خطبه اول۲۸آبان ماه۱۴۰۰.m4a
20.79M
♦️🌱🌹🌱♦️
🌹🏵🌹🏵🌹🏵
خطبه های نمازجمعه ۲۸ آبان۱۴۰۰
توسط امام جمعه شاهرود کلور
حجت الاسلام والمسلمین شیرعلیپور
@kolur_shahrood
خطبه دوم۲۸آبان ماه۱۴۰۰.m4a
48.92M
♦️🌱🌹🌱♦️
🌹🏵🌹🏵🌹🏵
خطبه های نمازجمعه ۲۸ آبان۱۴۰۰
توسط امام جمعه شاهرود کلور
حجت الاسلام والمسلمین شیرعلیپور
@kolur_shahrood
12.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گوشه از خطبههای نماز جمعه شاهرود اردبیل
۱۴۰۰.۸.۲۸
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
خطبه اول:
اتقوا الله فی عباده و بلاده، فانکم مسؤ ولون حتی عن البقاع و البهائم.
تقوای الهی را درباره بندگان خدا و شهرها رعایت کنید؛ زیرا حتی درباره ساختمان ها و حیوانات از شما سؤال خواهد شد. ( خطبه 167)
یکی از مشکلات جامعه امروزی، رواج دروغگوئی در میان افراد جامعه می باشد. برخی ها به بهانه های مختلفی دروغ گفته و آن را به راحتی توجیه می کنند.
به طوری که گوئی توجه ندارند که دروغ یکی از گناهان کبیره بوده و دروغگو در معرض لعن خداوند متعال می باشد
امام علی «علیه السلام» در خطبه ملاحم، شیوع دروغگوئی را از نشانه های آخر الزمان قلمداد کرده و می فرماید:
«وَ غَازَ الصِّدْقُ وَ فاضَ الکِذْبُ وَ اسْتَعمَلَت المَوَدَّةُ بِاللّسانِ و تَشاجَرَ النّاسُ بِالقُلوبِ و صارَ الفُسوقُ نَسَبا و العِفافُ عَجَبا»؛
«راستی از میان رفته و دروغ شایع می شود. مردم در زبان با هم دوست و در دل با همدیگر دشمن می شوند. به گناه افتخار می کنند و از پاکدامنی به شگفت می آیند.»
خداوند متعال در سوره منافقون به بعضی از نشانه های اهل نفاق پرداخته و به مردم معیار کلی معرفی می کند که اگر کسی این صفات نازیبا را داشته باشد از او حذر کنید و در معاشرت با وی کمال احتیاط را داشته باشید.
شاخص ترین علامت منافقین دروغ گفتن آنان در ارتباط با دیگران است. آنان نه تنها اخبار دروغ و گزاره های کذب را در گفت وگوهایشان به کار می گیرند، بلکه با قسم هائی که بر آن می افزایند در سقوط به دره هولناک معصیت شتاب می ورزند.
در این رابطه خداوند به پیامبر «صلی الله علیه و آله» سفارش می کند که: إِذَا جَاءكَ الْمُنَافِقُونَ قَالُوا نَشْهَدُ إِنَّكَ لَرَسُولُ اللَّهِ وَاللَّهُ يَعْلَمُ إِنَّكَ لَرَسُولُهُ وَاللَّهُ يَشْهَدُ إِنَّ الْمُنَافِقِينَ لَكَاذِبُونَ
«ای پیامبر! هرگاه اهل نفاق به سوی تو می آیند اظهار می کنند که ما گواهی می دهیم که تو رسول خدائی، اما پروردگارت می داند که تو رسول الله هستی و خداوند گواه است که منافقین دروغگو هستند، آنان سوگندهای خود را سپر قرار داده اند تا خود را حفظ کرده و مردم را فریب دهند و به این وسیله راه خدا را سد کنند، اما آنان کار بسیار بدی انجام می دهند.».
بنابراین دروغگوئی و یاد کردن قسم های کذب یکی از گناهان کبیره و از نشانه های بارز منافقین است.
❇️ مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی:
🔺 هیچروزی به ما قول ندادهاند که تا عصر ما هستیم. به ما قول ندادند هر نفسی که فرو میرود، میتوانیم آن را برگردانیم. ما داریم روی یک طناب #زندگی میکنیم!؛ #غفلت به قدری زیاد است که این طناب را نمیبینیم، در استراحت زندگی میکنیم، روی صندلی زندگی میکنیم. ولی #واقعیت آن این است که هر چه #انسان نگاه میکند میبیند که برایش هیچ ضمانتی نیست که آیا میتواند این نَفَسها را تا عصری پایین ببرد یا نه؟ اینطور زندگیِ موقتیِ بیریشه و بیاصل و بیضمانت و بیاطمینان، خواستهی همه شده و همه دارند برایش جان میکنند!.
#پند_علما
🍀🍀🍀🍀
باید گفت امروز میراثدار شرایط بُغرنج چند عاملی است.
1. بخش مهمی از مشکلات بهخاطر سیاستهای غلط چند سال گذشته است که مهمترین آن شرطی کردن کشور به برجام واروپا است که موجب اختلال در روابط اقتصادی ایران با دیگر کشورها شده و تنظیم آن چندین ماه طول میکشد.
2. نقدینگی و خلقپول افسار گسیخته.یعنی پول چاپ کردن و قرض از بانک مرکزی. چون میزان کالا و خدمات در جامعه محدود است، پس باید میزان عرضه پول به اندازهای باشد که با کالا و خدمات برابری کند. اگر میزان عرضه پول افزایش یابد، کالا و خدمات در جامعه کم شده و قیمتها افزایش مییابد.
پس از انقلاب در ایران، نقدینگی در اقتصاد بطور متوسط سالانه حدود ۲۵ درصد افزایش یافته و در سال ۱۳۹۹، رشد نقدینگی سقف تاریخی ۴۰ درصد خود را شکست. ، حجم کل نقدینگی کشور در اواخر سال ۹۹ در حدود ۳۵۰۰ همت (هزار میلیارد تومان) برآورد شد که نسبت به دولتهای قبلی، یک رکورد بیسابقه به حساب میآید.
یعنی در ۸ سال دولت آقای روحانی عدد نقدینگی از حدود 500 هزار میلیارد تومان به 500/3 هزار میلیارد تومان در پایان سال ۱۳۹۹ افزایش یافت که بیشترین میزان افزایش نقدینگی در پنجاه سال اخیر یعنی از ۱۳۵۲ تاکنون است.
3. تورم قریب به ۵٠ درصد.
4. کسری بودجه ۴۰۰ هزار میلیارد تومانی که ماهانه دولت باید ۱۰هزار میلیارد بدهی بپردازد.
5. کاهش ارزش پول. دولت آقای روحانی در سال اول دولتش، دلار را با نرخ ٣٢٧۵ تومان(تقریبا سههزار تومان) تحویل گرفت و در انتهای دولت هشتسالهاش، دلار با نرخ ٢۵۶٣٠(تقریبا بیستوپنج هزار تومان) را تحویل داد.
6. مشکل ارز ۴۲۰۰ تومانی که تا ارز آزاد ۲۲ هزار تومانی فاصله دارد و موجب کُندی تولید و صادرات و اختلال در واردات شده و نیاز به یک جراحی بزرگ و حساس دارد.
7. تعطیلی صدها کارگاه تولیدی و کارخانه، بورس نابسامان، طرحهای دقیقه نودی همچون رتبهبندی معلمان و یکسانسازی حقوق بازنشستگان و...
8. اینها نمونهای از میراث بهجایمانده است.
یه اموری است که باید فوری انجام شود مانند تنظیم بازار ارز و کالا و بورس است بهدستهای پشت پرده موجود در وزارتخانهها، اتاقهای بازرگانی، اتحادیههای صنفی برمیگردد که با کارشکنیهای مختلف سعی دارند نگذارند دولت به کار خودش برسد. در واقع دولت با یک میدان مین مواجه است که باید یکی یکی آنها را خنثی کند که هرکدام از آنها به نوبهی خود زمانبَر است و به شدت نیازمند صبر انقلابی ملت غیور ایران میباشد.
مشکلات یاد شده، واقعیت کنونی اقتصاد کشور است؛
اما رهبر معظم انقلاب بارها بر آن تأکید فرمودند «ما مشکل غیرقابل حلّی در کشور نداریم»(01/01/1396) «اگر مدیریّت در بخشهای مختلف کشور، متدیّن، انقلابی و کارآمد باشد، همهی مشکلات کشور حل خواهد شد»(همان). از این منظر دولت سیزدهم برای فائق آمدن بر شرایط سخت کنونی، نیازمند صبر انقلابی ملت است.
صبری که سه مؤلفهی زمان، آرامش و پشتوانهی مردمی دارد.
این سه عنصر همان فرصتهایی است که مخالفان و معاندین آگاه و برخی دوستان ناآگاه در تلاشند از دولت سلب نمایند. در تبیین این سه مؤلفه باید خاطرنشان کرد:
(1) زمان
همانطورکه گفتیم، حل مشکلات کشور، ممکن اما زمانبر است. استقرار دولت، انتخاب کارگزاران، یافتن و اجرای راهکارهای رفع مشکلات، در زمره اموری است که به زمان نیاز دارد. برخی جریانات به صورت مداوم، عملکرد دولت نوپای آقای رئیسی را با دولت روحانی مقایسه میکنند و مطرح میکنند که پس چه شد؟ در حالی که اکثر مشکلات فعلی، ریشه در تصمیمات دولت قبل دارد.
(2) آرامش
انجام اصلاحات اقتصادی، در بستر آرامش و امنیت امکانپذیر است و هر عاملی که آرامش و امنیت جامعه و انسجام دولت را دچار خدشه کند، در واقع به اقتصاد و معیشت ضربه وارد کرده است. بهطور مثال حاشیههای متعدد ایجاد شده در ماههای اخیر مانند بزرگنمایی اشتباهات گفتاری مسئولان، ایجاد شایعات و انتشار اخبار فیک، اختلافافکنی بین چهرههای انقلابی و بین مجلس و دولت و حتی مطرح کردن موضاعاتی چون محاکمه قضایی آقای روحانی و برخی از اعضاء کابینهاش، با هدف بر هم زدن آرامش و ایجاد حاشیه برای دولت صورت پذیرفته است. بدیهی است که بخش عمدهای از توان دولت میبایست صرف پاسخگویی به شایعات و شبهات گردد و عدم پاسخگویی نیز دولت را در مظان اتهام قرار میدهد.
(3) مردم
اصولاً بدون پشتوانه مردمی، هیچ دولتی قادر به انجام برنامههای خود نیست.
بیاعتمادی ملت به دولتمردان، شومترین میراث دولتهای قبل برای دولت جدید است. درک همین مُعضل اساسی است که سبب شده، شخص رئیس جمهور به رغم انبوه مشکلات، به سفرهای استانی و حضور بین اقشار مردم اهمیت بدهد و وزرا و معاونین را نیز ملزم به حضور بین مردم نماید.
جنگ احزاب رسانهای بدخواهان خارجی و داخلی، در پی آن است تا امید مردم به دولت نوپای آقای رئیسی را ناامید سازد و در نهایت بیانصافی حضور رئیس جمهور و مسئولان بین مردم و سفرهای استانی را بیحاصل و پوپولیسم میداند. در این میان، کسانی که سالها در قدرت بودهاند و خود از بانیان وضع موجود هستند، بعد از سکوت در مقابل آن همه بیتدبیریها و ندانمکاریها در دولت مورد حمایتشان، اکنون طلبکارانه دولت جدید را بازخواست میکنند که چرا فکری برای مهار تورم و معیشت مردم نمیکنید؟!
در برهه سخت کنونی وظیفه ما آن است که با صبر انقلابی، در حد توان و به هر طریق ممکن به دولت کمک کنیم و اگر نقدی هم داریم صادقانه، خیرخواهانه، واقعبینانه، منصفانه و بههنگام مطرح کنیم.
هیچ عاملی به اندازه خدمت صادقانه و کوشش مجاهدانهای که اثراتش در زندگی مردم ملموس باشد، خنثیکننده تبلیغات منفی و کید معاندان و مغرضان داخلی و خارجی نیست. با همه این اوصاف آینده روشن است
صد روزگی دولت سیزدهم؛ تقدیرها و توقعات
امتیاز مهم و اساسی دولت کنونی نگاههای انقلابی و رویکردهای صحیح رییس جمهور و اعضای دولت در عرصه سیاست خارجی است.
دولت سیزدهم در همین سه ماه نشان داده است، "دولت در میدان" است و از روحیه و مدیریت جهادی برخوردار است. شخص آیت الله رئیسی و وزرای کابینه بدون وقفه ازروز اول در میان مردم و در صحنه حاضر بودهاند. از دیدارهای صمیمی با مردم تا سفرهای استانی تا حضور فوری در صحنههای حادثه مانند زلزله اندیکا در خوزستان و لافت در هرمزگان.
ابعاد دیگر این روحیه پاسخگویی به مردم، سادهزیستی و روحیه همگرایی با دیگر قوا و دستگاهها است که بخوبی مشاهده میشود.
سوم- جنبه عملکردی- در جنبه عملکردی نیز دولت در صد روز گذشته اقدامات خوبی داشته است که در حدّ خود یک نصاب مقبول به شمار میآید.
موفقیت دولت در واکسیناسیون عمومی،
توفیقات دولت در پرداخت حقوق ماهیانه دولت بدون خلق پول و استقراض،
سفرهای استانی،
تامین کالاهای راهبردی تا چند ماه آینده،
توفیق دولت در کاهش رشد نرخ سیمان و آهن و برخی اقلام دیگر،
، تعامل فعال وزارت خارجه با کشورهای همسایه و چین و روسیه و اروپای دوم که منجر به آزادسازی ۴میلیارد دلار داراییهای ایران گردید.
همچنین عضویت ایران در سازمان شانگهای از اقدامات موفق دولت در سیاست خارجی است.
غرب و غرب گراها و کسانی که نافعشان در این دوره تهدید شده و رسانهای های وابسته و... تخریب و تهمت و دروغ را در راس برنامه هایخود قرار داده اند .
نبت های دروغ و خلاف واقع اتهام زنی ها . مطالبات نا به جا و... ولی مردم فهیم ما این امور را تشخیص میدهند و میدانند علت این سوز گداز ایشان چیست.
استکبار رسانهای در صدد است با این تحرکات و عملیات با برهم ریختن سیستم عصبی جامعه قوای سهگانه و مسئولان کشور را از کار و اقدامهای اساسی باز دارد و جامعه را به سمت التهاب و تنش سوق دهد.
راهکار مقابله با این جریانِ "رسانه پایه" و اغواگر، "جهاد تبیین" است.