محسن قنبریان
🔰دو انتظار از جامعه مدرسین در حوزه اشرافیت مذهبی!
🔸خدارا شکر رئیس محترم جامعه مدرسین بنظر موافق و مخالف، آدم صریح اللهجه ای است؛ نشان داده، کسوت مرجعیت هم مانع انتقادش نمی شود. اینبار علیه مدارس علمیه اشرافی گلایه کردند از "بی وجهی تاج داشتن برخی مدارس" مجلل -که در آستانه افتتاح شان هستیم- گفتند.
اما از رئیس و اعضاء محترم جامعه مدرسین دو انتظار بیشتر هست:
1⃣ صدور بیانیه!
باتفکیک قوا، صندوق رأی در دنیای جدید ونقش احزاب وگروه های مرجع، رسانه ها و... در تشکیل حاکمیت ها؛ گروه های مرجع ورسانه ها هم رکن مردم سالاری شده اند. ازاینرو آنچه تلخی، درنامه های امیر المومنین(ع) به کارگزاران مبنی بر دوری از اشرافیت هست، بارش را باید این ارکان مردم سالاری، کنار حاکم(ولی فقیه) به دوش کشند.
حتما در جلسات خصوصی تذکرات تند وتلخ در اینباره مثل رهبری به افراد داده میشود؛ اما نامه امیر(ع) به منذربن جارود و عثمان بن حنیف و... هم در ارثیه اینان مخفی نبوده تا به سید رضی رسیده باشد! بلکه در جامعه، فریاد شده بود و نسل به نسل گشته تابه گردآورنده نهج البلاغه رسیده است. امروز جای این تشرها و ملامتهای بازدارنده ی بعضا تند و عتاب آلود در جامعه ولایی ما خالی است. همه هم سهم رهبر نیست. هم رسانه ها و هم گروه های مرجع(مثل جامعه مدرسین) سهم دارند. پس بیش از گله کردن، صدور بیانیه واعلان محکومیت در قبال این رویه های ناموجه(به تعبیرآیت الله یزدی)لازم است.
2⃣ ضابطه گذاری!
در همین دیدار(۳۱تیر۹٨)، آیت الله یزدی درباره نیاز مجتهدین به اجازه جامعه مدرسین برای چاپ رساله عملیه می گویند(تا مرجع سازی و مراجعِ خود٘ خوانده پیدا نشود). بدون این اجازه، وزارت ارشاد مجوز انتشار به آن رساله نمی دهد.
❓حال سؤال اینجاست آیا مدارس مجلل و خارج عرف وبرخلاف سیره علماء سلف، آسیبش به دینداری مردم کمتر از یک رساله در بازار نشر است؟!
آیا ازدیاد و رویه شدن این مدارس در قم وتهران وبرخی شهرستان ها آن هم نه ازسوی مراجع بنام وصاحب رساله بلکه اغلب از سوی رجال سیاسی همراه بااعتراض روز افزون مردم وجوانان درخور توجه جامعه مدرسین نیست؟!رئیس سابق قوه قضائیه، اسبق مقننه، رئیس جمهور فعلی، برخی از ائمه جمعه تهران و استانها همه مشغول ساخت یا بهره برداری از مدارس علمیه خودند!برخی، حواشی بسیار درنحوه واگذاری زمین ورعایت قوانین شهری وکشوری دارند وبرخی درمنابع مالی شان حرف وحدیث است. برخی هم که تکمیل شده، دارند بهره برداری میشوند؛ در تجمل و تبذیر غیر لایق به شأن فقیه و مدرسه علمیه اشکالات جدی هست.
ظاهرا جامعه مدرسین -اگر شأن بررسی صلاحیت رساله دادن دارد- باید به طریق او٘لی، شأن این را داشته باشد که بررسی کند:
❓آیا هر رجل سیاسی چون صرفا در لباس روحانیت بوده -حتی اگر مانند برخی سالها دور از درس وبحث بوده- میتواند با نفوذ به ارث برده از دوران ریاستش، برای دوران بازنشستگی یا برکناری از مناصبش، حوزه علمیه بزند وبا امکانات بیشتر، از اهل علم وفضلِ سالها زحمت کشیده، جلو افتد؟!
❓آیا جامعه مدرسین نباید ضوابطی برای بناء ومعماری -باتوافق مرجعیت- معلوم کند تا هنجارشکنی دراین حوزه که مستقیما با اعتقاد مردم بازی وسرمایه اجتماعی هزارساله روحانیت را به مخاطره می اندازد، به حداقل برسد؟!
❗️آنچه از جامعه مدرسین خواسته شد قابل مطالبه از شورای عالی حوزه های علمیه هم هست وشاید برخی از وظایف ذاتی آن شورا هم باشد.
#اشرافیت_مذهبی
#وظیفه_جامعه_مدرسین
#وظیفه_شوای_عالی_حوزه
٭اگر شایسته نشر دیدید، یاری ام کنید.
📝محسن قنبریان ۹۸/۵/۲۴
☑️ @m_ghanbarian
محسن قنبریان
🔆 میر مردم !
🔸مرحوم آیت الله میراحمد تقوی برای همه طلاب و روحانیت آیتی روشن برای مایحتاج آخوندی بود.این یکی بیشتر به چشمم آمد:
اثرگذاری وخدمت به مردم، انقلاب و نظام اسلامی ،منحصر در گرفتن پُست اداری وقرارگرفتن در"نهادهای سیاسی" نیست تا کشمکش ها ونزاعات قدرت طلبانه پیش آورد ودین مردم راتباه کند. یک روحانی-البته درس خوانده و وارسته- در"نهادهای اجتماعی" صدچندان میتواند اثرگذار و خادم ارزشهای اسلامی و انقلابی باشد. روحانیِ خود٘ ساخته بدون اینکه نسبت به قبول مناصب در نظام اسلامی ،"بشرط لا"(عدم قبول مطلق)باشد؛درباره مناصب ،"بشرط شیئ"(کاری کردن درصورت منصب داشتن!)هم نیست ؛تا جایگاه معنوی روحانیت را به یک شغل و تنفّذ اداری سقوط دهد.با کاغذ وامضائی امرش راست وبدون آن رانده شود!
مردم درنهادهای اجتماعی ومدنی با "شخصیت حقیقی" و واقعی روحانی-وبالتبع علم و تقوای او- ارتباط میگیرند لذا وجدان عمومی ،اصیل را از تقلبی بازمی شناسد.به تعبیر امیرمطلق علی(ع):"نیکوکاران رااز آنچه خداوند درباره ایشان بر زبان مردم جاری می کند، میتوان شناخت"(عهدنامه مالک اشتر).
دراین مسیر نزاع قدرت طلبی رخت بسته یا اقلا یکطرفه میشود چون زبان حال این نیکوکاران این است:
فریدون فرخ فرشته نبود /به مشک وبه عنبر سرشته نبود/به داد ودهش یافت چنین نیکوئی/تو داد ودهش کن فریدون توئی!
🔸آمیراحمد آیت عالی در اینباره بود. باوجودی که بسیاری از شاگردان راه مناصب را در پیش گرفتند؛او خود آیتی بود که بدون حکم و منصبی حقوقی، با تقوا و زهد وزندگی مردمی خود "میردلها"شد وبیش از هر صاحب منصبی نفوذ کلام یافت.درعین حال کاسب محبوبیت اجتماعی هم نبود. مواضعش را با بادسنج اقبال وادبارها نمی سنجید.تقدس و علوم دینی اش از سیاست -آن که در زیارت جامعه کبیره سند خورده نه دغل کاری وتکالب شیاطین -جدا نبود؛ هرجا لازم می دید دراین وادی پرتنش اثرگذاری می کرد.
درس خوانده نجف بود ،آیت الله مدقق مرحوم سیدمحمود شاهرودی در دستخط برایش عنوان"آیت الله"برگزید اما این پیر زاهد آنرا هم قلم گرفت.سالها پیش تربرای نماز جمعه ی شهرش- پس از آن مبارزات در انقلاب- پیش امام (ره) رفت؛امام خودِ او را برگزید ،اما او دیگران را ترجیح داد! برای حضور جهادی دردفاع مقدس اما کسی را برخود ترجیح نمی داد.
با دانایی وپارسائی ،"میرمردم"شده بود ؛چیزی که نه با امضاء کسی نصب ونه با عزل کسی منعزل میشودپس باقی است مابقی الدهر.
این جلوه ی آمیراحمد را برای خود وهمه روحانیون آن منطقه درس آموزتر دیدم.
روحش شاد وراهش پررهرو باد.
#آیت_زهد_و_اخلاص
#آمیراحمد_تقوی
📝محسن قنبریان ۹۸/۵/۲۵
☑️ @m_ghanbarian
🌀حاشیه ی ثریا!
بزرگوار منتقدی در یادداشتی از موضع دیرهنگام آیت الله یزدی علیه رئیس سابق قوه قضاییه گلایه و افزوده:
"ایضاً حجت الاسلام دیگری که چند شب پیش از برنامه تلویزیونی صریح از آقای آملی انتقاد کرد یا جناب زاکانی که دست به افشاگری علیه فساد طبری زده یا دیگر اصولگرایان و پیاده نظام رسانه ای شان. شما پیش از آمدن آقای رئیسی در قیدحیات نبودید؟... تمام کنید این نمایش را..."!
🔹اینکه چرا بزرگترها زودتر تذکرات جدی تر و بازدارنده ندادند؟ را قبل از رسانه ای شدن فرمایشات آیت الله یزدی هم در یادداشتی بنام "دو انتظار از جامعه مدرسین در حوزه اشرافیت مذهبی" نوشته و صراحتا صدور بیانیه علیه این اقدامات و هم ضابطه گذاری برای رویه نشدن را درخواست کردم https://eitaa.com/m_ghanbarian/1076
🔹بنده پیاده نظام رسانه ای هیچ گروه و جناحی هم نیستم. در برنامه ثریا هم مثالها را بین همه جناح ها توزین کردم تا باعدالت، جناحی برخورد نکرده باشم.
در حد کانال تلگرام و ایتا و سروش ۱۰۰۰نفری -که دوسال پیش کمتر هم بود- در زمان ریاست آیت الله آملی لاریجانی این نقدها را نوشته ام. در کنارش برخی محاسن ایشان هم در یادداشتهای دیگر بیان شده است. از جمله رأی قاطع فقهی شان به ابطال وقف اموال دانشگاه آزاد؛که از آنها هم پشیمان نیستم.
دوستان برنامه ثریا هم تازه از طریق کانال و معرفی برخی دانشجویان با بنده آشنا شدند. قبل از این هم در رسانه ملی حضوری نداشته ام؛ پس نمایشی در کار نبوده است.
🔹چند نقد بنده در دوره ریاست ایشان:
🔺مسئولین و پدیده های اعتقادسوز
https://eitaa.com/m_ghanbarian/590
که در تاریخ ۹۷/۸/۳۰ نوشته و به همین مدرسه ولیعصر ایشان پرداخته ام
🔺جای خالی دکة القضاء
https://eitaa.com/m_ghanbarian/597
که درتاریخ ۹۷/۹/۶ نوشته و به لزوم گسیل قضات ویژه برای مقابله فوری با کوه خواری و مرتع خواری در اغلب شهرهای ایران پرداخته ام.
🔺کاش جای دانشجوی شریف بودم!
https://t.me/m_ghanbarian/1629
که در تاریخ ۹۶/۹/۲۱ همزمان با حضور سخنگوی قوه در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی نوشته شد. آرزو این بود که از همین ساختمان مدرسه و شایعات درباره مزرعه رئیس قوه هم پرسیده شود.
🔺از رسول الله نشد اقلا تأسی از پاپ!
https://eitaa.com/m_ghanbarian/58
که در تاریخ ۹۷/۲/۱۸ دراعتراض به دادگاهی کردن منتقدین اشرافیت مذهبی نوشته شد
📝 محسن قنبریان ۹۸/۵/۲۶
☑️ @m_ghanbarian
📚مستندات 3⃣
(مستندات حاج آقا قنبریان در برنامه ثریا)
🔸در این برنامه از جمله از مدارس مجلل روسای سابق و اسبق قوه قضاییه ومقننه و رئیس جمهور فعلی گفته شد[با تعبیر واین قوه] و زیاد شدن این رویه.
برخی دوستان از مدرسه منتسب به رئیس جمهور پرسیدند. و برخی از اینکه مگر چند مورد بوده که اینجور گفته شد؟!
🔴مدرسه بازسازی شده توسط رئیس جمهور!
🔸آقای روحانی چون در مدرسه علوی در خیابان امام قم درس خوانده و الان قدیمی شده بود؛ دستور خرید خانه های اطراف و بازسازی این مدرسه داده میشود. با زیربنای ۷۷۰۰مترمربع در چهارطبقه درمدت ۲سال توسط بنیاد مسکن ساخته میشود.
نکته شایان توجه این است که همانگونه که برای کابینه و دفتر رئیس جمهور سونا و جکوزی ضروری است، برای این مدرسه هم سونا و جکوزی ساخته میشود! به گفته رئیس دبیرخانه شورای عالی حوزه های علمیه(عبدالفتاح نواب): "آقای روحانی در مدرسه علوی خیابان امام درس خوانده اند آنجارا بازسازی کرده اند. بازسازی اش شاید مطلوب ما نباشد...یک سری کارها را نباید می کردند مدرسه علمیه #جکوزی و #استخر نمی خواهد" https://www.rouydad24.ir/fa/news/145317
⬅️این مثال واضح از نسبت مستقیم اشرافیت دولتی و مذهبی است که ایشان در برنامه تأکید داشت!
🔴نهضت ساختمان !
🔸آقای نواب در این مصاحبه تصریح می کند:
🔺"۳۰ ،۴۰درصد ساخت و سازهایی که در دو دهه اخیر در قم صورت گرفته ضرورت مهمی نداشته است"!
🔺"برای نمونه ما دو موسسه را کنار هم می بینیم[امام کاظم و فقهی ائمه اطهار] که دو سالن آمفی تئاتر بسیار بزرگ دارند که شاید هرماه یک یا دوبار استفاده میشود[بنظر خیلی کمتر از این حرفها مورد استفاده است]خب مردم با نگاه بیرونی می گویند در شرایطی که وضعیت اقتصادی آنها نابسامان است هر روز موسساتی در حال ساخته شدن هستند"!
🔺"بخش زیادی از مراکز و موسساتی که در قم مشاهده می کنید هیچ ارتباطی به شورای عالی حوزه و سازمان حوزه های علمیه ندارند و مدیریتشان کاملا مستقل است. اغلب مراجع تقلید یا برخی علماء هستند که به گفته خودشان از طریق کمکهای مردمی این مراکز را ایجاد کرده اند"!
🔺"شورای عالی با این ساخت و سازها موافق نیست مگر در موارد ضروری و درحد ضرورت مثلا در شهرستانی ساختمانی کوچک به اندازه یک مدرسه ابتدائی برای حوزه باشد"!
#اشرافیت_مذهبی
#برنامه_ثریا
#حجت_الاسلام_قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
📚مستندات4⃣
(مستندات حاج آقا قنبریان دربرنامه ثریا)
📖اولین اقدام حکومت عدل مبارزه با اشرافیت مذهبی است!
دربیانات ایشان در برنامه ثریا این کار به امیرالمومنین(ع) و امام عصر(عج) نسبت داده شد. وسپس نمونه ای از امام خمینی خوانده شد که به همین سیره تأسی شده است:"مخالفت با هتل مجلل وبودجه ۱۰میلیونی برای مجلس خبرگان قانون اساسی در سال٥٨.
اما مستندات :
1️⃣امیرالمومنین(ع):
"ایشان وقتی از خانه آجری ای(که تازه داشت باب می شد وشیء متجملی به حساب می آمد) گذر کرد پرسید از آن کیست؟گفتند برای فلان مغرور(فریفته دنیا)! سپس به خانه آنچنان دیگر گذر کرد ؛خود فرمود:این هم مغروری دیگر"
(وسائل الشیعه ج۵باب تشیید البناء ص338).این اشرافیت نوپدید در اجتماع (اشرافیت اجتماعی)را مذمت کرد اما دستور تخریب نداد؛در حالیکه با چنین نمونه هایی در حوزه مذهب برخورد دیگر میکرد و دستور تخریب می داد!
🔅موثقه سکونی از امام صادق(ع)از آباء طاهرینش:"علی(ع)بر مناره بلندی گذشت، پس دستور داد آنرا ویران کنند سپس فرمود:مناره بلندتر از سطح مسجد[دیوار حامل سقف] نشود"(تهذیب الاحکام ج۳ص۲۵۶).
🔅موثقه طلحه بن زید از امام صادق(ع)از امام باقر(ع) :"علی(ع) وقتی محرابهای ساخته شده درمساجد[اشراف برای حفاظت خود یا فخرفروشی بر مردم مقصوره یا محراب جدا ساخته بودند]را دید آنها را شکست وفرمود مثل مذابح یهود [جایی از معابد یهود که محل قربانی وذبح حیوانات بود]است".(همان ص۲۵۳)
⬅️مخالفت با جایگاه ویژه در مساجد!
🔅موثقه دیگر طلحه بن زید:" علی(ع)در کوفه مسجد مشرف (بلند تر از معمول)دید ؛فرمود مثل عبادتگاه یهود است مساجد باید با دیوار های کوتاه ساخته شوند.(همان ص۲۵۳)
⬅️براین اساس شیعیان نماز گزاردن در مساجداشرافی(مظله و مصوره و...)را ناپسند می دانستند اما چون در شهر وتمدن غیر شیعی می زیستند از ائمه در اینباره سئوال می کردند که آیا در این وضع هم مکروه وناپسند است در این مساجد رویم ائمه اطهار درپاسخ می فرمودند:"آری!اما در این روزگار ضرری به نمازتان نمی زند هروقت دولت عدل آمد خواهید دید چگونه با این مساجد مواجهه می شود"(همان ص۲۵۳).
2️⃣در دولت قائم(عج):
🔅امام عسکری (ع)به ابوهاشم جعفری فرمود:" وقتی قائم قیام کرد دستور به ویرانی مناره ها[ی بلند]و مقصوره ها[که جباران واشراف برای خود در مساجد می سازند]می دهد..."(بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج52، ص: 323 ).
🔅وهم روایاتی که در قسمت قبل درباره مساجد نقش ونگار شده(مصوره ومظله) اشاره شدکه میفرمود:"لو قد کان العدل لرأیتم انتم کیف یُصنع فی ذلک"(تهذیب الاحکام ج۳ص۲۵۳)
🔅در دعای ندبه هم ایشان را"أین هادم ابنیه الشرک والنفاق"(کجاست ویران کننده ساختمانها وبناهای شرک ونفاق)؟!می خوانیم!
3️⃣امام خمینی
٭ممانعت ازهتل مجلل برای خبرگان قانون اساسی http://yon.ir/Jim1d
٭مخالفت با زخارف حوزه های علمیه http://yon.ir/bqZNl
☑️ @m_ghanbarian
🔆برای غدیر چه باید کرد⁉️
🔅عرش اخوت-عرش ولایت
آیت الله شاه آبادی-استاد امام عزیز- در کتاب گرانسنگ شذرات المعارف، تشکیل اخوت مومنان را شرط استقرار ولایت غدیر می خواند!
"توسعه اجتماعات مذهبی برای ارتباط و دوستی بایکدیگر" را خیط[بند تسبیح] اخوت می نامد. اخوت راهم "به حسب حقیقت الفت قلوب وارتباط دلهای مومنین بایکدیگر" معنا می کند.
از آیه شریفه ی"واعتصموا بحبل الله جمیعا و لاتفرقوا..."استفاده می کند که حبل الله(قرآن وعترت) از "عرش رحمان" آویخته شده بر"عرش اخوت"؛ وتا جامعه اخوت مومنان تشکیل نشود، ایندو مستقر نمی شود!
"لذا پیغمبر اکرم(ص)در صدر اسلام با ارتباط کثیری به مقام مقدسش به ایمان واسلام، ممکن نشد که از وجود آنها استفاده بفرماید برای بسط ومقصد اسلام مگر به احداث خیط عرضی اخوت [خیط طولی، همان قرآن وعترت است] که آن کثرت رابه وحدت آورد...از اینجا معلوم شد که اخوت از احکام سیاست الهیه است برای اجرای مقاصد اسلامیه".
(حتما دوستان محقق و موثر ، شذره اول تاسوم این کتاب را بخوانند).
🔅نتایج مهم:
1⃣خود این اخوت به یُمن وبرکت دوستی اهلبیت بین مومنان ایجاد میشود. ذیل آیه"فاصبحتم بنعمته اخوانا" (با نعمت خداوند باهم برادر شدید)؛ روایات میفرمایند: بوسیله ما ومحبت ما باهم برادر شدید(ر.ک:تفسیرنورالثقلین ج۱ص۳۷٨).
⬅️پس دوست داشتن بیشتر اهلبیت از خود وخویشان ، موجب می شود دوستان آنها را دوست بداریم ولو خویش ما نباشند وگاه علیه منافع ماباشند. این پیوند قلبی واخوت ایمانی ،بستره می شود برای تحقق واستقرارولایت وحکومت ائمه اطهار که بسی بیشتر از محبت و مودت آنهاست.(دقت کنید)
2⃣احادیث بسیار اخوت وسفارش به رعایت حقوق آنرا از مهمترین احکام سیاسی اسلام ودر راستای تحقق دولت اهلبیت ببینیم نه جزئی وشخصی.
⬅️نخبگان مردم ومسئولین تشکلهای دینی، اگر این مهم را رعایت کنند واحدهای پراکنده به هم می پیوندند وکثرت به وحدت میرسد و دست ولیّ مشروع جامعه برای پیشبرد مقاصد اسلامی باز میشود.
3⃣از مستحبات عید غدیر #عقد_اخوت است. با این رویکرد جدید به عقداخوت نگاه کنید. فعالان مذهبی وفرهنگی یک شهر که همه ولایت اهلبیت وجانشینان آنها را پذیرفته واز دشمنان خدا واهبیت در زمانشان برائت دارند؛باهم عقد اخوت ببندند ودر اصول حرکت با هم اختلاف نکنند. بزرگترین مستحب غدیر این اخوت وفریضه غدیر عدم تفرقه است ؛غنیمت شمارید.
4⃣عامل همه پیروزی ها در صدر اسلام تا کنون این بوده و عامل شکستها ، غربتها وغیبت های اولیاء خدا هم عدم تشکیل اخوت بین مومنان بوده وهست.
آخرین ولیّ غیبت گزیده خدا(روحی فداه) هم به بزرگ شیعیان- شیخ مفید- پیام داد:"اگر مومنان اجتماع قلوب باهم کنند بر وفای به عهد ما" خواهد آمد(الاحتجاج ج۲ص۴۹٨).
امام عزیز ما این حقیقت را شهود کرده فرمود:" ماحس کردیم این مطلب را ذوق کردیم این مطلب را که این جماعت ایران که باهم شدند ، خدا پشتیبان آنها بود والان هم هست. کاری نکنید که عنایت خدا-خدای نخواسته-کم بشود. کاری نکنید که برای ولی عصر(ع)ایجاد نگرانی بکنید ،تفرقه نداشته باشید باهم".
⬅️تفرقه=ایجاد نگرانی برای ولی عصر(روحی فداه).
مباحثه واختلاف در روش وعمل به زدن وساقط کردن هم نیانجامد.
5⃣برای عدم تفرقه، فرماندهان جنگ نرم و فعالان مذهبی ،غیر از " از جلو نظام"-که دیدن ولایت وهماهنگی با فرمان اوست-فرمانِ"از بغل نظام"هم دارند!
یعنی هرتشکّل وگروه باید گروه بغل دستی اش درجامعه اخوت ایمانی را ببیند وارد حریم او وکشمکش با اونشود گاه حتی با بودن او لازم است دیگر تونیایی و همو را کمک کنی.
چنانچه اهلبیت به فقهاء-البته کامل وباتقوا-آموزش دادند اگر یکی حکم یا حکومتی کرد دیگران -مادام که او شرایط ولایت را دارد-در حکم با او تزاحم نکنند حتی اگر فتوایشان غیر او باشد. چه خوشبخت میشویم اگر افسران جنگ نرم هم این را درباره برادر خود در تشکّل وکانون دیگر رعایت کنند.
٭اگراین یادداشت را نیاز برجا مانده غدیر دیدید به فعالان مذهبی و فرهنگی غدیری عیدی اش دهید!
📝محسن قنبریان ۹۸/۵/۲۸
☑️ @m_ghanbarian
💠از یک مسأله گوی ساده به مجتهدی عالی مقام❗️
(پاسخ به آیت الله آملی لاریجانی درباره مدرسه ولیعصر)
صفحه ۱ از ۵
✅مقدمه:
1⃣در این مباحثات و مذاکرات دینی از ناحیه بنده ی ناچیز اگر ثوابی باشد؛ آنرا به روح مرحوم آیت الله میرزا هاشم آملی، واقف محترم مدرسه علمیه ولیعصر و والد مکرم آیت الله آملی لاریجانی تقدیم می کنم.
2⃣دربحث "اشرافیت مذهبی" -طرح شده توسط این کمترین در رسانه ملی- نباید جای "مسأله" با "مثال" طاق بخورد. مدرسه ولیعصر، علوی، لواسان و... هرکدام مثال اند برای یک مسأله؛ تا آن مسأله روشن تر شود که چگونه عرف طلبگی و مدرسه داری را دارند عوض می کنند. نه اینکه خصومتی بایکی از سازندگان یا منتفعان این مدارس باشد؛ یا بازیگر سناریویی سیاسی علیه شان شده باشم.
3⃣جناب آقای آملی درپاسخ به یکی از منتقدان(رئیس جامعه مدرسین) نکاتی مرقوم داشته اند که همه مورد ادعای این کوچکترین نبوده است پس متعرض نمیشوم. اما دو مسأله را باهم مشترکیم که ناگزیر از توضیح ام:
🔸الف)استناد دادن این مدرسه به ایشان.
🔸ب)اشرافی بودن آن(آیت الله یزدی کاخ خوانده بود).
یک اضافه هم خود دارم:
🔹ج)وظیفه ایشان در قبال این سازه چه بوده است؟
⬅️اجمالا عرض میشود: کماکان مدرسه ولیعصر را مدرسه ایشان و در این زمان از اشرافی ترین مدارس قم می دانم! ایشان هم جای نفی انتساب، اقلا وظیفه ردع و منع از چنین نحوه ساختی داشته اند که به هردلیل عمل نشده است.
اما تفصیل این سه در چهار ستون ذیل تقدیم فرهیختگان می شود:
(اللهم) وسَدّد٘ السِنتنا بالصواب والحکمه.
ادامه در مطلب بعد👇
☑️ @m_ghanbarian
💠از یک مسأله گوی ساده به مجتهدی عالی مقام❗️
(پاسخ به آیت الله آملی لاریجانی درباره مدرسه ولیعصر)
صفحه ۲ از ۵
✅الف) استناد مدرسه به ایشان!
ایشان مرقوم فرموده اند: "استناد دادن ساختمان مدرسه به اینجانب خلاف واقع است. مدرسه علمیه ولیعصر وقف است. واقف آن هم مرحوم والد ما آیت الله العظمی میرزا هاشم آملی قدس سره بود. متولی این وقف هم امروز بنده نیستم. فقط به جهت اینکه امور مدرسه زمین نماند، وکالتی به بنده داده اند. زمانی که مدیر مدرسه وضعیت نابسامان ساختمان قبلی مدرسه را مطرح کردند بنده به جهت اشتغال در قوه قضائیه به ایشان گفتم که اینجانب در ساخت مدرسه هیچ دخالتی نمی کنم..."!
🔸این شاگرد کوچک در یادداشتهای قبل هم حرف خود ایشان را برشایعات و حتی قرائن ظنی دیگر ترجیح داده و اصل را بر همان فرمایش ایشان نهاده ام. اینجا هم همین میکنم :
آیت الله آملی، وکیلِ متولی وقف مدرسه ولیعصرند و در ساخت مدرسه هیچ دخالتی ندارند!
با این وجود استناد مدرسه به ایشان عرفا و شرعا، "خلاف واقع" نیست:
1⃣چنانچه فقیهان اذعان دارند: گاه مالی و چیزی به کسی نسبت داده می شود درحالیکه مالک آن نیست وصرفا حافظ ومتولی(یا وکیل متولی) آن است. مثالش در قرآن آیه ۵نساء است که مال یتیمان، مال شما(اموالکم) خطاب میشود! جناب ابن ادریس این نسبت دادن را بدین خاطر میداند که مخاطب، حافظ آن مال و برپا دارنده آن است ولو مالکش نیست.(ر.ک:السرائر ج۱ص۴۹۲). در مرقومه ایشان هم هست که بخاطر زمین نماندن امور مدرسه، قبول وکالت کرده اند؛ همین "حافظ منافع بودن" نزد فقهاء کافی در انتساب است.
2⃣وکالت در فقه ما "تفویض امر الی الغیر لیعمل له" است(تحریرالوسیله ص۵۴۰).
پس وکیل با متولی از این حیث فرقی نمی کند چون امر، تفویض به ایشان شده است.
3⃣"منتفع اصلی" این موقوفه حضرت ایشان است. کسی گمان ندارد که این مدرسه مثل فیضیه و خان و... باشد که هرکس بتواند در آن تقاضای برقراری تدریس کند. سابقا هم تنها درس خارج فقه و اصول این مدرسه، درس ایشان بود و بقیه امکانات هم در جهت آن استفاده میشد.
منتفع اصلی بودن در موقوفه ای کفایت نمی کند که عرفاً بگویند مدرسه ی فلانی؟!
به این می ماند که خانه مجللی را واقفی بوسیله بنّاء ای بسازد و کسی را در آن سکنی دهد؛ به آن کس گفته شود خانه یا محل اسکانتان مجلل است! او جواب دهد: من در ساخت آن دخالتی نداشته ام!واقفش هم نیستم!
⬅️از قضا بهترین مصحح استناد در عرف، انتفاع -بخصوص منحصر- است.
4⃣اگر ایشان موقوف علیهم مدرسه نیست، پس خوب است اداره مدرسه را به شورای عالی حوزه یا هیئت امنائی بسپارد تا دروس سطح عالی را درآن دایر کنند. خود ایشان هم اگر موقوف علیهم نیست درسشان را درفیضیه یا دارالشفاء و مسجد سلماسی و... برپا کند!
در صورت اخیر واقعا نسبت دادن مدرسه به ایشان خلاف واقع است.
آیا چنین می کنند؟!
ادامه در مطلب بعد👇
☑️ @m_ghanbarian
💠از یک مسأله گوی ساده به مجتهدی عالی مقام❗️
(پاسخ به آیت الله آملی لاریجانی درباره مدرسه ولیعصر)
صفحه ۳ از ۵
✅ب) اشرافی بودن مدرسه!
حتی بنده افعل تفضیل بکاربرده و اشرافی ترین مدارس کنونی خوانده ام!
🔅معیار تشخیص اشرافیت یک بناء آیا شرع است یا عرف؟!
🔸اگر شرع معیار باشد:
کتاب خدا "الذین جابوا الصخر" را وصف قوم ثمود و در توبیخ آنها بکار برده است(۹/فجر).
وصف هم اقلا مُشعر به علیت است. پس "یکی" از علل بدی آن قوم، این وصف است.
العیاذ بالله که شیعه امیرالمومنین را به غیرمومنان تشبیه کنم، لکن "جابوا" -چنانچه مفسرین و اهل لغت گفته اند- از "جوبه" است. "جوب"، قطعه های سنگ را مستدیر و حفره کردن و بناهای مستحکم وعالی ساختن از آنهاست(ر.ک:تفسیر قمی وهم تفسیرالامثل ذیل آیه).
انصافا کسی که از کنار این مدرسه رد شود چیزی نزدیک بدین معنا را نمی یابد؟!
اگر قرآن "یجری مجری الشمس والقمر" است؛ پس اوصاف خوب وبدش هم زمانگیر است ومصادیق نزد مائی دارد.
در احادیث ابواب تشییدالبناء نیز روایاتی در مذمت این بناهاهست که اهل تحقیق استحضار دارند.
🔹اگرعرف معیار است (کماهوالحق):
دراین صورت کاربسی آسان است. جلوی این مدرسه از عرف عام مصاحبه و آمار بگیرید! یا ویدئویی کوتاه از درون و برون این مدرسه ونحوه ساخت ونوع مصالح و آپشن های آن در فضای مجازی -منهای نام ایشان- بگذارند؛ ببینند عرف عام چه نظر می دهد؟! اشرافی می داند یانه؟!
نه گفتنش تحکّم آشکار است.
🔅از همین جا بر طلبه بادقت واضح میشود: از مدارس علمیه دوران صفوی ومانند آن -حتی اگر به اذن و اجازه مجتهدان بزرگ ساخته شده باشند- نمی توان شاهد وتأیید بر جواز مدارس اینچنین در عهد انقلاب شکوهمند اسلامی آورد. چون عرف شاه زده صفوی با عرف انقلابی جمهوری اسلامی قابل مقایسه نیست؛ و فاصله اش فاصله شاه عباس است تا امام خمینی(قدس سره).
این را با آن برابر کردن، هم نشناختن عرف است هم ظلم و اجحاف به انقلاب مستضعفین به رهبری فقهای مهذب شیعه!(دقت شود)
ادامه در مطلب بعد👇
☑️ @m_ghanbarian
💠از یک مسأله گوی ساده به مجتهدی عالی مقام❗️
(پاسخ به آیت الله آملی لاریجانی درباره مدرسه ولیعصر)
صفحه ۴ از ۵
✅ج)ایشان چه وظیفه ای داشتند؟!
حضرت آقای آملی در هنگام ساخت مدرسه هم وکیلِ متولی بوده اند و هم رئیس قوه قضائیه. از این دو ناحیه تکلیفی مشترک و مختص سراغ ایشان می آمد:
🔸تکلیف مشترک:
اگر این مدرسه به دید عرف اشرافی است و چیزی از "تبذیر" درآن است؛ ایشان بعنوان وکیل متولی و هم رئیس عدلیه نظام مقدس جمهوری اسلامی باید از فعل حرام و کبیره ی تبذیر نهی می کردند. بلکه بخاطر وکالت متولی -که تفویض امر است- وحاکم شرع مبسوط الید بودن، بالاتر از نهی، باید ردع کرده از این نحوه ساختن منع میکردند.
طلبه کوچکی چون بنده زیره به کرمان نزد ایشان می برد؛ که بگوید تبذیر بدتر از اسراف است. اسراف بیش از حد نیاز مصرف کردن است؛ اما تبذیر مصرف مال و مصالح در غیرجای مناسب است "حتی اگر زیاد نباشد"(ر.ک:مستمسک العروه ج۷ص۳۳۹وجواهر ج۱۳ص۱۳۰).
آیا چیزی از این سنگ تراشی ها، تاج سازی باسنگ و...تبذیر نیست؟!
باز به نظر محققین ازفقهاء مثل صاحب جواهر، تشخیص صدق تبذیر با عرف است. ایشان دارند:"فقد یلیق السلطان مالایلیق بغیره":گاه چیزی مناسب حال شاه هست(وصدق تبذیر نمی کند)در حالیکه همان مناسب حال غیر او نیست. (جواهرالکلام ج۲۶ص۵۳)!
عرف استبداد زده و شاه دوست دیروز، کاخ وبناهای مجلل را سزاوار شاهان می دید؛ اما آیا عرف دیروز و امروز چنین بناهائی را لائق به حال فقیه اهلبیت می داند؟!
آیا عرف امروز مردم انقلابی قم، ساختمان کاخ مانند را لایق به حال مدرسه علمیه تشیع علوی می داند؟!
پاسخ را نه بنده بگویم نه ایشان بلکه سری میان مردم بزنند ببینند آیا این وضع را مناسب حال فقهای جانشین پیامبر(ص) ومدارس تربیت کننده حامیان محرومین ومستضعفین -که در خطبه ۳نهج البلاغه نشان شان شده- می دانند یانه؟!
بفرمایند چرا چنین ردع و منعی نکرده و به عدم دخالت راضی شدند؟!
ادامه در مطلب بعد👇
☑️ @m_ghanbarian
💠از یک مسأله گوی ساده به مجتهدی عالی مقام❗️
(پاسخ به آیت الله آملی لاریجانی درباره مدرسه ولیعصر)
صفحه ۵ از ۵
🔹تکلیف اختصاصی:
ایشان بعنوان رئیس قوه قضائیه وحاکم شرع جمهوری اسلامی "اقلا شائبه" یک وظیفه اختصاصی درقبال این مدرسه برایشان بوده است وآن جریان حکم حجر بر متصرف این اموال است!
توضیح اینکه:
مجتهد موشکاف ما میداند همانگونه که "لاسرف فی الخیر" در السنه ی فقهای ما مشهور است؛ "لاخیر فی السرف" هم مشهور است. لذا همانها که انفاق مُع٘ظم مال در کار خیر را اسراف و تبذیر نمی شمارند؛ این دقیقه راهم دارند که در اسراف و تبذیر، کار خیری واقع نمیشود.
از اینروست که جناب علامه در ارشاد قید لازمی می افزاید: "صرف المال فی صنوف الخیر لیس بتبذیر مع بلوغه فی الخیر". قید آخر معنای دقیقی دارد. فخرالمحققین وشهید اول، ضمیر "بلوغه" رابه "صرف" یا "فاعل" برمی گردانند که معنا چنین میشود: صرف کردن مال در صنوف خیر تبذیر نیست مادامی که نهایت وهمه صرف مال در خیر باشد، مواقع وجایگاههای خیر را بشناسد ومال واقعا وبه تمامه در خیر صرف شده باشد(ر.ک:غایه المرام فی شرح نکت الارشادج۲ص۱۹۷و۱۹٨).
شهید ثانی این قید را چنین تعبیر می کند: "ان المشهور لاسرف فی الخیر کما لاخیر فی السرف ولم یثبت کونه خیرا"(نقل از جواهر ج۲۶ص۵۶) یعنی چیزی که خیر بودنش ثابت نیست، اسراف در آن صحیح نیست وخروج از تبذیر مصطلح نمی شود.
واضح است مدرسه ولیعصر وموارد مشابه، مزار معصومین نیستند تا قاعده تعظیم شعائر، زخارف وتجملات را دارای غرض صحیح عقلائی کند چنانچه بعض فقهاء درآنجا قائلند.
⬅️پس تجملات اضافی و اسرافهای درون وبرون این ساختمان ذیل "لاخیر فی السرف" باقی اند.
بانی داشتن و مال خیّر بودن، تبذیرش را -اگر باشد- مشروع نمی کند.
مجتهد متبحر بهتر از این آخوند دِه می داند که: تبذیر اگر "ملکه و رویه" کسی شود، "سفاهت" او ثابت وحکم وضعیِ ممنوع التصرف شدن در اموالش از سوی حاکم شرع بر او بار می شود(ر.ک: جواهرالکلام ج۲۶ص۴۹و الحدائق الناظره ج۲۰ص۳۵۱)!
ابن ابی الحدید و دینوری نوشته اند که امیر المومنین(ع) خواست عبدالله بن جعفر -پسر جعفر طیار و داماد خویش- را به سبب اسراف وتبذیر، از تصرف در اموالش منع کند (شرح ابن ابی الحدید ج۱ص۵۳/اخبارالطوال ص۲۱۵).
در مرقومه جناب آقای آملی آمده: "ایشان [مدیرمدرسه] بعد از مدتی گفت یکی از آشنایان ما که مسجد و ساختمانهای "مشابهی" ساخته است، حاضر است ساختمان مدرسه را بعهده بگیرد...".
اگر این مساجد وساختمانهای مشابه، شباهت در مصرف تبذیری مال است (مثل این مدرسه)؛ بعید نیست حکم وضعی براو بار وایشان بعنوان حاکم شرع موظف بوده آن فرد را ممنوع التصرف کند؛ تا از مصرف اموال در مصارف تبذیری باز داشته شود. دیگر مسجد و مدرسه ای غیر لائق به حال فقه و مذهب تشیع نسازد!
چقدر فرق است بین موارد اسراف داماد امیرالمومنین با این اسراف وتبذیرها وچقدر فرق است بین حاکم شرع بودن علی(ع) و حاکم شرع بودن بعضی ازما!
آیا "من هیچ دخالتی نمی کنم"؛ جواب قانع کننده ای در قبال این تکلیف محتمل است؟!
(اللهم)وتَفَضَّل٘ علی عُلمائنا بالزُهد والنَصیحه.
📝 محسن قنبریان/عیدغدیر ۱۴۴۰هق/۲۹ مرداد۱۳۹٨ش
☑️ @m_ghanbarian
از یک مسأله گوی ساده به مجتهدی عالی مقام.PDF
376.2K
💠از یک مسأله گوی ساده به مجتهدی عالی مقام❗️
(پاسخ به آیت الله آملی لاریجانی درباره مدرسه ولیعصر)
محسن قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
هدایت شده از موعود
📢 #اطلاعیه | #سلسله_نشستهای_فرهنگ_مهدوی
💠 موسسه فرهنگی هنری موعود عصر برگزار میکند.
🔸یکصدو سی و سومین نشست از سلسله فرهنگ مهدوی
📋 عقوبت تیه
جستجوی رهایی در عصر حیرت و سرگردانی
🎙 با حضور حجه الاسلام
محسن قنبریان
🗓پنجشنبه ۳۱ مردادماه ۱۳۹۸
⏰ ساعت ۱۶
📌تهران ، خیابان سمیه، نرسیده به پل حافظ، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی ، سالن اندیشه
💌 منتظر حضور پر شور شما همراهان مهدوی هستیم. (شرکت در سلسله نشستهای مهدوی برای عموم آزاد است.)
📲 @mouood_org
🔆گزیده ای کوتاه از یادداشت:
💠از یک مسأله گوی ساده به مجتهدی عالی مقام❗️
✅مقدمه:
در بحث "اشرافیت مذهبی" نباید جای "مسأله" با "مثال" عوض شود. مثال ها برای روشن تر شدن این مسأله است که چگونه عرف طلبگی و مدرسه داری را دارند عوض می کنند.
✅ در دو مسأله [درنامه آقای آملی به رئیس جامعه مدرسین] اشتراک دارم که ناگزیر از توضیح ام:
🔸الف) استناد دادن این مدرسه به ایشان.
🔸ب) اشرافی بودن آن(آیت الله یزدی کاخ خوانده بود).
یک مورد اضافه نیز بنده دارم:
🔹ج) وظیفه ایشان در قبال این سازه چه بوده است؟
⬅ توضیح سه مسأله:
✅الف) استناد مدرسه به ایشان!
ایشان مرقوم فرموده اند: "استناد دادن ساختمان مدرسه به اینجانب خلاف واقع است..."
🔸 استناد مدرسه به ایشان عرفا ، "خلاف واقع" نیست:
[دو دلیل شرعی را در این گزیده قلم گرفته ایم]
*⃣"منتفع اصلی" این موقوفه حضرت ایشان است. کسی گمان ندارد که این مدرسه مثل فیضیه و خان و... باشد که هرکس بتواند در آن تقاضای برقراری تدریس کند...
آیا منتفع اصلی بودن در موقوفه ای کفایت نمی کند که عرفاً بگویند مدرسه ی فلانی؟!
*⃣اگر ایشان موقوف علیهم مدرسه نیست، پس خوب است اداره مدرسه را به شورای عالی حوزه یا هیئت امنائی بسپارد تا دروس سطح عالی را در آن دایر کنند. خود ایشان درسشان را در فیضیه یا دارالشفاء و مسجد سلماسی و... برپا کند!
در این صورت است که نسبت دادن مدرسه به ایشان خلاف واقع خواهد بود.
آیا ایشان چنین می کنند؟!
✅ب) اشرافی بودن مدرسه!
[دلیل شرعی را در این گزیده قلم گرفته ایم]
🔹اگر عرف معیار است (که درست هم همین است):
در این صورت کار بسیار آسان است. جلوی درب این مدرسه از عموم مردم مصاحبه و آمار بگیرید! یا ویدیوئی کوتاه از درون و بیرون این مدرسه، نحوه ساخت و نوع مصالح و امکانات آن در فضای مجازی -بدون ذکر نام ایشان- قرار دهند؛ ببینند عرف عام چه نظری می دهد؟! اشرافی می داند یا نه؟!
که البته نه گفتنش تحکّم آشکار است.
🔅پرواضح است که از مدارس علمیه دوران صفوی و مانند آن -حتی اگر به اذن و اجازه مجتهدان بزرگ ساخته شده باشند- نمی توان شاهد و تأیید بر جواز مدارس اینچنین در عهد انقلاب شکوهمند اسلامی آورد. چون عرف شاه زده صفوی با عرف انقلابی جمهوری اسلامی قابل مقایسه نیست؛ و فاصله اش فاصله شاه عباس است تا امام خمینی(قدس سره).
✅ج)ایشان چه وظیفه ای داشتند؟!
🔸 ایشان هم به عنوان وکیل متولی و هم به عنوان رئیس عدلیه نظام مقدس جمهوری اسلامی باید از فعل حرام و کبیره ی تبذیر نهی می کردند. بلکه می بایست به واسطه ی وکالت متولی -که تفویض امر است- و حاکم شرع مبسوط الید بودن، بالاتر از نهی، جلوگیری کرده و مانع این نحوه ساختن می شدند...
آیا چیزی از این سنگ تراشی ها، تاج سازی باسنگ و... تبذیر نیست؟!...
عرف استبداد زده و شاه دوست دیروز، کاخ و بناهای مجلل را سزاوار شاهان می دید؛ اما آیا عرف دیروز و امروز چنین بناهایی را لایق به حال فقیه اهلبیت می داند؟!
آیا عرف امروز مردم انقلابی قم، ساختمان کاخ مانند را لایق به حال مدرسه علمیه تشیع علوی می داند؟!
بفرمایند چرا چنین جلوگیری و منعی نکرده و فقط به عدم دخالت راضی شدند؟!
🔸به عنوان رئیس قوه قضائیه و حاکم شرع جمهوری اسلامی هم "اقلا شائبه" یک وظیفه اختصاصی در قبال این مدرسه بر دوش ایشان بوده است :
...مجتهد متبحر بهتر از این آخوند دِه می داند که: تبذیر اگر "ملکه و رویه" کسی شود، "سفاهت" او ثابت و حکم وضعیِ ممنوع التصرف شدن در اموالش از سوی حاکم شرع بر او بار می شود.
ابن ابی الحدید و دینوری نوشته اند که امیر المومنین(ع) خواست عبدالله بن جعفر -پسر جعفر طیار و داماد خویش- را به سبب اسراف و تبذیر، از تصرف در اموالش منع کند.[استنادات به اقوال فقهاء دراینباره در این گزیده قلم گرفته شد]
در مرقومه جناب آقای آملی آمده: "ایشان [مدیرمدرسه] بعد از مدتی گفت یکی از آشنایان ما که مسجد و ساختمان های "مشابهی" ساخته است،حاضر است ساختمان مدرسه را به عهده بگیرد...".
اگر این مساجد و ساختمان های مشابه، شباهت در مصرف تبذیری مال است (مثل این مدرسه)؛ بعید نیست حکم وضعی بر او بار و ایشان به عنوان حاکم شرع موظف بوده آن فرد را ممنوع التصرف کند؛ تا از مصرف اموال در مصارف تبذیری بازداشته شود و دیگر مسجدومدرسه ای غیرلایق به حال فقه
و مذهب تشیع نسازد!
آیا "من هیچ دخالتی نمی کنم"؛ جواب قانع کننده ای در قبال این تکلیف محتمل است؟!
📝 محسن قنبریان/عیدغدیر ۱۴۴۰هق/۲۹ مرداد۱۳۹٨ش
🔴آنان که حوصله خواندن دارند واهل تحقیق حتما یادداشت کامل را ملاحظه کنند.
☑️ @m_ghanbarian
📸 رهبرانقلاب، در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت:
🔹️ از نظر اسلام، صِرفِ ثروتمند شدن کشور، مطلوب نیست بلکه هدفِ #پیشرفت_اقتصادی، تأمین #عدالت_اجتماعی و ریشه کن کردن #فقر است وگرنه مانند کشورهای پیشرفتهای مثل آمریکا میشویم که طبقات ضعیف همچنان مشکلات عمیقی دارند. ۹۸/۵/۳۰
🔺مطلب مرتبط: چگونه دستگاه واژگانی عترت هک میشود؟!
☑️ @m_ghanbarian
محسن قنبریان
⚠️شِمْر نباشید ، شَمَّر باشید 🔺مطلب مرتبط: چگونه دستگاه واژگانی عترت هک میشود؟! ☑️ @m_ghanbarian
یک توضیح!
عنوان "شَمَّر"برای مخاطب فارسی زبان وبه جهت تناسب وقافیه با"شمْر"انتخاب شد. والا به حسب واژگان وقواعد زبان عربی باید "مُتَشَمِّر" یا "مُشَمِّر" انتخاب میشد تا معنای دامن به کمر بسته را بفهماند؛لکن بخاطر استغراب در عرف فارسی زبان چنین نشد.
مدیرکانال
🌀مقام معظم رهبری در دیدار با مسئولان نظام:
مالاندوزی، مشکلات اخلاقی، میل به زندگی تجمّلاتی و اشرافیّت؛ اینها چیزهایی است که ما مسئولین جمهوری اسلامی باید خیلی مراقب باشیم. وَ سَکَنتُم فی مَساکِنِ الَّذینَ ظَلَموِّا؛ خب، اینکه ما در همان ساختمانی که آن طاغوت حکمرانی میکرد حکمرانی کنیم، مثل او هم عمل بکنیم که نشد، [در این صورت] ما با او فرقی نداریم. روشمان بایستی با روش بندگان شیطان و اَتباع شیطان متفاوت باشد.۹۸/۰۲/۲۴
#هفته_دولت
☑️ @m_ghanbarian
🌀الناس علی دین ماها!
"یک وقت هست که ما جلوی چشم مردم یک مانور اشرافیگری می دهیم؛ این دیگر مباح و مکروه ندارد؛ همه اش حرام است؛ بخاطر این که تعلیم دهنده ی اشرافیگری است... واقعا "الناس علی دین ملوکهم". ملوک در این جا به معنای پادشاهان نیست که بگوییم ما پادشاه نداریم؛ نه، ملوک شماها هستید؛ الناس علی دین ماها."
(رهبرمعظم انقلاب ٨۴/۶/۸)
#هفته_دولت
☑️ @m_ghanbarian
محسن قنبریان
🌀الناس علی دین ماها! "یک وقت هست که ما جلوی چشم مردم یک مانور اشرافیگری می دهیم؛ این دیگر مباح و مک
🔅پ.ن:
۱.علامه طباطبائی، "دین" را "سبک زندگی" می داند. مردم نوعا به سبک زندگی حاکمان خود در می آیند. در زمان یزید شب نشینی و مطربی و میگساری شایع شد. در زمان پهلوی ها به تبع شاه، غربزدگی فرهنگ عمومی شد و...
می پرسی: اگر زندگی راحتِ اشرافی سهم مردم شود چه عیبی دارد؟! میگساری و غربزدگی که نیست! آن دولت اشرافی خدا بیامرزی هم دارد که چنین کند!
۲. مشکل این است که جای همه ملت در بالاشهر و ویلاهای ۱۰۰۰متری نمی شود!درصد بسیاری زیرخط فقرند! اما سبک اشرافی حاکمان، اینان را هم "اشرافیت دوست" می کند! رویای پنت هاوس و مازراتی با جیب خالی و بیکاری یعنی "بعلاوه ی فقر"! یعنی "فقر بتوان ۲"!: فقر مادی بعلاوه فقر روحی (فقر نفس). واین یعنی پذیرش نظام طبقاتی و طبقه اشراف! چون آنها تحقق رویاهای ملت فقیرند!
لذا امام عزیز اصرار داشت خوی اشرافی را از "ملت" بگیرید؛ باوجودی که ملت حلبی آباد سهمش بود!
۳. وقتی میشود فقیر، سودای اشرافیت داشته باشد و به سبک اشراف در نداری خود، اولویت بچیند و دنبال تجملات بیافتد؛ پس "قوی" هم می تواند مثل زبون و ضعیف مشی کند!
نگرانی از دولتمردان فقط در اشرافیت شان نیست. می ترسیم "ترس از دشمن" را هم سبک زندگی مردم کنند. با زبونی و ترس سراغ حل مسأله روند و آنرا تنها راه حل بپندارند؛ و ملت قوی و مقتدر را هم چنین تابع کنند!
آن روز مبادا!
#هفته_دولت
☑️ @m_ghanbarian
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ اعجاز روضه ی جانسوز!
متن حجت الاسلام قنبریان را در زیر بخوانید👇
☑️ @m_ghanbarian