eitaa logo
LIBANIRAN
3.3هزار دنبال‌کننده
4.3هزار عکس
1.4هزار ویدیو
1 فایل
کانال رسمی کامل ترین پایگاه مستقل اطلاع رسانی پیرامون مسائل لبنان 🇱🇧 در این پایگاه به موضوعات مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، تاریخی از جمله تحصیل و ازدواج در لبنان پرداخته شده است. برای تماس با ادمین به سایت مراجعه فرمایید. Libaniran.com
مشاهده در ایتا
دانلود
نخست وزیر دهه شصتی لبنان حسان دیاب متولد ۱۹۵۹ یک شخصیت آکادمیک و سیاسی است. او دکترای مهندسی کامپیوتر دارد. وی وزیر سابق آموزش و پرورش و یک سیاستمدار معتدل است که استاد دانشگاه AUB می باشد و بیش از ۱۲۰ مقاله علمی نوشته است. در حالی که حریری به علت مخالفت قوات اللبنانیه از نخست وزیری مجدد کنار کشید، با عدم رای فراکسیون المستقبل به گزینه سنی دیگر، یعنی نواف سلام که گزینه آمریکا است، در واقع وی را رد کرده است. ‏‎فراکسیون های حامی مقاومت، حسان دیاب را برای نخست وزیری به رییس جمهور پیشنهاد کردند. باید وی اسم را قبول کند و برای رای گیری به مجلس بفرستد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نیروهای حزب الله در کاخ ریاست جمهوری لبنان محافظان نمایندگان حزب‌الله در پارلمان، آنها را برای مشورت های سیاسی با رییس جمهور، به کاخ وی برده اند.
نخست وزیر لبنان تعیین شد ‏۶۹ نماینده مجلس، دکتر حسان دیاب را برای نخست وزیری پیشنهاد کردند، ۴۲ نماینده (المستقبل و قوات که با هم قهر هستند) اصلا نظر ندادند، ۱۴ نماینده به نواف سلام، قاضی لبنانی آمریکایی در دادگاه لاهه و مخالف حزب... و مقاومت رای دادند. ‏پولا یعقوبیان (محمود صادقی شون) با هدف تعیین یک تکنوکرات، حلیمه قعقور کارشناس حقوق بین الملل را پیشنهاد کرد. در پی پایان مشورت های سیاسی برای انتخاب نخست وزیر، رییس جمهور دکتر حسان دیاب را مکلف به تشکیل کابینه کرد. در برخی مناطق (عمدتا سنی نشین) راه ها را بسته و آتش زدند. ‏از عصر با مشخص شدن تقریبی نتیجه انتخاب نخست وزیر، ارتش جلوی منزل دکتر دیاب حاضر شد تا جلوی تظاهرات و اغتشاشگران را بگیرد. علاوه بر مخالفان حزبی، برخی مردم واقعا خواستار انقلاب و تغییر کلی نظام هستند و با عوض شدن مهره ها راضی نمی شوند.
تروریسم رادیویی خطی که در تصویر می بینید ناشی از اختلال رادارهای نظامی صهیونیستها است که روی تصویر ماهواره سنتینل۱ اخلال ایجاد کرده است. تصویر مربوط به ۲۰۱۹/۱۲/۱۶ از منطقه جنوب لبنان است و خطی که می بینید بر روی منطقه ناقوره است. باند سی ماهواره سنتینل هاب در محدوده فرکانس نظامی 5.405 گیگاهرتز فعالیت می کند و ظاهرا رادار پاتریوت منطقه اشغالی جولان در آن تداخل داشته و باعث ایجاد این اختلال شده است. تاثیر اخلالگرها و رادارها و لوازم جاسوسی رژیم صهیونیستی بر محیط زیست و سلامت مردم لبنان یکی از جوانب تروریسم علیه لبنان است که چندان به چشم نمی آید.
داستان راننده تاکسی فلسطینی
LIBANIRAN
داستان راننده تاکسی فلسطینی
سوار تاکسی شدم مرد لاغر اندام پا به سن گذاشته ای بود که عینک به چشم داشت.گفت اهل کجایی؟ اسم روستای محل سکونت را گفتم. (در این حالت اسم آدم را می پرسند تا ببینند واقعا اهل آنجا هستی یا نه، ولی بنده خدا نپرسید) گفت این رایزنی های تشکیل دولت را دیدی؟ نظرت چه بود؟ گفتم نمی دانم، اگر فردا آنهایی که مشارکت نکردند دبه در بیاورند و بگویند انتخاب نخست وزیر، با رای اکثریت نبوده، طبق میثاق طائف نبوده و کلا اعتراض کنند چه؟ گفت نه بابا اینا همه با هم هماهنگ هستند. سالهاست خودشان بین خودشان بازی می کنند. سال 1969 بود. خانه ای داشتم که دو لبنانی هم در آن مستاجر بودند. شبی در تلوزیون گفتند فلسطینی ها نمی توانند مالک باشند و باید در اردوگاه ساکن باشند. باید منطقه صور و حواشی آن را ترک کنند. تلوزیون را خاموش کردم و محل نگذاشتم. نصف شب آمدند درب خانه ام. با داد و فریاد به زور بیرونمان کردند. زن و بچه ها را گذاشتم در ماشین و با ناراحتی خیلی زیاد می رفتم تا رسیدیم خلده. در بیروت در مدرسه ای مهاجرین را می پذیرفتند. آنجا اتاقی به ما دادند که دستشویی و آشپزخانه داشت. فردایش خانمی به نمایندگی از وزارت امور اجتماعی آمد و پرسید وضعتان خوب هست؟ چیزی کم و کاست نیست؟ گفتم چه وضعی؟ خانه ما را گرفتند، ما نیاز به موشک و تانک و سلاح داریم تا بجنگیم و اینجور دلقک شما نشویم. وزارت شما برای ما چه می‌تواند بکند؟ ظاهرا در 1969 طبق قرارداد قاهره برای تنظیم امور آوارگان فلسطینی، دولت مارونی لبنان که به فداییان فلسطینی فشار می آورد و آنها را به اردوگاه ها فرستاد. مردم لبنان در تظاهراتهایی فشارهای نظام مارونی را محکوم کردند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
‏صدها هزار از مردم جنوب لبنان پس از پایان ساعات کاری، به منازل خود در جنوب بر می گردند. اما ‎#قطاع_الطرق راه را بسته اند. ارتش پس از چند ساعت ذلت کشیدن مردم و اعصاب خوردی و با خواهش و تمنا آمد و با شلیک هوایی سعی در متفرق کردن مزاحمان دارد. شنبه یکشنبه روزهای تعطیلی لبنان است و عمده مردم به شهر وروستاهای خود در جنوب و شمال می روند.
کالای ایرانی در لبنان آقای ق. یکی از عمده فروشهای روستای بالا، که عمویش شهید است، به تازگی اجناس ایرانی آورده و می‌گوید به علت مشکلات سیاسی کنونی، تجار به سمت کالای ایرانی می‌روند. نه فقط برای ارزانتر بودن، بلکه از لج آمریکا و انگلیس. می‌گفت مثلا فلان بیسکوییت انگلیسی که در هند تولید می شود، فرضا ۱۰۰۰ لیره است. الان با افزایش قیمت دلار باید هزینه بیشتری برای تهیه آن بکنیم. چرا پول خود را به کسانی بدهیم که باعث سختی و مشکلات کنونی هستند؟ حتی اگر ایرانی گرانتر بود ایرانی می‌آوریم. این طرز فکر در بسیاری از تجار شیعه شکل گرفته و باید ما هم کمک کنیم تا توفیق حاصل آید. اینجاست که معلوم می‌شود چرا در ایران صنایع غذایی ناگهان مورد حمله قرار می‌گیرد. دشمن نشانه هایی از تحرک اقتصادی دیده است. آقای ق. با خوشحالی می‌گفت قرار است بار روغن مایع از ایران برایمان برسد که ارزان تر و بهتر از عربستانی است. او علاقه خاصی به رب گوجه ایرانی دارد که فعلا صادرات آن ممنوع است. وی مدعی بود یک کانال تبادل مشترک با ایران در حال تاسیس است که بدون نیاز به دلار، به خرید کالا از ایران خواهند پرداخت. علاقه وافر آقای ق. به ایران به حدی است که وقتی با چند نفر از جوانها نشسته بودیم و آنها اظهار نگرانی بابت نایاب شدن گندم و آرد داشتند، با اطمینان می‌گفت می رویم از ایران می‌خریم. حیف است این همه محبت و حسن ظن چنین مردمی با اظهارات نسنجیده و خام یک عده مسئول ذی ربط و بی ربط و سنگ اندازیها و قوانین سختگیرانه تخریب شود.
جشنهای سال نو لبنانی‌ها شب میلاد مسیح عموما مثل عید نوروز ما، در کنار خانواده دور هم جمع شده و اوقات خوشی را می‌گذرانند. اما شب سال نو، رسم است به رستوران بروند. بیشتر رستورانها در این شب خواننده و هنرمند (رقاص) می‌آورند. هنرمندان مشهور دستمزدهای وحشتناکی دارند. شبکه اردنی رویا چنین نوشت: نانسی عجرم و هیفا وهبی ۸۰ هزار دلار، راغب علامه ۹۰ هزار، الیسا ۱۰۰ هزار، جورج وسوف ۱۲۰ هزار، کاظم الساهر ۱۵۰ هزار، و عمرو دیاب ۲۰۰ هزار دلار دستمزد می‌گیرند. این فقط برای شب سال نو است. اعیاد دیگر مثل عید فطر و قربان و دیگر اعیاد ملی و دینی هم هنرمندان برنامه دارند. @LIBANIRAN
معنای واقعی گاوبندی در منطقه سنی نشین سعدیات که بین راه بیروت و جنوب قرار دارد کامیونها را گروگان گرفته و مجبورشان می کنند راه را ببندند. در ماجرای دیشب دو کامیون را متوقف کرده و پس از بستن راه کلید را از راننده ها سرقت کردند. در اکثر مناطق اهل سنت، راه بندان ایجاد کرده‌اند.
هدر دادن پول کشور ادامه دارد ‏دولت لبنان سالیانه ۴۰ میلیون دلار بابت دادگاه بین المللی ترور حریری می پردازد. برای شخصی که با دو میلیارد سرمایه آمد اما ۲۰ میلیارد برای ورثه اش جمع کرد. کسی که صد میلیارد دلار بدهی روی گردن مردم گذاشت. روزی که قرار بود ارثش تقسیم شود، قانون ۱۶٪ سهم دولت موقتا برای یک روز حذف شد!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
معجزه دلار در طرابلس تیراندازی شدید توسط ماشینهایی با شیشه دودی رخ داد که ارتش به تعقیب آنها پرداخت. دستهایی به دنبال آن است که نگذارند نخست وزیر جدید تشکیل دولت بدهد. همانها که تا دیروز به همه می گفتند دزد، حالا خواستار بازگشت حریری هستند و حسان دیاب را نماینده اهل سنت نمی دانند‌.