور زندگی مصرف نشود، خمس دارد.
ب) با پولی که متعلق خمس نیست ـ مثل هدیه، ارث، مهریه یا درآمدی که خمس آن پرداخت شده ـ خریده شده:
✅ در این صورت تا زمانی که فروخته نشده، خمس ندارد اما پس از فروش، ارزش افزوده آن (با کسر مقدار تورم) جزء درآمد سال فروش است که اگر تا پایان سال خمسی در امور زندگی مصرف نشود، خمس دارد.
⁉️تذکر:
موارد گذشته مربوط به اصل سهام است، اما سود سالیانه سهام اگر تا پایان سال خمسی در امور زندگی مصرف نشده باشد، در هر صورت خمس دارد.
#احکام_خمس #خمس_سهام
🆔 @leader_ahkam