﷽؛
#امامجوادعلیهالسلامدرکلامعالماهلسنت
💎 دانشمندان بزرگى از اهل سنّت درباره عظمت علمى و وجودى آن حضرت سخن گفته اند . از جمله ابن حجر هيثمى مى نويسد :
« مأمون او را به دامادى خود انتخاب كرد ؛ زيرا با وجود سن كم ، از نظر علم و آگاهى و حلم ، بر همه دانشمندان برترى داشت ».
#حضرتآیتاللهالعظمیمکارمشیرازی
@m_eshgh_sarallah
﷽؛
#تولد و #امامت حضرت جواد الأئمه علیه السلام
🌧 امام محمد تقی بن موسی الرضا(ع) نهمین پیشوای شیعیان، دهم رجب سال 195 هـ.ق در مدینه متولد و در ماه ذی القعده سال 220 هـ.ق در بغداد مسموم و به شهادت رسید. نام مادر آن حضرت «سبیکه نوبیه»از زنان با فضیلت روزگار است. بعد از اینکه امام رضا(ع) در ماه صفر سال 203 هـ.ق در طوس در سن 55 سالگی به شهادت رسید. امام محمدتقی الجواد، فرزند ایشان در سن هشت سالگی بر مسند امامت و رهبری قرار گرفت.
🌧 امام جواد(ع) در دوران امامت خود با دو تن از خلفای عباسی، مأمون و معتصم معاصر بوده است. مأمون کوشش می کرد با طرح نقشه ها، امام جواد(ع) را به محل حکومت نزدیک کند. او توطئه خود را برای از میان بردن جنبش و حرکت تشیع در چارچوب خلافت عباسیان همچنان ادامه می داد و هدفش از این کار ایجاد فاصله بین امام و پایگاه های مردمی او بود. مأمون برای انجام این هدف، دختر خود را به عقد آن حضرت درآورد. موقعی که تصمیم به ازدواج دخترش با امام جواد(ع) گرفت، عباسیان برآشفتند، زیرا می ترسیدند پس از مأمون خلافت به خاندان علوی برگردد. ولی آنان مخالفت خود را به گونه ای دیگر اظهار کردند و مطرح نمودند که خلیفه دختر خود را به ازدواج کودکی درمی آورد که آگاهی و دانش زیادی از دین ندارد. مأمون خود به درستی می دانست که امام جواد(ع) حجت خدا در روی زمین و بهره مند از علم لدنی است و به همه ارزش ها و کمالات انسانی آراسته است و لذا در مقابل این برخورد، مجلسی برپا کرد و امام جواد(ع) را به مناظره علمی با بزرگترین دانشمندان آن عصر فراخواند تا بدین وسیله عباسیان را به اشتباهشان آگاه کند .
🌧أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌧
@m_eshgh_sarallah
﷽؛
#امامجواد علیه آلاف التحیة و الثناء
" هر که کار زشتے را تحسین و تأیید کند ، در عقاب آن شریک است ".
#بحارالانوار_جلد75صفحه82
@m_eshgh_sarallah
#مقاله
📚 نکاتی پیرامون زندگی #امام_جواد علیه السلام
👈 حضرت #جواد (علیه السلام) امام نهم شیعیان است .
نام آن حضرت ، #محمد و کنیه اش ؛ #ابوجعفر و #ابوعلی است .
لقب های ایشان عبارت است از : #مختار ، #متوکّل ، #متّقى ، #زکى ّ، #تقى ، #مُنتَجَب ، #مرتضى ، #قانِع ، #جواد و #عالِم .
👈 پدرش #امام_رضا (علیه السلام) و مادرش به نام #سَبیکه_نوبیّه (منطقه ای در سودان) آفریقا بود و در رمضان و یا رجب سال 195هـ.ق در مدینه متولد شد .
🔻همسران امام جواد (علیه السلام)
1⃣ همسر امام جواد (علیه السلام) ، #سمانه_مغربیه نام داشت . البته نام های حویث ، غزاله مغربیه و مدنب نیز برای او در منابع اسلامی ذکر شده است .
2⃣ مأمون خلیفه عباسی برای رهایى از یک سلسله تنگناها و شرایط دشوار سیاسى زمان خود ، تصمیم گرفت ولایت عهدی را بر امام هشتم تحمیل کند و نیز با تظاهر به مهربانى و دوستى نسبت به امام جواد (علیه السلام) تصمیم گرفت دختر خود را به ایشان تزویج نماید تا استفاده اى که از تحمیل ولیعهدى بر امام رضا (علیه السلام) در نظر داشت از این وصلت نیز به دست آورد . بر اساس همین طرح بود که پس از شهادت امام رضا (علیه السلام) دختر مأمون « #امّ_فضل » به همسرى امام جواد (علیه السلام) درآورده شد و امام از او فرزندی نداشته است .
🔻فرزندان
👈 در منابع اسلامی دیدگاه های مختلفی نسبت به تعداد و نام فرزندان امام جواد (علیه السلام) بیان شده است ؛ همان طور که شیخ طبرسی می گوید :
امام جواد (علیه السلام) دو پسر و سه دختر از خود به جاى گذارد که یکى از آنان #حضرت_هادى (علیه السلام) است و دومى هم به نام #موسى و دختران آن جناب هم #حکیمه ، #خدیجه و #ام_کلثوم نام داشته اند ، بعضى نیز گفته اند وى دو دختر به نام #فاطمه و #امامه داشته است . اما آنچه همه منابع درباره اش اتفاق نظر دارند ، این است که دو فرزند ؛ #امام_هادی (علیه السلام) و #موسی_مبرقع جزو فرزندان امام جواد (علیه السلام) هستند .
🌷 أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌷
@m_eshgh_sarallah
﷽؛
#کرامات_امام_جواد "علیه السلام"
✅ خشك شدن دست نوازنده
📝 محمد بن ریان نقل می كند :
" مامون برای رسیدن به هدفش (بد نام كردن حضرت امام جواد علیه السلام) همه نوع نیرنگی را در خصوص امام جواد علیه السلام به كار برد اما هیچ كدام از آنها برای وی سودی نداشت .
به عنوان نمونه پس از به عقد درآوردن دخترش ام الفضل با امام جواد علیه السلام، صد كنیز زیبا را انتخاب كرد كه هر یك جامی پر از گوهر درخشان در دست داشتند . مامون به كنیزان دستور داد تا پس از نشستن حضرت در جایگاه دامادی به استقبال وی رفته و به او خوشامد گویند . كنیزكان به سوی حضرت شتافتند و خوشامد گفتند ولی امام هیچ التفاتی به آنها نكرد .
در دربار مامون مردی به نام مخارق كه ریشی بلند و صوتی خوش داشت و عود می نواخت وجود داشت . وی به مامون گفت من توان آن را دارم كه نقشه ات را - وادار كردن حضرت به لهو و لعب - عملی سازم .
از این رو در مقابل امام جواد علیه السلام نشست و شروع به خواندن آواز كرد . كسانی كه در آنجا حضور داشتند گرد مخارق حلقه زدند . هنگامی كه مخارق شروع به نواختن عود و آواز خوانی كرد ، امام جواد علیهالسلام سر مبارك خود را متوجه او كرد و بر وی نهیب زد و فرمود :
"اتق الله یا ذالعثنون "
از خدا بترس ای ریش بلند .
دست مخارق از حركت ایستاد ، عود از دستش افتاد و دیگر هرگز نتوانست عود بنوازد .
روزی مامون از بلایی كه بر سر مخارق آمده بود از وی سوال كرد . مخارق پاسخ داد چون امام جواد علیهالسلام بر من نهیب زد چنان ترسی از هیبت او بر من مستولی شد كه دستم فلج شد و هرگز بهبود نیافت ".(1)
✅ نقره از برگ زیتون
📝 ابوجعفر طبری از ابراهیم بن سعید نقل می كند كه حضرت امام جواد علیه السلام را دیدم كه بر برگ درخت زیتون دست میزد و آن برگها به برگ نقره تبدیل می شد . من آنها را از حضرت گرفتم ، و با آنها در بازار معامله نمودم . آن برگها نقره خالص بودند و هرگز تغییری نكردند . (2)
✅ طلا شدن خاك
📝 اسماعیل بن عباس هاشمی می گوید :
" در روز عیدی به خدمت حضرت جواد علیه السلام رفتم ، از تنگدستی به آن حضرت شكایت كردم . حضرت سجاده خود را بلند كرد ، از خاك قطعه ای از طلا گرفت . یعنی خاك به بركت دست حضرت به پاره ای طلای گداخته مبدل شد . آن را به من عطا كرد. من آن را به بازار بردم شانزده مثقال بود ". (3)
✅ جای انگشت بر سنگ
📝 عمر بن یزید می گوید :
" امام محمد تقی علیه السلام را دیدم . به آن حضرت گفتم : یابن رسول الله ، نشانه امامت چیست ؟
حضرت فرمود : امام كسی است كه توان چنین كاری را داشته باشد . دست خود را بر سنگی نهاد و جای انگشتش بر آن ظاهر شد ".
✅ نرم شدن آهن
📝 راوی نقل می كند :
" حضرت امام جواد علیه السلام را دیدم كه آهن را بدون آن كه در آتش نهد می كشید و سنگ را با خاتم خود نقش می زد ". (4)
#پےنوشت
✨1- الكافی، ج1، ص 494/ اثبات الهداة، ج3، ص332/ مدینة المعاجز، ج 7، ص 303 / حلیة الابرار، ج 4، ص 565/ الوافی، ج3، ص 828 / المناقب، ج 4، ص396 / البحارالانوار، ج50، ص61 .
✨2- دلائل الامامة، ص 398 / موسوعة الامام الجواد علیه السلام، ج 1، ص 228/ اثبات الهداة، ج3، ص 345.
✨3- اثبات الهداة، ج 3، ص 338/ بحارالانوار، ج 50، ص 49/ مدینة المعاجز، ج 7، ص373 / موسوعة الامام الجواد علیه السلام، ج 1،ص 253 .
✨4- مدینة المعاجز، ج7،ص322/ اثبات الهداة، ج3، ص 345/ دلائل الامامة، ص 399/ نوادر المعجزات، ص 181/ موسوعة الامام جواد علیه السلام، ج1،ص 252 .
@m_eshgh_sarallah
﷽؛
#وقار_و_متانت_امام_جواد (علیه السلام)
📝 گويند پس از شهادت امام رضا عليه السلام چون مردم نام مأمون را بر زبان مى آوردند ، او را سرزنش و ملامت مى كردند ، مامون خواست كه خود را از آن جرم و گناه تبرئه كند ، به اين جهت از سفر خراسان به بغداد آمد ، نامه اى براى امام محمّد تقى عليه السلام نوشت و با اكرام و اعزاز او را خواست . امام به بغداد آمد . مأمون پيش از آنكه وى را ببيند ، به شكار رفت .
📝 در بين راه به گروهى از كودكان رسيد كه در ميان راه ايستاده بودند ، امام جواد عليه السلام هم در آنجا ايستاده بود ، چون كودكان كبكبه مأمون را ديدند ، پراكنده شدند ، امام از جايگاه خود حركت نكرد ! با نهايت آرامش و وقار در جاى خود ايستاد تا آنكه مأمون به نزديك او رسيد ، از ديدار كودك در شگفت گشت ، عنان اسب بركشيد ، پرسيد : چرا مانند كودكان ديگر از سر راه دور نشديد و از جاى خود حركتى نكرديد ؟
📝 در پاسخ فرمود : اى خليفه ! راه تنگ نبود كه بر تو گشاد گردانم ! و جرم و خطايى نداشتم كه از تو بگريزم ! گمان ندارم كه بى جرم كسى را مجازات كنيد .
📝 مأمون از شنيدن اين سخنان بيشتر شگفت زده شد ! ! از ديدار حسن و جمال او مجذوب او شده ، پرسيد : اى كودك ! چه نام دارى ؟ !
📝 حضرت فرمود : محمّد نام دارم ! گفت : پسر كيستى ؟ فرمود : فرزند على بن موسى الرضا عليهما السلام .
📝 مأمون چون نسبش را شنيد ، تعجبش از بين رفت و از شنيدن نام آن امام كه شهيدش كرده بود ، شرمسار گرديد ! درود و رحمت به روان پاك او فرستاد و رفت ! ! چون به صحرا رسيد، نگاهش بر درّاجى افتاد ، بازى از پى او رها كرد ، آن باز مدتى ناپيدا گشت ، چون از هوا برگشت ، ماهى كوچكى كه هنوز زنده بود در منقار داشت .
📝 مأمون از ديدن آن تعجب كرد . ماهى را در كف دست گرفت و بازگشت ، چون به همان جا رسيد كه در هنگام رفتن امام جواد عليه السلام را ديده بود ، باز ديد كه كودكان پراكنده شدند ! ! او از جاى خود حركت نكرد . مأمون گفت : محمّد ، اين چيست كه در دست دارم ؟ !
📝 حضرت از راه الهام فرمود : خداوند دريايى چند آفريد ، ابر از آن درياها بلند مى شود ، ماهيان ريزه با ابرها بالا مى روند، بازهاى شهرياران آنها را شكار مى كنند ! ! شهرياران آن را در كف مى گيرند ، خاندان نبوت را با آن آزمايش مى كنند ! !
📝 مأمون از شنيدن اين سخن تعجبش زيادتر شد و گفت : به راستى تويى فرزند رضا ! از فرزندان آن بزرگوار اين گونه شگفتى ها و اسرار دور نيست » ! !
📎 برگرفته از کتاب توبه آغوش رحمت اثر استاد حسین انصاریان
@m_eshgh_sarallah
﷽؛
#کرامات_امام_جواد (ع)
📝 امام جواد (ع) مانند سایر امامان دارای کرامات زیادی بودند که موردی از آنرا ذکر میکنیم :
🌧 محمّد بن اورمه گفت :
" معتصم گروهى از وزیران خود را خواست به آنها دستور داد به دروغ گواهى دهند که محمّد بن على بن موسى (ع) تصمیم قیام دارد بعد حضرت را خواست گفت تصمیم دارى در دولت من قیام کنى . فرمود : به خدا قسم چنین تصمیمى ندارم .
معتصم گفت : فلان کس و فلانى بر کار تو شهادت میدهند آنها را حاضر کردند . گفتند : صحیح است ما این نامهها را از بعضى غلامان تو به دست آوردهایم .
حضرت جواد (ع) در اطاق جلو بود دستهاى خود را بلند کرده گفت : « خدایا ! اگر دروغ میگویند اینها را بگیر » . یک مرتبه دیدم اطاق جلو چنان به حرکت در آمد و هر کدام از ایشان که تصمیم به حرکت کردن میگیرد به زمین میافتد .
معتصم صدا زد یا ابن رسول الله من از حرف خود توبه میکنم از خدا بخواه که اطاق از حرکت بایستد. گفت : « خدایا ! اطاق را آرام فرما تو میدانى ایشان دشمن تو و من هستند » ، اطاق آرام گرفت ".
#مناظرات_علمی_امام_جواد (ع)
" بارزترین نوع تبلیغ امام جواد (ع) مناظراتی است که آنحضرت انجام میداد . مناظرههای آنحضرت که از نخستین روزهای امامتش آغاز شد ، ایشان را در تثبیت جایگاه ولایت و امامت ، هدایت حقجویان و آشکار ساختن سستی گفتار ستمگران یاری داد . آنحضرت به دو جهت در عرصه مناظرههای علمی گام نهاد :
#نخست ، نیاز شیعیان که با توجه به سنّ کم آنحضرت در پی کشف جایگاه معنویاش بودند و #دوم خواست مأمون و معتصم که اندیشه خوار ساختن امام و اثبات الهی نبودن آگاهیهای وی را در سر میپروراندند".
#کیفیت_شهادت_امام_جواد (ع)
📝 درباره اینکه امام جواد (ع) به چه نحوی به شهادت رسیدند ، دیدگاههای مختلفی وجود دارد که در اینجا به یک نمونه اشاره میشود :
" معتصِم خلیفه ستمگر عباسی -برادر مأمون و عموی ام فضل دختر مأمون- پیوسته نقشههایی را برای به شهادت رساندن امام جواد (ع) اجرا میکرد و در این زمینه با ام فضل نیز همدست شده بود که امام جواد (ع) را مسموم کند ؛ زیرا معتصم میدانست که ام فضل از آنحضرت منحرف شده و به شدّت علیه امام (ع) موضع گرفته است . بر این اساس ، ام فضل نیز درخواست معتصم را پاسخ مثبت داد و سمّی را در انگور جاسازی کرد و در پیش روی آنحضرت نهاد و همین که امام جواد (ع) از آن انگور خورد ، ام فضل پشیمان شد و شروع به گریه کرد ، حضرت فرمود : « گریهات برای چیست ؟ سوگند به خدا ، خداوند آنچنان تو را به دردی در ناحیه رحم دچار سازد که جبرانپذیر نباشد و به بلایی گرفتارت کند که قابل کتمان نباشد » . بر اثر همین نفرین ام فضل بیمار شد و از دنیا رفت .
به هر حال ؛ آنحضرت در شهر بغداد در ماه ذى القعده سال 220 هـ.ق در حالی که بیست و پنج سال از عمر شریفش گذشته بود ، به شهادت رسید و در محلهای از بغداد به نام کاظمین در کنار قبر جدش امام موسى بن جعفر (ع) دفن شد ".
🌧أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْـ
@m_eshgh_sarallah
🌸🌹🌸🌹🌸🌹
﷽؛
#حضرت_استاد_انصاریان
💕 اينكه امام نهم را ملقب به «جواد» مىشناسيم ، به اين معناست كه ذات و عمل و عقل و روح آن بزرگوار عين جود و نور و حق و صدق و كرم است و آنچه ضدّ جود است در وجود مقدس حضرت يافت نمىشود 💕
@m_eshgh_sarallah
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
✅جهاد تبیین(۱۰)
👇توبیخ اندیشمندان و عالمان دینی که تبیین نمیکنند
[سوره هود (11): آيه 116]
فَلَوْ لا كانَ مِنَ الْقُرُونِ مِنْ قَبْلِكُمْ أُولُوا بَقِيَّةٍ يَنْهَوْنَ عَنِ الْفَسادِ فِي الْأَرْضِ إِلاَّ قَلِيلاً مِمَّنْ أَنْجَيْنا مِنْهُمْ وَ اتَّبَعَ الَّذِينَ ظَلَمُوا ما أُتْرِفُوا فِيهِ وَ كانُوا مُجْرِمِينَ (116)
پس چرا در قرون قبل از شما، صاحبان علم و قدرتى نبودند تا مردم را از فساد در زمين باز دارند، مگر گروه كمى از كسانى كه از ميان آنان نجاتشان داديم، و ستمگران دنباله رو و دلبسته ى مال و مقامى شدند كه در آن مست و سركش شده بودند و آنان مردمى مجرم و گناهكار بودند.
👇🌹پیامها :
1⃣- در اين آيه خداوند از عالمان انقلابی ؛ نخبگان ؛ اهل منبر و تریبون انتقاد كرده كه چرا فریاد نمی کشند تا جامعه را اصلاح کنند و هشدار دهند.
2⃣ بيشترين مسئوليّت در نهى از منكر، بر عهده ى صاحبان علم و کسانیکه از آنها به عنوان بقیه الله یاد شده است؛ می باشد«أُولُوا بَقِيَّةٍ»
3⃣ در هر جامعه اى، افراد انقلابی مصلح و دلسوز در اقليّت هستند. «إِلَّا قَلِيلًا» چرا در طول تاریخ مفسر ؛ فقیه و دانشمند زیاد داریم ولی مصلح اجتماعی و انقلابی هر 100 سال یکی به ظهور رسیده است؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4⃣ نتيجه ى دلسوزى مصلحين انقلابی و اصلاحگر جامعه، نجات از قهر الهى است. «أَنْجَيْنا»
5⃣ ظلم، عيّاشى و جرم، اضلاع مثلث شوم سقوط و هَلاكتاند. «ظَلَمُوا»، «أُتْرِفُوا»، «مُجْرِمِينَ»
6⃣ مصلحان وعالمان انقلابی اگر فریاد گر باشند در مقابل منکرات جامعه ولو اندک باشند پیروز می شوند . هم جامعه را نجات میدهند هم خودشان نجات می یابند
فَأَيَّدْنَا الَّذينَ آمَنُوا عَلى عَدُوِّهِمْ فَأَصْبَحُوا ظاهِرينَ (صف/14)
✍#رجبعلی_بازیاد
@m_eshgh_sarallah
اگر راهروِ یک راه، ثمر بخش دانست حرکت خود و گام خود را، احساس کرد که عملش ضایع نمیشود، آنگاه هر حرکت او یک موجی را ایجاد میکند که او را بیشتر به منزل میرساند؛ سریعتر پیش میرود، بهتر کار میکند، خستگیاش کمتر است، راحتتر حرکت میکند.
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#جلسه_هفتم
@m_eshgh_sarallah
🌴به مناسبت ولادت #حضرت_جواد علیه السلام
🔹اقدامات حضرت امام جواد علیه السلام برای تثبیت امامت خود.
در خانواده امام هشتم، و محافل شیعیان، از حضرت جواد علیه السلام به عنوان مولودی با برکت یاد می شد. این شهرت نیز ریشه در کلام خود امام هشتم علیه السلام دارد که بارها این مسئله را یادآور شدند.
فضای زمانی امامت حضرت جواد علیه السلام سختی های خاص خود را داشت. خردسالی حضرت و اختناق حاکم از سوی مامون و معتصم فضا را برای فعالیت حضرت محدود کرده بود.
حضرت جواد علیه السلام در چند جهت برای اثبات حقانیت خود و آشکار کردن تزویر مامون و معتصم کوشش می کردند. بخشی از اقدامات حضرت در این مسیر عبارتند از:
1⃣. طراحی و ابتکار بحث آزاد
مقام معظم رهبری رهبری حضرت جواد را مبتکر بحث آزاد آزاد اجتماعی می دانند.
"مبتکر بحث آزاد اجتماعی امام جواد صلواتاللهعلیه است. البته قبل از امام جواد هم در زمان ائمه بحث زیاد میشد، اما اینیکه حالا بنشینند جمعا صحبت کنند امام جواد اول بار این کار را کردند."
بحث حضرت با یحیی ابن اکثم ، همچنین بحث ایشان در باره خلفا و محدوده بریدن دست سارق معروف است.
2⃣.استدلال به امامت خود
حضرت بارها با استناد به آیات قران کریم به امامت خود استدلال کردند. " علی بن اسباط می گوید: امام جواد (که سن کم داشت) به طرف من می آمد و من به قامت و قیافه او می نگریستم، تا وقتی به شهر خود رفتم، بتوانم شکل و شمایل آن حضرت را برای دوستانم توصیف کنم، در این فکر بودم که آن حضرت نشست و فرمود: حجت خدا در امامت مانند حجت او در نبوت است، خدا در قرآن (آیه 13 مریم) می فرماید: (و آتیناه الحکم صبیا: و فرمان نبوت را در کودکی به او (یحیی) دادیم). و (در آیه 22 یوسف) می فرماید: (و لما بلغ اشده آتیناه حکما و علما: و هنگامی که یوسف به مرحله بلوغ و قوت رسید، ما (حکم) و (علم) به او دادیم).
و (در آیه 15 احقاف) می فرماید:
(و لما بلغ اشده و بلغ اربعین سنة: و هنگامی که به مرحله بلوغ و قوت رسید و به هنگامی که به چهل سالگی رسید … )
بنابراین (طبق قرآن) هم رواست که (حکمت) در کودکی به امام داده شود، چنانکه رواست (حکمت) درچهل سالگی به او داده شود.
3⃣. ارایه معجزه
ابوهاشم جعفری می گوید: همراه امام جواد (ع) به مسجد مسیب رفتیم، در آنجا درخت سدری بود که خشک و بدون برگ شده بود، امام جواد (ع) آب طلبید و پای آن درخت ریخت، آن درخت در همان سال سبز و خرم شد و میوه داد.
و همراه آن حضرت وارد شبستان آن مسجد شدیم آن حضرت در آن مسجد به طور مستقیم رو به قبله به نماز ایستاد و ما به او اقتدا کردیم.
#حضرت_جواد
#موسی_سلیمانی
@m_eshgh_sarallah
🌺درس بزرگ امام جواد (علیه السلام)🌺
🔻رهبر معظم انقلاب(مدظله):
🌷 امام جواد مانند دیگر ائمهی معصومین برای ما اسوه و مقتدا و نمونه است. زندگی کوتاه این بندهی شایستهی خدا، به جهاد با کفر و طغیان گذشت.
🌷در نوجوانی به رهبری امت اسلام منصوب شد و در سالهایی کوتاه، جهادی فشرده، با دشمن خدا کرد به طوری که در سن ۲۵ سالگی یعنی هنوز در جوانی، وجودش برای دشمنان خدا غیر قابل تحمل شد و او را با زهر شهید کردند.
🌷همانطوری که ائمهی دیگر ما علیهمالسلام با جهاد خودشان هر کدام برگی بر تاریخ پر افتخار اسلام افزودند، این امام بزرگوار هم گوشهی مهمی از جهاد همه جانبهی اسلام را در عمل خود پیاده کرد و درس بزرگی را به ما آموخت.
🌷 آن درس بزرگ این است که در هنگامی که در مقابل قدرتهای منافق و ریاکار قرار میگیریم، باید همت کنیم که هوشیاری مردم را برای مقابلهی با این قدرتها برانگیزیم. اگر دشمن، صریح و آشکار دشمنی بکند و اگر ادعا و ریاکاری نداشته باشد، کار او آسانتر است. اما وقتی دشمنی مانند مأمون عباسی چهرهای از قداست و طرفداری از اسلام برای خود میآراید، شناختن او برای مردم مشکل است.
🌷در دوران ما و در همهی دورانهای تاریخ، قدرتمندان همیشه سعی کردهاند وقتی از مقابلهی رویاروی با مردم عاجز شدند دست به حیلهی ریاکاری و نفاق بزنند.۱۳۹۰/۰۳/۲۳
@m_eshgh_sarallah
🔰گسترش اعتقاد به تشکیل حکومت علوی
📌 امام خامنهای (مدظله العالی):
« هدف امام جواد (علیه الصّلاة و السّلام) و ائمهى بعد از حضرت رضا تا حضرت ولىّعصر -سه امام- این بود که زمینه را آماده کنند براى شکل گرفتن یک اعتقاد تمامنشدنىِ شیعى به لزوم ایجاد حکومت علوى و قرآنى، یک تشکیلاتى درست کنند، یک طرز فکرى را در میان این تشکیلات رائج کنند، آنچنان این تشکیلات را محکم کنند، به هم پیوند بزنند که با غیبت امام عصر (علیه الصّلاة و السّلام)، این تشکیلات متلاشى نشود؛ و این کارى بود که خلفاى آن زمان بشدت از این کار بیمناک بودند.» 1364/05/26
🇮🇷 @m_eshgh_sarallah
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببينيد | روایت رهبر انقلاب از حرکتی که در لحظه اعلام پیروزی انقلاب اسلامی در ۲۲بهمن۵۷ انجام دادند
🔺تا مدتها فکر می کردم نکند خواب باشم.
🇮🇷@m_eshgh_sarallah
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🌹🇮🇷🇮🇷🇮🇷
مردم ولی نعمتان این انقلاب هستند.
امام خمینی رحمت الله علیه
________________________
🔸تهیه بسته های فرهنگی و هدیه به ورزشکاران شرکت کننده در ورزش صبحگاهی
پارک ترنم قائمیه
⬅️مورخ ۲۱ بهمن ۱۴۰۰
______________________
#دهه_فجر
#ورزش_سلامتی
#پایگاه_بسیج_ثارالله
#حوزه_286_تحیت
#ناحیه_سیدالشهدای_اسلامشهر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سید حسن نصرالله به آیتالله مصباح عرض کردم ما ولایت را اینگونه میفهمیم؛
🔹ایشان فرمودند این همان ولایت حقیقی است...
@m_eshgh_sarallah
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
✅جهاد تبیین (۱۱)
🌳🌲چرا عالمان دینی «بقیه الله ها» روشنگری نمیکنند؟
[سوره هود (11): آيه 116]
فَلَوْ لا كانَ مِنَ الْقُرُونِ مِنْ قَبْلِكُمْ أُولُوا بَقِيَّةٍ يَنْهَوْنَ عَنِ الْفَسادِ فِي الْأَرْضِ إِلاَّ قَلِيلاً مِمَّنْ أَنْجَيْنا مِنْهُمْ وَ اتَّبَعَ الَّذِينَ ظَلَمُوا ما أُتْرِفُوا فِيهِ وَ كانُوا مُجْرِمِينَ (116)
پس چرا در قرون قبل از شما، صاحبان علم و قدرتى نبودند تا مردم را از فساد در زمين باز دارند، مگر گروه كمى از كسانى كه از ميان آنان نجاتشان داديم، و ستمگران دنبالهرو و دلبستهى مال و مقامى شدند كه در آن مست و سركش شده بودند و آنان مردمى مجرم و گناهكار بودند.
🌳🌲آیه الله جوادی آملی تفسير سوره ذاريات جلسه 20 (1395/11/06)
﴿اتَّقُوا فِتْنَةً﴾ که اين فتنه فقط شامل ستمکاران نميشود، بلکه همه را ميگيرد، حالا بايد ديد که آن چه فتنهاي است که عدهاي که بايد امر به معروف و نهي از منکر کنند نکردند، وظيفه خود را انجام ندادند دامنگير آنها شده است. در بخشهايي از قرآن کريم که بحثهاي آن قبل از گذشت، فرمود اينها که ﴿أُولُوا بَقِيَّةٍ﴾ هستند ﴿فَلَوْ لا كانَ مِنَ الْقُرُونِ مِنْ قَبْلِكُمْ أُولُوا بَقِيَّةٍ يَنْهَوْنَ عَنِ الْفَساد﴾ ذيل آيه اين مطلب ثابت شد که اين لقب «بقيّة الله» در نظام خلقت بالاصاله برای اهل بيت مخصوصاً وجود مبارک وليّ عصر است؛ اما بالتّبعِ وليّ عصر شاگردان آنها هم «بقيّة الله» هستند. ، فرمود اينها ﴿أُولُوا بَقِيَّةٍ﴾ هستند، در اديان سابق، شرايع سابق علما را ميگفتند: ﴿أُولُوا بَقِيَّةٍ﴾ چون اينها هستند که ميمانند، فرمود چرا «اولوا بقيّه»اي نبودند در برابر اينها که جلوي فضاي مجازي يا حقيقي را بگيرند ﴿فَلَوْ لا كانَ مِنَ الْقُرُونِ مِنْ قَبْلِكُمْ أُولُوا بَقِيَّةٍ يَنْهَوْنَ عَنِ الْفَساد﴾ فرمود آنها که «بقيّة الله» هستند ؛اينها بايد جلوي فضاي مجازي را بگيرند، به نظر ما جلوي فضاي حقيقي را بگيرند اين فضا فضاي حقيقي است که دامنگير خيلي از جوانها شده است. فرمود چرا «بقيّة الله»هاي جامعه جلوي اين فضاي مجازي را نميگيرند ، اين گونه از فِتن ﴿لا تُصيبَنَّ الَّذينَ ظَلَمُوا مِنْكُمْ خَاصَّةً﴾ اگر «اولوا بقيّة»؛ يعني «بقيّة الله»ها يعني شاگردان «بقية الله» يعني مصاديق «الْعُلَمَاءُ بَاقُونَ مَا بَقِيَ الدَّهْر»، اينها اگر قيام کردند و چنين فتنهاي بيايد يقيناً ذات اقدس الهی اينها را حفظ ميکند و گرنه اگر ـ خداي ناکرده ـ اينها هم به وظيفه خود عمل نکنند، اين طور ميشود.
✍#جبعلی_بازیاد
@m_eshgh_sarallah