محمد حسین رجبی
بسم الله الرحمن الرحیم
حتما شما هم دیدهاید که کیهان از قول فرزند آیتالله مصباح گفته: «آیتالله مصباح برای کسب تکیلف جهت حضور در جبهه خدمت امام (ره) رسیدند و امام در پاسخ گفتهاند که هر وقت من رفتم، شما هم برو.»
اولین سوالی که به ذهن برخی رسیده این است که آیا امام (ره) چنین حرفی زدهاند؟ اگر بله؛ چرا علمای دیگر در دوران دفاع مقدس در مناطق جنگی دیده شدند؟ آیا آیتالله مصباح هیچ وقت به مناطق عازم نشدند؟
آن شاید حرف برای عموم کمی عجیب و غیرقابل باور به نظر بیاید. اما برای اهل دقت توضیح آن روشن است.
در حرف نقل شده یک «قید» ذکر نشده که در آن زمان این «قید» روشن بوده ولی برای ما که از آن زمان فاصله گرفتهایم روشن نیست.
در اوائل جنگ که شرایط به لحاظ نیروی انسانی بحرانی بود؛ امام در
بیاناتی عمومی تمام مردم را به حضور در جبههها تشویق کردند. بعد از این بیان، اقشار مختلف مردم وارد جبههها شدند و آنقدر جبههها پر شد که گاهی فرماندهان در ساماندهی نیروها دچار مشکل میشدند. در چنین شرایطی و با آن فرمان عمومی امام (ره) برای عالم برجستهای چون آیتالله مصباح -که از بزرگان فکری حوزه محسوب میشدند- سؤال میشود که آیا این فرمان عمومی امام شامل حال ایشان و امثال ایشان هم میشود یا خیر؟
شاید شما بگویید که این واضح است که وقتی در جبههها بسیاری از نیروهای مختلف حضور دارد که بیش از حدِ نیاز است دیگر به امثال آیتالله مصباح «برای رزم» و «اسلحه به دست گرفتن» نیازی نیست. ولی ایشان با این حال از امامِ خود کسب تکلیف کردند و جوابی که نقل شده را شنیدهاند.
معنای آن این است که در جامعه ولو در شرایط جنگی باز هم باید تقسیم کار صورت بگیرد و افرادی به وظایف مهم خود باید مشغول باشند.
اما اینکه بسیاری از علما در جبههها حضور داشتند؛ وجه آن روشن است: تبلیغ معارف دینی برای قشر آمادهای که در جبههها حضور دارند. بسیاری از بزرگان از آیتالله بهاءالدینی گرفته تا میرزا جواد تهرانی تا حتی خود آیتالله مصباح برای تبلیغ در جبههها حضور پیدا کردند.
برای حضور ایشان در جبههها علاوه بر عکسی فوق که برای زمان عملیات کربلای 5 بوده است؛ مصاحبه محافظ ایشان که تا فاو با ایشان به مناطق عملیاتی رفتند؛ موجود است.
اما سؤالی مهم و اصلی این است که کسانی که الان نگران جبهه رفتن یا نرفتن مرحوم #علامه_مصباح_یزدی شدهاند خودشان زمان جنگ کجا بودهاند؟ بزرگانشان که اتفاقا در زمان جنگ مسئولیتهای مستقیمی در جنگ داشتهاند؛ چند بار به مناطق عملیاتی رفتهاند؟
مشخصا آیا آقای #حسن_روحانی یا آقای #هاشمی_رفسنجانی تا حالا به فاو سفر کردهاند؟ تعداد سفرهای ایشان که مسئولیت جدی در ایام جنگ داشتهاند چقدر بوده است؟ وقت حضورشان در مناطق حفاظت ایشان چقدر شدید بوده است؟ اینها سؤالاتی است که پاسخ آنها حتما مردم را آگاهتر میکند؛ هرچند این آگاهی خوشایند برخی نباشد.
@m_h_rajabi313
هدایت شده از وارثون
یکی از اساتیدمان نامه ای به محضر حضرت آیت الله خامنهای فرستادند و آقا هم لطف کردند و جواب دادند. واقعاً دستور العمل جامعی است.
متن نامه و جواب
حقیر ... روحانی با سن 55 سال درمانده و عاجز در امور اخلاقی و معنوی آخرت خود را در خطر احساس میکنم از محضر رهبر عزیز انقلاب به عنوان ولی خدا تقاضای راهنمائی و دستور العمل جزئی برای سعادت را دارم
اگر هدیه ای که مناسب امور معنوی و رشد اخلاقی باشد عاجزانه خدا را به خاطر نعمت ولایت ائمه معصومین و ولایت حضرتعالی شاکرم
خداوند طول عمر با عز و عافیت عنایت فرماید.
جواب حضرت آیت الله خامنهای:
بسمه تعالی
خود حقیر نیز به همین گرفتاریها دچار است شما هم برای او دعا کنید. و اما آنچه از بزرگان شنیده ام در در درجه اول عبارت است از اهتمام به نماز و تقید به اقامه ی آن در اول وقت و نیز تقید دائم به نافله ی شب به شرط آنکه حقیر را دعا کنی و سعی در حفظ حضور قلب در نماز واجب و مستحب
۱۳۹۲/۱۱/۱۶
با تشکر حضرت حجت الاسلام و المسلمین محمدحسین رجبی بابت انتشار نامه
@varesoon
بسم الله الرحمن الرحیم
🔸یکی از عزیزان خدمت حضرت آقا گزارشی میداد و در آخرش گفت: ما برای اینکار ۵۰٪ برنامهریزی و اقدام کردیم و ۵۰٪ توسل. آقا فرموده بودند: باید ۱۰۰٪ برنامهریزی و عمل باشد و ۱۰۰٪ توسل.
🔹حالا که لحظات آخر به ثمر نشستن تلاشهای خالصانه عزیزان جبهه انقلاب است؛ با مشورتی که با بزرگان دینی کردم چند پیشنهاد برای توسل در این روزهای آخر را لیست میکنم. هرکدام را توانستید انجام دهید تا خداوند به برکت این دعاها و توسلات فردا را روز خیر و برکت برای اسلام و انقلاب قرار دهد:
1️⃣ صلوات. ماه شعبان و شب و روز جمعه ایام صلوات فرستادن است. یک تسبیح به همراه داشته باشید و وقت و بیوقت به نیت «مشارکت حداکثری» و «انتخاب اصلح» مدام صلوات بفرستید.
2️⃣ نماز حاجت روز پنجشنبه. این نماز که منقول از پیامبر اکرم (ص) است بسیار مورد تأکید مرحوم آیتاللهالعظمی بهجت (ره) هم بوده است و بسیار از آن نتیجه گرفتهاند:
شیوه خواندن نماز روز پنجشنبه در سایت آیتالله بهجت(ره)
3️⃣ توسل به حضرت زهرا (س) و خواندن حدیث شریف کساء همراه با جمعی از شیعیان: سال ۹۸ خودم از حضرت علامه مصباح (ره) نزدیک انتخابات پرسیدم که چه توسلی را برای پیروزی جریان حق در انتخابات توصیه میکنید؟ فرمودند: من چیزی بهتر از توسل به حضرت زهرا (س) سراغ ندارم.
4️⃣ خواندن نماز امام زمان (عج) در شب و روز جمعه: توسل به حضرت بقیهالله الاعظم (عج) مورد تاکید و اجماع همه علما بوده و هست و نیازی به توضیح بیشتری ندارد.
5️⃣ قرائت زیارت عاشورا با صد لعن و صد سلام: شب جمعه شب زیارتی حضرت اباعبدالله (ع) است و در روایت آمده که بعد از فرد بعد از قرائت زیارت عاشورا یک دعای مستجاب دارد. (اگر کسی نمیتواند با صد لعن و صد سلام بخواند، با یک سلام و لعن هم بخواند موثر است)
6️⃣ ذکر شریف یا کاشف الکرب: آیت الله بهجت(ره) توصیه میکردند برای برآورده شدن حاجات این ذکر را ۱۳۳ مرتبه بگویید: يَا كاشِفَ الْكَرْبِ عَنْ وَجْهِ الْحُسَيْنِ اِكْشِفْ لي كَرْبي بِحَقِّ اَخيٖكَ الْحُسَيْنِ. منبع
7️⃣ خواندن سوره ملک به نیابت از مرحوم علامه مصباح (ره) و اهدای آن به حضرت معصومه (س)
🤲 انشاءالله به نشر این پیام زنجیرهای از توسل در کشور شکل بگیرد و موجبات لبخند رضایت حضرت ولیعصر (ارواحنافداه) فراهم شود.
💡 @m_h_rajabi313
بسم الله
🔹به عنوان یک طلبه میخواهم به یک منظر مغفول دینی – الهی از وقایع اخیر اشاره کنم که با وجود اینکه بسیار از مطالب منتشره در این چند روز را مرور کردم اما ندیدم کسی به آن اشاره کرده باشد.
🔻یک.
یکی از صریحترین محکمترین و پرآواترین آیات قرآن کریم آیه شریفه «وَ إِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَ لَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذابِي لَشَدِيدٌ» است. در ظرایف و دقایق این آیه خیلی نمیخواهم متوقف شوم اما چند نکته در این آیه مهم است:
1. تعبیر تَأَذَّنَ از اذان میآید. یعنی بیان واضح و بلند.تاذان برای زمانی است که امری قطعی و محکم در میان باشد. نه موضوعی که احتمال استثناء و شک در آن باشد و از طرفی امری بسیار مهم و اساسی و البته عمومی.
2. تاکیدات زیاد در بیان آیه: بنابر مباحث ادبیات عرب تاکیدهای این آیه بسیار زیاد است. 8 ادات تاکیدی در یک آیه!
3. در برابر شکرگزاری، زیاد شدن شاکر قطعی است (اینکه زیاد شدن شاکر چه معنایی دارد بماند برای بحثی دیگر) اما در مقابل کفران نعمت، خداوند وعده عذاب نداده است؛ بلکه میگوید عذاب شدید خواهد بود. که این خود نشان از رحمت خداوند کریم است.
🔻دو.
شکر خدا برای چه چیزی است؟ «نعمت». یک خصوصیتی که نعمتهای خدا دارد این است که غالبا خیر محض نیست. خیر محض فقط خدای متعال و 14 معصوماند. اما خداوند همین چیزهایی که خیر و شر در آنها ممزوجاند را نعمت میداند. مثال روشنش نعمتهای طبیعی است. باران هرچند موجب برکات فراوانی است اما برای آن موتورسواری که مسیر طولانی در پیش دارد؛ موجب زحمات یا شروری است. مثال دیگر والدین همه میدانیم یکی از بزرگترین نعمتهای الهی هستند اما نه تنها معصوم نیستند بلکه گاهی شروری از آنها به ما میرسد. پس نعمت بودن یک شیء به معنای خیر محض بودن آن نیست.
🔻سه.
شکر برای چیست؟ برای همان ابعاد خیر آن شیء است. خداوند دوست دارد اگر یک موجودی دارای خیری است و شری؛ ما بندهها آن خیرات را ببینیم و ذکر کنیم و بابت آن از خداوند متعال شکرگزار باشیم. این به معنای نفی آن وجهههای ناپسند نیست اصلا. (اینجا یک بحثی هم هست که گاه ما برخی این وجههایی که ناپسند میپنداریم در واقع خوب است و ما جاهلیم به حُسن آن و بالعکس که بماند برای وقتی دگر)
🔻چهار.
این نعمتهای الهی اگر انسان باشند طبعا وظایفی بر عهدهشان هست که ممکن است آنها را به خوبی انجام بدهند یا ندهند. اینجا ما دو وظیفه داریم: اول. شکرگزاری بابت نعمت بودن ایشان. دوم. تلاش برای اینکه او را به سمت انجام وظایفش رهنمون کنیم. نه اولی مانع دومی است و نه دوم مخالف اولی. ای چه بسا بتوان گفت که اگر وظیفه اول را درست و کامل انجام دهیم زمینه برای انجام وظیفه دوم به جهات متعدد فراهمتر خواهد بود.
🔻پنج.
اما #رئیسی_عزیز! قطعا نعمت بود برای ما. پس اولا: ما اگر در این مدتی که خدا این نعمت را بر ما ارزانی داشته بود شاکر بودیم که خوشا بر احوال ما. اگر هم نه که در وظیفهمان کوتاهی کردیم. البته الان نیز میتوانیم شکرگزار باشیم. کما اینکه حضور میلیونی مردم به نحوی شکرگزاری از آن بود. ثانیا: اگر ایشان اشتباهاتی در طول دوران زندگیشان داشتند بایستی ما تلاش میکردیم که این اشتباهاتشان اصلاح شود و به حداقل برسد. اگر این وظیفه را هم انجام دادیم که باز هم طوبی لنا! اگر هم نه که الان هم میتوانیم با کمک به افراد دیگر و دولت آینده این کوتاهی در انجام این وظیفه را جبران کنیم.
🔻شش.
یادمان نرود که یک انسان که نعمت است برای ما – غیر از تعدادی مصداق خاص یعنی اهلبیت(ع) – معصوم نیستند. ممکن است اشتباهات فردی و اجتماعی کم یا زیادی داشته باشند. اما اینها هیچکدام مانع از انجام وظیفه شکرگزاری ما نیست و اگر شکرگزاری نکنیم دودش در چشم خودمان خواهد رفت.
💡 @m_h_rajabi313
این متن را امروز عصر نوشتم و در گروهی گذاشتم.
حالا برای ثبت در تاریخ در این کانال هم بارگذاری میکنم:
بسم الله الرحمن الرحیم
یکی از بهترین روشهای تحلیل رفتار این است که خودتان را جای فرد مقابل بگذارید. برای اینکه بفهمید چرا اینقدر هجمه و فشار و جو رسانهای است برای اینکه جلیلی انصراف دهد این کار با بکنید.
19 سال است که دارید تلاش میکنید فردی را رئیس جمهور کنید. هر بار یک نفر زیر میز زده. یک بار احمدی نژاد یک بار جلیلی یک بار رئیسی. حالا با شهادت شهیدجمهور و عدم ثبتنام برخی افراد شرایط را فراهم دیدند. میلیارد میلیارد خرج کردند. اعتبار و آبرو گذاشتند. تمام طبقه الیت را همراه کردند. نتیجه چه شد؟ نمایندهشان در تمام نظرسنجیها سوم است!
حالا همه نقشههایشان نقش برآب است. نه راه پس دارند و نه راه پیش. انصراف بدهد؟ جمع زیادی از نمایندگان مجلس به شرط اینکه برای ریاست جمهوری نیاید به او به عنوان رئیس مجلس رأی داده بودند و دیگر آبرو و اقتداری در مجلس ندارد. انصراف ندهد؟ سوم میشود. چه کنند؟
فشار. فشار یکی از دو نتیجه را دارد: یا جلیلی کنار میرود که خب. با پزشکیان میرود دور دوم و اگر رئیس جمهور هم نشد بالاخره نمایندگی کرد از جبهه انقلاب و باز رئیس مجلس باقی میماند. یا جلیلی کنار نمیرود. در این صورت او انصراف میدهد. در این صورت اگر جلیلی رأی بیاورد که قالیباف قهرمان است و با از خودگذشتی باعث پیروزی جبهه انقلاب شده است. اگر جلیلی رأی نیاورد همه کاسه و کوزهها سر او خراب میشود و عامل شکست او خواهد بود.
قبول کنید طراحی خوبی است.
چه باید کرد؟ وقت را تلف نکنیم. هرکس گفت فلانی انصراف داده میده خواهد داد به او بگوید باشه و کار خودتان را بکنید. چهره به چهره، مجازی و ... به تبیین ویژگیهای اصلح و دکتر جلیلی بپردازید. قلب مستضعفین آماده میل به دکتر جلیلی است. این ساعات پایانی وقت خود را تلف نکنید.
💡 @m_h_rajabi313
بسم الله الرحمن الرحیم
🔸الان لحظات آخر #انتخابات است. بحثها و بگومگوهای ما برای اینکه چرا #وحدت کردند یا نکردند، فائدهای ندارد. البته تماس به افراد و دعوت به رأی دادن به #اصلح را نباید تا لحظات آخر فراموش کرد اما علاوه بر این تلاشها نباید از توسل غافل شد.
🔹با مشورتی که با برخی بزرگان، ۸ پیشنهاد برای #توسل در این ساعات آخر را لیست میکنم. هرکدام را توانستید انجام دهید تا خداوند به برکت این دعاها و توسلات فردا را روز خیر و برکت برای اسلام و انقلاب قرار دهد:
1️⃣ صلوات. خصوصا شب و روز جمعه ایام #صلوات فرستادن است. یک تسبیح به همراه داشته باشید و وقت و بیوقت به نیت «مشارکت حداکثری» و «انتخاب اصلح» مدام صلوات بفرستید.
2️⃣ نماز حاجت روز پنجشنبه. این نماز که منقول از پیامبر اکرم (ص) است بسیار مورد تأکید مرحوم آیتاللهالعظمی #بهجت (ره) هم بوده است و بسیار از آن نتیجه گرفتهاند:
شیوه خواندن نماز روز پنجشنبه در سایت آیتالله بهجت(ره)
3️⃣ خواندن حدیث شریف کساء: سال ۹۸ خودم از حضرت علامه مصباح (ره) نزدیک انتخابات پرسیدم که چه توسلی را برای پیروزی جریان حق در انتخابات توصیه میکنید؟ فرمودند: من چیزی بهتر از توسل به حضرت زهرا (س) سراغ ندارم. حدیث کساء یکی از بهترین توسلات به حضرت زهرا (س)ست.
4️⃣ خواندن نماز جعفر طیار(ع): این نماز به گفته مرحوم شیخ عباس قمی(ره) اکسیراعظم است. خصوصا اگر در زمینی خوانده شود که در آن گناه نشده باشد. زمان زیادی هم از شما نمیگیرد. نحوه خواندن نماز جعفرطیار
5️⃣ خواندن نماز امام زمان (عج) در شب و روز جمعه: توسل به حضرت بقیهالله الاعظم (عج) مورد تاکید و اجماع همه علما بوده و هست و نیاز به توضیح ندارد.
6️⃣ قرائت زیارت عاشورا با صد لعن و صد سلام: شب جمعه شب زیارتی حضرت اباعبدالله (ع) است و در روایت آمده که بعد از فرد بعد از قرائت زیارت عاشورا یک دعای مستجاب دارد. (اگر کسی نمیتواند با صد لعن و صد سلام بخواند، با یک سلام و لعن هم بخواند موثر است)
7️⃣ ذکر شریف یا کاشف الکرب: آیت الله بهجت(ره) توصیه میکردند برای برآورده شدن حاجات این ذکر را ۱۳۳ مرتبه بگویید: يَا كاشِفَ الْكَرْبِ عَنْ وَجْهِ الْحُسَيْنِ اِكْشِفْ لي كَرْبي بِحَقِّ اَخيٖكَ الْحُسَيْنِ. منبع
8️⃣ خواندن سوره ملک به نیابت از مرحوم علامه مصباح (ره) و اهدای آن به حضرت معصومه (س)
🤲 انشاءالله با نشر این پیام زنجیرهای از توسل در کشور شکل بگیرد و موجبات لبخند رضایت حضرت ولیعصر (ارواحنافداه) فراهم شود.
💡 @m_h_rajabi313
May 11
#بفرمایید_روضه
مراسم عزاداری آخر صفر:
سخنران: حجت الاسلام و المسلمین فقیهی
زمان: از یکشنبه ساعت ۲۰ به مدت سه شب
مکان: شهرک قدس،هدایت ۵، پلاک ۲۵.
@m_h_rajabi313
31.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
أَلا إِنَّ الدَّعِی بْنَ الدَّعِی
قَدْ رَکَزَ بَیْنَ اثْنَتَیْنِ
بَیْنَ السِّلَّةِ وَ الذِّلَّةِ
وَ هَیْهاتَ مِنَّا الذِّلَّةُ.
💡 @m_h_rajabi313
هدایت شده از آیت الله محمود رجبی
🏴 مجلس عزاداری ایام شهادت حضرت صدیقۀ طاهره (سلاماللهعلیها)
سخنران: حجتالاسلاموالمسلمین فقیهی
🗓 از سهشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۱۳ الی پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۱۵ - ساعت۲۰
مکان: شهرک قدس، خیابان هدایت، کوچه ۵، پلاک ۲۵ (برادران و خواهران)
نقطۀمکانی:
https://nshn.ir/7bsFRg0x78Dd
#اطلاع_رسانی
📝 @mahmoodrajabi_ir